Şimdi Ara

PUBG ve genel oyunlar FPS sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

System Manufacturer: LENOVO
    System Model: 80SR
    Processor: Intel(R) Core(TM) i5-6200U CPU @ 2.30GHz (4 CPUs), ~2.4GHz

Memory: 8192MB RAM
    Available OS Memory: 8098MB RAM
    DirectX Version: DirectX 12

Card name: NVIDIA GeForce 940MX
    Display Memory: 8104 MB
    Dedicated Memory: 4055 MB
    Shared Memory: 4048 MB

Bu özelliklerle PUBG de 10 20 fps arası alıyorum benzer özelliklerde youtubeda videoları var 40 50 arası alıyorlar. Sorun neyle alakalı olabilir.

• Aynı ekran kartı sistem aynı sayılır ben indirdim oynanmaz deyip sildim bu pugb yi
  • arkadaş nedir bu sizdeki fps hastalığı ya.. i3 işlemci 8gb ram var. low ayarlarda takılmadan oynuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KARTALIZMA -- 14 Ocak 2018; 10:43:41 >
  • KARTALIZMA kullanıcısına yanıt
    mecnun01 M kullanıcısına yanıt
    @KARTALIZMA Bu bir hastalık değil. Bu bir problem. Konu sahibi 10-20 FPS aldığını söylüyor. Yani "FPS PROBLEMİ" yaşıyor. Oyunu oynayamıyor kısaca. 60 Fps alıyorum neden 70 değil demiyor.

@mecnun01 Sorununuz büyük ihtimalle hem sistem hem de oyun optimizasyonu ile ilgili. Sisteminiz sınırda sayılır. Özellikle şu parça bu parça diyemem. Ancak ilk bakışta ekran kartı ve ram gözüme çaptı. Tabii bunda laptop kullanıyor olmanızın da etkisi büyük.

Kısacası PUBG başta olmak üzere sistem isteyen ve biraz da optimizasyon sorunu olan oyunlarda bu tip sıkıntılar yaşayabilirsiniz. M veya Mx serisi ekran kartları daha doğrusu laptoplara takılan M-Mx ekran kartları maalesef normal desktop versiyonlarından çok geride oluyorlar.

Direkt olarak 10-20 Fps almanızın sebepleri arasında optimizasyon problemi de mutlaka ki rol oynuyor. PUBG henüz tam optimize edilmedi. Bu sebepten bilgisayardan bilgisayara FPS değerleri fark atıyor. Aynı sistemle oynayan 2 kişide sadece ramlerin MHZ'i bile bazen 10 FPS fark atıyor. Bazen sadece oyunu HDD veya SSD'ye kurmak ciddi fark yaratıyor.

Alt tarafa videosunu koyduğum kullanıcı da size yakın bir sistemle 32-50 FPS arası oynuyor ancak micro-slutter denen illetten dert yanıyor. Sürekli mini takılmalar yaşıyor. Yani bu şekilde sınırda kalan sistemlerde optimizasyonu sorunu daha çok belli oluyor. Oyunun minimum sistem gereksinimleri ile gerçekte oynamak için sahip olmanız gereken sistem uyuşmuyor şu an için.

Size ilk tavsiyem laptopunuzu önce bir temizleyin. Fanlarını falan temizleyip, işlemcinizin termal macununu kontrol edin. Eskimiş, katılaşmışsa yenileyin. Sıcaklık sorunu da her zaman FPS'i etkiler çünkü. Fazla ısınan bir bilgisayarda kasmalar başlar çünkü.

Bunun dışında sizin tarafınızda yapılabilecek çok bir şey yok aslında. Optimizasyon sıkıntısı aşılırsa bilgisayarınız rahatlayacaktır.

• Merhaba Mecnun01 Adlı kardeşimiz

Öncelikle bilgisayarın arkada çalışan uygulamaları kapat. Düzelmediyse Arka plandaki bütün resimleri ve oyunlar için sadece 1 tane klasör oluştur. Ondan sonra bütün her şeyi o klasöre at. %92 FPS artıcaktır. Sonra o dosyanın içinde hepsini ayarlayabilirsin.

Kendi bilgisayarıma denedim ve çalışıyor.

#Örneğin = Counter Strike Global Offensivede 150 arası alırken. Bu dediklerimi yapınca %30 artış yaşadı. Şuan 200-220 arası oynuyorum. ^Sabit En Az 190 FPS^

• Aynen herkes'de bir fps hastalığı var anlamıyorum.
  • ekran kartı çöp.Ama yinede en düşük ayarlarda 30 fps alman lazım
  • Siannis kullanıcısına yanıt
    Ayrıntılı cevabınız için teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunu kısmen çözdüm sayılır. Bilgisayarın fanını açıp temizledim açıkcası baya bir toz çıktı. Daha sonra oynadığımda en düşük ayarlarda 30 40 arası fps alıyordum ve çok arada bir fps drop oluyordu.1 hafta geçtikten sonra bu sefer fps dropların sıklığı arttı. @Siannis in dediği gibi sınırda ekran kartı ve işlemciyle buraya kadar oynanıyorumuş o yüzden artık kafaya takmıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.