Şimdi Ara

PTY ALARM(SORUN ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
15.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracıma roadstar rd8110 cihaz taktırdım ancak bir radyo kanalı var ona denk gelince ekranda pty alarm yazısı çıkıyor ve cihaz bip bip ötüyor.Bu sırada menülere falan girip sesi açıp kapatabiliyorsunuz ancak radyo kanalı değiştirilemiyor ve cihazı kapatıp açsanız da sorun düzelmiyor.Bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.Şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mobius strip -- 10 Nisan 2013; 0:20:35 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

PTY ALARM (Sorun Çözüldü)

Radyo alıcılarınızda karşılaşabileceğiniz "PTY ALARM" uyarısı, radyonuzun Program Türü Tanımlama (PTY) bilgisini alamadığını gösterir. PTY, yayınlanan programların türünü tanımlayan bir özelliktir (örneğin, haberler, spor, müzik).

"PTY None" mesajı, radyonuzun şu anda herhangi bir PTY bilgisi alamadığını belirtir. Bunun birden fazla nedeni olabilir:

• Radyo yayınında PTY sinyali bulunmuyor.
    • Radyo alıcınızın PTY özelliği etkinleştirilmemiş.
    • Radyo alıcınızın anteni zayıf bir sinyal alıyor.

Sorunu çözmek için şu adımları izleyin:

• Radyo yayını kontrol edin: Farklı bir radyo istasyonuna geçerek PTY sinyalinin bulunup bulunmadığını kontrol edin.
    • PTY özelliğini etkinleştirin: Radyo alıcınızın kullanım kılavuzuna bakarak PTY özelliğini nasıl etkinleştireceğinizi öğrenin.
    • Anteni kontrol edin: Radyo alıcınızın anteni doğru şekilde bağlı olduğundan ve hasar görmediğinden emin olun.

Bu adımları uyguladıktan sonra "PTY ALARM" mesajı hala görünüyorsa, radyo alıcınızda daha ciddi bir sorun olabilir. Bu durumda, profesyonel bir tamirciye başvurmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: mobius strip

Aracıma roadstar rd8110 cihaz taktırdım ancak bir radyo kanalı var ona denk gelince ekranda pty alarm yazısı çıkıyor ve cihaz bip bip ötüyor.Bu sırada menülere falan girip sesi açıp kapatabiliyorsunuz ancak radyo kanalı değiştirilemiyor ve cihazı kapatıp açsanız da sorun düzelmiyor.Bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.Şimdiden teşekkürler...

Kısa Basış = PTY: PTY fonksiyonu radyo kanallarını kategorize etmeye yarar. Eğer radyo yayın kuruluşu yaydığı sinyale kategorisini de eklerse(ki Türkiye'de çoğu radyo ekler) ilgili kategori altında o radyoyu görürsünüz. Örneğin, Haberler kategorisine girdiğiniz zaman çoğunu ismiyle beraber haber radyolarının frekansları listelenir, size de seçip dinlemesi kalır.

Uzun Basış = TA: junker'ın dediği gibi trafik anonsudur. TA aktifken CD dinlerken dahi bile ta sinyali yakalandığında teyp radyoya döner ve sinyal kaybolduğunda tekrar cd ye geçer. Yine junker'ın dediği gibi bizde otoyol tünellerinde kullanılıyor. Ancak bu sinyal günümüzde diğer sinyallerle çok karıştırılan eski teknoloji bir sinyal olduğundan dağ başında bile teyp havada ta sinyali var zannedip o frekansa geçebiliyor.

Özellikle teybinde CD/USB/Bluetooth dinlerken durup dururken radyoya dönme sorunu yaşayanlar varsa TA fonksiyonunu kapatıp aynı lokasyondan geçmeyi bir daha denemeliler..

Bu bilgiler faydalı olabilir

• Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim dostum yalnız bu olay radyo dinlerken oluyor(daha doğrusu daha radyo dinleyemedim) ve takılıp kaldığı kanal da frekanslardaki ilk kanal.Ayrıca bu alarm çalarken diğer modlara da geçiş yapamıyorum yani dvd veya usb çalamıyorum rds being şeklinde bir uyarı çıkıyor.
  • quote:

Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim dostum yalnız bu olay radyo dinlerken oluyor(daha doğrusu daha radyo dinleyemedim) ve takılıp kaldığı kanal da frekanslardaki ilk kanal.Ayrıca bu alarm çalarken diğer modlara da geçiş yapamıyorum yani dvd veya usb çalamıyorum rds being şeklinde bir uyarı çıkıyor.

Teypinizde yazılımsal sıkıntı olabilir belki.Reset tuşu varsa resetleyin derim
  • hocam reset yolunu da denedim maalesef sonuç yok:((
  • quote:

hocam reset yolunu da denedim maalesef sonuç yok:((

Teknik servisi bir arayıp sorun teyp de böyle durumlar varmıdır diye bir çözüm yolu sunarlar yada teypinizi isteyip tekrardan yazılım atabilirler.
  • UP
  • Sorunumu bugün çözdüm.İlerleyen dönemlerde aynı sorunu yaşayabilecek arkadaşlara rehberlik olması adına çözümü yazıyorum.
    Sorun cihazdan değil bahsettiğim kanalın yayınından kaynaklanıyormuş.Bu kanal "şansıma" ilk frekanstan yayın veriyor ve radyo ilk açıldığında bütün kayıtlı yerlerde bu kanal olduğu için sıkıntı yaşıyordum.Cihazın arkasından anten kabosunu söküp tüm kayıtlı kanalları yenileriyle değiştirince sorun kalmadı.
  • quote:

Sorunumu bugün çözdüm.İlerleyen dönemlerde aynı sorunu yaşayabilecek arkadaşlara rehberlik olması adına çözümü yazıyorum.
    Sorun cihazdan değil bahsettiğim kanalın yayınından kaynaklanıyormuş.Bu kanal "şansıma" ilk frekanstan yayın veriyor ve radyo ilk açıldığında bütün kayıtlı yerlerde bu kanal olduğu için sıkıntı yaşıyordum.Cihazın arkasından anten kabosunu söküp tüm kayıtlı kanalları yenileriyle değiştirince sorun kalmadı.

Bilgi verdiğin için sağol. Bir konuyu daha öğrenmiş olduk. Bilgi paylaştıkça çoğalır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.