Şimdi Ara

Q flash bios güncelleme sorunu acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
6.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sa arkdaslar bnm gigabyte GA945 S3 anakartım var flashıma en son güncel dosyasını attım biostan bios güncelleme kısmına gelip uptade diyorum acces floppy disk error diyor acil yardım .

• Önce flash diskini fat32 şeklinde formatlamalısın.sonra içine güncel bios dosyasını at.bilgisayarını yeniden başlat ve biosun içindeyken f8 tuşuna basarsan ekrana qflash gelir.buradan "update from bios drive" seçeneğini seç.burada karşına gelecek ekranda floppy ve flashdiskinin adı görünecek.flashdiskini seçip bios dosyasını gösterirsin.
  • saol krdşim de denedim ama olmadı gene aynı hata :(
  • o zaman biosa yeniden gir ve floppy -'i disable et. ve tekrar dene.ya da tam tersi floppy disable ise floppy'yi enable et.bu şekilde tekrar dene bakalım."update from bios drive" seçeneğine tıklayınca mı bu hatayı alıyorsun?
  • kardeşim floppy enable disable yeri ' update from bios drive ' botonunu üzerindeki yermi ? eger ora ise eve 2 şekildede yaptım update from bios drive deyince o hatayı alıyorum
  • hayır orası değil.standart cmos features kısmında floppy ayarını yapacağın yer var.neyse istersen @BIOS programı ile Windows ortamında yap bios güncellemeni.daha kolay senin için.Gigabyte sitesinden anakartının doğru modelini ve versiyonunu seç.oradan utilities kısmında @bios programı var.onu indir ve kur.daha sonra güncel bios dosyasını göster ve biosunu yükle.

• bu seferde söyle bi hata geliyo anakart

GA-945P- s3
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 10 reset atma sorunu
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • anakartın hangi revizyon? 1.0'mı.istersen update gigabyte server seçeneğini dene.gerçekten ilginç hatalar.
  • evet 1.0
  • son ve en sağlam seçenek dos ortamında biosu güncellemen.bootable usb yapıcaksın.son bios sürümünden çıkan iki dosyayı yani flashspi ve 945ps3.f7c isimli dosyayı usb belleğin içine at.açılışı usb olarak gösterip boot ediceksin.dos ortamında bu komutu yazıcaksın.

flashspi 945PS3.f7c

bootable usb yapma:

http://blogs.technet.com/b/csstwplatform/archive/2012/06/26/how-to-create-a-ms-dos-bootable-usb-flash-drive.aspx
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.