Ekran kartını yeni aldım normalde sıcaklıklar gayet iyiydi oyununa göre 62-70 arası değişiyordu fakat malum 2.el olunca içini açıp bir macununa bakayım dedim ve açmışken de nasılsa elimde kaliteli termal macun (Artic MX4) var diye eski macununu silip yerine MX4 sürdüm ve şuan kart yük altında en az 10 derece fazla ısınıyor. NOT: kartı 3-4 kere söküp taktım önce macun az geldi sandım, sonra söktüm biraz daha sürdüm iyice yaydım, sonra dedim herhalde blok tam oturmadı 2 kere de söktüm iyice bloğu oturtum ve her seferinde çapraz hafif hafif sıktım zaten ilk defa ekran kartı sökmüyorum bloğu doğru oturttuğuma eminim ama nedense MX4 ile +10 derece ısınması çok saçma geldi. 61-62 dereceyi geçmeyen oyunda şuan 70-72 dereceleri görüyor... Sanırım bu MX ün iletkenlik seviyesiyle alakalı. Yıllar önce HD6850 de de başıma gelmişti neredeyse kurumaya yakın macunu silip yerine o zamanların kaliteli macunu ptı g3606 ü sürdüğümde kart daha fazla ısınmıştı. En son blok üzerinde ki vramlere denk gelen padleri söküp denicem belki gpu ya teması zorlaştırıyordur diye o da olmazsa artık anca Allah yardım edebilir |
Termal macun yeniledikten sonra ekran kartı +10 derece ısınmaya başladı
-
-
Piyasada oldukça fazla sahte MX4 satılmakta, sahte ürün olma ihtimalinde olabilir -
quote:
Orijinalden alıntı: end0plazmikretikulum
Piyasada oldukça fazla sahte MX4 satılmakta, sahte ürün olma ihtimalinde olabilirÇok uzun zaman oldu alalı hocam nereden aldığımı bile hatırlamıyorum ama elimde HY510 diye büyük bir termal macun daha var bir de onu deniyecem bakalım sonuç ne olacak. Eğer bu macun ile daha iyi sonuçlar alırsam dediğiniz gibi MX4 sahte olabilir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: end0plazmikretikulum
Piyasada oldukça fazla sahte MX4 satılmakta, sahte ürün olma ihtimalinde olabilirSanırım dediğin gibi bende ki MX4 de bir sorun var çünkü linkini attığım macunu sürünce sıcaklıklar 4-5 derece düştü.
https://www.hepsiburada.com/tkz-hy510-gumus-35-gram-cpu-vga-termal-macun-pm-HB00000BFX11
-
CoolerMaster MasterGel kullan. Ben bunu kullanıyorum 1080 ti ve işlemci de. Bu epey iyi performans veriyor.
Elindeki macun sahte olabilir veya macun iyi dağılmamış olabilir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: sniper23CoolerMaster MasterGel kullan. Ben bunu kullanıyorum 1080 ti ve işlemci de. Bu epey iyi performans veriyor.
Elindeki macun sahte olabilir veya macun iyi dağılmamış olabilir.
150 TL olmasa güzel macun aslında
-
quote:
Orijinalden alıntı: xtremetrader150 TL olmasa güzel macun aslında
Alıntıları Gösterdiğer versiyonları da var ama ben CoolerMaster MasterGel Maker almıştım. Ben aldığımda 82 TL idi Nisan 2020.
-
quote:
Orijinalden alıntı: xtremetraderSanırım dediğin gibi bende ki MX4 de bir sorun var çünkü linkini attığım macunu sürünce sıcaklıklar 4-5 derece düştü.
https://www.hepsiburada.com/tkz-hy510-gumus-35-gram-cpu-vga-termal-macun-pm-HB00000BFX11
Alıntıları GösterValla ben de kendi Noctua soğutucumdan çıkan NT-H1 kullanıyordum ve performansı fiyatına göre baya iyi. Bitince çok övülen MX4'ü deneyeyim dedim. İlk geldi kıvam çok koyu ve eski 2 yıllık NT-H1'e göre de sıcaklık 3-5 derece arttı normalde testlerde kafa kafayalar. Her türlü yöntemi denedim yok olmuyor satıcıya söyledim değiştirttim yine aynı. Sonra forumdaki termal macun konusunda gördüm, adamlar paketi çok iyi kopyalamışlar ayırt etmek oldukça güç. O yüzden MX4'ü sadece resmi Türkiye distribütorü Bilişimporttan alınırsa güvenirim. Zaten 15 Martta da MX-5 çıkacak. Mastergel Pro v2 de deneyebilirsiniz:
https://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-mastergel-pro-thermal-macun-r3.html
Elimde kalan sahte MX4'ü de etrafımdaki macunu eskiyen eski sistemlere sürüp bitirmeye çalışıyorum
-
quote:
Orijinalden alıntı: sniper23diğer versiyonları da var ama ben CoolerMaster MasterGel Maker almıştım. Ben aldığımda 82 TL idi Nisan 2020.
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: xtremetrader
Alıntıları GösterEvet, bunun ucuz versiyonu var Regular diye geçiyor.
-
Sorun bu bence, çok uzun zaman oldu demişsin. Termal macunların da bir raf ömrü var. Muhtemelen artık yapısı bozuldu.quote:
Orijinalden alıntı: xtremetraderÇok uzun zaman oldu alalı hocam nereden aldığımı bile hatırlamıyorum ama elimde HY510 diye büyük bir termal macun daha var bir de onu deniyecem bakalım sonuç ne olacak. Eğer bu macun ile daha iyi sonuçlar alırsam dediğiniz gibi MX4 sahte olabilir.
Alıntıları Göster -
macun kurumuş büyük ihtimal ondandır
-
quote:
Orijinalden alıntı: şoray uzun yoldamacun kurumuş büyük ihtimal ondandır
Konuyu iyi okumadınız sanırım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: xtremetraderKonuyu iyi okumadınız sanırım.
Alıntıları Gösterneden ? uzun zaman oldu alalı demişsiniz mx4 için kuruma yapmış olabilir
-
Ekran kartı neydi gergi demirli ise o demiri birkez sökünce yeniden takmadan önce bacakları hafif geri eğmek gerekiyor yoksa ilk haline göre basıncı az oluyor. -
Macun iletkenliğini yitirmiş olabilir, fazla sürmüş olabilirsiniz ve belli bir süre gerekiyor macunun kıvama gelmesi için sanırım 2-3 gün gibi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: şoray uzun yoldaneden ? uzun zaman oldu alalı demişsiniz mx4 için kuruma yapmış olabilir
Alıntıları Göster3-4 kere söküp taktığımı ayrı ayrı macun sürdüğümü belirttim zaten ilk mesajda. Kurumuş olsa nasıl sürebilirim?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Starborn
Ekran kartı neydi gergi demirli ise o demiri birkez sökünce yeniden takmadan önce bacakları hafif geri eğmek gerekiyor yoksa ilk haline göre basıncı az oluyor.RX470 nitro hocam fakat backplate siz olan model
-
quote:
Orijinalden alıntı: LEON-XMacun iletkenliğini yitirmiş olabilir, fazla sürmüş olabilirsiniz ve belli bir süre gerekiyor macunun kıvama gelmesi için sanırım 2-3 gün gibi.
Evet hocam macuna bir şeyler olmuş sanırım çünkü zamanında kıytırık diye kullanmayıp kenara ayırdığım ve yerine MX4 aldığım macun şuan MX4 den daha iyi durumda.
-
termal macunu fazla sürmek de işe yaramaz. sürülme şekilleri var X şeklinde, ortaya nokta şeklinde, yada ince kalıp olarak sürüyorlar yanında verilen aparatla (bir kart da kullanılabilir).
mx4 ü ben de duyfum ama tecrübe etmedim. bende zalman var, stg2 olanı. şırınga gibi. memnunum. zaten fanlarımı fan kontrolcüsüne bağladım, yazın da yan kapağı açık bırakıyorum. bir sorun olursa fan gücünü arttırıyorum. rahat ediyor makina. noctualar güzel. bu arada kasayı açmışken toz temizliğini de yapın, ferah ferah çalışşsın alet. umarım orjinal termal macunu bulabilirsiniz.
Benzer içerikler
- gpu ölçekleme açılmalı mı
- gddr6 nedir
- intel iris xe graphics
- zotac ekran kartı alınır mı
- gpu hotspot nedir
- fsr 3
- dlaa nedir
- rtx 5050
- gpu ekran kartı mıdır
- mx550 ekran kartı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X