Şimdi Ara

Python Türkçe Karakter Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, ben Linux Mint 18.2 kullanıyorum ve daha önceden yazdığım python dosyalarını uçbirimden çalıştırdığımda içinde Türkçe karakter olduğu için hata veriyor.

Ayrıca IDLE yüklemek istiyorum ama hem uçbirimden hem de yazılım yöneticisinden indirdiğimde 2.7 sürümü iniyor.

Bu iki sorun için ne yapabilirim?

• Python-2.x ve 3.x arasında Unicode (~Türkçe) desteği farklı. Mint'teki Python-2.x old için hata verio olabilir ki o durumda python kod dosyası 1.satırına

# -*- coding: utf-8 -*-

ve her String 'in başına u eklemek (turkce_string= u"Ağrı'dan İstanbul'a" gibi ....) sorunu düzeltebilir.

IDLE nedir? Az bilinen terimlerin açılımlarını eklemekte fayda var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim, çalıştırırken uçbirimden örn: "python3 tetikleme.py" yazınca python 3.5 sürümüyle açıyor ve aynı sorun ortaya çıkıyor.

Dediğiniz kodu başa yazdım ama "u" olayı nasıl olacak tam anlayamadım.(Biraz açabilirseniz sevinirim.)

IDLE = Python IDLE dosyayı bununla açıp düzenlemeleri yaptıktan sonra bu uygulamayla çalıştırabilirsiniz:

Python Türkçe Karakter Sorunu
    Resimdeki gibi ben bu kodu 3.5 te yazdım IDLE 2.7 olduğu için uyumsuzluk oldu biraz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sam001 -- 6 Eylül 2017; 0:49:26 >

• Geçen hafta Python'da benzer soruyu yorumlamıştım:https://forum.donanimhaber.com/python-da-problem--128628038#128630625

Bir benzer daha yorum:https://forum.donanimhaber.com/python-turkce-karakter-cozuldu-cozulmedi-yeni-ss--128607234#128619914

Bu arada IDLE, Python'a yeni başlayanlar için IDE'ymiş yani bildiğimiz IDE.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RSS Türkçe Karakter Sorunu
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.