Bildirim
+12V değerleri neden böyle
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Eğer gerçekten 7.xxx voltaj alabiliyorsan 12v'dan problem var demektir.Ama sistem stabilitesi yük altında bozulmuyorsa ve bios da 12.xxx diyorsa no problem.Tabi yük altındayken bakmanı da öneririm. -
bendede hafif yükte 11.5 gösteriyor iyimi hocam -
quote:
Orijinalden alıntı: HeavyClocker
Eğer gerçekten 7.xxx voltaj alabiliyorsan 12v'dan problem var demektir.Ama sistem stabilitesi yük altında bozulmuyorsa ve bios da 12.xxx diyorsa no problem.Tabi yük altındayken bakmanı da öneririm.
Sistem de herhangi bi sapıtma durumu yok oyuna gidim 30 dkk oynadım çıkar çıkmaz yine baktım oyuna girdiğim değerlerle aynıydı ve psu da ısınma filan da yok
speedfan da dediğim gibi 12.10 gösteriyor bios tan bakmadım
Şimdi speed fan mı doğru söylüyor hw monitör mü -
asus anakart kullananlarin ortak derdi galiba.
http://forum.donanimhaber.com/m_81811585/tm.htm -
algılayıcılar yanılıyor olabilir değerlere biostan bak, bu değerlerde anakartın açılmaması gerek diye düşünüyorum. -
anakartın sensörleri doğru okumuyordur... eğer stabilite sorunun yoksa takma kafaya... eğer gerçekten hata vs. alıyorsan güç kaynağını değiştirip denemek de fayda var... -
Bendede +12V 7.920 sistem boşta yük altında bakmadım ama baktığım zaman editlerim. Gigabyte 970a-ds3 anakart var ve k350 içinde gelen stok 600w psu var acaba bendede mi sorun var ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: n1ghtr4v3n
anakartın sensörleri doğru okumuyordur... eğer stabilite sorunun yoksa takma kafaya... eğer gerçekten hata vs. alıyorsan güç kaynağını değiştirip denemek de fayda var...
Cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar Bios tan baktım 11.951 gösteriyor. "hwmonitör" yanlış "speed fan" bios a yakın gösteriyor
Güç kaynağını değiştidim yine aynı gösteriyor "hwmonitör"
Bu arada arkadaşlar yeni konu açmak yerine buradan sorayım cevap gelmezse yeni konu açarım
Dün gidip Asus M5A78L-MUSB3 ANAKART, AMD FX 6300 İŞLEMCİ VE CORSAİR 4 GB 1600 MHZ RAM aldım eve geldim kurdum sorunsuz çalışıyordu sabaha karşı 4 civarı kapattım bu sabah kalktım açtım sürekli mavi ekran geliyor "dump fiziksel memory disc " gibi bişey yazıyor mavi ekranda %0 dan %100 e gelip yeniden başlıyor sistem
Ram slotlarını değiştirdim yine aynı biraz araştırdım ekran kartı driver sorunu diyen de olmuş hatta bi kişi onboard da mavi ekran gelmiyo ekran kartını takınca geliyor demiş ama bende onboard da değişen bişey olmadı yine mavi ekran geliyor sebebini bilen biri lütfen yardımcı olsun yoksa anakartı ve rami iadeye götüreceğim istemeye istemeye
win 7 64 bit te denedim 32 bit te
EK:Şimdi yine mavi ekran geldi reset attı pc açıldığında çözüm ara uyarısı altında şu yazıyor
Sorunu açıklamaya yardımcı olan dosyalar
C:\Windows\Minidump\092813-28298-01.dmp
C:\Users\****\AppData\Local\Temp\WER-35225-0.sysdata.xml
Lütfen yardımcı olun donanımsal sorun sa vakit kaybetmeden 1 hafta içinde iade hakkımı kullanacağım eğer yazılımsal ise nasıl çözebilirim bütün hevesim kaçtı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ottmn -- 28 Eylül 2013; 14:46:30 >
-
-
bendede 7.661 gösteriyor ama biosta herşey normal bir problemmi var psu da -
HWMonitör bazı anakartları ile uyumlu değil. En iyisi +12 , +5 , +3.3 değerlerine BIOS üzerinden bakmak. Anakart'ın verdiği bilgi her zaman daha doğrudur.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X