Şimdi Ara

PSU Voltaj Değerleri Normal Mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Epirus

quote:

PSU'nuzun üretici linki. Tolerans değerlerine dair bilgi yazmamışlar:

https://www.xigmatek.com/product_detail.php?item=89

Bir önceki mesajımda bunları yazmıştım.

Ben yine de bakayım ama siz firmasına mesaj atarsanız en garantisi olur.

Bu PSU'yu kullanan ve duruma dair bilgisi olan bir kişiye denk gelseniz ne güzel olurdu.
    Yani psudan şüpheleniyorum çünkü ramlerimde vesaire bir sorun yok memtest86 ile test ettim sistemde dropa sebep olabilecek sadece psuyu görebildim firmaya yazsam onlarda söyleyemezse ne olacak ? Genel bir değer yok mu hocam toleransa dair.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Daha önce yazdım zaten. +3.3V, +5V ve +12V için standart tolerans değerleri %±5

Ben biraz bakındım ve doğal olarak sizinkini bulamadım. Kendilerine mesaj atmaktan başka diyeceğim birşey yok.

Dropların kendisi zaten beni aşıyor...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 sene daha kullanın o zaman:)
  • Metality kullanıcısına yanıt
    Psuyu geç bilgisayarı 2 sene kullanmak için yenilemiştim zaten 1 sene sonra aynı seviyede bir laptopa geçeceğim bilgisayar yatacak.
  • quote:

Daha önce yazdım zaten. +3.3V, +5V ve +12V için standart tolerans değerleri %±5

Ben biraz bakındım ve doğal olarak sizinkini bulamadım. Kendilerine mesaj atmaktan başka diyeceğim birşey yok.

Dropların kendisi zaten beni aşıyor...
    Hocam tolerans değeri falan bulamadım maalesef psuya dair ama 4 senelik orta seviye bir psunun ömrü azalmış mıdır sence yeteri kadar tavsiyeni almak isterim ne yapayım ne yola başvurayım.

• - @Metality'nin eklediği inceleme videosundaki kişinin yaptığı gibi PSU'yu hınçla parçalayıp çöpe atın. Eli yüzü düzgün bir PSU alın

Şaka bir yana:

- Geçtiğimiz yıl açtığınız "GTX 1660 Overclock Rehberi" konusunu gördüm. Grafik kartınız halen hız aşırtmalı ise fabrika ayarlarına, hatta mümkünse daha da hız düşürerek OCCT testi yapın. Voltajlar standart değerlere yaklaşıyor mu gözlemleyin.

- Grafik kartınızı söküp işlemcinin dahili GPU'sunu kullanarak yine OCCT testi yapın ve voltajları gözlemleyin.

Bu işlemler sonucu pek birşey değişmedi ise PSU'nuz muhtemen son demlerini yaşıyordur.

Şu an yeni PSU alacak bütçeniz yoksa, kendisine nazik davranın ki size kızıp kendisi ile birlikte Anakartı, RAM'i falan mefta etmesin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epirus -- 3 Eylül 2020; 22:26:50 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

- @Metality'nin eklediği inceleme videosundaki kişinin yaptığı gibi PSU'yu hınçla parçalayıp çöpe atın. Eli yüzü düzgün bir PSU alın

Şaka bir yana:

- Geçtiğimiz yıl açtığınız "GTX 1660 Overclock Rehberi" konusunu gördüm. Grafik kartınız halen hız aşırtmalı ise fabrika ayarlarına, hatta mümkünse daha da hız düşürerek OCCT testi yapın. Voltajlar standart değerlere yaklaşıyor mu gözlemleyin.

- Grafik kartınızı söküp işlemcinin dahili GPU'sunu kullanarak yine OCCT testi yapın ve voltajları gözlemleyin.

Bu işlemler sonucu pek birşey değişmedi ise PSU'nuz muhtemen son demlerini yaşıyordur.

Şu an yeni PSU alacak bütçeniz yoksa, kendisine nazik davranın ki size kızıp kendisi ile birlikte Anakartı, RAM'i falan mefta etmesin...
    Şuanda yeni bir psu almanın mantıklı bir yanı görünmüyor hocam kalsın madem.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.