Şimdi Ara

Push Notification Sorunu (Sorun Çözüldü!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
6.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sürümü 3.1.3 yüklü jailbreaksiz iPhone 3GS cihazımda Push Notification(Bildirim) özelliğini çalıştıramıyorum. Facebook ve eBuddy(Free) uygulamalarını denedim ve olumlu sonuç alamadım. Ayarlarda bildirimler açık konumdayken uygulamalardan home tuşuna basarak çıkıp telefonu uyku moduna alıyorum ve telefona iletiler gönderiyorum ama hiçbir bildirim almıyorum. Restore ettim, ayarları sıfırladım ama yine değişen bir şey olmadı. Bunun nedeni nedir? ya da değişik bir çözüm önerisi olan var mı? (Telefon internete Wi-Fi üzerinden bağlı.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryuzaki-L -- 14 Mart 2010; 18:49:13 >

• Bende de var aynı sorun...Ne twitter'da ne de facebook uygulamalarında ana menüde göremiyoruz gelen mesaj sayısını..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Katmir

Bende de var aynı sorun...Ne twitter'da ne de facebook uygulamalarında ana menüde göremiyoruz gelen mesaj sayısını..
    http://forum.donanimhaber.com/m_38214325/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

jailbreak yapmadan yükleyemez ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carnadormania

quote:

Aynen. Bu topici gördüm fakat cihaz jailbreakli değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ryuzaki-L

quote:

Orijinalden alıntı: Carnadormania

quote:

Aynen. Bu topici gördüm fakat cihaz jailbreakli değil.

Alıntıları Göster
    pardon yanlış okumuşum kusuruma bakmayın

• Sorun Çözüldü! Ayarlar>Wi-Fi>(Telefonun bağlı olduğu kablosuz modeminin yanındaki mavi tuşa basın.)>DNS. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar, yazılı olan dns adresini silip yerine ' 208.67.222.222 ' yazdığımızda sorun halloluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    E-mail senkronizasyon sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Sorun Çözüldü! Ayarlar>Wi-Fi>(Telefonun bağlı olduğu kablosuz modeminin yanındaki mavi tuşa basın.)>DNS. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar, yazılı olan dns adresini silip yerine ' 208.67.222.222 ' yazdığımızda sorun halloluyor.

Herhangi bir DNS yazmak yeterli mi yoksa illa bu dns mi olmalı?

• quote:

quote:

Sorun Çözüldü! Ayarlar>Wi-Fi>(Telefonun bağlı olduğu kablosuz modeminin yanındaki mavi tuşa basın.)>DNS. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar, yazılı olan dns adresini silip yerine ' 208.67.222.222 ' yazdığımızda sorun halloluyor.

Herhangi bir DNS yazmak yeterli mi yoksa illa bu dns mi olmalı?

Alıntıları Göster
    farketmez. 8.8.8.8 // 8.8.8.4 yap

• quote:

farketmez. 8.8.8.8 // 8.8.8.4 yap

Alıntıları Göster
    Bu uyarıları ben de hala yapmıyor...Normalde ana ekranda vermesi gerekmiyor mu? Mesela mail'e tıklayınca gmail'im bağlantıyı güncelleyip uyarı veriyor yoksa ana ekrana bakarken yeni mesaj uyarısı yok aynısı facebook ve twitter uygulamaları için de geçerli...Ne olabilir acaba sorun?
  • quote:

Bu uyarıları ben de hala yapmıyor...Normalde ana ekranda vermesi gerekmiyor mu? Mesela mail'e tıklayınca gmail'im bağlantıyı güncelleyip uyarı veriyor yoksa ana ekrana bakarken yeni mesaj uyarısı yok aynısı facebook ve twitter uygulamaları için de geçerli...Ne olabilir acaba sorun?

Ben şu an Echofon, eBuddy ve Facebook bildirimlerini bir sorun olmadan alabiliyorum. Telefonu restore edin. Ben telefonu restore ettim ondan sonra "Ayarlar>Genel>Sıfırla>Tüm Ayarları Sıfırla" dedim ve yukarıda söylediğim dns değişikliğini yaptım. Telefonu yeniden başlattıktan sonra düzelmişti.
  • quote:

quote:

Ben şu an Echofon, eBuddy ve Facebook bildirimlerini bir sorun olmadan alabiliyorum. Telefonu restore edin. Ben telefonu restore ettim ondan sonra "Ayarlar>Genel>Sıfırla>Tüm Ayarları Sıfırla" dedim ve yukarıda söylediğim dns değişikliğini yaptım. Telefonu yeniden başlattıktan sonra düzelmişti.

Bu bildirimleri bildiğimiz ana menude mi alıyorsunuz yoksa mesela echofon açık olmasa da echofon program ikonunda gelen mesaj sayısı vs mi gözüküyor?

• quote:

quote:

quote:

Bu bildirimleri bildiğimiz ana menude mi alıyorsunuz yoksa mesela echofon açık olmasa da echofon program ikonunda gelen mesaj sayısı vs mi gözüküyor?

Ana menüde mesaj uyarısı gibi mavi bir çerçeve içinde çıkıyor bildirimler.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ana menüde mesaj uyarısı gibi mavi bir çerçeve içinde çıkıyor bildirimler.

Alıntıları Göster
    bende de bu sorun var.
    iphoneum jb siz.
    wireless ayarlarından dns yi degistirince facebook pushları bazen geliyor bazen gelmiyor ama ebuddy kesinlikle gelmiyor
    ayrıca wireless dısında 3g le baglanınca hic bir push gelmiyor.
    ne yapmam lazım =(

• quote:

Orijinalden alıntı: amphetamin

bende de bu sorun var.
    iphoneum jb siz.
    wireless ayarlarından dns yi degistirince facebook pushları bazen geliyor bazen gelmiyor ama ebuddy kesinlikle gelmiyor
    ayrıca wireless dısında 3g le baglanınca hic bir push gelmiyor.
    ne yapmam lazım =(

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar jaılbreaksiz telefonlar için durum nedir bilemeyeceğim ama illegal olarak unlock yapılıp jailbreaklenen telefonlarda push notification yani push bildirimi dediğimiz alarm tipi uyarılar çalışmayacaktır. Yani olayın DNS ile falan pek bir alakası yok... Bunun nedeni de basit. Normalde bu tip uyarıların alınabilmesi GSM Servis sağlayıcı üzerinden gerçekleştiriliyor. Misal Amerika'da telefonu AT&T simle kullanmadığınızda push mesajları alamıyorsunuz. Ama jailbreakli telefonlarda da push alabilmeyi sağlayan cydia için paketler hazırlamışlar. Bunlarında genel sorunu şu. Push bildirimleri için telefon aktive edilirken bir sertifika yaratılıyor ve bu sertifika her telefon için ayrı oluyor. Ancak cydia'dan yüklenen bu uygulamada herkese aynı sertifika verildiğinden bir süre sonra push bildirimleriniz sapıtıyor, size ait olmayan bildirimler almaya başlıyorsunuz.

Uygulamanın adı push fix bu arada. Cydia'dan aratın. Gelmezse internetten aratın source'unu.

Bir alternatif de push doctor.

İşin enteresanı benim 2G OS 3.1.2 telefonumda bunların 2'si de çalışmadı. Ama belki siz de işe yarayabilir. Bir de bu paketlerin içindeki temel bazı bileşenler ingizi anahtarının repository'de de bulunduğundan yüklemede sürekli hata alıyorum. Ama bunların önemi yok sanırım.

Neyse. Kolay gelsin. Umarım yardımcı olabilmişimdir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korhan.x -- 7 Kasım 2010; 22:48:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: korhan.x

Arkadaşlar jaılbreaksiz telefonlar için durum nedir bilemeyeceğim ama illegal olarak unlock yapılıp jailbreaklenen telefonlarda push notification yani push bildirimi dediğimiz alarm tipi uyarılar çalışmayacaktır. Yani olayın DNS ile falan pek bir alakası yok... Bunun nedeni de basit. Normalde bu tip uyarıların alınabilmesi GSM Servis sağlayıcı üzerinden gerçekleştiriliyor. Misal Amerika'da telefonu AT&T simle kullanmadığınızda push mesajları alamıyorsunuz. Ama jailbreakli telefonlarda da push alabilmeyi sağlayan cydia için paketler hazırlamışlar. Bunlarında genel sorunu şu. Push bildirimleri için telefon aktive edilirken bir sertifika yaratılıyor ve bu sertifika her telefon için ayrı oluyor. Ancak cydia'dan yüklenen bu uygulamada herkese aynı sertifika verildiğinden bir süre sonra push bildirimleriniz sapıtıyor, size ait olmayan bildirimler almaya başlıyorsunuz.

Uygulamanın adı push fix bu arada. Cydia'dan aratın. Gelmezse internetten aratın source'unu.

Bir alternatif de push doctor.

İşin enteresanı benim 2G OS 3.1.2 telefonumda bunların 2'si de çalışmadı. Ama belki siz de işe yarayabilir. Bir de bu paketlerin içindeki temel bazı bileşenler ingizi anahtarının repository'de de bulunduğundan yüklemede sürekli hata alıyorum. Ama bunların önemi yok sanırım.

Neyse. Kolay gelsin. Umarım yardımcı olabilmişimdir...

Alıntıları Göster
    cydia dan corona 5.0.1 untethered kurun teşekkür edin ;)

• Konuyu hortlattigin icin tesekkur ederiz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: olmega

Konuyu hortlattigin icin tesekkur ederiz :)
    uyuz oldum gelmiyodu bildirimler en sonunda çözdüm muzdarip arkadaşlarda yararlansın :)
    teşekkür ederim :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: kupabeyi

uyuz oldum gelmiyodu bildirimler en sonunda çözdüm muzdarip arkadaşlarda yararlansın :)
    teşekkür ederim :))

Alıntıları Göster
    ben kurdum ama bildirimler hala gelmiyor sebebi ne olabilir ki iPhone 3GS 5.0.1 unlock lu
  • quote:

Orijinalden alıntı: kupabeyi

cydia dan corona 5.0.1 untethered kurun teşekkür edin ;)

Hicbir etkisi olmadi kurdum hala calismiyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.