Şimdi Ara

PWM'den genliğe

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşlar frekansı sabit bir pwm sinyalini DC genliğe çeviren bir entegre varmı veya bu işi gören herhangi bir analog çözüm.Ben biraz kurcaladım belki bir yolunu bulurum diye,analog bilgim yetersiz olduğu için sizlere danışayım dedim.Saygılar.

• http://www.solorb.com/elect/pwm/
    http://www.national.com/ds/LM/LM2716.pdf

Tam olarak aklında ne vardı bilemiyorum ama bunlar uygunmu.
  • Diyelimki sabit 1khz frekanslı bir PWM sinyali var ben bu sinyalin bahsettiğim entegreye giriyorum.PWM'in iş süresini yüzde bazında 1%-99% arasında değiştirdiğimde,bahsettiğim devrenin veya entegrenin çıkışından atıyorum 100mV-9900mV almalıyım.Saygılar.
  • Pwm sinyalini RC filitreden geciriver.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bunalmis

Pwm sinyalini RC filitreden geciriver.

Bunun en kolay yolu budur. Özel entegre filan aramana gerek yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bunalmis

Pwm sinyalini RC filitreden geciriver.

Detay bilgiside burdahttp://adm.lacitec.on.ca/~ymicha/DATA/APNOTES/00655a.pdf
  • Şekilde duty-cycle oranı %20-%40-%50 ve %80 olan işaretler için çıkışta görülen gerilim değerlerini bulabilirsin.. Çıkış gerilimi opamp yardımıyla 2 kat kuvvetlendirilmiştir.

PWM'den genliğe

PWM'den genliğe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigiter -- 20 Ocak 2006 10:23:56 >
  • Peki bu işlem mesela 100kHz veya ne bileyim 1MHZ lik bir PWM için ne gibi bir takım değişikliklere uğramalı... Öğrenmek amacı ile soruyorum...
    Yani frekans ile buradaki R-C değeri arasındaki bağıntıyı ya da opamp ın ne özellikte olması gerektiğini bilmiyorum da.
    Saygılar.
  • Selamlar.

Aslına bakarsanız sorunuzun cevabını tam olarak bilmiyorum. Sanırım burada filtrelerden anlayan arkadaşlardan bir cevap almamız gerekecek. Ama bir kaç yorum yapabilirim.

Tek katlı alçak geçiren bir filtrede(Şekildeki devre) köşe frekansının f=1/2.pi.R.C formülüyle hesaplandığını biliyorum. Bu filtre alçak geçiren bir filtre olduğuna göre, uygulamamız gereken PWM işaretin frekansının köşe frekansından daha düşük olması gerekir gibi geliyor bana. Gerçi benim çizdiğim devrede bu koşul sağlanmamış gibi gözüküyor fakat kullandığım program olan Electronic Workbench çok da profsyonel bir program değil gibi geliyor bana. O yüzden bu farkı görmemiz için başka bir programda aynı devreye farklı frekansta işaretler uygulayarak çıkştaki gerilimi gözlemlersek belki daha sağlıklı bir yorum yapabiliriz.

Sorunuza tam cevap veremediğim için üzgünüm. Saygılar...

• Filitreyi PWM frekansina gore degilde PWM'i module eden frekansa gore secmek gerekir.

Ornegin 0-50Hz araliginda bir sinyalle 20khz tasiyiciyi module ettiginizde Tekrardan 50Hz i suzmek icin ornegin 100Hz lik bir filitre yeterli olacaktir.
  • Yigiter ornek devrede C yi ne yaparsan yap (buyutmek anlaminda) sistem pwm sinyalin ortalamasini alir. Ancak sistemin tepki suresi degisir. Yani pwm sinyalde duty yi 0 dan 100 kisa surede cikartirsin ancak suzgec cikisi bayagi geriden izler. Bu nedenle tepki suresini kisaltmak icin dutydeki degisim hizini (module eden sinyalin frekansini goz onunde bulundurmak gerekir)
  • O zaman dijital sayıcının da gecikmesini düşünürsek , aslında bir ibre ile sanıyorum daha rahat takip edilebilir sonuç... Kabaca da olsa bir fikir aldım cevaplardan. Teşekkür ederim arkadaşlar.
    Saygılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.