Şimdi Ara

PWM ile IRLED sürmek.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: untayk

merhaba...
    sinyaliniz PWM olduğundan , Duty-Cycle ı yani darbe - periyot oranı her zaman %50 olmayacaktır. standart bir dalga şeklini mesela sinüs veya karedalga gibi , rahatlıkla ölçebilen bir multimetre , yanlış değerler gösterebilir. Bu olay aynen bir profesyonel frekans sayıcı için de geçerlidir. Bir osiloskopta ise iki peryot aralığını kabaca da olsa ölçebilirsiniz ve buradan da frekansı hesaplayabilirsiniz yaklaşık ta olsa.
    Kastettiğim olay bu idi sadece. Ölçü aletinizizin yanlış ölçtüğünü değil , hatasız olmayan bir fonksiyonu ölçmeye çalışırken sizi yanıltabileceğini belirtmek istemiştim.
    Saygılar.

Peki teşekkür ederim ...

Bu arada arkadaşlar sorunu çözdüm . Sebebi ise tam düşündüğüm gibi IRLED ler .. Standarttan farklı IRLED ler vardı elimde bugun piyasada bulunan IRLEDleri ( koyu renkli olanlar) kullandım. Direnç transistör bağlantısı yapmadan direk pici IRLED lere sürdüm, ve paralel bağlantı yaptım ( yukarıda şekil 1 deki gibi ) 2 IRLED dede 38 khz frekansı görebiliyorum..

İlgilenen herkese teşekkür ederim.
    İyi Çalışmalar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0nury. -- 6 Temmuz 2007; 9:10:45 >

• pic den vazgeçtin sanırım. illaki bozulsun diyorsun.
    seri dirençsiz süreceksen bari IRLED leri paralel bağlama birbirlerine seri olsunlar...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.