Şimdi Ara

PSU da dikkat edeceğimiz amper değerleri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir PSU da +12v önemli... AMper gücü olarak...

Peki 3.3v da veya 5v da olması gereken amper gücü nedir???

Örneğin OCZ 500watt PSU da
    +3.3V : 30A , +5V : 30A , +12V1 : 18A , +12V2 : 18A , -12V : 0.5A , +5Vsb : 2.5A

580 W XILENCE REDWING PSU da
    +3.3V : 25A , +5V : 28A , +12V1 : 22A , +12V2 : 22A , -12V : 0.5A , +5Vsb : 2.5A

Bu PSU lardan hangisini seçmeli örneğin yani ekran kartına watt yetiştiricem die CPU ya giden gücü kesmke de istemiyorum bilemiyorum ne derece doğru düşünüyorum???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 17 Kasım 2008; 6:56:31 >

• ben olsam ikkincisini alırdım. işlemci açışından sıkıntı olmaz.
  • 3.3V ve 5V kanal değerleri hiçbir zaman seçimi belirleyecek kadar önemli veya öncelikli olmamıştır. Zaten bu kanalların voltajı düşük olduğundan kanallardan yeterli veya yüksek akım sağlayabilmek çok sıkıntı değil üreticiler için. Bu sebeple de güç kaynaklarının bu kanalları her zaman için yeterli amper değerine sahiptir.

• Bence de ikinci şık
  • Bütün bunlardan ziyade etiketin üzerinde "Combined 12V Power" yazan değer hepsinden önemlidir. Yani iki 12V kanalından birden güç çektiğinizde güç kaynağının toplam verebildiği akım ne kadardır, asıl önemli olan budur. Çünkü bazı üreticiler 12V kanallarının "peak" yani tepe değerlerini kanalların üzerine yazmakta ve kullanıcılarda bu sebeple iki kanalın toplamı kadar bir akım verebileceği gibi yanlış bir izlenim oluşturmaktadır.

Örneğin 12V kanallarında 20A yazan iki eş görünen güç kaynağının combined 12V değerleri birinin 25A diğerinin 35A olabilir. Daha önceki bir cevabımda bu konuya değinmiştim, örneğin etiket değerlerine göre çok da farklı gözükmeyen 3 model güç kaynağı arasında 12V kanalının kombine gücü açısından dağlar kadar fark olabilir:

Aşağıda Vatan'da satılan 500W ve 650W'lık 3 ayrı model güç kaynağının etiketlerinde yazan 12V kanal değerleri ve toplamda bu 12V kanallarının verebildği gücü parantez içinde bulabilirsiniz. Gördüğünüz gibi High Power 650W modeli 12V combined gücü açısından kanallarının toplamının %92'sini verebildiği için etiketlerde yazan 12V değerlerine en yakın gücü verebilen üründür. Diğer modellerden Thermaltake Modüler 500W'in 12V kanallarının toplamı 52A etse de aslında güç kaynağı bu kanalların hepsinden birden güç çekildiğinde bunun ancak %69'unu verebilmektedir. Diğer TR2 modelinden hiç bahsetmek bile istemiyorum.

Thermaltake TR2 RX 500W: 15A + 16A (Max. 300W = 25A)
    Thermaltake 500W modüler: 18A+18A+16A (Max. 432W = 36A)
    HighPower Absolute 650W: 25A + 25A (Max 552W = 46A)

• quote:

Orjinalden alıntı: okean

Bütün bunlardan ziyade etiketin üzerinde "Combined 12V Power" yazan değer hepsinden önemlidir. Yani iki 12V kanalından birden güç çektiğinizde güç kaynağının toplam verebildiği akım ne kadardır, asıl önemli olan budur. Çünkü bazı üreticiler 12V kanallarının "peak" yani tepe değerlerini kanalların üzerine yazmakta ve kullanıcılarda bu sebeple iki kanalın toplamı kadar bir akım verebileceği gibi yanlış bir izlenim oluşturmaktadır.

Örneğin 12V kanallarında 20A yazan iki eş görünen güç kaynağının combined 12V değerleri birinin 25A diğerinin 35A olabilir. Daha önceki bir cevabımda bu konuya değinmiştim, örneğin etiket değerlerine göre çok da farklı gözükmeyen 3 model güç kaynağı arasında 12V kanalının kombine gücü açısından dağlar kadar fark olabilir:

Aşağıda Vatan'da satılan 500W ve 650W'lık 3 ayrı model güç kaynağının etiketlerinde yazan 12V kanal değerleri ve toplamda bu 12V kanallarının verebildği gücü parantez içinde bulabilirsiniz. Gördüğünüz gibi High Power 650W modeli 12V combined gücü açısından kanallarının toplamının %92'sini verebildiği için etiketlerde yazan 12V değerlerine en yakın gücü verebilen üründür. Diğer modellerden Thermaltake Modüler 500W'in 12V kanallarının toplamı 52A etse de aslında güç kaynağı bu kanalların hepsinden birden güç çekildiğinde bunun ancak %69'unu verebilmektedir. Diğer TR2 modelinden hiç bahsetmek bile istemiyorum.

Thermaltake TR2 RX 500W: 15A + 16A (Max. 300W = 25A)
    Thermaltake 500W modüler: 18A+18A+16A (Max. 432W = 36A)
    HighPower Absolute 650W: 25A + 25A (Max 552W = 46A)

Çok sağol arkadaşım, ben bu dediğinin öneminn farkındayım ama bu kıyasladığım iki powerında Combined 12V Power değerini okuyamadım yazmıyor...

İşlemciye v.s. ye ayrı ayrı güçler gitsin diye OCZ nin 600 watt lık PSU sunu aldım... 4 adet ayrıca +12v çıkış mevcut. 2 PCI EX çıkışı ve işlemciye giden +12v ayrı ıerden güç çekiyor. Bir tane daha var oda bileşenlere gider sanırım. ANcak 12v ların bileşkesinin max kaç olduğunu hiç bir yerden bulamadım

•  PSU da dikkat edeceğimiz amper değerleri?

Tüm markalar etiketlemeyi bu kadar açıkça anlaşılır yapsa kimsenin kafası karışmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Psu kaç Watt?
    geçen ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: HexfeT

PSU da dikkat edeceğimiz amper değerleri?

Tüm markalar etiketlemeyi bu kadar açıkça anlaşılır yapsa kimsenin kafası karışmaz.

Bakalım yarın geliyor üğrün üstünde yazarmı bilmem
  • Yazar. Kaliteli olduğu için yazar
  • size bir soru sormak istiyorum.
    8800 gts ekran kartı siparişi verdim ve kendimce yaptığım araştırmalarda minimum gerçek 400w 25 amper civarlarında psu istediğini öğrendim. benim alıp bilgisayarıma taktığım psu ise aşağıda özelliklerini verdiğim;

# Model : PowerSupply POV Black Diamond 12cm Fan 500W
    # Çıkış Gücü : 500 Watt
    # Anakart Çıkış : 20+4 pin
    # Molex Çıkış : 8 Adet
    # Floppy Çıkış : 2 Adet
    # SATA Çıkış : 2 Adet
    # PCI-Ex Çıkış : 2 Adet
    # 4 Pin CPU Çıkış : Var
    # 8 Pin CPU Çıkış : Yok
    # +12 V Çıkış (A) : Çift +12V Devre Sistemi (V1: 16 Amper / V2: 17 Amper)
    # +5 V Çıkış (A) : 40 Amper
    # +3 V Çıkış (A) : 34 Amper
    # Verimlilik : 266 Watt Yükte 83.4 %
    # 339 Watt Yükte 70.6 %
    # Gürültü Seviyesi : Standart: 38.5 dB(A)
    # 266 Watt Yükte: 44.7 dB(A)
    # Soğutma : 12 cm Sıcaklık kontrollü Fan
    # Boyutlar : 140 x 150 x 86 mm. 3.17 Kg
    # Kayıt Tarihi : 03.07.2008
    # Açıklama(1) : Yüksek Verimli.
    # Standart Güç Kaynağı boyutları ile hertürlü kasada kullanabilirsiniz.
    # 2 x 6 Pin PCI-Ex bağlantıları ile SLI & CrossFire Sistemlerine hazır.

bu doğrultuda bizim psu nun amperi 16+17 * %70 verimlilik= 23 ampermidir.

cevabınız için şimdiden teşekkür ederim

• quote:

Orjinalden alıntı: ixan

size bir soru sormak istiyorum.
    8800 gts ekran kartı siparişi verdim ve kendimce yaptığım araştırmalarda minimum gerçek 400w 25 amper civarlarında psu istediğini öğrendim. benim alıp bilgisayarıma taktığım psu ise aşağıda özelliklerini verdiğim;

# Model : PowerSupply POV Black Diamond 12cm Fan 500W
    # Çıkış Gücü : 500 Watt
    # Anakart Çıkış : 20+4 pin
    # Molex Çıkış : 8 Adet
    # Floppy Çıkış : 2 Adet
    # SATA Çıkış : 2 Adet
    # PCI-Ex Çıkış : 2 Adet
    # 4 Pin CPU Çıkış : Var
    # 8 Pin CPU Çıkış : Yok
    # +12 V Çıkış (A) : Çift +12V Devre Sistemi (V1: 16 Amper / V2: 17 Amper)
    # +5 V Çıkış (A) : 40 Amper
    # +3 V Çıkış (A) : 34 Amper
    # Verimlilik : 266 Watt Yükte 83.4 %
    # 339 Watt Yükte 70.6 %
    # Gürültü Seviyesi : Standart: 38.5 dB(A)
    # 266 Watt Yükte: 44.7 dB(A)
    # Soğutma : 12 cm Sıcaklık kontrollü Fan
    # Boyutlar : 140 x 150 x 86 mm. 3.17 Kg
    # Kayıt Tarihi : 03.07.2008
    # Açıklama(1) : Yüksek Verimli.
    # Standart Güç Kaynağı boyutları ile hertürlü kasada kullanabilirsiniz.
    # 2 x 6 Pin PCI-Ex bağlantıları ile SLI & CrossFire Sistemlerine hazır.

bu doğrultuda bizim psu nun amperi 16+17 * %70 verimlilik= 23 ampermidir.

cevabınız için şimdiden teşekkür ederim

hayır değildir, %70 verimlilik çekilen güç için yani mesela bilgisayarın çalışmak için 300 watt güce ihtiyaç duyuyor fakat verimlilik %70 olduğu için şebekeden 430 watt güç çekiyor,senin psu nun 12V kanalından çekilebilen toplam amper değeri ise 16+17=33A dir

• İşlemci ve Ekran kartının 12V hattından güç çektiğini biliyoruz. Sata II HDD, DVD yazıcı ve Ram ler hangi hattan güç çekiyor. 5V veya 3.3V mu?
  • 5v dan çeker hdd ler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.