Şimdi Ara

psuyu pasif sogutmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sessiz bir pc yapmayi dusunuyorum. herseyi pasif sogutmak istiyorum.
    ancak psuya ne nasi yapilir bilemiyorum

silverstoneun bir de thermaltakein fansiz psulari var. thermaltakein ki biraz ilkel olmus :D ingilizce inceleme ve fotosu
    silverstone ise herkesin istedigi gibi ancak oda 400 liradan fazla ingilizce inceleme ve fotosu[/

simdi ben elimdeki eski psunun icindeki aluminyum *galiba plakalara heatsink yapitirabilirmiyim. bunu yapmak icin en iyi yontem ne olur matkapla delip vidalamak mi yoksa termal yapistirici mi yoksa bali mi :).
    veyaparsam ne derece etkili olur 4 gun sonra , bozulacaksa ugrasmaya degmez..
    termaltakin psusunda abarti heatsinkler var. bunu acaba bizim gozumuzu korkutmak icin mi yapmislar :)
    bu konuda onerisi bilgisi deneyimi olan var midir?

• Psu'ları pasif olarak soğutmak biraz zordur.
    Sadece büyük heatsink yetmez,geniş bir alan ve hava akımı şarttır.
    Psuların ortalama verimini %75 olarak kabul edersek, 300W gibi bir yükte 75W civarı ısı yayılır ortalamada.

75W gibi bir ısıyı da pasif olarak yaymak biraz zordur.
    Büyük yapraklı olmalı ve gerekirse kasanın arkasından dışarı doğru çıkmalı bu ızgaralar.
    Bakır olursa elbette ki iyi olur.

Yalnız, çok maaliyetli olacağından eminim.Çünkü ince kanatlar kestirmek zordur, işçiliği yüksek olur.Kalın kanatlar da çok ağırlık yapar zaten.
    Bakır ısı borularıyla felan desteklemek gerekir ki bir işe yarasın.

Ayrıca, psu içi buna müsait olmalı. Standart bir psunun içi buna yeterince yer bırakmaz.
    Bence hiç uğraşmayın.Psu fanlarınızı daha kaliteli ve sessiz fanlarla değiştirin gerekirse.

• *

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ubd -- 24 Ocak 2009; 21:32:49 >
  • diablo xt arkadaşın dediklerine tamamen katılıyorum. gerçekten çok zahmetli bir iş ....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PSU için 12cm Fan
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.