Şimdi Ara

PTT Kargo İle Kapıda Ödeme (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
242
Cevap
12
Favori
475.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya herkes o kadar çok genelleme yapmış ki,yok şu dolandırıcı ,yok bu dolandırıcı diye,

mesala ben sahibinden.comda amfi satıyorum ilanım var,adamın biri ptt kargoyla kapıda ödemeyle gönder alayım dedi,
    ben de nette araştırdım,adam göndermiş malını parasını 1 ayda zor almış,bir sürü de ıvır zıvırı var,
    sonra adama dedim ptt kargoyla uğraşamam GET açayım ordan al diye,hem ürünü deneyip ondan sonra onaylama şansı var,
    illa ki ptt kargo diyor,vatandaşı anlamak zor valla.
  • HERKESE MRB ARKADAŞLAR FORMUN HEPSİNİ OKUDUM MADUR OLANDA VAR İŞİNİ GÖRENDE VAR. BENDE BU ŞEKİLDE SAHİBİNDEN COM' DAN TEL ALMAK İSTİYOM FAKAT GÜVENEMİYOM.
    ALACAGIM YER İSTANBUL BEN ESKİŞEHİR LİNKİDE VEREYİM SİZCE ALINIRMI YOKSA ELİMDE KALIRMI ???

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-cep-telefonu-cep-akilli-telefonlar-magzadan-100-orj-sifir-kutu-garantili-s8000-jet-kapida-odeme-39772369/detay
  • quote:

Orijinalden alıntı: soul_less

PTT KAPIDA ÖDEME İLE ÜRÜN ALACAKLAR DİKKAT !!!

Sizlere çok önemli bir durumu aktarmak istiyorum. Geçen gün sahibinden.com dan orjinal garantili Nokia C5 cihazı PTT Kapıda ödeme ile satın aldım. Ürün geldiğinde ürünü açtım ve içinden çin malı çift hatlı garip bir telefon çıktı. PTT elemanı ürünü açtığım için parasını ödemem gerektiğini reddetme şansımın olmadığını belirtti. Yalvar yavar bir şekilde ürünü aynen kutulayıp hiç açılmamış süsü verdik, PTT elemanı insafa gelmese 205 TL yi 50 liralık telefona verecektik. Aynı şekilde birde samsung c6112 aldım, satıcı pazarlık etmeden fiyatı indirmişti, nokia da bu durum yaşanınca samsungu kargodan almadım ve satıcıya kargo ve komisyonu karşılayacağımı belirterek ürünü GET ile göndermesini istedim, şimdi ürünü satmaktan vaz geçti!!

Özetle demek istediğim, PTT kapıda ödeme ile ürün satan herkes ama herkes PTT nin ürünü kontrol ettirmemesinden dolayı potansiyel DOLANDIRICIDIR. PTT şubesinde çalışanlar insanların gelen boş kutulara içinde satın aldıkları ürün olduğunu zannederek bir sürü para ödediğini sonra da ortalığı birbirine kattığını anlatıyor. Ben dolandırılmaktan PTT elemanının insafıyla kurtuldum, eminim çoğu kişi bu kadar şanslı olamayacak. Siz siz olun PTT aldığınız ürünü kontrol edip iade edebilme hizmetini verene kadar sakın ama sakın PTT kargo ile mal almayın!!!

Gerçekten çok saçmaymış PTT nin ürünü kontrol ettirmemesi. Adeta suça davet çıkarıyorlar.. Bende cuma günü telefon alıcaktım kapıda ödeme sistemi ile ama şimdi çok kararsız kaldım ne şekilde yapabilirim diye.

• bende tüm yazıları okudum. sahibinden de telefon satıcam. bir arkadaş kapıda ödemeli göndermemi istemiş. burayı okudukdan sonra vazgeçtim. farklı bir sistem ile alacak ise gönderirim. ona da bana da yazık.
  • Arkadaşlar bende şimdi ptt kargo ile ödemeli olarak ürünün gönderilmesini istedim fakat alışveriş tam içime sinmedi üstelik elemanın telefonu da kapalı şu anda takip numarasını bile alamadım. Varsayalım kargo geldi ptt görevlisinin yanında kargoyu açıp eğer ürün istediğim gibiyse kabul edip istemediğim gibiyse tutanakla iade edebilir miyim? Yoksa kargoyu kabul etmeyerek kutuyu açtırmadan mı bu işin içinden sıyrılabilirim? (tabi böyle bir imkan mevcutsa)
  • Bu konuya daha öncede mesaj yazdım ama o mesajdan sonra onlarca gönderi yaptım halen yapmaktayım ptt kapıda ödemeli olarak gönderdiğim kargoların tamamına yakını sorunsuz gerçekleşti ödemeli satış yapanlar için ptt posta çeki hesabı almalarını öneririm hem kesinti az hem paranın teslimat sonrası anında hesabınızda oluyor
  • sahibinden.com dan ptt kapıda ödeme ile kesinlikle ürün almayın satarken pek sorun yok sadece karşıdaki kişi teslim almazsa kargo ücretini siz ödersiniz...ürün alırken satıcı getde komisyon kesiliyor adresi verin ben gönderiyim siz ürünü inceler teslim alırsınız derse pazarlık ederkende herşeye tamam diyorsa bilin ki size doğru sivrilen bişey var sahtekar satıcılar için tam bir fırsat burda ifşa etmeyim bunu sürekli yapan bazı üçkağıtcılar var ürünün yüksek çözünürlükdeki fotoğraflarıyla ilan açıyorlar satıcının get satışları olumlu ama ptt kapıda ödemeli ile gönderdiğinde iş değişiyor teslim aldığınızda çok pişman olursunuz site sahtekarlığı önlemede herhangi birşey yapmadı bugüne kadar %5 fark verin sanalpazardan almaya çalışın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SSC Aero

Arkadaşlar bende şimdi ptt kargo ile ödemeli olarak ürünün gönderilmesini istedim fakat alışveriş tam içime sinmedi üstelik elemanın telefonu da kapalı şu anda takip numarasını bile alamadım. Varsayalım kargo geldi ptt görevlisinin yanında kargoyu açıp eğer ürün istediğim gibiyse kabul edip istemediğim gibiyse tutanakla iade edebilir miyim? Yoksa kargoyu kabul etmeyerek kutuyu açtırmadan mı bu işin içinden sıyrılabilirim? (tabi böyle bir imkan mevcutsa)

sakın açma derim ben daha yeni kardeşimin başına geldi 180 tl ödedi ödeme yapmadan açtırmıyorlar paketi. ama paketin içinden belki 50-60 tl bile değeri olmayan başka birşey çıktı.

AMAN DİKKAT! umarım bu mesajı paketten önce okursun.

Durumu da buradan bildirirsen sevinirim keza biz hala uğraşıyoruz başımıza gelenleri düzeltmek için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nagehanyalçın -- 30 Ocak 2011; 16:49:51 >

• arkadaşlar bişey soracağım lütfen acil cevap . bende bugün k790i aldım sahibinden .com dan ptt kargo ile kapıda ödeme seçeneği ile yolladı barkod numarası ile ptt takip ten baktım bir telefon şarj aleti ve kulaklık . Normalde telefon 115 gr. kargoda gelen malzeme 126 gr. olarak görünüyor acaba bu kargoyu nasıl yapayım cumartesi gelir dedi görevli pazartesi gidip ptt şubesinden alacağım kontrol edip sorunluysa geri gönderme durumum var mı ? adamla msjlaşmam kaytlı duruyo hala bana bi yardım edermisiniz ne yapabilirim acil cvp bekliyorum NE YAPMALIYIM ??

• Kargoyu açmadan önce böyle bir imkan sunup sunamayacaklarını sorarsın eğer kabul etmezlerse kargoyu olduğu gibi geri yolla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SSC Aero

Kargoyu açmadan önce böyle bir imkan sunup sunamayacaklarını sorarsın eğer kabul etmezlerse kargoyu olduğu gibi geri yolla.

valla bekliyorum işte :S adamın kayıt tarihine de baktım taa 2009 dan ayrıca ilanlarına da baktım eski ilanlarda var . 7-8 tane telefon 1 araba bazı ilanlarda eski korkmalımıyım sizce ???
  • Hocam kargoda gelen malzemenin ağır olması belki kutu ve kutu içeriğinden kaynaklanabilir diye düşünüyorum. Genede işinizi riske atmayın kontrol edin telefonu, umarım sorun yaşamazsınız..
  • Malzemenin ağır olması gerekiyor zaten. 115 gram telefon kutusu aksesuarları vs. ile birlikte en az 300-400 gr gelir... Sadece telefonu gönderip hiçbir aksesuar göndermediyse bilemem tabi... Eğer şüpheleniyorsanız ve görevlilerin yanında açıp bakmaya izin vermiyorlarsa yine de kargoyu teslim alıp bakmak istiyorsanız tamamen şansınıza kalmış demektir. İçinden salatalık da çıkabilir telefon da...
  • İnşallah yaa sorun çıkmaz korku var adamlada yine konuştum merak etme dedi sorun yok diyo ? bu arada telefonun yanında şarj aleti ve kulaklık var sadece 126 gr. azmı acaba onlar için merak ediyorum . zaten Ptt den alacağım kargoyu şubeye gideceğim yani , eğer açturmassa almam artık ne yapayım ama ağırlık konusunda bilgi verirseniz sevinirim
  • ptt kapıda ödeme tam bir fiyatko ankarada oturuyorum . samsung wave markalı telefon aldım kapıda ödemeyle gönderdiler perşembe akşamı kargoya verdiler cuma sabahı 7 de ankaradaydı kargo ama şimdiye kadar bir ses seda yok dağıtım merkezlerini arıyorum cevap veren yok sanırum bugünde gelmeyecek pazartesiye kalacak. bu arada dağıtım merkeziyle oturduğum yer arası taş çatlasın 30 35 km dir
  • quote:

Orijinalden alıntı: akgolo

ptt kapıda ödeme tam bir fiyatko ankarada oturuyorum . samsung wave markalı telefon aldım kapıda ödemeyle gönderdiler perşembe akşamı kargoya verdiler cuma sabahı 7 de ankaradaydı kargo ama şimdiye kadar bir ses seda yok dağıtım merkezlerini arıyorum cevap veren yok sanırum bugünde gelmeyecek pazartesiye kalacak. bu arada dağıtım merkeziyle oturduğum yer arası taş çatlasın 30 35 km dir

pazartesi şubeden almalasın aynı durumdayım bende =)
  • aklım allak bullak oldu ya benim ptt ile hiç bir ilgim alakam yok ne posta çeki ne başka bişi...posta bile yollamam.:D şimdi sahibinden.com da ilanda duran bir işlemcim var ve adam msj atmış ptt kapıda ödemeli yolla diyo...Zaten işlemciye istediğim fiyat 40tl..sadece işlemci ve fanı var 1 kg bile etmezler kutusuda küçük...burayı okuyunca iyice kararsız kaldım adama ptt ile yollamam mı diyeyim şimdi :( get ilanı verme şansımda yok...Zaten erzurumda ki ptt kargoyu aradım bu iş nasıl olcak 40tl lik bir işlemci yollayacam karşıdaki adamdan 40tl ödemesini de alacak şekilde kargom var prosedür nasıl diye...Söylediklerimi tekrar etti doğru anlamışmıyım diye yani kapıda ödemeli kargonuz var falan dedi evet dedim.Sonraki konuşmalar..

-Yollayacağınız kargonun kapıda ödemesi ne kadar..
    -40 tl...Yani elimde bir mal var bunu 40tl ye sattım...Kapıda ödemeli şekilde olacak..
    -Tamam anladım..Siz malı sattığınız para kadar ptt nin gişesine gidip teminat için para yatıracaksınız..
    -40 tl ye sattıysam teminat olarak 40 tl mi yatırcam.?
    -Evet...Daha sonra kargo yerine ulaştığında karşı taraf ödemesini yaptığında sizde paranızı geri alabileceksiniz...
    -80 tl mi alcam?
    -Hayır 40 tl alacaksınız...
    -Peki kargoyu yolladığım adamın ödediği 40tl ne oldu?
    -Gişeye gidip siz alacaksınız..
    -Peki ben 40tl teminat yatırmayacam o zaman adam yatırdığında gidip alacam öylemi?
    -Hayır efendim siz gidip 40 tl teminatı yatıracaksınız vs vs vs ( bi de ben anlamamışım gibi ses yükselterek tekrar açıklıyo malım ya ben)
    -Peki orda sizden başka bir görevli varmı onunla konuşsam ona anlatsam ben derdimi sizle anlaşamayacağımız ortada yoksa gişeye mi gideyim?
    -Gişeye gidin..
    -Tamam belki bilen biriyle konuşmuş olurum iyi günler dedim kapattım....

bilmiyosan bilmiyorum de bende bilmiyosan ne oturuyosun o telefonun başında diyeyim kapatayım suratına konuşma bu kadar uzamasın...Bu kadınla konuştuktan sonra iyice şüpheye düştüm ya...

• PTT ile kapıda ödemeli olarak, şimdiye kadar 250 ye yakın kargo günderdim. Hiç bir sorunla da karşılaşmadım. Karşınızdaki sahtekarsa, kargo paketini açamadığınız için sorun olabilir. Ödemeli kargo toplam da 5.5 tutuyor(1kg a kadar). Bunun haricinde 1.5 lirada size gönderilen paradan kesinti yapılır (posta çeki için). 100 Tl den 250 Tl ye kadar 2.5 lira kesinti yaparlar

100 lira almanız gereken bir ürünü 5,5kargo+1.5 kapıda ödeme toplam 107 lira almalısınız.
  • Bu sistemde hiçbir sorun yok bence ticaret bu karşınızdaki insanın dürüstlüğünden emin olmalısınız eğer emin değilseniz kapıda ödeme yerine havale yi kullanın ama faturasız ürün istemeyin şirket hesabına yollayın açıklama kısmına satın aldığınız ürünün ödemesi diye belirtin (iban no kullanırsanız gönderdiğiniz şirket isminide ekranda görürsünüz)

bu yolla hergün binlerce belki onbinlerce alışveriş yapılıyor en sağlıklısı 3kuruş ucuza alıcam diye faturasız ürün almamanızdır..
  • kapıda ödeme yaparken pos makinası getiriyorlar mı ?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.