Şimdi Ara

Acil yardım laptopun termal macun ve padlerini yeniledim pch diyot ısısı düşmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle herkese merhaba dell n5110 pc im var termal macun ve pad lerini yeniledm pc nin bu işlemden sonra pch diyot die bir parcasının ısısı 70 derece civarlarında seyrediyor pc boşteyken oyuna girersem pc kendini kapatıyor. yanlış nerde yapmış olabilirim bu pch diyot dediği donanım pc nin neresinde oluyor acaba internette araştırdım kuzey köprüsü falan demişler kuzey köprüsü neresi oluyor bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler. Aida64 ten ısı değerlerinin resmini de ekledm buradan bakabilrsiniz
     Acil yardım laptopun termal macun ve padlerini yeniledim pch diyot ısısı düşmüyor

• hocam yanlış hatırlamıyorsam o cihazda 2 adet soğutucu vardı.. bir tanesi işlemci için diğeri ekran çipseti ve anakart çipseti içindi .. ekran ve anakart çipsetinin soğutucusunun altlarında genelde fabrikasyon olarak termal ped oluyor.. sebebine gelince.. soğutucu metal plaka iki çipsete birden tam anlamıyla oturmayabiliyor.. bir çipsete tam otururken diğerine zayıf basabiliyor yada micron bazındada olsa birinde boşluk kalıyor.. o boşluğu ortadan kaldırıp soğumayı sağlamak için termal ped kullanılıyor.. macun sadece plakanın iyi bastığı çipte randıman sağlıyor diğeri sorun çıkartıyor ve sonuç çipin yanmasıyla sonuçlanabiliyor.. tavsiyem = elekro marketlerde yada istanbuldaysanız karaköy, mecidiyeköy yada kadıköyden termal ped temin edip macun yerine onu kullanmanız ve cihazı şu haliyle fazla kullanmamanız..
  • Kuzey köprüsü bu olsa gerek

• antalyadayım malesef yarın dell in servisini arayacağım bide onlardan bilgi almaya deniyeceğim termal pad lerin iki tarafına da çok ince termal macun sürmem önerildi sizce bunun bi etkisi olurmu ?
  • bu arada fabrikanın macun koyduğu kısıma macun pad koyduğu kısma termal pad koydum aynı oranlarda ve boyutlarda kullandım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.