Şimdi Ara

Pusula İle Ağaç Dikimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkesin bildiği gibi bahçenizi veya kendinize ait biryeri ağaçlandırmak isteyenler var. Genelde belediyeler de çok yapıyor bu işi. Başka biryerden ağacı söküp yeni yere ağaç dikmek. Buradaki sorun birçok ağaç yeni yerinde tutmuyor ve bir süre sonra sulandığı halde ölüyor. bunu önlemek için yapılması gereken şey pusula ile dikim yapmaktır. Ağacın belli bir yaprağını veya dalını (yönünü) ilk toprağında pusulayla işaretleyin. Örneğin kuzeybatıya geldi. Ağacı söktükten sonra yeni yerine dikerken yine pusulayı elinize alın ve işaretlediğiniz yeri yine pusulayla kuzeybatıya (aynı yöne) getirin, dikin ve sulayın, işlem tamam. Bu ağacın yeni yerinde ve toprağında tutmama ihtimali yok. bu bilgiyi özellikle belediyelerin kullanmasını diliyorum. Bilimsel açıklaması ise holografik evren teorisinden kaynaklanıyor.
    Bu bilgiler ışığında Herkese iyi çalışmalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robust3471 -- 14 Nisan 2013; 13:08:24 >

• ilginç, teşekkürler
  • İlginç gerçekten, etkisi olabilir.
  • evet ilginç bir bilgi ama holografik evren diye bir bilimsel açıklama yok bunu belirteyim. rüzgar, güneş, yağmur gibi unsurların bitkiye geliş açısıyla alakalı bir durum olabilir.
  • evet ilginç ama gerçek bir bilgi . ilgilenen arkadaşlara ben teşekkür ederim. Pusulayla ağaç dikiminin mantığı; manyetizma ile direkt, holografik evren teorisiyle de dolaylı olarak alakalı. Zaten başka bir açıklaması da yok. Rüzgar, güneş yağmur gibi unsurlar her toprak parçasında değişkenlik gösterir. Buna göre; Mardin'den alınan bir palmiye ağacını pusula ile aynı manyetik alan yönüne Antalya'ya dikerseniz; güneş ,yağmur toprak yapısı vs. değişik olacak fakat manyetizma değişmeyeceği için ağaç söküldüğünün bile farkına varamayacaktır.
    Bilindiği gibi bütün canlılar doğa şartlarının değişikliğine adapte olurlar. Fakat manyetizm değişirse adapte olmak birkat daha zorlaşır. Ağacın kuzeye bakan tarafını doğuya getirirseniz ağacın yıllarca oluşturduğu kendi manyetik alanını (bkz. holografik evren teorisi) bozarsınız ve sonucunda ağaç ölür. bu aslında gayet doğal bir sonuçtur. Fakat buna birçokkez anlam veremez, açıklayamaz ve ''toprağını yadırgadı'' gibi sözlerle açıklamaya çalışırlar.
    Pusula ile dikimde ise böyle bir sonuç olmaz.

• Biraz alıntı yaparak Şöyle açıklamaya çalışayım :

---------Dr. Victor Adamenko, "Fantom yaprak" (phantomleaf) adıyla anılan olguyu gözler önüne seren ilk kişi olmuştur. 1966 yılında, tesadüfen, bir yaprağın kenarından bir kaç milimetrelik bir parça koparıp da bu şekilde Kirlian fotoğrafını çekince, fotoğrafta, yaprağın koparılan bu kısmı için de sanki bütün bir yaprakmış gibi bir parıltının mevcut olduğunu keşfetmişti. Yani, söz konusu yaprak, Kirlian fotoğrafında sanki dokunulmamış gibi kalmaktadır. Bu deney öylesine olağandışıydı ki, güvensizlikle karşılandı. Dr. Thelma Moss, aynı deneyi kendisi tekrarladı ve bu tuhaf olayın gerçekliğine kanaat getirdi. Psikobiyofizik Enstitüsünün müdürü olan Brezilyalı araştırmacı Hemani Andrade, aynı deneyi biraz değiştirerek gerçekleştirdi yaprağın bir kısmını koparmak yerine tahrip etti ve yine aynı sonucu, yani bir "fantom yaprak" fotoğrafını elde etti.
    Acaba bu "parıldayan fantom" ne anlama gelmektedir?
    Yoksa, organizmaya nüfuz etmiş olan ve ancak bütün organizmanın tahrip edilmesinden sonra ortadan kaybolan bir tür enerji çerçevesinin mevcudiyetini mi göstermektedir?
    Sovyet Parapsikologlarının, S. Ostrander'e Fantom Etkisi Hakkında Yaptıkları Açıklamalar
    Rusya'da Kirlian fotoğrafçılığı üzerine çalışan genç bir Sovyet bilim adamı, bizimle birlikte masaya oturdu. Ağzına kadar fotoğraf dolu bir evrak çantası açtı. "Şuna bakın." İyice manyetize edilmiş bir yaprağın büyük bir fotoğrafını gösteriyordu. Bu resim Kirlian metoduyla yüksek frekanslı elektrik alanında çekilmişti. Bu alışkın olduğumuz bir resimdi: Yaprağın bütün yüzeyinde yanıp sönen ışık kümeleri, parlak, cıvıl cıvıl alevcikler ve kenar boyunca Auranın ışıması. .. Elimize ikinci bir resim daha verdi. Bi­rincisinin aynısıydı, fakat bunda yaprağın sağ yarısının ortasından aşağı doğru bir çizgi iniyordu. Bu çizginin tüy gibi yumuşak görünüşü vardı.
    "Bu ikinci resimde gördüğünüz aynı yapraktır" dedi genç bilim adamı. "Asıl yaprak kesilmiştir. Onun üçte biri kesilip alınmıştır. Fakat tüm yaprağın enerji kalıbı hala görülebiliyor." Başka bir deyişle biz, basbayağı, yaprağın hayaletini (fantomu) görüyorduk resimde. Yaprağın kesik kısmını göstererek, "Bu fotoğrafta görüntüsü çıkan kısmın maddesi (cevheri) nedir?" diye sorduk."O bir enerji formudur" dedi bilim adamı. "Bu enerji, kaynağını, elektriksel ya da elektromanyetik alanların aktivitesinden alabilir. Fakat bu enerjinin tabiatı tamamen başka. Onu bir çeşit plazma olarak düşünüyoruz." (Fakat plazma, maddenin dördüncü halidir. İyonize partikül kütlelerinin akımı.)
    "Yaprağın üçte birinden fazlasını keserseniz ne oluyor?" diye sorduk.
    " O zaman yaprak ölüyor ve yaprağın Enerji Bedeni de ortadan kalkıyor."
    "Peki, eğer bir insan, bir parmağını ya da kolunu kaybetse, o kısmın Enerji Bedeni hala varlığını devam ettiriyor mu?" diye sorduğumuzda da bilim adamı başını sallayarak, "evet" diye cevap vermişti. ''--------------

İşte buradaki durum bize bunun sebebini bir nebze açıklıyor. Yazıya dikkat ettiyseniz manyetizimden bahsediliyor. 'Hiçbirşey göründüğü gibi değildir.'
     Pusula İle Ağaç Dikimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robust3471 -- 14 Nisan 2013; 13:28:31 >

• Hologramik evrenciler, yeni nesil kuantumcular gibi birden türediler bilmem dikkat ettiniz mi? Bunlara akıl veren tipler anladılar sanırım çağdışı bilgilerle insanları kandıramayacaklarını, daha fazla bilimsel terminolojiyi kullanmaya yönelim gösterdiler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • saksinin icindeki cicek yada ağac sürekli yön değistiriyo fakat ölmüyor ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slash

Hologramik evrenciler, yeni nesil kuantumcular gibi birden türediler bilmem dikkat ettiniz mi? Bunlara akıl veren tipler anladılar sanırım çağdışı bilgilerle insanları kandıramayacaklarını, daha fazla bilimsel terminolojiyi kullanmaya yönelim gösterdiler.

hologramik değil, holografik. kirlian fotoğraf makinen varmı? holografik evrenler ve kuantum fiziği hakkında ne biliyorsun? Bence hiçbirşey..
    Ne zaman atomaltı parçacıklardan bahsetsek, bu materyalistler hemen bitiveriyor yazının altında dikkatinizi çektimi
  • İlginç bir konu.
    Saksı içindeki bitki örneği ise gayet mantıklı.Hakikaten,madem yerleşim yönü etkili saksıdaki bitkiye niye bir şey olmuyor?
  • bön böyle mucıt ınsanlara tavım. eyvallah bro !
  • quote:

Orijinalden alıntı: LokmanHekim

İlginç bir konu.
    Saksı içindeki bitki örneği ise gayet mantıklı.Hakikaten,madem yerleşim yönü etkili saksıdaki bitkiye niye bir şey olmuyor?

hocam ağaç yada çiçeğin gövdesi dönmez, yaprakları ise dönse de bunu çiçeğin kendisi yapar.Çiçek bu şekilde manyetik alanını oluşturur. Gün içindeki güneşe doğru hafif sapmalar töleredir. Benim anlatmaya çalıştığım konu çiçeğin kendi kendine oluşturduğu manyetik alanı onu o yerden söküp başka yere diktiğimizde geçerli. İnşallah anlatabildiğimi sanıyorum. Mutlu günler
    Ayrıca şunu da belirteyim. Saksıdaki çiçeklerimizi bulunduğu yerden alıp cam kenarına vs. başka yerlere koyarken manyetizmasını bozmayalım. Eski yerinde durduğunda hangi yöne bakıyorsa cam kenarına alıp günlük yer değiştirmelerinizde de aynı manyetik yöne çevirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robust3471 -- 15 Nisan 2013; 13:21:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: robust3471

quote:

Orijinalden alıntı: LokmanHekim

İlginç bir konu.

hocam ağaç yada çiçeğin gövdesi dönmez, yaprakları ise dönse de bunu çiçeğin kendisi yapar.Çiçek bu şekilde manyetik alanını oluşturur. Gün içindeki güneşe doğru hafif sapmalar töleredir. Benim anlatmaya çalıştığım konu çiçeğin kendi kendine oluşturduğu manyetik alanı onu o yerden söküp başka yere diktiğimizde geçerli. İnşallah anlatabildiğimi sanıyorum. Mutlu günler
    Ayrıca şunu da belirteyim. Saksıdaki çiçeklerimizi bulunduğu yerden alıp cam kenarına vs. başka yerlere koyarken manyetizmasını bozmayalım. Eski yerinde durduğunda hangi yöne bakıyorsa cam kenarına alıp günlük yer değiştirmelerinizde de aynı manyetik yöne çevirin.

Evet aslında bu da mantıklı.Yeri çok fazla değiştirilen saksı çiçekleri de öldüğünü ya da solduğunu gördüm.Manyetik alanla ilgili olacağını hiç düşünmemiştim.Demek ki belli bir pozisyonu korumak gerekiyor.İlginç bir ayrıntı.

Bu arada,mümkün mertebe kuzey güney doğrultusunda uyumaya çalışırım.Yatağım eğer bu doğrultuda ise uykumu daha iyi alıyorum.Doğu batı yerleşimindeki yatakta aynı derecede dinlenemiyorum.Bu da benim yıllardır kendimde gözlemlediğim bir durumdur.Bu manyetik alan olayı sanırım sadece bitkileri değil bir çok canlıyı etkiliyor olmalı.

İlginç ve araştırılması gereken bir konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 15 Nisan 2013; 20:33:14 >

• Sayın lokmanhekim;
    yatarken şuna dikkat edin: ayaklarınızın kıbleye (güneye) gelmemesi gerekiyor. Sanırım siz başınız güneye gelecek şekilde yatıyorsunuz?
    Yalnız sizin gözlemlediğiniz konu gerçekten daha da ilginç bir durummuş Manyetizmayla alakalı olabilir fakat bu konuyu daha önce hiç duymadım.
    Benim fikrimce ya manyetizmayla ya da kıbleyle doğrudan alakalı olabileceğini düşünüyorum.
  • gayet etkileyici !
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.