Şimdi Ara

Q61MS-16F3 Ve Q61MS-1762 Kullanicilari (System Stability Test Eklendi YENİ) (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.592
Cevap
7
Favori
57.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: wolky123

quote:

Orijinalden alıntı: zulu123

şimdi bu modelin sayfasında 3999+KDV değerindeki bilgisayarı 2499'a satıyoz demiyorlar mı?
    bahsettikleri fiyat orijinal MSI fiyatı. orijinal MSI modeline baktığınızda evet KDV dahil 4300 gibi fiyat çıkıyor, ama ekran kartı 1,5GB değil 3GB ve kasa donanımlarına baktığınızda monster'daki kasa donanımıyla alakası yok. ses kartından tutun klavyesine ve kablosuz adaptörüne kadar herşey farklı. sonra araştırınca zaten bu özelliklerde toplanacak bir notebook'un ki bazı arkadaşlar al ebaydan tak gibi önerilerde bulunmuş bu fiyattan daha ucuza geliyor. yani aynı barebone kasayı, işlemciyi, hard dsikleri, ekran kartını vb. aryı ayrı satın alıp kargo dahil daha ucuza çıkarıyorsunuz. basit bir google aramasıyla her türlü fiyata ve satıcıya ulaşabilirsiniz, nerden buldun diye sormayın diye söylüyorum.
    şimdi buradaki fiyat aldatmacasını sitelerinden kaldırmaları gerekiyor. 3999+KDV'lik bir cihaz değil bu. Sanki o fiyattan indirim yapıyorlamış havası verip insanları kandırıyorlar. O verdikleri fiyatla birebir aynı malı indirim yaptık gibi gösteriyorlar. Halbuki öyle birşey yok. birinci midemi bulandıran olay bu oldu. ikincisi ise toplama bir bilgisayarda özellikle belirtilmesi gereken kasa donanım bilgileri hiçbir şekilde paylaşılmamış. insanları yine işlemci, hdd ve ekran kartı üzerinde yoğunlaştırıp ki, o donanımlar da artık başka markalarda görülmeye başladı hemen hemen aynı fiyata ve üstelik markalı, kasa donanımından nerdeyse hiç bahsedilmemiş. mesela 7.1 ses deyip geçmişler. 7.1 ses de kardeşim bu sesin kaynağı ne?
    ben bu cinliklere kandığımdan dolayı kendime kızdım aslında ve bazen insanın en iyi bildiği konuda bile ne kadar yanlış kararlar verebileceğini tekrar anladım. yani olay sadece kablosuz adaptör değil. ebaydan al tak mantığını ise şöyle değerlendiriyorum; ebayda adaptör alıp takacağıma hepsini ebaydan alır takarım daha ucuza ve tam istediğim donanıma sahip olurum . Mesela bir Lenovo Y580 2100 tl civarında sadece SSD yok. Bunu alıp bir SSD ekleyerek 2300'e malederim. aklıma gelen bir örnek mesela. ilginç bir şekilde en abartı normal diye gösterilen fiyat da bu modelde.

burada amacım karalamak falan değil. sadece sitedeki açıklamaların iddia edilen normal fiyatı dahil eksik ve yanıltıcı olduğunu belirtmek istedim. sanırım bu sorun başka modellerde de olmuş. SRT özelliği var yok muhabbettei vardı bir konuda.
    öncelikle firmanın gerçek fiyat bilgileriyle düzeltme yapmasını ve modellerin kasa donanımlarıyla birlikte ayrıntılı olarak bilgilendirilmesini bekliyorum. şu anda iptal kararımı verdim ve iptal ediyorum. bu düzeltmeler yapılırsa ve diğer yerlerde olduğu gibi kasa donanımıyla ilgili seçenekler de eklenirse inceleyip gerçekten verdiğim paranın karşılığı olan bir ürün olduğuna net olarak karar verince sipariş vereceğim.

Yanıldığınız nokta şurası 3999TL+kdv fiyatı normal özelleştirilmemiş bilgisayarı bu özelliklerle özelleştirdikten çıkan fiyat sitenin hiç bir yerinde Msi fiyatı msi modeli gibi birşey yazdığını göremedim sadece kullandıkları barebonelar aynı oda sadece bu kasa için geçerli.

Firmanın kendini msidaki bilgisayarları daha ucuza satıyoruz gibi göstermeye çalıştığını iddaa ediyorsunuz. Adamların yaptığı iş bu olsa bile her şeyi aynı yaparak bu fiyattan satmalarını bekleme zararına satış beklemek olur illaki kısılması gereken bi yerler olmalı diye düşünüyorum.

Bu firma başkalarının ürettiği bilgisayarları daha ucuza üretiyoruz mantığıyla çalışmıyor maalesef sadece özelleştirme imkanı sunuyor Türkiye'de başka var mı yapan bilmiyorum.

Özellikler konusunda haklısınız hiçbir soru işareti kalmayacak şekilde açıklamaları lazımdı ama Wifi kartı dışında ben başka bir özellikte eksiklik göremedim.

SRT konusuna gelirsek bende o bilgisayardan alanlarım ilk olarak firma hata yaptığını kabul etmiş ürün ayıplı mal statüsüne alınmış fakat müşterilerle ortak nokta bulunamamıştır şimdi yasal süreç başlamak üzere yanılmıyorsam.

tam tersine markalı modelinden ucuza satıyor ediler. ben telefonla sipariş vermiştim. ön bilgi alırken bu modelin markalı fiyatı şu kadar biz bu kadara satıyoruz dediler. zaten sitedeki normal fiyattan o bilgisayarı hiçbir zaman satamazlar. maksat markalı modele çağrışım yapmak. diğer modellerde özellikle P serisinde böyle abartılı bir fiyat pek yok zaten. wi-fi dışında eksik bilgi yok demişsiniz de; ses kartı?, mesela HM77 anakartlarda bulunan anti-theft özelliği daha doğrusu HM77'nin hangi özelliklerinin bulunduğu anakart. sonuçta HM77 diyerek geçmek markalı bir cihazda sorun olmaz ama toplama bilgisayarda sorun olur. anakart seçeneğinde toplama seçeneklerine HM77 anakartlarda opsiyonel olarak bulunan özellikleri de sunmaları gerekir. bunları yapmayınca sizin yaşadığınız gibi SRT var mı yok mu olmalı mı neden olmamalı gibi sıkıntılar yaşanır. ben özellikler listesinde HM77 gördüğümde bütün özellikleriyle bir HM77 düşünüyorum mesela. ama eminim ki en çıplak haliyle bir HM77 anakart gelecektir. Açıkçası ben şu anda Lenovo Y580'e sıcak bakmaya başladım. stok kalmamış ama türkiye'de millet malların dibini kazımış.

• quote:

Orijinalden alıntı: edgar1899

quote:

Orijinalden alıntı: busterr

quote:

quote:

Tamam da 3999+KDV olayını siz doğru bulmuyorsunuz çünkü fiyatı Amerikadaki fiyatlara göre karşılaştırıyorsunuz. Burası Türkiye hocam burdaki vergilerin fiyatları ne kadar uçurduğunun farkındasınızdır sizde sanırım. Bu şekilde hesapladığında 3999 +KDV evet tutar gerçek fiyatı Türkiye üzerinden değerlendirmek lazım yoksa Amerikaya göre hesaplarsanız Türkiye'de biz zaten kazık yiyoruz durmadan tüm teknolojik ürünler Amerikanın neredeyse iki katı. He donanımların ses kartını, wifi kartını vs ayrıntılı olarak belirtmesini bencede evet yapmalılar ama fiyat konusunda aynı fikirde değilim.

yurtdışında 30 dolar olan mat ekran farkının 300 tl olması yada kendi 45 dolar olan türkiyede 100-110 liraya satılan ramin yükseltme bedelinin 130 lira olması vergiden mi sizce?focus upgradeleri aşırı sisirerek fiyatları fahiş noktalara çekiyor hocam.

Doğrudur. Ancak Türkiye'de bunu yapmayan bir firma olmadığınında altını çizmek isterim herhangi bir başka laptop bakın internetten 3-4 bin liralık, verdiği performans bu fiyatı hakediyor mu diye sorun kendinize

türkiyede bunu herhangi bir firma yapamıyor hocam sebebi notebook zaten hazır geliyor vergisini ödüyor adam karını koyuyor satıyor.burdaki sorun upgradelerin gerçek değerlerinin çok üstünde fiyatlara satılması veya gösterilmesi.

E bak kendin diyosun adamlar kârını koyuyor fiyatları tavana çekiyor diye. Bu da monster ın kârı o zaman adamlar sana gelmiş hazır model yerine özelleştirme seçeneği vermiş. Ha hepsini geçtim beğenmiyosan bu kampanyaları süs olsun diye yapmıyolar ya adamlar burdan alrsın bak ne kadar makul fiyata geliyor mat ekran + diğer ıvır zıvırlar kampanyayla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: kocweb

quote:

şimdi bu modelin sayfasında 3999+KDV değerindeki bilgisayarı 2499'a satıyoz demiyorlar mı?
    bahsettikleri fiyat orijinal MSI fiyatı. orijinal MSI modeline baktığınızda evet KDV dahil 4300 gibi fiyat çıkıyor, ama ekran kartı 1,5GB değil 3GB ve kasa donanımlarına baktığınızda monster'daki kasa donanımıyla alakası yok. ses kartından tutun klavyesine ve kablosuz adaptörüne kadar herşey farklı. sonra araştırınca zaten bu özelliklerde toplanacak bir notebook'un ki bazı arkadaşlar al ebaydan tak gibi önerilerde bulunmuş bu fiyattan daha ucuza geliyor. yani aynı barebone kasayı, işlemciyi, hard dsikleri, ekran kartını vb. aryı ayrı satın alıp kargo dahil daha ucuza çıkarıyorsunuz. basit bir google aramasıyla her türlü fiyata ve satıcıya ulaşabilirsiniz, nerden buldun diye sormayın diye söylüyorum.
    şimdi buradaki fiyat aldatmacasını sitelerinden kaldırmaları gerekiyor. 3999+KDV'lik bir cihaz değil bu. Sanki o fiyattan indirim yapıyorlamış havası verip insanları kandırıyorlar. O verdikleri fiyatla birebir aynı malı indirim yaptık gibi gösteriyorlar. Halbuki öyle birşey yok. birinci midemi bulandıran olay bu oldu. ikincisi ise toplama bir bilgisayarda özellikle belirtilmesi gereken kasa donanım bilgileri hiçbir şekilde paylaşılmamış. insanları yine işlemci, hdd ve ekran kartı üzerinde yoğunlaştırıp ki, o donanımlar da artık başka markalarda görülmeye başladı hemen hemen aynı fiyata ve üstelik markalı, kasa donanımından nerdeyse hiç bahsedilmemiş. mesela 7.1 ses deyip geçmişler. 7.1 ses de kardeşim bu sesin kaynağı ne?
    ben bu cinliklere kandığımdan dolayı kendime kızdım aslında ve bazen insanın en iyi bildiği konuda bile ne kadar yanlış kararlar verebileceğini tekrar anladım. yani olay sadece kablosuz adaptör değil. ebaydan al tak mantığını ise şöyle değerlendiriyorum; ebayda adaptör alıp takacağıma hepsini ebaydan alır takarım daha ucuza ve tam istediğim donanıma sahip olurum . Mesela bir Lenovo Y580 2100 tl civarında sadece SSD yok. Bunu alıp bir SSD ekleyerek 2300'e malederim. aklıma gelen bir örnek mesela. ilginç bir şekilde en abartı normal diye gösterilen fiyat da bu modelde.

burada amacım karalamak falan değil. sadece sitedeki açıklamaların iddia edilen normal fiyatı dahil eksik ve yanıltıcı olduğunu belirtmek istedim. sanırım bu sorun başka modellerde de olmuş. SRT özelliği var yok muhabbettei vardı bir konuda.
    öncelikle firmanın gerçek fiyat bilgileriyle düzeltme yapmasını ve modellerin kasa donanımlarıyla birlikte ayrıntılı olarak bilgilendirilmesini bekliyorum. şu anda iptal kararımı verdim ve iptal ediyorum. bu düzeltmeler yapılırsa ve diğer yerlerde olduğu gibi kasa donanımıyla ilgili seçenekler de eklenirse inceleyip gerçekten verdiğim paranın karşılığı olan bir ürün olduğuna net olarak karar verince sipariş vereceğim.

Hocam bahsettiğin konular söylediğin şeyler burdaki kullanıcalara en ufak bir faydası yok. Bazı şeyler reklamasyon amaçlıdır. Adamın derdi 3999 dan satmak olsa indirim yapmazdı (Kaldıki adamlar 3500 TL ye GTX 680M sattılar sen bir topla yap bakiim göreyim Ebayden nasıl yapıcan). 1.5 ve 3 gb olayı tamamen markaların bir pazarlama stratejisidir. Aralarında performans farkı yoktur varsa bile 1-2 fps yi geçmez. Markalı ürünler genelde barebone sistemlerden ayrılmak için Örnek (GTX 670 Te olduğu gibi 1.5 ve 3 gb- GTX 660 M de olduğu gibi 1 gb ve 2 GB) olarak ürünleri piyasaya sürüyorlar. Demişsin ses kartından tutun kablosuz adaptörüne kadar farklı. Hayır aynı ses kartı THX Pro 7.1 ve Dyaudio. Ebayden TR ye laptop getirtemezsin, getirtirsen gümrükte uğraşır durursun. Sürekli Ebayden alış veriş yapan birisi olarak söylüyorum. Sen Ebayden parça parça liste yap bakalım buraya koy kaç tl olacak bizde bir görelim. Seninkisi üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Lenovo Y580 e ikinci hddyi nasıl takacaksın merak ettim. Bu sistemde 128+750 kullanıyorsun. Ha dersen DVD romu sökücem yerine Hard Drive Caddy takıcam ve gidicem birde harici usb DVD alıp takıcam o sesin tamamen kişisel hobin olur astarı da yüzünü geçer, bak mesela bende yedek bir arka kapak alıp ona özel soğutucu hava kanalları açmayı düşünüyorum bu normal kullanıcının yapacağı işdeğil. Bu başlık adında anlaşılacağı üzere bu laptopların kullanıcılarının ve bekleyenlerin bilgiye ulaşmasını sağlamak ve tecrübelerini ve deneyimlerini birbirlerine aktarmak için açılmış. Bu başlıkta açtığın tüm yazılarını okudum, yazıların tamamen eleştirmeye yönelik ve hiç bir delil ve teknik bilgi verilmeden yazılmış yazılar. İki seçenek var 1- Makyajlı 4500 TL 2- Makyajsız 2500 TL. İki notebooğun da üreticisi MSI. Kasa kalıpları bile aynı adamlar klavye ve ön paneli faklı kullanmışlar hepsi bu. Anakartına varıncaya kadar sistem aynı. Wifi kartlarına takılmayın Şu en Intelin En iyi Half Mini PCI adaptörü 27 USD Ebayden Tr'ye kargo dahil fiyatı. GT 60 büyük ihtimalle Intel 6535 kullanmışlar araştırıp yazacağım buraya. Her iki modelde F34 modeli ve GT 60 killer NetworkE 2200 kullanıyorlar. İnterneti kablolu kullanan arkadaşlar faydalanabilirler. GT 60 detaylı özellikleri alttaki linkte. Tekrar söylüyorum F34 'ün anakartı GT 60 ile aynıdır.

http://www.hizlial.com/u30.001.1473.0125/msi-gt60-0nc-067tr-ssd-core-i7-3610qm-23ghz-16gb-128ssd750gb-3gb-gtx670m-156-1920x1080p-w7p

arkadaşım parça olarak ebay'dan almana gerek yok.
    eleştirmeden bir mal almak adetim değildir. önce o malı alıp da yorum yazanları okurum. yorumlardan da mükemmel uçuyor gibileri değil gerçekten artı ve eskileriyle yapılan yorumları dikkate alırım.
    teknik bilgi vermeden demişsiniz ama önceki mesajlarıma bakın verdiğim linklerdeki bilgiler yeterlidir sanırım.
    bir yorumcu buradaki insanlara o özellikler gerekli değil zaten gibi bir şey yazmış. en komik bulduğum yorum da bu oldu açıkçası. benim gereksinimim yoksa insanların da yoktur şeklinde bakmak özellikle toplama bilgisayardan bahsederken cidden alakasız olmuş.
    ayrıca ben hiçbir yorumumda bu alet kötü beş para etmez vs. diye birşey yazmadım. sizin de bahsettiğiniz gibi insanların bu modelle ilgili bilgilenmelerini sağladım yaptığım eleştirilerle.
    Ses kartı için THX TruStudio PRO™ denmiş. bu özelliğin olduğu o kadar çok ses kartı var ki. mesela creative'in ses kartında da var ve zaten bu özelliğin lisansı creative'de. ben onu okuyunca ses kartı creative olarak anladım. ama değilmiş. THX TruStudio PRO™ özelliği olan bir X marka kart olarak değil de marka ve modeliyle belirtilmesi gerekirdi. bu bilgilerin doğru düzgün verilmemesi gerektiğini mi savunuyorsunuz yani.

CD/DVD olayını atlamışım onu da yazayım; DVD sürücü artık gerekli bir şey değil. müzik, video, film, oyun ne isterseniz downloadable zaten. yüklersiniz steam'i veya origin'i istemediğiniz kadar oyun vs. elinizin altında. üstelik tüm güncellemeleri de otomatik yapılır. ben 2-3 yıldır DVD sürücü kullandığımı hatırlamıyorum. ama herkes için gereksiz demiyorum. yoksa sizin gibi olurum. bana gerekli değilse başkasına da gereksiz demiş olurum yani. sonuçta Y580'e DVD sürücü eklemek için o kadar zahmete girmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulu123 -- 12 Eylül 2012; 16:36:05 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Tamam da 3999+KDV olayını siz doğru bulmuyorsunuz çünkü fiyatı Amerikadaki fiyatlara göre karşılaştırıyorsunuz. Burası Türkiye hocam burdaki vergilerin fiyatları ne kadar uçurduğunun farkındasınızdır sizde sanırım. Bu şekilde hesapladığında 3999 +KDV evet tutar gerçek fiyatı Türkiye üzerinden değerlendirmek lazım yoksa Amerikaya göre hesaplarsanız Türkiye'de biz zaten kazık yiyoruz durmadan tüm teknolojik ürünler Amerikanın neredeyse iki katı. He donanımların ses kartını, wifi kartını vs ayrıntılı olarak belirtmesini bencede evet yapmalılar ama fiyat konusunda aynı fikirde değilim.

yurtdışında 30 dolar olan mat ekran farkının 300 tl olması yada kendi 45 dolar olan türkiyede 100-110 liraya satılan ramin yükseltme bedelinin 130 lira olması vergiden mi sizce?focus upgradeleri aşırı sisirerek fiyatları fahiş noktalara çekiyor hocam.

Doğrudur. Ancak Türkiye'de bunu yapmayan bir firma olmadığınında altını çizmek isterim herhangi bir başka laptop bakın internetten 3-4 bin liralık, verdiği performans bu fiyatı hakediyor mu diye sorun kendinize

türkiyede bunu herhangi bir firma yapamıyor hocam sebebi notebook zaten hazır geliyor vergisini ödüyor adam karını koyuyor satıyor.burdaki sorun upgradelerin gerçek değerlerinin çok üstünde fiyatlara satılması veya gösterilmesi.

E bak kendin diyosun adamlar kârını koyuyor fiyatları tavana çekiyor diye. Bu da monster ın kârı o zaman adamlar sana gelmiş hazır model yerine özelleştirme seçeneği vermiş. Ha hepsini geçtim beğenmiyosan bu kampanyaları süs olsun diye yapmıyolar ya adamlar burdan alrsın bak ne kadar makul fiyata geliyor mat ekran + diğer ıvır zıvırlar kampanyayla.

karını koyuyor dedim fiyatları tavana çekiyor demedim.örneğin lenovo y580 999 dolar yani 1800 felan diyelim dışarda içerdede 2050-2100 liralara bulmak mümkün demekki vergiler değilmiş bu fahiş upgrade fiyatlarının sebebi.yani tekel olmakta 60 liralık şeyi 300 liraya sunmayı gerektirmez.ben bu upgrade politikası yüzünden bilgisayarımı default aldım zaten.ayrıca herkeste 2500 lira verebilecek bütçe olmayabilir belki alan sadece mat ekran yada 1600 ramle almak istiyordur

• Alienware de bizim 16f3 sisteminı toplayıp fiyat koyabilırmi lutfen. Sadece yurtdışı fiyatını koyması yeterlı

• Q61MS ve GE60 arasındayım hala. Karar veremedim.
  •  Q61MS-16F3 Ve Q61MS-1762 Kullanicilari (System Stability Test Eklendi YENİ)

Bahsettiğiniz Lenovo Y580 nin direk lenovo'nun sitesinden alınmış özellikleri burada nerede acaba wifi kartının ismi ses kartının markası vs. ? Adamlar ana kartı bile yazmamışlar.
    Bu bütün firmalarda mevcuttur bence hangi firma olursa olsun %100 müşteri yanlısı kendi karını düşünmeyen firma olamaz.
    Diğer özellikleri yazılmadığı için yok olduğunu neden düşünüyorsunuz acaba ?
    Ayrıca merak ediyorum aldığınız her bilgisayarı ses kartına veya wifi kartına göre mi seçersiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: The MasteR

Q61MS ve GE60 arasındayım hala. Karar veremedim.

sen gene seçenekleri ikiye indirmişsin haline şükret hocam
  • quote:

Q61MS-16F3 Ve Q61MS-1762 Kullanicilari (System Stability Test Eklendi YENİ)

Bahsettiğiniz Lenovo Y580 nin direk lenovo'nun sitesinden alınmış özellikleri burada nerede acaba wifi kartının ismi ses kartının markası vs. ? Adamlar ana kartı bile yazmamışlar.
    Bu bütün firmalarda mevcuttur bence hangi firma olursa olsun %100 müşteri yanlısı kendi karını düşünmeyen firma olamaz.
    Diğer özellikleri yazılmadığı için yok olduğunu neden düşünüyorsunuz acaba ?
    Ayrıca merak ediyorum aldığınız her bilgisayarı ses kartına veya wifi kartına göre mi seçersiniz ?

hala demek istediğimi anlamamakta ısrar ettiğinizi görüyorum. lütfen mesajlarımı daha dikkatli okuyun bu sayede tekrarlardan kaçınmış oluruz.

• quote:

hala demek istediğimi anlamamakta ısrar ettiğinizi görüyorum. lütfen mesajlarımı daha dikkatli okuyun bu sayede tekrarlardan kaçınmış oluruz.

Mesajlarınızdan iki şey anlıyorum;
    1-) Büyük firmalarla aynı şekilde özellikleri yazılarak satılmasına rağmen monster bilgisayarlarında bişeylerin eksik,yanlış veya çıkacağına inandığınızı
    2-) Yurtdışındaki sitelerden büyük firmaların sattığı bilgisayarın aynısını ucuz fiyata toplaya bileceğinizi fakat bunu monsterın yapamayacağını düşündüğünüzü

Anlıyorum sizi belki msidaki bilgisayarın aynısını bekliyordunuz da hayal kırıklığına uğradınız ama bunu ifade ettikten sonra firma hakkındaki mesajlarınız için yer burası değil bencede yani zaten iptal etmişiniz ürünü yine bir sorun bir aldatmaca olduğunu düşünüyorsanız bu firmayla yasal yollarla halletmenizi öneririm.

Firma hakkında yapılacak eleştiriler konunun kilitlenmesine sebebiyet verebilir ki zaten konunun amacı bu değil.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: The MasteR

Q61MS ve GE60 arasındayım hala. Karar veremedim.

sen gene seçenekleri ikiye indirmişsin haline şükret hocam

Sorma yahu..

Monster ın sadece kasasından şüpheliyim.

• quote:

quote:

1-) Büyük firmalarla aynı şekilde özellikleri yazılarak satılmasına rağmen monster bilgisayarlarında bişeylerin eksik,yanlış veya çıkacağına inandığınızı
    2-) Yurtdışındaki sitelerden büyük firmaların sattığı bilgisayarın aynısını ucuz fiyata toplaya bileceğinizi fakat bunu monsterın yapamayacağını düşündüğünüzü

Anlıyorum sizi belki msidaki bilgisayarın aynısını bekliyordunuz da hayal kırıklığına uğradınız ama bunu ifade ettikten sonra firma hakkındaki mesajlarınız için yer burası değil bencede yani zaten iptal etmişiniz ürünü yine bir sorun bir aldatmaca olduğunu düşünüyorsanız bu firmayla yasal yollarla halletmenizi öneririm.

Firma hakkında yapılacak eleştiriler konunun kilitlenmesine sebebiyet verebilir ki zaten konunun amacı bu değil.

hayır hiçbir şey anlamamışsınız. o nedenle yazdıklarıma yorum yapmak zorunda hissetmeyin kendinizi.

son yazdığınız konuya da ne alaka diyorum. burada bir karalama yok. sadece böyle olsaydı daha iyi olurdu var. yurtdışında yapılan benzer işlerin bir kopyası ama oradaki insanlara verilen seçeneklerin bizlere de verilmiş olması gerekirdi demek karalama ise yuh diyorum başka birşey demiyorum . eleştirmeye devam ederseniz bu konuyu kapattırrız tehdidi de hiç hoş olmamış açıkçası. eleştiri ile karalama arasındaki farkı anlayamayacak düzeyde isek buyrun kapattırın konuyu. ben bu soruları sormamış olsaydım hala burada cep telefonuyla bir bilgisayarın sesini çekip sonra o videoyu kendi bilgisayarında oynatarak vay be ne güzel sesi varmış diyor olacaktık. ama şimdi insanlar görüyorsunuz ki ya bu kasa bana uyar mı diye de sorguluyor. insanlar parayı sokakta toplamıyor. verdiği paranın karşılığında düşündüğü faydayı elde edip edemeyeceğini sorgulaması kadar doğal birşey yok. ama siz diyorsunuz ki, özellikle son cümlenizle "kardeşim bırak bunları burada dillendirmeyi alan alsın alanların veya almayı düşünenlerin de kafasını bulandırma bunları dillendirmeye devam edersen konuyu kapattırız" bu konunun başlığı ne? bir daha okuyun isterseniz. bu model hakkında yazılıyor mu? evet. firma veya model hakkında karalama yapılıyor mu? hayır. artısı ve ekisis yazılıyor mu? evet. peki sizin memnuniyetinizi buraya yazın şikayetiniz varsa mahkemeye gidin tavrınızın sebebi nedir?.

• quote:

quote:

quote:

Yanıldığınız nokta şurası 3999TL+kdv fiyatı normal özelleştirilmemiş bilgisayarı bu özelliklerle özelleştirdikten çıkan fiyat sitenin hiç bir yerinde Msi fiyatı msi modeli gibi birşey yazdığını göremedim sadece kullandıkları barebonelar aynı oda sadece bu kasa için geçerli.

Firmanın kendini msidaki bilgisayarları daha ucuza satıyoruz gibi göstermeye çalıştığını iddaa ediyorsunuz. Adamların yaptığı iş bu olsa bile her şeyi aynı yaparak bu fiyattan satmalarını bekleme zararına satış beklemek olur illaki kısılması gereken bi yerler olmalı diye düşünüyorum.

Bu firma başkalarının ürettiği bilgisayarları daha ucuza üretiyoruz mantığıyla çalışmıyor maalesef sadece özelleştirme imkanı sunuyor Türkiye'de başka var mı yapan bilmiyorum.

Özellikler konusunda haklısınız hiçbir soru işareti kalmayacak şekilde açıklamaları lazımdı ama Wifi kartı dışında ben başka bir özellikte eksiklik göremedim.

SRT konusuna gelirsek bende o bilgisayardan alanlarım ilk olarak firma hata yaptığını kabul etmiş ürün ayıplı mal statüsüne alınmış fakat müşterilerle ortak nokta bulunamamıştır şimdi yasal süreç başlamak üzere yanılmıyorsam.

tam tersine markalı modelinden ucuza satıyor ediler. ben telefonla sipariş vermiştim. ön bilgi alırken bu modelin markalı fiyatı şu kadar biz bu kadara satıyoruz dediler. zaten sitedeki normal fiyattan o bilgisayarı hiçbir zaman satamazlar. maksat markalı modele çağrışım yapmak. diğer modellerde özellikle P serisinde böyle abartılı bir fiyat pek yok zaten. wi-fi dışında eksik bilgi yok demişsiniz de; ses kartı?, mesela HM77 anakartlarda bulunan anti-theft özelliği daha doğrusu HM77'nin hangi özelliklerinin bulunduğu anakart. sonuçta HM77 diyerek geçmek markalı bir cihazda sorun olmaz ama toplama bilgisayarda sorun olur. anakart seçeneğinde toplama seçeneklerine HM77 anakartlarda opsiyonel olarak bulunan özellikleri de sunmaları gerekir. bunları yapmayınca sizin yaşadığınız gibi SRT var mı yok mu olmalı mı neden olmamalı gibi sıkıntılar yaşanır. ben özellikler listesinde HM77 gördüğümde bütün özellikleriyle bir HM77 düşünüyorum mesela. ama eminim ki en çıplak haliyle bir HM77 anakart gelecektir. Açıkçası ben şu anda Lenovo Y580'e sıcak bakmaya başladım. stok kalmamış ama türkiye'de millet malların dibini kazımış.

Asıl maksatın markalı modele çağrışım yapmak olduğunu P serisi modellerde abartılı fiyat olmadığını söylemişsin ama Q61P150EM01 15.6" modelini msi kasasındaki donanıma göre özelleştirdiğimde 2.hdd yi koyamadığım halde 4250TL çıktı nasıl P serisinde abartı ücret yok anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeratull -- 12 Eylül 2012; 18:45:13 >

• Asıl sizin mesajlarınızı yeniden okumanızı tavsiye ediyorum 'fiat aldatmacası' 'insanları kandırıyorlar' gibi ifadeler size ait ve bunlar eleştiri sınırını aşıyolar.
    Ben size bulduğunuz ayıbı yazdığınız için değil sonrasında kullandığınız bu ifadeler için uyardım zaten kapattıracak veya şikayet edecek değilim tehditte etmiyorum forum kuralları bu yönde bu konu bilgisayarın özellikleri için açılmış bunun dışında firma politikaları veya başka birşey için değil aksi durumda w150er için açılmış konu gibi amacı dışına çıkarak kapatılacaktır fokusşhop yetkilileri aktif olarak takip ediyor forumu ben konuya yorumlara bişey olmaması için söyledim

• Arkadaşlar gereksiz tartışmalara girmenin anlamı yok. Zulu123 iptal etmek için yeterli sebebi bulmuş ve iptal etmiş siparişini ve gerekli görürsem ben de iptal ederim.
    Y580 sayfalarını gezerseniz Y580'in de bazı problemleri olduğunu görürsünüz. Ben de sipraiş vermeden önce araştırdım ve Y580 de listemdeki ürünlerden biriydi. Ancak yorumlarını okudum, ölçtüm, biçtim ve vazgeçtim. Vazgeçmemdeki en önemli etken ekranının Full HD olmaması ve harddiskinin çok ısınması idi. Eğer N56 alacak olsaydım daha düşük donanım özelliklerine yaklaşık aynı fiyatı verecektim. (yaklaşık 200 TL daha ucuz) Ben bazı özelliklerin tam detaylı yazılmamış olmasını çok dert etmedim çünkü bilgisayar geldikten sonra 15 gün içerisinde koşulsuz şartsız iade hakkımız var. Beğenmezsem geri gönderirim dedim. Mesela ses kalitesini, ekran kalitesini vs. beğenmezsem iade edebilirim. Kendimce Monster'i fiyat avantajlı olarak gördüğüm için de siparişimi verdim.

• Katılıyorum sana burada konumuzun dışına çıkmayalım artık N56 diye söylediğin pcnin markası nedir ona dikkat etmemiştim

• ya abi 16gb ddr3 ram + 120 gb ssd +gtx 670 gddr 5 192bit ekran kartı var Allah aşkına msi da bu özellikler 4.200 tl yani kasadan wifi kartından 2-3 özellik kısılmış diye almayacak varsa bu fiyata daha iyi leptop bulup alsın abi... Buraya gelmişsiniz y580 diyosunuz 5400rpm li gtx660m li pc ile f34ü yanyana koymam bile ben bırakın Allah aşkına bırakın...
  • quote:

quote:

quote:

hayır hiçbir şey anlamamışsınız. o nedenle yazdıklarıma yorum yapmak zorunda hissetmeyin kendinizi.

son yazdığınız konuya da ne alaka diyorum. burada bir karalama yok. sadece böyle olsaydı daha iyi olurdu var. yurtdışında yapılan benzer işlerin bir kopyası ama oradaki insanlara verilen seçeneklerin bizlere de verilmiş olması gerekirdi demek karalama ise yuh diyorum başka birşey demiyorum . eleştirmeye devam ederseniz bu konuyu kapattırrız tehdidi de hiç hoş olmamış açıkçası. eleştiri ile karalama arasındaki farkı anlayamayacak düzeyde isek buyrun kapattırın konuyu. ben bu soruları sormamış olsaydım hala burada cep telefonuyla bir bilgisayarın sesini çekip sonra o videoyu kendi bilgisayarında oynatarak vay be ne güzel sesi varmış diyor olacaktık. ama şimdi insanlar görüyorsunuz ki ya bu kasa bana uyar mı diye de sorguluyor. insanlar parayı sokakta toplamıyor. verdiği paranın karşılığında düşündüğü faydayı elde edip edemeyeceğini sorgulaması kadar doğal birşey yok. ama siz diyorsunuz ki, özellikle son cümlenizle "kardeşim bırak bunları burada dillendirmeyi alan alsın alanların veya almayı düşünenlerin de kafasını bulandırma bunları dillendirmeye devam edersen konuyu kapattırız" bu konunun başlığı ne? bir daha okuyun isterseniz. bu model hakkında yazılıyor mu? evet. firma veya model hakkında karalama yapılıyor mu? hayır. artısı ve ekisis yazılıyor mu? evet. peki sizin memnuniyetinizi buraya yazın şikayetiniz varsa mahkemeye gidin tavrınızın sebebi nedir?.

Arkadaşın konu kilitlenir demesinin sebebi son birkaç gündür forumda firmayla ilgili yaşanan sorunları burada belirttikleri için kapanan konular var forum kuralları gereğince, bu konu ise o konulardan biri değil bu notebook u alacaklara yardımcı olmak için açılan bir konu. Bu konunun gidişatını bu şekilde değiştirirseniz siz konunun kilitlenmesine sebep olacaksınız ve bunu istemiyor sadece.
    Yurtdışında verilen seçeneklerden ise sadece wifi kartı ve ışıklı klavye verilmemiş aşağıda linkini verdim. Bir wifi kartı yüzünden bu kadar yaygara çıkarmanın manası yok Sırf bu yüzden beğenmiyosanız almayın, fiyat aldatmacası veya insanları kandırıyorlar gibi laflar hiç hoş değil asıl. Aşağıda şuan benim monsterdan aldığım laptopun aynı konfigurasyonunu yapınca 1900 dolar yapıyor yaklaşık 3500 lira ediyor. Ben kaça aldım laptopumu, 3200. Ben burda bir fiyat kandırmacası göremiyorum şahsen hatta daha ucuza almışım amerika veya çindeki arkadaşlardan matematiğim doğruysa. Ha 3999 yerine 2500 denilen şeyde her firmanın yaptığı reklam amaçlı olabilir ama haticeye değil neticeye bakmak lazım değil mi, sizin yaptığınız 2500 ü görmeyip 3999 a laf atmak karalamak oluyor başka karalycak şey mi bulamadınız yani.. İnsanlar wifi kartı ve ışıklandırma hariç tüm verdikleri paranın karşılığını alıyorlar donanımsal özelliklerde ve pek çoğuda gayet memnundur kimse laptop alırken bunda bigfoot wireless card yok ben bundan tam olarak faydalanamam demiyordur. Ama siz rahatsız oluyorsanız insanların kafasını sırf bunun yüzünden karıştırmayın sadece eklense daha iyi olur diyebilirdiniz veya bunu bildirebilirdiniz ama yok fiyat kandırmacası bu fiyatlar gerçeği yansıtmıyor vs demeniz karalama oluyor fiyatlar gayet makul isteyen alır isteyen almaz
    Merak eden varsada bilgisayarın ses sistemi Dynaudio dur bizzat sordum Msi ın kullandığı en iyi ses sistemlerinden biri güvenle alabilirsiniz
    http://www.gentechpc.com/config.asp?config_id=MS-16F3-GTX680M

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi busterr -- 12 Eylül 2012; 19:40:53 >

• arkadaşlar konuyu gereksiz şekilde dağıttımızı ben de fark ettim. ancak amacım kendi açımdan fark ettiğim ve aleti elimize aldığımızda bazı hassas kişileri rahatsız edebilecek hususlara parmak basmak istedim. amacım ne kimseyi kırmak ne de bir firmayı kötülemek değildir. yanlış anlaşılma olduysa kusura bakmayın. şu anda kendi açımda cihazın siparişini askıya aldım. cihazı kullananların sayısı artıp daha ayağı yere basan yorumlar gelinceye kadar bekleyeceğim.

fiyat konusunda Q61P150EM01 15.6" modelini örnek vermiş bir arkadaş. orada 16f34'deki gibi ürün fiyatı 3999+kdv indirimli fiyatı şu demiyor. yani doğrudan fiyatı bu deniyor. kandırmaca diye ifade etttiğimde buydu zaten. ürünün fiyatı bu ama ben bunu şuna indirdim olayı çocuk kandırmak da nedir? yani bu ürünün fiyatı zaten 3999+ KDV değildi ki. Sadece markalı benzerinin fiyatı bu. bu ürünün fiyatı 2800 TL idi bunu 2500'e indirdim dese eyvallah. yazdıklarımla anlatmak istediğimi tam anlatamadığımı görüyorum. bir de İngilizce anlatmayı mı denesem. neyse konuyu fazla dağıtmayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulu123 -- 12 Eylül 2012; 20:48:25 >

• quote:

Katılıyorum sana burada konumuzun dışına çıkmayalım artık N56 diye söylediğin pcnin markası nedir ona dikkat etmemiştim

N56V, Asus markadır. Tasarımını hiç beğenmesem de sınıfının en kaliteli ürünlerinden biridir.

Arkadaşlar Vatan Bilgisayar arasıra %25 indirim yapıyor. Oradan insanlar kapış kapış ürün alıyor. Halbu ki herkes Vatan'ın fiyatlarının genelde şişirme olduğunu biliyor. İndirimle birlikte ancak diğer firmaların fiyatlarının hemen altına iniyor ürünler. Bunu zaten biliyor müşteriler. Önemli olan nedir peki? Az bir farkla bile olsa piyasanın en iyi fiyatlarından birine almış oluyorlar ancak nispeten güvenilir bir firmadan da almış oluyorlar. Yani biz piyasadan az farklı bir fiyata değil oldukça farklı bir fiyata almışız. Önemli olan bunun indirimsiz fiyatının şişirilmiş olması değil; bizim ne kadar kazançlı çıktığımızdır. Ben bu alış-verişten kazançlı çıktığımı hatta kazançlı çıktığımızı düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.