Şimdi Ara

Psu Yetersizmi Kalıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Xlience 800w psu kullanıyorum fakat crossfire yaptıktan sonra galiba yetersiz gelmeye başladı 3dmark testi yaparken 2 dkk sonra bilgisayar güç kesiyor oyun oynarken de sanki yeterli gücü sağlayamıyor gibi geliyor hitman absolution da falan tek kart ile çift kart aldığım fps farkı çok az gibi cf nin artısı 10 fps gibi birşey oluyor tabi psu ile alakası varmı tam olarak bilmiyorum belkide cf nin verdiği performans o kadardır birde bilgisayar 3dmark testinde kapanınca ancak crossfire köprüsünü çıkarınca tekrar açabiliyorum sizce yazdığım donanımlar için kullandığım psu yetersizmi kalıyor? Kullandığım donanımlar;Cpu: fx8150 4ghz olarak kullanıyorum voltaj değerleri ile oynama yok ,Ekran kartı : Sapphire 7870xt 2 tane cf olarak kullanıyorum , Hdd:1 adet 500gb 1 adet 1tb 7200rpm 1 adet 125gb ssd ,Anakart :Asus crosshair v formula , Ram:Gskill 2*4 gb 1866mhz standart olarak kullanıyorum , 8 adet fan ,cpu soğutucu olarakta h100 kullanıyorum ,usb den ise klavye mouse ve 1 adet wireless adaptör kullanıyorum

• Psu yetersiz gibi gözüküyor. Daha güçlü bir Psu ile deneme şansın var mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok valla olsa deniyecektimde , psu 3 yıllık falan güç kaybı olma ihtimali varmıdır?
  • CF için gerçek 600 w güç kaynağı yeter. Psu'nun verimi düşmüş olabilir. Açıp şişmiş veya akmış kondansatör var mı bakın.
  • Bu kadar ıvır zıvıra çok bile dayanmış diyebiliriz. Taktığınız her parçanın bir adet kullanım kitapçığı mevcuttur yada ürünlerin üretici web sitelerine giderek pdf formatında kullanım kitapçıklarınıada ulaşabilrisiniz. Her ürünün ihtiyaç duyduğu güç bu kitapçıkllarda belirtilmiştir bunları toplayarak sistemden ne kadar güç çekeceklerini hesaplayabilirsiniz ancak görünen o ki powerınız çok bile dayanmış. En kısa zamanda bir power almanızı tavsiye debilirim, geçmiş olsun kolay gelsin.
  • o.c ile calıştırıyormuşsun zaten fazla wat cekiyordur ve diğer donnaımları azalt mesela 1 tb hdd al 2 tane 500 gb takma

sizin yerinizde olsam 7800 serisini satar 7900 serisinden bakardım crossfire bir anlamı yok gibi titan serilerine yönelirdim.
  • Görünen o ki yeni bir psu alıcam fakat kaç wat olucak o kafamı kurcalıyor 850W Seasonic +80 gold sertifikalı psu işimi görürmü 12v tek kanalda 70A güç aktarıyor ve psu verimliliği %90 üzeri testlerde bu psu bana yeterlimidir yoksa bir üst serisi 1050w var onu mu almam lazım şimdi boşyere fazladan 150 200 tl para vermemin bir manası yok. 7870xt leri yeni aldım artık satma gibi bir durum olmaz 7870xt de 7950 ile hemen hemen aynı performans ve aynı işemliciyi kullanıyor bir nevi 7930 gibi düşünün, yukarda yazmış olduğum parçalara tabi o.c uygulamasıda yapıcağım için nasıl bir psu yeterli olucaktır tavsiye verebilirseniz bugün yarın sipariş vericem ,eski psu 12v 20A gibi bir güç sağlıyordu ve büyük ihtimalle artık o değerlerle yakından uzaktan alakası kalmamış gibi görünüyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı mı PSU mu?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar Psu siparişini akşam yada yarın sabah vericem Silverstone Strider gold 1200w yada Seasonic X-1050 Gold 2 üründen birini alıcam başka bir öneri yada tavsiye gelmezse büyük ihtimal Silverstone alıcam gibi duruyor şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi killrooxit -- 29 Nisan 2013; 17:28:28 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.