Şimdi Ara

PSU Kaç Watt Öğrenme (Değerleri Verdim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: gsdgi1 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
14.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar, foxconn tsa-809 atx 350w kasam var. internet üzerinden aldım. henüz donanımları kurmadım çünki psu'nun üzerinde kaç watt olduğu yazmıyor. düşük bir şey çıkarsa donanımlarım verimli çalışmayacak. kasanın içindeki psu daki bilgiler şöyle:

http://img19.imageshack.us/my.php?image=psuu.jpg

şimdi bu psu kaç watt? elimden geldiğince anlatmaya çalıştım. sipariş ettiğim sitede 350w olarak gösteriyordu ama psu da 350w'a dair bir şey göremedim. ona göre ürünü geri göndereceğim. elektronikçilere mi gitmedim, bilgisayarcılara mı gitmedim. yok biz yapamayız diyorlar. yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrerok_rc -- 7 Mart 2009; 13:51:36 >

• Verdiğiniz resimde PEAK255 W yazıyor. Yani max. 255W demek oluyor.

Diğer donanımlarınız nedir? yetebilir de duruma göre.
  • yeteceğini sanmıyorum.

GA P31-ES3G
    intel pentium d. core e5200 2.5 ghz
    sapphire ati hd 3650 256mb 128bit gddr3
    2 gb kingston ddr2 cl6
    samsung 320 gb 7200rpm 16mb
    lg dvd-rw

öf ya... 350w yazıyor 255w gönderiliyor nasıl bir iştir bu. üstelik bir kez geri gönderdim, sözde onarıp geri gönderdiler.

düzenleme: bir de 17" philips 170sfb lcd monitörüm var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrerok_rc -- 7 Mart 2009; 14:22:19 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: emrerok_rc

yeteceğini sanmıyorum.

GA P31-ES3G
    intel pentium d. core e5200 2.5 ghz
    sapphire ati hd 3650 256mb 128bit gddr3
    2 gb kingston ddr2 cl6
    samsung 320 gb 7200rpm 16mb
    lg dvd-rw

öf ya... 350w yazıyor 255w gönderiliyor nasıl bir iştir bu. üstelik bir kez geri gönderdim, sözde onarıp geri gönderdiler.

düzenleme: bir de 17" philips 170sfb lcd monitörüm var.

255 wattı gerçekten verebilirse o sisteme yeter. Çünkü yeni donanımlar eskilerine göre daha az güç tüketiyor(ekran kartları hariç) yalnız uzun süre oyun oynarsan bir ihtimal sorun çıkarabilir.
  • oyun oynamasam bile sistemi zorlayan işlerle uğraşırım. kasayı bir kez daha geri gönderdim uzun uzadıya bir açıklama mektubu da yazdım. artık sitede belirtilen özellikteki psu'yu gönderirler herhalde...
  • quote:

oyun oynamasam bile sistemi zorlayan işlerle uğraşırım. kasayı bir kez daha geri gönderdim uzun uzadıya bir açıklama mektubu da yazdım. artık sitede belirtilen özellikteki psu'yu gönderirler herhalde...

Merhaba dostum senin aynı işlemcinden ve aynı anakartından bendede mevcut birtek ekran kartları uyuşmuyor bende 460w psu. var sende 350 ve daha düşük se hiç düşünmeden 400 w veya 460w lı psu. lardan alabilirsin. Uğraşma derim çünkü güzel sistemin var stabil çalışması için psu. da önemli etken. Bi yanlışım varsada bilgili arkadaşlar uyarabilir.
  • 12V kanalından sadece 10A verebilen 350W'lık bir güç kaynağı olamaz. Size 200W'lık bir güç kaynağını vermişler, Foxconn'un böyle birşey yapacağına pek ihtimal vermiyorum aslında ama devir kötü tabi..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Psu kaç Watt?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yux[H]ell!cA
    Merhaba dostum senin aynı işlemcinden ve aynı anakartından bendede mevcut birtek ekran kartları uyuşmuyor bende 460w psu. var sende 350 ve daha düşük se hiç düşünmeden 400 w veya 460w lı psu. lardan alabilirsin. Uğraşma derim çünkü güzel sistemin var stabil çalışması için psu. da önemli etken. Bi yanlışım varsada bilgili arkadaşlar uyarabilir.

merhaba, doğru söylüyorsun da aldık bir kere :) bazı sitelerden de baktım 350 yeterli olur sanırım. biraz kılı kılına yeter ama bir süre idare eder beni sanıyorum. eğer yetmezse ilerde değişirim. bu arada, senin ekran kartı nedir?

quote:

Orjinalden alıntı: okean

12V kanalından sadece 10A verebilen 350W'lık bir güç kaynağı olamaz. Size 200W'lık bir güç kaynağını vermişler, Foxconn'un böyle birşey yapacağına pek ihtimal vermiyorum aslında ama devir kötü tabi..

sanırım foxconn ile aldığım alışveriş sitesi arasında ufak bir bilgi problemi oldu. sitede 350w yazıyordu ama aslında 235w mış. zaten kasayı geri gönderdikten sonra sitedeki açıklamayı da değiştirip 235w yapmışlar.

• valla dh'nin acemisiyim biraz, farketmedim. 4850 512 mb a zaten 400w dan aşağısı yakışmaz. beni şimdilik idare eder bu psu.
  • Dostum dün arkadaşım bendeydi kendi nikiyle login olunca bende farkedemedim sarıpijama diye atmış mesajı bende düzelttim. Benim ekran kartı;

Sapphire 4850 512 mb.
  • psu nun kaç watt oldugunu nasıl anlıyoruz.birde ben bakim benimki kaçmış. biraz acemiyiz o işlerde.yazarsanız iyi olur inş
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmet200

psu nun kaç watt oldugunu nasıl anlıyoruz.birde ben bakim benimki kaçmış. biraz acemiyiz o işlerde.yazarsanız iyi olur inş

kasanın yan kapağını açıp psu nun üzerini okuyoruz PEAK ...... W yazar, işte orası.
  • Resme bakılırsa 12V dan 10Amper verebiliyor. Güç tüketimi düşük CPU kullanan onboard bi sistemi ancak çalıştırır. Eğer fazla yüklenilirse donanımlara zarar verme ihtimali var, çok uyduruk bi PSU. 35$ lık kasadan fazla bişey beklememek lazım zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 12 Mart 2009; 17:21:51 >
  • @Yux[H]ell!cA, anladım zatan bir karışıklık olduğunu sorun yok ;)

@HexteT, bu kasayı kullanmayacağım zaten, geri gönderdim. 350w'lık bir kasa gelecek. sanırım 350w yeterli olur benim sisteme. üstte yazıyor sistemim bir bakar mısın?
  • eğer bilgisayarın bu psuyla hiç sorun çıkarmadıysa değiştirme idare et ama eğer sorun varsa bu psudan hemen değiştir
  • psu nun üzerinde marka yazıyomu

bişey daha sorucam, kasanın malzame kalitesi nasıl, vidasız montaj falan varmı? ön ve arkada fan girişlerinin büyüklüğü nedir?
  • @hakkari11, bilgisayarı kurmadım henüz. tüm parçalar tamam ama kasadaki güç kaynağı eksik çıkınca geri gönderdim hiç kurmadan.

@a1a1a1fs, kasa kalitesi normal, vidasız montaj göremedim ben. içi falan sağlama benziyor. psu da herhangi bir marka etiketi falan yok ama aldığım sitede kasa foxconn diye geçiyor. fan büyüklükleri de normal.
  • quote:

@Yux[H]ell!cA, anladım zatan bir karışıklık olduğunu sorun yok ;)

@HexteT, bu kasayı kullanmayacağım zaten, geri gönderdim. 350w'lık bir kasa gelecek. sanırım 350w yeterli olur benim sisteme. üstte yazıyor sistemim bir bakar mısın?

PM attım cvp.larsın dostum. Burası çok doldu :=))
  • ürünü iade ettim ve yeni kasa alıyorum. ilgili başlık şurda:http://resim.donanimhaber.com/m_30385458/tm.htm
  • önceki kasanız 235 watt anlık değer olarak 255 verebiliyormuş iade ettiğiniz iyi olmuş

tsvsiyem asus olur içindeki psu lar tam f/p ürünüdür 350 watt verir anlık (peak) 400 verebilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.