Şimdi Ara

PvZ Sorunum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Silver Protoss oyuncusuyum gold a çıkmama çok az kaldı ama hala zergle başım belada şöyle ki Zerg FE çıkıp çok fazla crawlerla koruyor ve üstüne roach+lingle defans yapıyor zaten sonra da bir sürü muta çıkıyor o savunmayı yıkıp geçemiyorum. Birde 6 pool ve mass marine rushuna karşı ne öneriyorsunuz.

Dipnot: Yok postları replay izle diyecek arkadaşlar boşuna bir şey yazmasın. Zaten yaptım bunları ben direk bana yönelik bir çözüm istiyorum altta da replayi paylaştım.

http://hotfile.com/dl/96943785/e6c58f4/zergggizle.SC2Replay.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkjedi -- 15 Ocak 2011; 13:33:49 >

• Sende onların yaptıgı taktıkleri yap.Girişi cannonla destekle arkadan voild yap adamın baseye gönder büyük ihtimal air defansı olmayacagından alırsın bir de böyle dene
  • 4gate rush taktiğini dene. Burda nasıl yapılacağını görebilirsin. Zerglere karşı en iyi işleyen taktiktir.
    http://eu.battle.net/sc2/en/forum/topic/283439083
    http://www.youtube.com/watch?v=rYURoBXkFeA

Eğer çok erken expansion yapmışsa 2 zealot bas ve o base'e dal.
    Ben de protoss oynuyorum ve başlarda ben de zerglere karşı zorlanıyordum. Bu taktik kurtardı beni de zerglere karşı. zergling rush'a karşı da çok erken 1-2 zealot bas... Mass marine'e karşı da erkenden bastığın zealot ve stalker da işe yarıyor. Ama tabii high templar veya colossus'a da bir an önce gitmen iyi olur. ;)

• 6 poolu erken scout edip girişini cabucak binalarla kapatman gerekli forge gateway ne kurabiliyosan paranla, sadece lingler gelmeden girişi kapat bundan sonra rakip cıkmassa oyun zaten senindir.
    15 hatc. giden zerge karşı açılışı forge ile yap zergin mainiyle hacti arasında kalan rampanın alt kısmına 2 pylon +1-2 canon dik baglantıyı kes zerg hatci iptal etmesse 1-2 canon daha atarsın ordan cıkması epey zamanını alır. eğer zerg hatci iptal ederse dışarda kalan dronela başka hact atmadığından emin ol bu sırada kendi exponu al onuda canonla defle sonrası zaten kalmıs. 6gate pushla rahat kazanabilirsin.
  • Golda cikmana cok az kaldigini nerden biliosun ?
  • 1 volid ray 5 tane phinix yap yolla geri püskürtse bile mecbur hidra yapacak sende bu arada colosusları yapmaya başla 3 tane yap bakayım savunması ne hale geliyo
  • girişi kapat arkadan cannon la girişe destekver binaların patlamasın geri cekilmek zorunda kalıcaklar sonrada onların base yokla duruma gore stalker yada clossus basmaya basla voidlede gidebilrisin istersen dark templarla dalabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gen.Shepherd -- 19 Nisan 2011; 15:03:50 >
  • zerge karşı düzgün uygularsan tek base'den 2-3phoenix 1-2voidray rayle tüketirsin adamı ztn ama adamın scoutunu denylaman lazım görmemeli stargateini bunları yaparken beyzimi nası savuncam dersen at 2-3stalker sentri beyze ff snipela tutarsın ama silverdaysan ztn çoğu zaman counter attack yapmazlar panikden diye düşünüyorum.
  • herkez geç yapılan build lerden bahsetmis ama benim anladığım kadarıyla arkadaşımız zerg in erken rush sorunundan şikayetci.benim önerim çok az bi boşluk bırakarak girişe 1-2 tane zealot hold laman zaten 6 pool olsun speedling rush olsun kesinlikle 2 zealot u etrafını sarmadan alamazlar.bu sıradada sen sentry ve stalker yapmış olursun(kesinlikle forcefield kullanmalısın özellikle zergling leri parçalayıp avlamak çok kolaydır).zerg e karşı en iyi yapman gereken scout.scout u kaçırmicaksın ve map control genelde sende olmalı.bunuda Observer veya ilizyon kullanarak Phoenix yapabilirsin.hem karşındakinin air yaptığın izlenimine kapılabilir hemde hızlı ve güzel bir scout yapmış olursun.
    zerg e ex kaptırmadıktan sonra tek base ile ypabilicekleri sınırlıdır.sonuçta ünite yapmak için larva ya ihtiyacı var.Queen ini savunmasız kaldığı anda vur kaç yaparak alırsan iyice geciktirmiş olucaksın.unutmaki gate lerini açtıktan sonra görünmediğin sürece warp prism ile istediğin yere army yollayabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: black.rain

herkez geç yapılan build lerden bahsetmis ama benim anladığım kadarıyla arkadaşımız zerg in erken rush sorunundan şikayetci.benim önerim çok az bi boşluk bırakarak girişe 1-2 tane zealot hold laman zaten 6 pool olsun speedling rush olsun kesinlikle 2 zealot u etrafını sarmadan alamazlar.bu sıradada sen sentry ve stalker yapmış olursun(kesinlikle forcefield kullanmalısın özellikle zergling leri parçalayıp avlamak çok kolaydır).zerg e karşı en iyi yapman gereken scout.scout u kaçırmicaksın ve map control genelde sende olmalı.bunuda Observer veya ilizyon kullanarak Phoenix yapabilirsin.hem karşındakinin air yaptığın izlenimine kapılabilir hemde hızlı ve güzel bir scout yapmış olursun.
    zerg e ex kaptırmadıktan sonra tek base ile ypabilicekleri sınırlıdır.sonuçta ünite yapmak için larva ya ihtiyacı var.Queen ini savunmasız kaldığı anda vur kaç yaparak alırsan iyice geciktirmiş olucaksın.unutmaki gate lerini açtıktan sonra görünmediğin sürece warp prism ile istediğin yere army yollayabilirsin.

duvar close positionlarda 6pool'a yetişmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: ukidono

quote:

Orijinalden alıntı: black.rain

herkez geç yapılan build lerden bahsetmis ama benim anladığım kadarıyla arkadaşımız zerg in erken rush sorunundan şikayetci.benim önerim çok az bi boşluk bırakarak girişe 1-2 tane zealot hold laman zaten 6 pool olsun speedling rush olsun kesinlikle 2 zealot u etrafını sarmadan alamazlar.bu sıradada sen sentry ve stalker yapmış olursun(kesinlikle forcefield kullanmalısın özellikle zergling leri parçalayıp avlamak çok kolaydır).zerg e karşı en iyi yapman gereken scout.scout u kaçırmicaksın ve map control genelde sende olmalı.bunuda Observer veya ilizyon kullanarak Phoenix yapabilirsin.hem karşındakinin air yaptığın izlenimine kapılabilir hemde hızlı ve güzel bir scout yapmış olursun.

duvar close positionlarda 6pool'a yetişmez. eğer 6pool'u scoutladıysan complete wall yapmanda fayda var, atarsın bi forge ve pylon gatewayinin yanına arkasınada bitane photon kurarsın, adamın ekonomisi zaten kendisini bitiriyor 6pool gibi bir taktikte hertürlü öne geçmiş olursun

• FE alıp spine crawlar ile savunma yapan zerg oyuncusuna bence hızlıca blink özelliğini alıp mass stalkerle ana base ıne blınk yapıp çıkman observer yardımıyla çözüm getirir. haritanın durumuna göre değişir tabi ama her haritada en az 1 tane böyle kör nokta bulabilirsin. Oraya bir de pylon atıp unıte devamlılıgını saglarsın. Özellikle sentry yardımı çok iyi olur. Biraz iyi mikroyla alabilirsin.
    FE çıkmışsa öncelikle drone basmaya öncelik vermesi gerekir. Sonra birden ordu üretimine geçiyor. zaten onun için başlangıçta crawlar yapıyor. Sen zamanlamayı iyi ayarlayıp blinkle ana baseıne girersen avantajlı olursun.

6 pool için de klasik normal oyununu oyna yani normal kapıyı kapatma işlemini.tabi bunu yaptığında sorun ilk 6 zergling kapıdan geçecek. Burda işçilerini kullanıp iyi bir microyla çok rahat alabilirsin. Sonra da kapıyı kapatıp ekonomik olarak dezavantajlı zergi rahatlıkla yenersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecemavisi -- 1 Haziran 2011; 10:14:13 >

• pvz de sorunun varsa oyunu bırak bence ustam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doxylamine

pvz de sorunun varsa oyunu bırak bence ustam

o niye dostum? ben high-diamond'um ben de hala sorun var? sen çok goshu sun herhalde...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.