Şimdi Ara

PTT Memuru İle Kavga Ettim (Rezillik İçerir)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yurtdışından ofisime sürekli kargo siparişi geliyor. Son gelen kargo siparişimde ben x mahallesinde oturuyorum ptt memuru gitmiş y mahallesindeki ptt şubesine kargomu bırakmış ve beni arıyorlar kargonuzu gelip alın yurtdışından gelen kargolar tekrardan dağıtıma çıkmıyor diye. Ben bu y mahallesindeki şubeye gidemiyorum daha doğrusu uzak kalıyor ve bulunduğum bölgede 4 tane ptt kargo şubesi var hepsi bana 100-150m mesafede. Bende sinirlendim Cimerden ve PTT Genel merkezinden şikayette bulundum. Aradan 2-3 gün geçtikten sonra kargocu ofisime gelip sen beni şikayet etmişsin dedim kardeşim ben neden benim mahallemde olmayan şubeye gideyim dedim hemde çok uzak biryerde buradaki yakın şubelere bırakmıyorsun gidiyorsun sırf gıcıklık olsun diye 2-3km uzaklıktaki şubeye bırakıyorsun. Ondan sonra bu bana başladı vay efendim bundan sonra iyilik yapmamak lazımmış kargoları bırakmayacaksın aslında vs. vs. dedim bende bırakma ne halin varsa gör sonra çekti gitti.

Soru şu şimdi ben ne yapayım? Türkiye'de sıradan bir gün diyip geçeyimmi yoksa başka birşey mi yapayım?

• PTT müdürü benim KDV itiraz dilekçemi almayı reddetmişti, hatta: "bu ne yahu? ne dilekçesi? 30 senedir burda çalışıyorum böyle bir şey görmedim! öyle her şeye dilekçe alacaksak ohooo" diye de çıkışmıştı hergele.

dilekçeyi vermek için ilk muhatap olduğum kadına da (gene yaşlı bi kadın) durumu anlattım, yanlış KDV uygulandığını ve nizami şekilde itiraz dilekçesi yazdığımı, dilekçenin PTT üzerinden işleme sokulması gerektiğini tane tane anlattım. bunak karı beni dinledi dinledi, ve ben sözümü bitirince ne desin: "KDV ödeyecek paran yoksa neden satın aldın, vergi alınır, dilekçe falan yazamazsın" şimdi bu kadında beyin var öyle mi? bu kadın beyin sahibi olarak sandığı gidip oy kullanıyor, yetmedi, bizim vergimizden ömür boyu maaş alıyor.

bu bunak karıya derdimi anlatamadığım içi üdüre gitmiştim.

sonrası uzun hikaye, aslında öncesi de uzun hikaye, ama sonuca gelicek olursak, 3 haftalık uğraş sonunda dilekçeyi de almak zorunda kaldılar, gümrük benim itirazımı da kabul etti en güzeli de şuydu, ben ürünü aldıktan sonra sanırım yönetmelik gereği itiraz dilekçeme gene yazılı cevap dönülmesi gerekiyomuş ve dönüşü de gene PTT müdürü yapıyomuş beni kovalamaya çalışan müdür kendi ıslak imzası ile bana resmi dilekçe yollamıştı. dilekçeyi de gene PTT kuryesi getirmişti. açtım bi baktım, müdürün ismi ve imzası, yazmış işte itirazınız kabul edildi vs vs diye.

gümrükçü keyfine göre çalışır, gider %100 oranında KDV bindirir. PTT yasalar gereği kendi görevi olan itiraz dilekçesini alıp gümrüğe iletme işini yapmaz, bahanesi: "30 senedir böyle bir itiraz ile karşılaşmadım, anca büyük şirket nakliyelerinde olur bunlar" sen uğraşır durursun işte. şanslı isen hakkını alırsın. ama çoğu kişi şanslı değil. açıkçası ben mücadele ederken hakkımı alabileceğime inanmıyordum hiç. tek amacım u mücadeleyi kanuna uygun şekilde yürütmek idi. sonuna kadar uğraşacaktım, sonunda hakkımı alamasam bile yaşadıklarımı nette yazacaktım. sonuçta bir şekilde başarıya ulaştım ve nette birçok yerde bu olayı anlattım. ancak, o zamanlar (2016) gümrük vergisi imiti vardı ve bu gümrük olayları popüler değildi. günümüzde işin öyle bi moku çıkmı ki, artık kimse seni umursamaz. adamlar KDV olmayan yeni yeni gümrük paraları çıkarttılar, kafalarına göre bindiriyolar gitsin. hakkını falan arayamazsın artık, çok zor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• valla ptt kargo çok yavaş hantal çalışıyor salı günü antalyaya kargo yolladım hala teslim edilmemiş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: güney-666

valla ptt kargo çok yavaş hantal çalışıyor salı günü antalyaya kargo yolladım hala teslim edilmemiş...
    PTT'den cevap geldi 1 saat önce hala müşteri memnuniyeti yok ve getiren şahısı savunuyorlar bende ulaştırma bakanlığına şikayette bulundum bakalım ne çıkacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nexus can

PTT'den cevap geldi 1 saat önce hala müşteri memnuniyeti yok ve getiren şahısı savunuyorlar bende ulaştırma bakanlığına şikayette bulundum bakalım ne çıkacak.

Alıntıları Göster
    bu ptt nin Allah belasını versin ayın 31 inde kargo verdim antalyaya bugün ayın 7 si hala teslim edilmedi allah kahretsin böyle kargo şirketini....
  • Sorun hararetlendi arkadaşlar. PİM'e geri dönmüş paket bende bizzat 0312 nolu Ankara genel merkezini aradım hanımefendiye bizzat burada yazdıklarımı anlattım çok şaşırdılar duruma hemen iglileneceklerini söylediler. hatta yakınındaki şubeye bizzat bırakılması gerektiğini söylediler. Yani haklı olduğum tescillenmiş oldu gibi birşey devamı gelince anlatacağım.
  • Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden) The item was forwarded to the destination country (Otb)

Cimerdeki yazı ulaşınca ortalık karışacak. İADE-Kabul Edilmedi diyor aynı zamanda benden imza vs. alınmadı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ptt kargo durumu, Ne diyor bu?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Güncelleme 19:48

Başvurunuz Kurumumuzca işleme alınmış olup işletmeciniz ile yazışma yapılması suretiyle mevzuat kapsamında sonuçlandırılmasını müteakip tarafınıza bildirilmek üzere işletmecinize iletilmiştir.

BTK'dan mesaj geldi sıra Ulaştırma bakanlığından.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ptt ne yaptı etti kendini haklı çıkardı paranız ve imkanlarınız var ise bu ülkeden kaçın gidin bu işlemi yapan postacı pişkin pişkin hala görevinde o kadar özür benim geri giden postamı birdaha geri getirmiyor. Ülke bitmiş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.