artık bir araba sahibi olmak istiyorum ve son iki model arasında kaldım. Yorumlarınıza ihtiyacım var. Punto Evo Dynamic Evo Kit + ESP Kit + SkyDome modeli ve Opel Corsa 1.3 95 BG Start / Stop Enjoy modeli arasında kaldım.
bu 2 araç içinde aynı fiyatı aldım her iki firmanın birer biriminden.
Punto Evo donanım olarak çok dolu bir araç. 75 BG lik motoru Euro 4 Standartlarıyla gelmekte. diğer taraftan Corsa ise zengin donanımlı fakat Evo kadar değil. en büyük avantajı Euro 5 standartları ile ve 95 BG'lik Start / Stop'lu motoru ile geliyor. Daha az CO2 emisyonu ve daha fazla yakıt tasarrufu ayrıca yeni teknoloji olan Euro 5 motoru.
Evo'nun da Start / Stop opsiyonu var ve bu motor da Euro 5 standardıi geliyor...
Evoyu kullanma şansım oldu fakat Corsaya sadece bindim. Evo daki ESP kitinde bulunan HillHolder özelliği çok başarılı. Dik bir yokuşta arabayı durdurdum ve de frenden ayağımı çektiğimde araç 1 mm bile yerinden oynamadı.
Corsa da ESP Plus paketi var fakat 95 BG'lik modele konulmuyor. Sadece Easytronic modellere eklenebiliyor.
sonuç olarak ayrıntılar çok fazla, dediğim gibi Evo'nun çok fazlalığı var fakat diğer tarafta Corsa gibi kullanması keyifli sağlam bir araç ve yakıt tüketimi en minimum olan araç var. her 2 araç içinde en az bir 2.5 ay bekleyeceğim.
fazla uzatmayayım, sizce ne yapmalıyım? yorumlar çok önemli, artık bu işi bitirmek ve araba sahibi olmak istiyorum. (paramızla rezil oluyoruz modunu yaşıyorum çok uzun süredir )
bir de Polo TDI 1.2 75 BG lik sürüş ve konfor paketli VW var ama fiyatı biraz daha yukarda.
herkese iyi günler :)
Ben olsam Punto Evo'yu tercih ederdim Corsa'da güzel araç fakat içi Evo'ya göre biraz daha dar ve küçük bir araç donanım olarakda Evo daha üstün olduğu için ben Evo diyorum.
İmkanınız varsa poloyu almaya gayret edin bu sınıftaki en iyi araç bana göre satarken değeri daha iyi anlaşılır emin olun sınıfının en az yakan aracı polo polodan sonra evo tercih edilebilir
polo pahalı ve 1.2 tdi evo bence daha iyi secim olur
Fiat Punto Evo daha mantıklı bir şeçim olur diye düşünüyorum.
Evo iç dizayn olarak corsadan üstün 1.3mjet güzel bir motor kasa olarak punto tutmuş bir kasa bende evo kullanıyorum araç çok rahat
quote:
Orijinalden alıntı: kerem56
Punto Evo donanım olarak çok dolu bir araç. 75 BG lik motoru Euro 4 Standartlarıyla gelmekte. diğer taraftan Corsa ise zengin donanımlı fakat Evo kadar değil. en büyük avantajı Euro 5 standartları ile ve 95 BG'lik Start / Stop'lu motoru ile geliyor. Daha az CO2 emisyonu ve daha fazla yakıt tasarrufu ayrıca yeni teknoloji olan Euro 5 motoru.
Evo'nun da Start / Stop opsiyonu var ve bu motor da Euro 5 standardıi geliyor...
euro 5 motorun yeni teknolojıyle alakası yok , sadece bu aracta artı olarak DPF filtresı var , bu yüzden daha az CO2 emisyonu sağlıyor . 95 bg lık motorun değişken geometrili turbosu var 75 liğn ise sabit geometrili . güç farkı da buradan gelıyor zaten . evonun da 95 bğ lik versionu var sanırım .
kesinlikle punto evo derim corsa bizim yollarımız için iyi değil yol tutuşu çok güzel ama evodaki süspansiyon daha yumuşak yaylanma esneme var ve yoldaki kasisleri hissettirmez ayrıca bu sayede araban daha geç zamanda dökülür iç dizayna gelince zaten evonun ezici üstünlüğü olduğunu düşünüyorum ffiyat konusunda da evo diyorum ve evo daki motor ilk multijetler ve daha iyi performans için üzerlerinde oynanarak corsalara ve astralara koydular doğal olarak yakıttan feragat ettiklerini düşünüyorum her ne kadar corsa için daha az yakıt sarfiyatı gösterseler de veriler de kesinlikle evonun altına düşeceğini düşünmüyorum yani kısacası evo-evo-evo yanlış anlaşılmasın evo veya punto sahibi değilim sadece aracın hakkını veriyorum ve corsanın o kadar sert süspansiyon ile beni soğuttuğunu da itiraf etmeliyim tüm kasisleri bedenen hissettim...
arkadaşlar herkese cevapları için teşekkür ediyorum. corsayı kullanma şansım olmadı ama bugün içini görme fırsatım oldu ve gerçekten konsol malzemesi çok kaliteli değil ve boş bir araç. evoyu kullandım ve de çok keyif aldım.
polo için bugün 1.6 tdi modelinin biraz dolusuna 42bin dediler. o fiyata polo akıl karı değil, 1.2 tdi içinde 5 ay beklemek zorundaymışım felan. birde 5 ay içinde fiyatlar ne olurmuş bilmezlermiş, kılmış yünmüş... VW'nin çok mantıklı bir satış politikası varmış bunu anladım.
artık gönül rahatlığı ile evo tercihinde bulunabilirim.
herkese iyi günler...
Poloya 42 bin vermek çok mantıksız.. Üstelik hiç bir ekstrası olmadan.42 bin ona vereceğime giderim opel astra alırım kafam rahat olur..
asla pişman olmayacağınız çok doğru bir karar verdiğinizi düşünüyorum hayırlı günlerde kullanırsınız inşallah...
hayırlısı olsun
hayırlı olsun kesinlikle pişman olmayacaksınız evo sınıfının fp oranı en iyi aracı bence
Bence de güzel bir seçim yapmışsınız.Grande punto bile yol tutuş ve konfor konusunda çok iyi bir araçken punto evo grande puntodan bir gömlek üstün bir araç
Punto Evo'da 95 beygir almak isterseniz otomatik almak zorundasınız. Otomatiğe ön yargınız yoksa ben size 95 beygirliği tavsiye ederim. Skydome ile başka bi dünya oluyor araç
evooo
Bende 95 HP Dualogic skydome aldım çarşamba bayiye gelecek, Cuma günüde teslim alırım gibi geliyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme