Şimdi Ara

cmd.exe ve powershell sürekli kendiliğinden açılıyor(Sorun çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
9.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuyu açarken bile 3 kere açıldı özellikle cmd.exe olan sürekli açılıyor hiçbir işlem de yapmıyor ,oyundayken oyundan falan atıyor.Neden oluyor ,çözümünü bilen var mı?

düzenleme: Sorun forumdaki üylerin yardımıyla tamamıyla çözüldü, 2 gündür hiç çıkmadı.Yardımcı olanlara teşekkür ediyorum.
    Yapılanlar; -malwarebites ile tarama
    -CCleaner ile tarama
    -eset smart security ile tarama
    -Açılışta çalışan gereksiz uygulamaları kapatma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kurt_Kaya -- 6 Mart 2018; 20:48:26 >

• güncel bir antivirüs programı yüklü mü? virüsten olabilir. ilk yapman gereken bu olsun.

çözüm olmazsa verdiğim linten cmd yi nasıl devre dışı bıracağına bakabilirsin. yalnız tekrar ihtiyacın olması durumunda nasıl aktifleştireceğini öğren önce.

http://vista.enpedi.com/2009/06/komut-istemcisini-devre-ds-brakmak.html

ayrıca powershell için de şöyle bir sayfa buldum. aşağıya doğru oku bi. belki yardımı dokunacak birşey bulursun.

https://www.solvusoft.com/tr/files/hata-vir%C3%BCs-kald%C4%B1rma/exe/windows/microsoft/windows-7-home-premium/powershell-exe/

• neurotoxin1 kullanıcısına yanıt
    arkadaşa katılıyorum o sorun bendede vardı hatta kapanmıyordu antivirüs programı kurdum virüs taratması yapıp temizledim bilgisayarı iyice bi müddet geçti ondan sonra tekrar olmaya başladı en sonun format atıp kökten kurtuldum :)
  • birde ccleaner ile kayıt defterini taratmayı dene. bu tip saçmalıklar kayıt defteri kaynaklı da olabiliyor. kayıt defterindeki komut satırları tam bilinse ordan da kapatılabilirler.
    Cevaplar için teşekkürler, malwarebytes yüklü tarattım ve zararlı dosyaları sildim fakat sorunu çözmedi. Cmd yi yalnızca program yüklerken mi açmam gerekir? Birde bu olaydan sonra PC kasmaya başladı kapatınca kasma ortadan kalkar mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkay5316 kullanıcısına yanıt
    Şimdiye kadar denediklerim çözmedi bende format atacam galiba

• bi dene kardeşim birşey kaybetmessin zaten büyük ihtimalle sorunun düzelmiş olacak.

bizide haberdar et
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bir de eset smart security yükleyip tarat. deneme versiyonu işini görür. cdm ile günümüzde artık pek bir işimiz kalmadı açıkcası. program yüklemek için cmd ile bir işin olmaz. kasma konusunda tek sebep budur diyemeyiz ama faydası olur mutlaka. sonuçta arka planda sürekli olarak bunları çalıştırma işlemi var.

cmd açıldığında kendiliğinden herhangi bir komut giriliyor mu? yoka açılıp öylece kalıyor mu?

açık bir şekilde bıraksan yinede oyundan atıp karşına geliyor mu?
    şuan cclenaer indirdim deniyorum ,bakalım çözülecek mi?Gerçi son 45 dakikadır hiç çıkmadı acayip
  • berkay5316 kullanıcısına yanıt
    haberdar ederim hocam
    -Esetin deneme sürümünü indirdim şimdi deniyorum ,
    -Cmd ile işimiz pek kalmadı demişssiniz eğer bunlarda işe yaramzsa ilk arkadaşın dediği gibi cmd yi kapatmayı düşünüyorum fakat mapple 13 yüklü pc de okulda kullanıyoruz o program cmd yi kullanıyor olabilir mi,yanlış hatırlamıyorsam c++ da işlem sonunda cmd çıkıyordu mappleda da lazım olur mu cmd?
    -Cmd hiçbir komut girmiyor, açıyor 1-10 sn aralığında kendi kendine kapatıyor.açık şekilde bıraksam bile 4-5 tane pencerede cmd açıyor aynı anda 6-7 tane açıldığı bile oluyor öyle olunca pc acayip kasıyor .
  • açılıp geri kapanıyorsa muhtemelen komut giriyordur. gönderdiğim devre dışı bırakma sayfasında sadece cmd yi devre dışı bırakma seçeneği var. script ler kalsın. kullandığın maple 13 için sorun olursa tekrar etkinleştirmeyi de anlatmış. olmadı geri açarsın.

bir de görev yöneticisini açıp arka planda işlemci kullanımlarını takip et. hangi programın açtığı belki belli olur ordan. arka planda veya açılışta çalışan programları kapatmayı dene. senin maple bile sebep oluyor olabilir.

görev yöneticisinden başlangıçtaki sistem programları hariç sonradan yüklenen tüm programları devre dışı bırak.
    açılışta çalışan programları kapattım ,eset kapanmıyor bu arada açık olduğu için mi?
    Birde orada program adında bir şey var onun ne işe yaradığını bilen var mı?
  • açılışta çalışan programların bi ss atsana bakim. eset kalsın ztn.
  • resim görünmüyor.
  • eset kalsın. virüs programı kapalı olursa güvenlik açığı olacağından kapanmaya izin vermeyebilir.

ama program yazan her neyse sorunun sebebi o olabilir. kapatmayı dene. program ekle/kaldır da görünüyor mu bak bide. virüs olabilir o.

microsoft yazmayanlar sistem sorununa sebep olmaz.
  • bu arada eset ile tam tarama yaptın mı. temiz çıktı mı?
  • Benim kasaya da olmustu cok nalet bir virus o. Kapatmasan yeniside aciliyordu bende ve git gide hizlaniyordu. Format tek cozum olmustu.

Program ekle/kaldır da gözükmüyor. Eset sıkıntılı bulduğu her şeyi sildi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.