Şimdi Ara

psu nun fanını sökerek fansız çalıştırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • salona koyacağım pc nin sesini azaltmak için psu nun fanını söksem ne olur.

460w lık psu g3220 cpu ve 4830 ekran kartı ile kullanılacak. 4830 ağır gelir derseniz eğer cpu dahili gpu su ilede kullanabilirim. + 4gb ram ve 512 gb 7200 hdd yada 5200 rpm 320 gb notebook hdd si var. ne dersiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selmand -- 21 Aralık 2014; 22:35:04 >

• selmand kullanıcısına yanıt
    Hocam psu boşta çalışırken ses çıkarıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: white_predator

psu zaten pek sesli değil ama ben merak ediyorum psu yu çıkartsam olurmu diye
  • Eger guc kaynaginizda dahili bir koruma mekanizmasi yoksa diger donanimlariniza zarar verme ihtimaliniz yuksek. Tam yukte calistirmasaniz bile uzerinden uzun sure akim gecen bilesen isinir ve cevresindeki yalitkanin iletken gibi davranmasina neden olur bu nedenle yangin vs. Gibi ciddi sonuclara varabilecek bir durumla karsilasmaktansa eger sesten bu denli sikayetci iseniz var olan fani Noctua vs gibi firmalarin sessizlik odakli urettigi fanlarla degistirebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: selmand

salona koyacağım pc nin sesini azaltmak için psu nun fanını söksem ne olur.

460w lık psu g3220 cpu ve 4830 ekran kartı ile kullanılacak. 4830 ağır gelir derseniz eğer cpu dahili gpu su ilede kullanabilirim. + 4gb ram ve 512 gb 7200 hdd yada 5200 rpm 320 gb notebook hdd si var. ne dersiniz

risk almaya değmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selmand

quote:

psu zaten pek sesli değil ama ben merak ediyorum psu yu çıkartsam olurmu diye

olmaz birşey , çıkar
  • Madem fanini cikarcaksin o zaman komple üst kapağini cikar güc kaynaginin en azindan kasa ici sirkulasyon yeterli gelebilir. 4830 da kullanmazsan daha az isinir yuk binmeyecegi icin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PSU için 12cm Fan
    4 ay önce açıldı
    Kasaya soğutma fanı önerisi gerek ??
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • PSU diyorsun tüm sistemi besleyen kaynak. Elektiriği verdiğinde kasaya sistemin yanabilir. Hiç bulaşma risk almaya degmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayrikoc61

PSU diyorsun tüm sistemi besleyen kaynak. Elektiriği verdiğinde kasaya sistemin yanabilir. Hiç bulaşma risk almaya degmez.

bu notebook adaptörleri nasıl çalışıyor soğutma sistemi olmadan?
    Bak soruyu tersleme amaçlı mı yoksa bilgi amaçlımı sordun bilmiyorum. Ama illaki küçük 2 tanede olsa fan vardır. İçini açıp baktınmı hiç?

Noetbookan anlamıyorum çünkü
  • Zamanında güç kaynağını fanını söküp takmayı unutmuşum ve o halde 4-5 saat unuttuktan sonra odaya geldiğimden garip bir koku vardı. Sonradan fanı taksam da sanırım bulk capacitorler şiştiği için zınlama tarzı bir ses geliyordu. Güç kaynağı sorunsuz çalışıyordu ama uzun vadede fansız kullanılırsa sorun yaratır ve yaratması da normal. Sonuçta alet fansız çalışacak şekilde yapmadı, heatsink ve diğer parçaları o şekilde tasarlanmadı. En makul çözüm araya direnç filan atıp fan devrini düşürmek olur.
    isiyi genis bir alana yayip sogutmayi saglamak adina yapraklarla desteklenmis aluminyum plaka kullanilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayrikoc61

Bak soruyu tersleme amaçlı mı yoksa bilgi amaçlımı sordun bilmiyorum. Ama illaki küçük 2 tanede olsa fan vardır. İçini açıp baktınmı hiç?

Noetbookan anlamıyorum çünkü

yok canım neden tersleyim , içlerinde fan yok onu iyi biliyorum.
  • Hocam yazın klimadan, kışın balkondan camdan direkt boru hattı çekmeyeceksen hiç bulaşma
  • quote:

Hocam yazın klimadan, kışın balkondan camdan direkt boru hattı çekmeyeceksen hiç bulaşma

tırstım zaten

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fansız çalışabilmesi için psunun içindeki kapasitörlerin kaliteli olması gerekir, kaliteli kapasitörler çalışırken belli bir güc tüketimine kadar kolay kolay ısınmazlar, tabi yüksek güç tüketimi başladığında hafiften sıcaklık artar fan devirli olarak devreye girer. Komple fansız modellerde yine aynı kalitede kapasitörler kullanıyor ama bu modellerinde ürettiği güç az olduğundan, haliyle fan gerektirecek bir durum olmuyor.

Sizin kullandığınız psu nun modeli nedir bilmiyoruz ama eski bir psu ise kullanılan kapasitörlerde dandiktir, bunlar çok ufak güç tüketiminde bile fazlaca ısınır ve tehlikeli sonuçlar doğurabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 23 Aralık 2014; 3:44:59 >
    Masaüstü söyle istediğinizi cevaplayayim. Acaba bende meram ettim simdk. Brnce hsfif bir soğutma vardir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam yazın klimadan, kışın balkondan camdan direkt boru hattı çekmeyeceksen hiç bulaşma

• ürün bu model, çok gerekli değil aslında ama fantazi peşinde koşuyorum biraz

http://www.coolermaster.com/powersupply/elite-power/elite-power-460w/

Elite Power 460W
    Compliance with the newest Intel standard ATX 12V V2.3
    More than 70% efficiency at typical load operation/li>
    High performance components design for better reliability
    Green power design to meet Energy Star and Blue Angel requirements
    Multiple protection design(OVP/OCP/OPP/SCP)
    Support dual +12V1 and +12V2 outputs for higher power usage
    One 4+4 pin +12V CPU connector for high-end CPU
    EMI and Noise filter built in design

• güç kaynağının fanını iptal edin yerine aynısından bir fan takın ve molex üzerinden 7v 5v verme yöntemleri var Google'dan araştırın eğer elinizde fan hızı düşürme aparatları veya fan kontrolcü yoksa.bu şekilde sessiz bir güç kaynağı elde edebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.