Şimdi Ara

Psu tavsiyesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4 5 sene önce topladığım PC nin rampage 850w 80+ gold psu su bozuldu. Nedeni sanırım topraklama olmaması. İ9 işlemci ve 1080ti ekran kartım var. Forumu inceledim lakin kafam karıştı. İstediğim tam modüler (sistemi koruması icin) ve indirim zamanlarının yaklaşması nedeniyle elde olmayan imkanlar sebebiyle (maddi) taksitle alabileceğim psu önerisi alabilirmiyim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Sistemi korumakla tam modüler olmasını bağdaştıramadım ama üst seviye bir sisteminiz var. Listelediğim psulara bakın.

XPG Core Reactor 650/750

Sharkoon SilentStorm Coolzero 650/750

Corsair RMX 650/750

FSP Hydro G Pro 650/750

• Cuma günleri msi 850w gold moduler yada asus rog 850w gold modüler psular indirime düşüyor 900 tl civarında. Takip edebilirsiniz. (İncehesap.com)

Harici olarak xpg core reactor 750 w bakabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler arkadaşlar.

• Topraklama olmamasi derken, evin elektirik tesisati ise önce bu sorunu düzeltmeniz gerekir. Degilse de bir kontrol ettirmekte fayda vardir. Multimetre kullanmayi biliyorsaniz kendizde bakabilirsiniz, cok kolay bir sekilde;https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=W3NaaWlK-oM

• Corsair RM modellerini almayın.

Gücünüz yeterse Seasonic

• Daxteroy D kullanıcısına yanıt

Hocam RM modellerini almayin derken, rmx ler bundan münezzeh mi yoksa genel olarak mi corsair almayalim? Seasonic in hangi modellerini önerirsiniz? Misal s12ii ler isimizi görür mü? Teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ANAKART TAVSİYESİ
    9 yıl önce açıldı
    Anakart Tavsiyesi
    14 yıl önce açıldı
    psu tavsiyesi
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Corsair RMX serisi %100 japon ve 10 yıl garanti ile geliyor. 4.5 yıldır kullanıyorum çok memnunum.

Bir cevap vereydiniz hocam, sizden belki bu konu hakkinda bilmediklerimi ögreniridim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 11 Kasım 2021; 15:2:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kunGFu

Bir cevap vereydiniz hocam, sizden belki bu konu hakkinda bilmediklerimi ögreniridim.

Hocam mesajınızı yeni gördüm :)

Geçen sene bilgisayar kurarken Rm850 almıştım sıfır. Ekran kartım 3080. Bir süre sonra bilgisayar biraz yük alınca kapanmalar başladı. Meğer 12v girişi yetersiz kalıyordu voltaj verirken bilgisayarda kendini sürekli koruna moduna alıp kapatıyordu. 850 watt güç kaynağını yetersiz kaldı ama tabi bunun nedeni bu seride problemlem olmasından kaynaklanıyor. Hem bu forumda hem de yabancı forumda bu sıkıntıyı yaşanlar biliyorum. Hatta bir arkadaşımda da 2070 li kasasında 750watt olan modeli vardı aynı sorun onda da oldu. Güç kaynağını değiştirdik düzeldi.

Rmx serisi daha iyidir. Rm ve Rmx i ayırmak lazım.

Seasonic Focus Plus öneririm ihtiyacınız olan watt gücü size kalmış.

Ekrankartinin marka modelini neydi? Ilk seri, ilk partiden mi alindi?

RMx ile RM ayni üniteye sahip, ayni üreticiye sahipler, lakin rmx full japon kapasitörlere sahip, rm ise su'scon ve elite karisik... koruma devresi Supervisor IC ler birebir ayni - WT7502 & LM393G... 12V mosfetler ayni degil, rm de 100A @25C lik 6 adet, rmx te 164A @100C lik 6 adet kullanilmis. Resonant & apfc kontrolcüler arasi pek fark yok. Main switchers ayni... Bridge Rectifier da ayni... En zayif halka rm de 12V mosfetleri ve kapasitörler gibi görünüyor. Ama diger yandan bakis acimizi degistirelim, gel gelelim RMx ile de bu sorunu yasayan var hatta Seasonic Prime PX 750 ile de bu sorunu yasayan mevcut, evga ga750 ile de.. burda esas sorun su olsa gerek, ocp korumasi yani asiri akim korumasi hizli devreye giriyor. rtx 3080 de bu durum bazi kullanicilarin basina bela olabiliyor, "high transient power spikes" anlik gercekten cok fazla akim ihtiyaci... Bunu rtx 3080 i performansindan pek bir kayip yasatmadan, ama dizginleyerek önlemek mümkün olabilir, UV, UC ile cözüm denenebilir, ben denemedim, rtx 3090 asus tuf oc ile egva 750w g2 de basima da gelmedi bu olay, bilemiyorum. Ama yasayanlar var yasamayanlar var, ekrankartlarida %100 masum olmayabilir, rtx 3000 ilk ciktigi zamanlar benzeri bir sorunu bir cok kullanici yasamisti.

Bu konuda insanlarin bu high end seviye güc kaynaklari ile yasadigi cileleri okuyabilirsiniz: https://forums.tomshardware.com/threads/750w-psu-cant-handle-rtx-3080.3649091/?view=date

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 11 Kasım 2021; 16:20:44 >

Ben de RM850 almıştım. 5900x+3080 ile özellikle oyunlarda ani kapanmalar yaşamaya başladım. RMA açtım rm850x teklif ettiler, işlemlerin devam etmesini bekliyorum. Şu an Seasonic focus plus gx850 kullanıyorum, rmx gelince göndericem sanırım.

• kunGFu kullanıcısına yanıt

PSU üretileri zaten 3000 serisi çıkmasına yakın kronik problemlerinin bir çoğunu yeni partilerde düzeltti.

Ben de 3080 Palit Gaming Pro OC var ama bunun ekran kartıyla çok bir ilgisi yok. Böyle bir durum olsaydı Nvidia'nın bununla ilgili açıklaması olurdu. Corsair premium bir marka ama model sayısını arttıracağım ve uygun fiyatlı RM serisi yapacağım dediğinden beri RM serisinde sorunlar internette çok arttı. Japon kapasitörlerin maliyetinden dolayı vazgeçilmesi bile başlı başına cin işi. Corsair markasına güvenip aldık ama maalesef bende de cortladı ama RMA açıp değiştirmişlerdi premium marka gerçekten.

Seasonic'le çok daha fazla bilgisayarı yordum üstelik 750 watt :) ciğerli çıktı. Önemli olan sorunsuz çalışması yoksa gerisi faso fiso. Palit marka ne diyen yaşı küçük arkadaşlar da var :)

Palit gaming pro oc rtx 3070 kullaniyoruz, bir idi ikinciyi almistik o kadar iyi, full yükte hem sessiz hem serin kalmayi kendinden daha pahali kartlar kadar basariyor. Rtx 3070 icin üzerindeki sogutucu biraz fazla geliyor zannimca. Ilk palit kartini 2008 de 8800gt 1gb ile almistik, mavi alu blogu var idi, cizim amacli büroda kullanildi, uzun yillarca sorunsuz kullanmistik, sparkle marka 8800gt de aldik, onunda tek slot ve cift slotlu modelleri vardi, biz cift slotunu almistik, o da iyiydi, kendime eve sparkel marka 8800gts alayim dedim 320mb lik modelini aldim oyunda 92-96 derece civarindaydi, blower fanli modeldi onu iade edip, his iceq turbo 3870 almistim. Eskiden alim gücü sanki daha yüksekti, üst seviye ekrankartlarindan cok rahat 3-4 tane alabiliyordum. Simdi 3-4 tane rtx 3090 alabilen bir adamin bu kartlar ile ciddi paralar kazanmasi lazim yoksa gercekten cok ama cok pahali...

Simdi konuya tekrar dönecek olursak, nvidia ilk cikan kartlarda (daha cok zotac) aciklama yapti, onlarin sorununuda nvidia bir sonraki driver ile cözmeye calismisti, (465.55 version) bu driver 28.09.2020 de cikmisti. Cok örnegi var ama ben bir tane rastgele vereyim:

https://www.zotac.com/at/news/regarding-crashing-desktop-issues-geforce-rtx-3080

Sorun teknik olarak yeterli sayida MLCC kapasitörleri kullanilmamasiyla ilgiliydi:

https://www.techspot.com/news/86916-card-makers-respond-rtx-30-series-capacitor-controversy.html

3080 ve 3090 kartlari watt a ac, güclü olduklarindan bazi güc kaynaklarinda da farkli sorunlar olusmus, anlik cok yuksek watt cektigi esnada ocp kalkip "hop hemserim bir dakka dur!" diyerek sistemi korumaya aliyordu, diger yorumunda verdigim linkte de seasonic PX modelinde de ayni sorunu yasayanlardan bahsediliyordu. Kaynak sadece psu yada gpu olmaya biliyor, ya ikisinde ya birinde yahut yazilimsal kaynakli olabiliyor. Basa gelmeyince tabi anlamasi zor oluyor. Lakin. Msi afterburner ile mhz/volt grafiginden kartin kondisyonuna göre uygun grafik ile voltaji düsürerek daha dogrusu hircin ati dizginleyerek, cözüm denenebilirmis. Bu sekilde 320w civarinda sabitleyip, 500w lik bequeit pure power 11 ile kullanan bir arkadasimiz var, bununla ilgilide konu acti: https://forum.donanimhaber.com/500w-psu-ile-rtx-3080-kullanilir-mi--150955781

Ben genel olarak konuyla ilgili bu durumlardan da bahsederek, benzer sorunlari yasayanlara örnek yada bir fikir olmasi acisindan yazayim dedim, yoksa suan sorunsuz kullanmaniz sevindirici lakin yine tekrar ederse, böyle bir yol da denenebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 13 Kasım 2021; 16:35:27 >

• İyi psular: Asus Rog Thor, Rog Strix, Corsair RMX, XPG Core Reactor, FSP Hydro G Pro, NZXT C

Benim tercihim 11.11 indiriminden dolayı Thor oldu. Fiyata göre fırsata göre alınabilir.

• ahmettsezis kullanıcısına yanıt

Hocam aralarında en ucuzu Sharkoon.

Şu anda h.b de 950 tl.

Diğerleri ile kalite farkı çok varmı ?

• korayakbiyik kullanıcısına yanıt

diğerleri mercedez bmv audi sharkoon opel.

fark boyle :)

• acura07 kullanıcısına yanıt

o zaman sharkoon u eledim :)

bunlar arasında tavsiyeniz hangisi olur ?

Corsair RM750 x 80 PLUS Altın Tam Modüler 750 Watt

MSI MPG A850GF 850 W 

Asus ROG-STRIX-750G 750W

Seasonic Focus Plus SSR-750FX 750 W 

Cooler Master MWE 750W 80+ Gold V2 2xEPS Full Modüler

Fsp Hydro G Pro HG2-750 80+ Gold

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korayakbiyik -- 30 Kasım 2021; 9:12:32 >
  • korayakbiyik kullanıcısına yanıt

Cooler master hariç hepsini alabilirsiniz

• acura07 kullanıcısına yanıt

Adata XPG 750G-BKCEU Core Reactor 750W 80+ Gold 

Bu Ürünü aldım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.