Şimdi Ara

PSU Voltaj Değerleri Normal Mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Psu'dan pek anlamıyorumda psu biraz eski 4 senelik oldu artık xigmatek x-calibre 600w 80 plus bir psu acaba bu değerler yük altında normal midir yoksa dara sokuyor mudur ?

• Var mı bilgisi olan ?

• ATX v2.2 standardına göre PSU'ların tolerans tablosu.

Örneğin +3.3V, +5V, +12V değerleri sınırda ya da sınıra yakın.

HWINFO'nun küçük de olsa yanlış okuma ihtimali olabilir.

- BIOS'daki değerler
    - Aida64 vb. ile olan değerler

Nasıldır acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Epirus

ATX v2.2 standardına göre PSU'ların tolerans tablosu.

- BIOS'daki değerler

Nasıldır acaba?
    Hocam yükte olmadığı zaman 5v kanalı 5 veriyor 12v 12 veriyor ama yüke girince durum bu şekilde bütün göstergelerde 11.80 ve 4.80 oluyor bu bir eskime belirtisi midir birde arada daha önce olmayan bazı oyunlarda başta witcher 3 olmak üzere ufak fps droplar hissediyorum acaba bundan mı diye düşünmedim değil ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 3 Eylül 2020; 0:37:9 >

• quote:

ATX v2.2 standardına göre PSU'ların tolerans tablosu.

- BIOS'daki değerler

Nasıldır acaba?
    Birde nadirde olsa coil whine sesi geliyor psudan.

• Açıkçası PSU uzmanı değilim.

- Boşta iken değerler ideal.
    - Tam yükte tolerans sınırları civarında.
    - Oyunda iken 4.88v ve 11.81v. Bence standart kullanım için idare eder sınırında
    - Coil Whine ve Oyun droplarına dair ne desem farazi olur.

Yukarıdaki tolerans değerleri PSU'ların o aralıklarda sorunsuzca çalışması gerektiğini belirtiyor.

Sizin PSU bunu tam garanti ediyor mu bilemiyorum.

Konuya yazacak diğer kişiler durumu netleştirebilir diyeyim.
  • Epirus kullanıcısına yanıt
    Sağolun umarım bilgili birisi çıkar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    +12V değerleri neden böyle
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Rica ederim de, benim bir hatam olmuş.

3.3V değerini yanlış görmüşüm. Eklediğiniz fotoda bilmediğim satırlar var. Uzun yıllardır bilgisayar kullanmadığım için hem bazı şeyleri unutmuşum hem de voltaja dair bi dolu yeni bileşen eklenmiş.

Örneğin 3VCC ve 3VSB değerleri sırıtıyor gibi. Ama tam olarak nedirler bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epirus -- 3 Eylül 2020; 1:15:10 >
  • quote:

Rica ederim de, benim bir hatam olmuş.

3.3V değerini yanlış görmüşüm. Eklediğiniz fotoda bilmediğim satırlar var. Uzun yıllardır bilgisayar kullanmadığım için hem bazı şeyleri unutmuşum hem de voltaja dair bi dolu yeni bileşen eklenmiş.

Örneğin 3VCC ve 3VSB değerleri sırıtıyor gibi. Ama tam olarak nedirler bilmiyorum.
    Önemli değil yardımcı olmaya çalışmanız yeter bilen arkadaşları konuya davet ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 3 Eylül 2020; 1:17:23 >
  • PSU Voltaj Değerleri Normal Mi ?

80+ org verilerine göre

İşaretli kısım psu yük durumlarına göre 12v degerlerini belirtiyor sizinki ile kıyaslayın bir miktar farklılık var max yukte 11.9 oluyor ancak 11.8 dende bi şey olcagı düşünmüyorum ancak xilence xigmatek psu lar zaten orta hallı kalitede oluyor bunu göz önünde bulundurun
  • quote:

Orijinalden alıntı: ömr0681

80+ org verilerine göre

İşaretli kısım psu yük durumlarına göre 12v degerlerini belirtiyor sizinki ile kıyaslayın bir miktar farklılık var max yukte 11.9 oluyor ancak 11.8 dende bi şey olcagı düşünmüyorum ancak xilence xigmatek psu lar zaten orta hallı kalitede oluyor bunu göz önünde bulundurun
    Hocam hem orta halli olması var hemde 4 senelik bir psu sence ömrü gitmiş mi ? Yükte 11.8 görüyorum benim psu ile sabit.Nisan 2016’da eski sistemi toplarken vatandan almıştım sistemi yeniledim ama sadece kasa ve psu aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 3 Eylül 2020; 11:34:49 >

• - PSU'nuzun üretici linki. Tolerans değerlerine dair bilgi yazmamışlar:

- (Örnek-1) ST40F-ES230. 80+. Benim en son PSU. Düşük Gerilim Koruması (UVP) olmadığı için 2013 ilkbaharını göremeden kendisi ile birlikte anakart da mefta olmuştu. +3.3V, +5V ve +12V tolerans değerleri %±5. Standarda uygun.

www.silverstonetek.com
    SilverStone ST40F-ES230 INTRODUCTION
    https://www.silverstonetek.com/product.php?pid=674&area=en

- (Örnek-2) ST60F-TI. 80+ Titanium sertifikalı. Ama +3.3V, +5V ve +12V tolerans değerleri %±5 değil %±3. Standarda uygun değil.

www.silverstonetek.com
    SilverStone ST60F-TI INTRODUCTION
    https://www.silverstonetek.com/product.php?pid=646&bno=13&tb=12&area=en

Sizinkinin tolerans değerleri de bu model gibi ise ilk mesajdaki OCCT değerlerine göre PSU'nuz yetersiz denebilir.

- Bir de şu durum var. Anakarta takılan 20+4 pinli ATX güç konnektörü yuvaya tam oturmaz ise sıkıntı çıkabiliyor.

Benim için nostalji katkılı, bilgi tazelemeli küçük bir gezinti oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epirus -- 3 Eylül 2020; 12:59:34 >

• Bu psu'yu görünce kaçarım.
    TecLabyoutube
    Mais LIXO no mercado de fontes de alimentação! (mais na descrição)
    https://www.youtube.com/watch?v=GeFdZeSsRcE

• Daha önce nasıldı bu voltaj değerleri hatırlıyorsanız ve değerler eskıden şuan olduğundan yuksekse psu verimliligini kaybetmış demektir sistemi yenilemişsiniz içinize sinmiyorsa değiştirin derim
  • Metality kullanıcısına yanıt
    4 senedir bir şey olmadı benim kaçmama sebep verecek :)
  • ömr0681 kullanıcısına yanıt
    Hatırlamıyorum maalesef eski değerleri,psu fiyatlarıda baya artmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 3 Eylül 2020; 15:21:21 >
  • Epirus kullanıcısına yanıt
    Hocam 24 pin kablosunun oturmamasından şüpheliydim ama 1600Af varken overclock yapıyordum sonuna kadar en ufak kapanma yapmadı eksik takılan bir pin olsa kapanma yapardı herhalde overclockta diye tahmin ediyorum.OCCT Yük testide yaptım bütün bileşenleri çalıştıran ondada bir kapanma olmadı hocam.
  • Bi ihtimal bakarsanız diye yazmıştım.

- Eğer PSU toleransı bilgilerinize bir şekilde ulaşırsanız ve %5 ise durum belirginleşir.

Verdiğiniz örneklerde oyun içi anlık değerler var. HWINFO vb.'yi açıp, bir süre oyun oynadıktan sonra tekrar limit değerlere bakabilirsiniz. OCCT bazlı değerler civarında çıkarsa o zaman drop kaynağı PSU'dur denebilir.

- Daha önce hız aşırtma yaparak PSU'yu biraz hırpalamışsınız. Bu koşullarda i3 10100 sisteminize FSB üzerinden hız aşırtma yapmazsınız diye düşünüyorum.

- Öte yandan PSU'nuz eski ve güncel koruma mekanizmalarının bazıları yok.

İleride 10600k, 10700k vb. ile daha da kaslı grafik kartı ile güncelleme yaptığınız durumda PSU büyük ihtimalle göçecektir.
  • quote:

Bi ihtimal bakarsanız diye yazmıştım.

- Eğer PSU toleransı bilgilerinize bir şekilde ulaşırsanız ve %5 ise durum belirginleşir.

Verdiğiniz örneklerde oyun içi anlık değerler var. HWINFO vb.'yi açıp, bir süre oyun oynadıktan sonra tekrar limit değerlere bakabilirsiniz. OCCT bazlı değerler civarında çıkarsa o zaman drop kaynağı PSU'dur denebilir.

- Daha önce hız aşırtma yaparak PSU'yu biraz hırpalamışsınız. Bu koşullarda i3 10100 sisteminize FSB üzerinden hız aşırtma yapmazsınız diye düşünüyorum.

- Öte yandan PSU'nuz eski ve güncel koruma mekanizmalarının bazıları yok.

İleride 10600k, 10700k vb. ile daha da kaslı grafik kartı ile güncelleme yaptığınız durumda PSU büyük ihtimalle göçecektir.
    Overclock yaparken biraz hırpalamış olabilirim bilgisayarı 1-2 sene kullanacağım için biraz hor kullanıyorum.FSB overclock duydum ama yapmadım hiç i5 6500 varken niyetlenmiştim.Tolerans değerini öğrenmeme yardımcı olabilir misiniz ?

• quote:

PSU'nuzun üretici linki. Tolerans değerlerine dair bilgi yazmamışlar:

Bir önceki mesajımda bunları yazmıştım.

Ben yine de bakayım ama siz firmasına mesaj atarsanız en garantisi olur.

Bu PSU'yu kullanan ve duruma dair bilgisi olan bir kişiye denk gelseniz ne güzel olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epirus -- 3 Eylül 2020; 18:11:27 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.