Şimdi Ara

Q6600 Çekirdek Sıcaklık Hatası ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, Q6600 işlemcimi 3.6 Ghz. de overclock'lu bir şekilde kullanıyorum.

Core Temp programında 3. çekirdeğin ısısı diğer çekirdeklerden yaklaşık 10 derece düşük oluyor. Yük altında veya boşta fark etmiyor.

Diğer çekirdekler 30- 35 civarı iken 3. çekirdek 20-25 oluyor.

Acaba termal macunu sürerken bir bölgeye az veya çok mu sürdüm yoksa programdan kaynaklanan bir sıkıntı mı var?

Bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
    Q6600'u olan arkadaşlar core temp değerlerinizi yazabilirseniz çok faydası olur.

Teşekkürler.

• soğutucuyu söküp tekrar takmayı denedin mi dostum? dikkatlice sökersen termal macunun iyi yayılıp yayılmadığını da kontrol edebilirsin. normalde çekirdekler arasında 4-5 derece fark olabilir ama sürekli o çekirdek 10 derece düşükse eğer bir gariplik var
  • Kullandığım soğutucu Titan Amanda, sökmek tam bir işkence. Anakartı dolayısı ile herşeyi sökmek gerekiyor. Kasanın içi de tam bir kablo karmaşası. Gözüm kesmiyor açıkçası.

Termal macun olarak OCZ Freezer kullandım. Diğer macunlara göre kıvamı biraz farklıydı, sürerken sanırım çok kaçırdım. Bir bölüme de az gelmiş olabilir ama emin değilim. Sizce sökmeye değer mi?

Sıcaklıklarım şu civarda 3.6 Ghz'de:
    Boşta: 30 - 35 derece
    Yükte: 40 - 50 derece
  • hiç gerek yok. ısı değerleri fazlasıyla iyi. ki havalarda sıcak....
  • ben 3.4 ghz de kullanıyorum 5-6 derece fark oluyor tek çekirdek ile diğer üç çekirdek arasında sıcaklıklar boşta 36-42 , oyunlarda 55-60 , yükte(prime95) 70-79 . soğutucu stok fan

sizde sıcaklıklar gerçekten iyimiş 3.8-4ghz bile kullanılabilir o soğutucu ile , tam yükte 80 dereceyi aşmasın yeterli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 30 Mayıs 2009; 7:42:54 >
  • 4.0 Ghz'ye kadar Windows açıp, Super Pi alabiliyorum ancak Ortos'ta 1 saate kalmadan kitleniyor. Stabil bir şekilde en çok 3.6 'da çalıştırabildim.

Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD-FX 8350 Sıcaklık Problemi !
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.