Şimdi Ara

Python dilini çabucak öğrenmek isteyen ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
4
Favori
12.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hızlı bir şekilde Python öğrenip, telefonu için program yazmak isteyenler. Programlamaya ilgisi olup, nereden başlasam diye düşünenler. Pythonun nasıl bir dil olduğunu merak edenler. Yeni açtığım siteye buyurun "www.pythonungucu.tk". Daha fazla ders ve kullanışlı programlar yakında eklenecektir. Dil hakkındaki sorularınızı buradan yanıtlayacağım. Dersler hakkındaki soru ve görüşleriniz için, sitedeki iletişim kısmından bana kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Python Dilini Hızlı Öğrenme Rehberi

Python, öğrenmesi nispeten kolay bir programlama dilidir ve hızlı bir şekilde öğrenilebilir. Python'ın temel bilgilerini birkaç günde kavrayabilir ve bir ay gibi kısa bir sürede pratik projeler üzerinde çalışmaya başlayabilirsiniz. Ancak, uzmanlık düzeyine ulaşmak için daha fazla zaman ve çaba gerekecektir.

Python öğrenme süresi, aşağıdakiler gibi çeşitli faktörlere bağlıdır:

• Önceki programlama deneyimi: Programlama konusunda önceden deneyiminiz varsa, Python'ı daha hızlı öğrenebilirsiniz.
    • Zaman ayırma: Haftalık ne kadar zaman Python öğrenmeye ayırdığınız, öğrenme hızınızı etkiler.
    • Öğrenme kaynakları: Kaliteli öğrenme kaynakları ve rehberler, öğrenme sürecini hızlandırabilir.

İşte Python'ı hızlı öğrenmenize yardımcı olacak bazı ipuçları:

• Net bir öğrenme hedefi belirleyin: Neden Python öğrenmek istediğinizi belirleyin ve bu hedefi öğrenme yolculuğunuz boyunca göz önünde bulundurun.
    • Doğru öğrenme kaynaklarını seçin: Çeşitli çevrimiçi kurslar, kitaplar ve belgeler arasından ihtiyaçlarınıza uygun olanları seçin.
    • Pratik yapın: Python'ı öğrenmenin en iyi yolu pratik yapmaktır. Düzenli olarak kod yazın, projeler üzerinde çalışın ve çevrimiçi forumlarda sorular sorun.
    • Bir topluluğa katılın: Python öğrenen diğer kişilerle bağlantı kurmak ve destek almak, motivasyonunuzu artırabilir.

Python'ın temellerini anlamak birkaç gün sürebilirken, uzmanlık kazanmak aylar veya yıllar alabilir. Ancak, azim ve tutarlılıkla, kısa sürede Python'da ustalaşabilir ve projelerinizi hayata geçirebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yazilimciların ağı yazilim sözlukte python ile etiketlenen 15 den fazla konu var istersen siteni oraya python ile etiketle
    siten guzelmiş icerikler sağlam
    http://yazilimsozluk.com/eyazilim/

hatta blog kardeşi de olaiblir
    http://www.yazilimsozluk.com/Default.aspx?KonuId=605
  • quote:

Orijinalden alıntı: blgsyr_mhnds

yazilimciların ağı yazilim sözlukte python ile etiketlenen 15 den fazla konu var istersen siteni oraya python ile etiketle
    siten guzelmiş icerikler sağlam
    http://yazilimsozluk.com/eyazilim/

hatta blog kardeşi de olaiblir
    http://www.yazilimsozluk.com/Default.aspx?KonuId=605
    Teşekkürler, yapacağım söylediğinizi. Öğretmek için can atıyorum, hiçbir maddi gelir gözetmeden tamamen kendi çabalarımla kurdum siteyi, dersleri de kendim yazdım. Ama bu kadar ilgisiz kalınması moralimi bozuyor haliyle. Zorla da öğretecek halimiz yok tabi. Öğrenmek isteyenin bana rahatça ulaşabilmesi yönünde gayretim.

• quote:

Orijinalden alıntı: MrAlgorithm

Teşekkürler, yapacağım söylediğinizi. Öğretmek için can atıyorum, hiçbir maddi gelir gözetmeden tamamen kendi çabalarımla kurdum siteyi, dersleri de kendim yazdım. Ama bu kadar ilgisiz kalınması moralimi bozuyor haliyle. Zorla da öğretecek halimiz yok tabi. Öğrenmek isteyenin bana rahatça ulaşabilmesi yönünde gayretim.

Alıntıları Göster
    Mükemmel Bir Paylaşım Tebrikler Dostum Elimden Geldiğince Yardım Etmek İsterim

• quote:

Orijinalden alıntı: deveyehendekatlatanadam

Mükemmel Bir Paylaşım Tebrikler Dostum Elimden Geldiğince Yardım Etmek İsterim

Alıntıları Göster
    guzel yapmissin tebrikler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Rand_al_Thor_

guzel yapmissin tebrikler...

Alıntıları Göster
    Çok teşekkür ediyorum hepinize. Elimden geldiğince daha da iyileştirmeye çalışacağım. @deveyehendekatlatanadam: Bana en büyük yardımınız, öğrenmek isteyenleri bu siteye yönlendirmek olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alawar

Çok teşekkür ediyorum hepinize. Elimden geldiğince daha da iyileştirmeye çalışacağım. @deveyehendekatlatanadam: Bana en büyük yardımınız, öğrenmek isteyenleri bu siteye yönlendirmek olur.

Ayıpsın Benim Adım Yeter
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Ayıpsın Benim Adım Yeter

Hadi bakalım :)
  • quote:

quote:

Ayıpsın Benim Adım Yeter

Alıntıları Göster
    paylaşım için teşekkürler, python ile ilgili bir şeyler görmek sevindirici, umarın site zamanla ilgi görür ve zenginleşir.

• quote:

quote:

Ayıpsın Benim Adım Yeter

Dostum Siteyi Yaymaya Çalıştığım İnsanlar Üzerinden Aldığım Eleştirilerin Özeti: "Neden Sadece Mobil"
  • quote:

quote:

quote:

Ayıpsın Benim Adım Yeter

Dostum Siteyi Yaymaya Çalıştığım İnsanlar Üzerinden Aldığım Eleştirilerin Özeti: "Neden Sadece Mobil"

Alıntıları Göster
    Dersler sadece mobil programlamadan ibaret değil aslında. Önce dilin, heryerde kullanabilecekleri temellerini verip, sonra mobil programlama üzerinde yoğunlaşacağım. Yani bilgisayar programları yazmak isteyen arkadaşlar da temellerini buradan alıp, bilgisayar programlarında kullanabilirler. Sitede dersler hızlı ilerlediği, gereksiz bilgiler verilmediği için temelleri öğrenmek rahat olacaktır. Ancak temelleri geçtikten sonra, telefon için görsel programlama yapmak, bilgisayar için yapmaktan baya farklı. Python da mobil programlama ile özdeşleşen bir dil.

Mobil üzerine yoğunlaşmamın asıl nedeni de cep telefonunuzun her an yanınızda olması. Her ihtiyacınız olduğunda, ihtiyacınıza uygun program yazabilir, aklınıza takılan şeyleri deneyebilirsiniz. Oyunlar yazıp eğlenebilir, matematiksel hesap yapan programlar yazıp, bir ton zahmetten kurtulabilirsiniz. Daha neler neler, bunlar sanıldığı kadar zor değil. Bahsettiğiniz konu hakkında soranlara şunu sorun, "Aklınıza gelen her türlü programı, cep telefonunuzda kullanabilmek güzel olmaz mı?".

• quote:

Dersler sadece mobil programlamadan ibaret değil aslında. Önce dilin, heryerde kullanabilecekleri temellerini verip, sonra mobil programlama üzerinde yoğunlaşacağım. Yani bilgisayar programları yazmak isteyen arkadaşlar da temellerini buradan alıp, bilgisayar programlarında kullanabilirler. Sitede dersler hızlı ilerlediği, gereksiz bilgiler verilmediği için temelleri öğrenmek rahat olacaktır. Ancak temelleri geçtikten sonra, telefon için görsel programlama yapmak, bilgisayar için yapmaktan baya farklı. Python da mobil programlama ile özdeşleşen bir dil.

Mobil üzerine yoğunlaşmamın asıl nedeni de cep telefonunuzun her an yanınızda olması. Her ihtiyacınız olduğunda, ihtiyacınıza uygun program yazabilir, aklınıza takılan şeyleri deneyebilirsiniz. Oyunlar yazıp eğlenebilir, matematiksel hesap yapan programlar yazıp, bir ton zahmetten kurtulabilirsiniz. Daha neler neler, bunlar sanıldığı kadar zor değil. Bahsettiğiniz konu hakkında soranlara şunu sorun, "Aklınıza gelen her türlü programı, cep telefonunuzda kullanabilmek güzel olmaz mı?".

Alıntıları Göster
    Çok takıldığım noktalar var...

quote:

Öncelikle python'u seçtiğiniz için en doğru kararı verdiğinizi belirtmek isterim. Nedenini birkaç cümleyle hızlıca açıklayayım. Python günümüzdeki en yüksek seviyeli dildir. Yani kullanıcıyı en az yoran, program yazması en kolay olan dil. Bu yüzden kolayca öğrenebilirsiniz. Ayrıca çok sayıda platformu desteklediği için uyumluluk sorunu yaşamazsınız. Bunun en büyük yararı da şudur, eğer python'un telefonunuz için uygun sürümünü bulup indirirseniz, telefonunuzdan dilediğiniz şekilde python kodu yazıp derleyebilirsiniz. Özellikle programlamadan keyif alan biriyseniz bu kaçırılmayacak bir imkan.

Buna sadece güleceğim.

quote:

Python'un çok yeni bir dil olduğunu, yayılmaya başladığını, yakında birçok alanda kullanılacağını söylemek dışında tarihsel veya teknik bilgi vermeyi gerekli görmediğim için hemen derslere geçiyorum. Sorularınızı ve site hakkındaki görüşlerinizi iletişim kısmında bulabileceğiniz mail adresime iletebilirsiniz.

Buna da 23 yıllık geçmişi olan bir dilden bahsediyorsunuz diyip susacağım.

Başka şeyler de var ama vaktimi daha fazla harcayamayacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Meniz

quote:

Öncelikle python'u seçtiğiniz için en doğru kararı verdiğinizi belirtmek isterim. Nedenini birkaç cümleyle hızlıca açıklayayım. Python günümüzdeki en yüksek seviyeli dildir. Yani kullanıcıyı en az yoran, program yazması en kolay olan dil. Bu yüzden kolayca öğrenebilirsiniz. Ayrıca çok sayıda platformu desteklediği için uyumluluk sorunu yaşamazsınız. Bunun en büyük yararı da şudur, eğer python'un telefonunuz için uygun sürümünü bulup indirirseniz, telefonunuzdan dilediğiniz şekilde python kodu yazıp derleyebilirsiniz. Özellikle programlamadan keyif alan biriyseniz bu kaçırılmayacak bir imkan.

Buna sadece güleceğim.

quote:

Python'un çok yeni bir dil olduğunu, yayılmaya başladığını, yakında birçok alanda kullanılacağını söylemek dışında tarihsel veya teknik bilgi vermeyi gerekli görmediğim için hemen derslere geçiyorum. Sorularınızı ve site hakkındaki görüşlerinizi iletişim kısmında bulabileceğiniz mail adresime iletebilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Telefonda python programlamanın ne kadar kullanışlı olduğunu görmediniz, bilmiyorsunuz muhtemelen. Güldüğünüz noktaları da açıklarsanız sevinirim. Pythonun yeni olduğunu söylerken de diğer popüler dillere kıyasla söylüyorum. Başka sorunuz veya eleştirmek istediğiniz nokta varsa çekinmeyin.

• site bende açılmıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Buna sadece güleceğim.

quote:

quote:

Telefonda python programlamanın ne kadar kullanışlı olduğunu görmediniz, bilmiyorsunuz muhtemelen. Güldüğünüz noktaları da açıklarsanız sevinirim. Pythonun yeni olduğunu söylerken de diğer popüler dillere kıyasla söylüyorum. Başka sorunuz veya eleştirmek istediğiniz nokta varsa çekinmeyin.

Adam haklı. Yüksek seviyeli dillerden biridir demiyorsun, doğrudan en yüksek seviyeli dildir diyorsun. Seviye kavramı programlama dillerini kategorize ederken kullanılan bir kıyas sadece. İki dili karşılaştırırken aradaki sınırları kesin olarak çizmek her zaman mümkün değildir. Mesela java mı daha yüksek seviyeli yoksa c# 'mı? Kaldı ki bence bir dili bazı programcılara göre fazlalık gibi görünen gramerik kuralllardan veya bazı imla zorunluluklarından kurtarmak o dili yüksek seviyeli bir dil yapmaz. Yüksek seviye demek insana yaklaşmak, konuşma diline benzer komutlarla program yazabilmek mi? yoksa günlük dilbilgisi kurallarını programlamaya uygulamak mıdır? Örneğin python dilinde blok ayrımı için girintileme kullanılması bence tam bir saçmalık. Hataya sevkediyor ve kişisel kod yazım tarzımla uyuşmuyor. Sırf bu yüzden ısınamadım mesela. Kişisel görüşümdür ama bazı kurallar kullanıcıyı yorsa da olmalı. İki satır fazla kod yazarım ama işimi bu alanda yarım asırlık kabul görmüş bir disiplin çerçevesinde sürdürürüm. Bunu yanlış da anlamayın, dil fanatizmi değil amacım. Birçok farklı dille çalıştım ama en iyisi, en yüksek seviyelisi gibi bir cümle kurulamaz diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: AERO.

quote:

quote:

Buna sadece güleceğim.

quote:

quote:

Adam haklı. Yüksek seviyeli dillerden biridir demiyorsun, doğrudan en yüksek seviyeli dildir diyorsun. Seviye kavramı programlama dillerini kategorize ederken kullanılan bir kıyas sadece. İki dili karşılaştırırken aradaki sınırları kesin olarak çizmek her zaman mümkün değildir. Mesela java mı daha yüksek seviyeli yoksa c# 'mı? Kaldı ki bence bir dili bazı programcılara göre fazlalık gibi görünen gramerik kuralllardan veya bazı imla zorunluluklarından kurtarmak o dili yüksek seviyeli bir dil yapmaz. Yüksek seviye demek insana yaklaşmak, konuşma diline benzer komutlarla program yazabilmek mi? yoksa günlük dilbilgisi kurallarını programlamaya uygulamak mıdır? Örneğin python dilinde blok ayrımı için girintileme kullanılması bence tam bir saçmalık. Hataya sevkediyor ve kişisel kod yazım tarzımla uyuşmuyor. Sırf bu yüzden ısınamadım mesela. Kişisel görüşümdür ama bazı kurallar kullanıcıyı yorsa da olmalı. İki satır fazla kod yazarım ama işimi bu alanda yarım asırlık kabul görmüş bir disiplin çerçevesinde sürdürürüm. Bunu yanlış da anlamayın, dil fanatizmi değil amacım. Birçok farklı dille çalıştım ama en iyisi, en yüksek seviyelisi gibi bir cümle kurulamaz diyorum.

Alıntıları Göster
    Bütün dünyadaki dileri bilip te hepsini karşılaştırıp en yüksek seviyelisi işte bu demek zaten mümkün değil bunu herkes biliyor. Kastettiğim şu, ben de bu zamana kadar birçok dille çalıştım ve en yüksek seviyelisi pythondu. Seviye teriminin anlamını zaten biliyorum, iki dilin arasındaki sınırları çizmek her zaman mümkün değil buna da katılıyorum, ama python diğer dillerden ayırt edilebiliyor, belirgin bi şekilde, verdiğiniz örnekteki Java ile c# zaten birbirine zaten çok çok yakın diller. Fazlalık gibi görünen imla kurallarına gelince, bir örnek vereyim, c ve türevlerini yazarken neredeyse her alt blokta {} işaretini kullanmak zorundasınız. Bunun yanında yazdığınız programın insan tarafından rahat okunabilmesi için bir tab boşluk bırakıyorsunuz. Python size diyor ki, niye hem boşluğu bırakıp hem bu işaretleri koyasınız ki ? Dilin seviyesinin insanlara, konuşma diline yakınlığıyla belirlendiğini düşünüyorsunuz, ben de aynı fikirdeyim, {} işaretlerinin konuşma diliyle ne alakası var ? Siz öyle alışmışsınız veya alıştırılmışsınız bu yüzden size gerekli gibi geliyorlar. Bunun gibi örnekler mevcut ve bahsettiğim konu genel bir avantaj. Bu konu dışında, kullandığınız alana göre de küçümsenmeyecek avantajlar getirebiliyor python. Kısacası python programlamayı eğlenceli hale getiren bir dil.

Sitemde yazanlara gelince, ben profesyonel bir programcı değilim, kimseye profesyonel eğitim vermiyorum, programcılıktan para da kazanmıyorum. Hatta Mekatronik Mühendisliği öğrencisiyim. Programlamayı da kendi başıma öğrendim ve birkaç tane dil biliyorum. Çünkü programlamadan gerçekten keyif alıyorum. Telefonumda program yazıp derleyeceğimi fark ettiğim zaman (telefon dediğim de nokia 7610 dü), büyük bi şevkle sarıldım programlamaya. İstediğiniz her an, her yerde, program yazabilmek demek bu. Ama çevremdeki insanların hiçbirinin böyle bir imkanın farkında olmadığını gördüm. Bu siteyi kurmamın sebebi pythonun reklamını yapmak değil. İnsanlara pythonun sunduğu fırsatları göstermek ve pythonun bir tadına baktırmak. Her türlü eleştiriye açığım. Mutlaka hatalarım vardır, yazılarımın içinde kişisel görüşlerim vardır.

Öğrenmek isteyenler bana mail adresimden de ulaşabilirler. Gerçekten programlamayı sevip öğrenmek isteyenlerle zaten özel olarak, birebir ilgileniyorum elimden geldiği kadar.

• quote:

Hızlı bir şekilde Python öğrenip, telefonu için program yazmak isteyenler. Programlamaya ilgisi olup, nereden başlasam diye düşünenler. Pythonun nasıl bir dil olduğunu merak edenler. Yeni açtığım siteye buyurun "www.pythonungucu.tk". Daha fazla ders ve kullanışlı programlar yakında eklenecektir. Dil hakkındaki sorularınızı buradan yanıtlayacağım. Dersler hakkındaki soru ve görüşleriniz için, sitedeki iletişim kısmından bana kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Yeni başladım, hatta daha az önce indirdim yani programı, öyle söyleyeyim.

Siteye bi göz gezdireyim bakalım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carbon Fiber

quote:

Hızlı bir şekilde Python öğrenip, telefonu için program yazmak isteyenler. Programlamaya ilgisi olup, nereden başlasam diye düşünenler. Pythonun nasıl bir dil olduğunu merak edenler. Yeni açtığım siteye buyurun "www.pythonungucu.tk". Daha fazla ders ve kullanışlı programlar yakında eklenecektir. Dil hakkındaki sorularınızı buradan yanıtlayacağım. Dersler hakkındaki soru ve görüşleriniz için, sitedeki iletişim kısmından bana kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Yeni başladım, hatta daha az önce indirdim yani programı, öyle söyleyeyim.

Siteye bi göz gezdireyim bakalım..
    mustafa başer ve fırat özgülün kitapları var oda olmadı istihza.comdan öğrenilir ben istihzadan başladım kitapla devam ediom.

• quote:

Orijinalden alıntı: optiyones

mustafa başer ve fırat özgülün kitapları var oda olmadı istihza.comdan öğrenilir ben istihzadan başladım kitapla devam ediom.

Alıntıları Göster
    Python ile android uygulamalari gelistiriyorum ufak tefek. kivy ile yani.

yine de bagimliliklari var. ama ubuntu phone icin tadindan yenmez uygulamalar yazabilirsiniz python ile :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-1

Python ile android uygulamalari gelistiriyorum ufak tefek. kivy ile yani.

yine de bagimliliklari var. ama ubuntu phone icin tadindan yenmez uygulamalar yazabilirsiniz python ile :)

Alıntıları Göster
    Python a başladım bu aralar. Temel şeyleri öğrenirken baya sıkılıyorum. python ile bu sap halimden nerelere kadar gelebileceğime dair bazı örnekler verir misiniz mesela python ile yazılmış bir mobil uygulaması. Motivasyon için gerekli

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.