Şimdi Ara

Psu sisteme yeterli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
51
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ekran Kartı : Amd Radeon Rx 6700XT

İşlemci : İntel i5 11400f

Ram (2 adet) : Gskill Ripjaws DDR4 3000MHz 8 Gb

M2 Ssd'ler : 500Gb Kingston NV2 - Crucial P3 1 Tb

Psu : Corsair HX650 80Plus

Arkadaşlar yukardaki sistemi uzun süredir kullanıyordum fakat parçaları başka kasa için sök tak yapınca pcde aşırı kasma başladı. Önceden farenin ışıklarıda pc açıldığında 10dk içinde filan ara ara gidip geliyordu saniyelik. Acaba bilgisayarda başlayan kasma sorunu PSU'dan kaynaklanabilir mi gücü yetersiz mi kalıyor? Bu psuyu yaklaşık 6 7 senedir kullanıyorum fakat bu zamana kadar en ufak sıkıntı bile çıkarmadı ve temizliğinide yapıyorum içinde toz vs filanda yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• OCCT indir power test yap 1-2 saniye içinde pc kapanmıyorsa powerdan değildir. Anakart biosunu ve tüm sürücüleri güncelleyin.

• Sök tak yaparken bazı psu kabloları veya farklı bir şeyler tam takılmamış olabilir. Psu aynı psu ve kalitesiz değil. Aynı sistem kasa değiştirince aynı psu yetmemesi gibi bir durum olmaz.

Şansa psu da bir arıza baş göstermediyse psu dan olmayabilir. Yukarda denildiği gibi işlemciyi ve ekran kartını stress testlerine sokun kapnma reset atna gibi şeyler olacakmı. Yinede bios ve ekran kartı sürücülerinide güncelleyin. Kasa içi kabloları da özellikle psunun baştan kontrol edin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PSU Yeter Mi?
    11 ay önce açıldı
    Bu psu sistemi besler mi *
    3 ay önce açıldı
    650W bu sisteme yeter mi ?
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.