Şimdi Ara

PUAN DÜŞÜŞÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gençler geçen sene 380 ile alan bölüm bu sene 370e falan iner mi yav bi fikirlerinizi alayım kafam karıştı mf1 için lazım. Bilmeyenler için 50bin civarı sıralara denk geliyor.

• alır hocam
  • şu kontenjan düşülerinden önce puanların kesin düşeceğini düşünüyordum.YGSdeki puan düşüşünü gördük ve LYS Mat+Fen geçen seneden zordu.
    Ancak iyi ünilerin iyi bölümlerinin kontenjanları azalttığını açıkladı ÖSYM.Buda beni acaba puanların düşmesini engellemek için yapılmış bir düzenlememi diye düşündürüyor.
    Bekleyip göreceğiz hep birlikte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrDemir04

şu kontenjan düşülerinden önce puanların kesin düşeceğini düşünüyordum.YGSdeki puan düşüşünü gördük ve LYS Mat+Fen geçen seneden zordu.
    Ancak iyi ünilerin iyi bölümlerinin kontenjanları azalttığını açıkladı ÖSYM.Buda beni acaba puanların düşmesini engellemek için yapılmış bir düzenlememi diye düşündürüyor.
    Bekleyip göreceğiz hep birlikte.
    hocam senin bir tespitin vardı 8.8 puan azalacak diye bende sana güveniyorum bu konuda
  • MrDemir04 kullanıcısına yanıt
    mf1ler için konuşuyorum, kontenjan düşüşü yok. en azından ilk 50 bin için. boğaziçi 10 arttırmış, dokuz eylül 10 düşürmüş. onun dışında değişen bir şey yok kontenjanlar mf1i çok etkilemeyecek yani
  • hocam ygsden o geliyo zaten, mat geodan da düşüş olacak ama fen için çok mızmızlanıyor millet bilemedim. uzman yorumları geçen seneden bir tık zor diyo fen için, burdakiler sanki ilkokul hayat bilgisi soruları sorulmuş gibi muamele yapıyor. Uzmanlara inanırsam ygsden zaten dediğim gibi 9 puan gibi bir düşüş olacak, mat geo da totalde 5 puan civarı düşürür. Fenler geçen sene gibiyse totalde 14 düşer ama forumun dediği kadar varsa fende 5 puan yükseliş olursa lysyi dengeler, kafam o yüzden karıştı
  • quote:

Orijinalden alıntı: kıreyzii

mf1ler için konuşuyorum, kontenjan düşüşü yok. en azından ilk 50 bin için. boğaziçi 10 arttırmış, dokuz eylül 10 düşürmüş. onun dışında değişen bir şey yok kontenjanlar mf1i çok etkilemeyecek yani
    kontenjan düşüşlerine artışlarına nasıl bakıyoruz hocam? mf4 için mesela
  • MrDemir04 kullanıcısına yanıt
    Hocam iyi ünilerin kontenjanları azalırken diğer ünilere büyük miktarlarda artış oldu ve bunu dengeledi hatta arttı bile diyebiliriz.örn;
    -Hukuk ankara istanbulda azaldı ama diğer birçok anadoluünilerinde artış oldu ve hukuk kont geçen seneye göre 100e yakın bir artış gösterdi.

-Tıp-Diş aynı şekilde çapa hacettepe cerrahpaşada azaldı lakin diğer anadolu ünilerinde aynı şekilde artış oldu buda geçen yıla göre 100+ bir kont artışı demek.

Sonuç olarak hukuk tıp gibi bölümlerde artık üni isminin bir önemi yok bir kaç okul dışında ve bunlarda işte hacettepe çapa cerrahpaşa ankara istanbul gibi üniler bunlara giriş zorlaşdı lakin kont. Olarak dbir artışla dengelendi diyebiliriz.
  • D@yWaLKer35 kullanıcısına yanıt
    hocam olan valla tmcilere oldu hukuğu yerden yere vuruyolar çünkü bu sene. matematiğin etkisi arttı, bu yüzden sayısalcıların işine geldi. yukarı sıralardaki sayısalcılardan tm bölümlere kayma olabilir bi miktar. bu da sayısalda puan düşüşüne yol açar. iyi ünilerin mf4 bazında biraz kontenjan düşürdüğü söyleniyor, hepsine bakmadım açıkçası ama sadece odtüden gördüğüm kadarıyla 20 kişilik falan bir düşüş var. amaç özel ünilerin önünü açmak mı bilemedim. mf3ler çok etkilenmez bence çünkü tıp, dişçilik, eczacılık isteyen adam gidip de inşaat mühendisliği yazmaz. lysde ilk 100 bine giren öğrencilerin de açıkçası ilk senesi olan özel ünileri çok yazıp da risk alacağını sanmıyorum. Bu üniler seneye daha çok etki gösterecektir. Ancak aynı şekilde geçen sene ilk senesi olan üniler de bu sene etki gösterir.

• quote:

hocam olan valla tmcilere oldu hukuğu yerden yere vuruyolar çünkü bu sene. matematiğin etkisi arttı, bu yüzden sayısalcıların işine geldi. yukarı sıralardaki sayısalcılardan tm bölümlere kayma olabilir bi miktar. bu da sayısalda puan düşüşüne yol açar. iyi ünilerin mf4 bazında biraz kontenjan düşürdüğü söyleniyor, hepsine bakmadım açıkçası ama sadece odtüden gördüğüm kadarıyla 20 kişilik falan bir düşüş var. amaç özel ünilerin önünü açmak mı bilemedim. mf3ler çok etkilenmez bence çünkü tıp, dişçilik, eczacılık isteyen adam gidip de inşaat mühendisliği yazmaz. lysde ilk 100 bine giren öğrencilerin de açıkçası ilk senesi olan özel ünileri çok yazıp da risk alacağını sanmıyorum. Bu üniler seneye daha çok etki gösterecektir. Ancak aynı şekilde geçen sene ilk senesi olan üniler de bu sene etki gösterir.
    Ne zaman fikir almak için konu açsam fikir danışılan ben oluyorum olm bi soramadım gitti ya

• Eskalibur E kullanıcısına yanıt
    Hocam bu dediklerin kendi arasında etki gösterir. mf1 ve mf4ler için çok göstermez. Hukuk kontenjanı düştü diye adam kalkıp mühendislik yazmaz. Hayali diş olan biri kalkıp inşaat yazmaz. Kendi içlerinde deli gibi değişim olur mf3 ve tm3 bazında alan bölümlerin ama diğer puan türlerine kontenjanlar çok etki etmez
  • Puanlar düşecek özellikle ilk 20k da 8 ila 10 puan arası. Ama bu sıralamaya etki etmiyecek. Marmara ve İstanbul hukuk sıralamaları 1000 ila 2000 arasında öne ceker
  • quote:

o zaman zaten 100-150 binden tercih yapacak adamın her türlü işine gelir çünkü en iyi üniversiteler azaltmış, diğerleri yükseltmiş 20-30 k oynar bence 150 binlerdeki adam için tahminimce ama ilk 50 k daki adam cok fazla değişmez max 2-3 bin

• duyar D kullanıcısına yanıt
    hocam bana 50 binde mf1 lazım :D
  • D@yWaLKer35 kullanıcısına yanıt
    tam tersi dostum, 100-150bindeki adamın işine gelmeyecek. düşün bak, 20k olan adam geçen sene 20k ile alan hukuğa giremiycek, 25e gircek, 25eki 30a kayacak böyle böyle kayarak geldiğinde 100 bindeki adam 100 binle alana giremiycek belki de 130binle alana falan girecek. Geri sıralara çok olumsuz etkisi olur bunun.
  • 100-200k arasındaki MF4 ler için ne düşünüyorsunuz hocam yığılma olur mu sizce obp nin etkisi ne olur yığılma olursa ve son olarak söylediklerinize tam katılmıyorum çoğu kişi tıp tutmassa diye altına mühendislik yazıyordur diye düşünüyorum ki hadi tıpçılar alta dişi yazssın dişçilerde açıkda kalmamak için mühendislikden başka birşey seçmez heralde.
  • Puanza amcaya sordun mu? İ ne diyor sıralaman için
  • Eskalibur E kullanıcısına yanıt
    aynı mantıkla bir sürü insan da mühendislik olmazsa diye bir tık aşağıdaki tıp bölümünü yazar aynı hesaba gelir. aynı şekilde mühendislik olmadığı zaman dişçilik yazacak da olur bu bir şey değiştirmez. 100-200 arası çok kritik dostum bir şey söylemek zor. ama obp oralarda çok fark yaratır ondan eminim
  • duyar D kullanıcısına yanıt
    puanza amca 2014e göre puanımı 368 veriyor, ygs düşmemiş haliyle. yani geçen seneki netlerimi yazdım bu seneki değil. haliyle ygs sıramı da düşük verdi.
  • Hocam en çok düşüş hangi puan türünde olur snce MF4 MF3 TM2-3 BANA MF4 Lazım sonuç olarak ygs zor ly5 mat-geoda zordu fizikde çeldiriciydi heralde iyi bir oynama olur haksızmıyım!!!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.