Bildirim
İşlemci çekirdek kullanım sorunu
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Oc yapmadan önce daha mı yüksek fps alıyordun -
quote:
Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal
Oc yapmadan önce daha mı yüksek fps alıyordun
hocam şimdi şöyle söyleyeyim oc olayından pek anlamam ama araştırdım biraz nasıl yapılır ne nedir felan diye 4.1 e kadar yükselttim ama 1. çekirdekte hep daha fazla yük var az önce eski haline yani 3.2 ye geri çevirdim ama sorunun devam ettiğini gördüm yani daha öncedende böyleydi büyük ihtimal şimdi işlemcide bir sorun mu var yoksa böyle çalışması normal mi onu merak ediyorum bir bilgi daha veriyim oc yaptığım halde fps de hiçbir değişiklik olmuyor -
quote:
Orijinalden alıntı: Amksqs
quote:
Oc yapmadan önce daha mı yüksek fps alıyordun
hocam şimdi şöyle söyleyeyim oc olayından pek anlamam ama araştırdım biraz nasıl yapılır ne nedir felan diye 4.1 e kadar yükselttim ama 1. çekirdekte hep daha fazla yük var az önce eski haline yani 3.2 ye geri çevirdim ama sorunun devam ettiğini gördüm yani daha öncedende böyleydi büyük ihtimal şimdi işlemcide bir sorun mu var yoksa böyle çalışması normal mi onu merak ediyorum bir bilgi daha veriyim oc yaptığım halde fps de hiçbir değişiklik olmuyor
Değişiklik olmaması normal çünkü ekran kartın iyi değil. Oyununa göre değişir ama çoğu oyunda işlemcinin stok hali bile fazlasıyla yeter o karta. Yani oyunlarda işlemciden önce ekran kartın limit koyuyordur.
-
hocam şimdi oyunda ekran kartını %100 kullanırken 1.çekirdeği %100 2. çekirdeği % 50 kullanması bana pek normal gelmedi mesela gta 4 aynı sistemle bir başkası çok daha akıcı oynuyor ama bende sürekli bir kasma takılma var yine başka bi oyun War Thunder bu oyundada aynı şekilde problem yaşıyorum mesela Rust -
mesela bilgisayar boştayken bile 1. çekirdek 3-4 derece daha sıcak kullanımıda biraz daha fazla -
Çekirdekler her zaman eşit yüzdelerde çalışmaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam benchmark videolarına bakıyorum çoğunda yüzdeler yakın benimkinde baya bir fark var sorun anakartta olabilir mi -
Ekran kartı %100 çalıştığı için işlemcinin daha fazla çalışmasına gerek kalmıyor. Ekran kartın daha yüksek fps verebilse o zaman işlemci de tam yükte çalışırdı. Oyunun ayarlarını lowa al öyle dene ama gta4 ve rustla test yapma onlar sorunlu oyunlar. -
quote:
Ekran kartı %100 çalıştığı için işlemcinin daha fazla çalışmasına gerek kalmıyor. Ekran kartın daha yüksek fps verebilse o zaman işlemci de tam yükte çalışırdı. Oyunun ayarlarını lowa al öyle dene ama gta4 ve rustla test yapma onlar sorunlu oyunlar.
anladım ama işlemcinin gücü azsa bile bunu çekirdeklere paylaştırması gerekmiyor mu birine yüklenip birine yüklenmemesi sorun değil mi benim kafama takılan bu -
quote:
Orijinalden alıntı: Amksqs
quote:
Ekran kartı %100 çalıştığı için işlemcinin daha fazla çalışmasına gerek kalmıyor. Ekran kartın daha yüksek fps verebilse o zaman işlemci de tam yükte çalışırdı. Oyunun ayarlarını lowa al öyle dene ama gta4 ve rustla test yapma onlar sorunlu oyunlar.
anladım ama işlemcinin gücü azsa bile bunu çekirdeklere paylaştırması gerekmiyor mu birine yüklenip birine yüklenmemesi sorun değil mi benim kafama takılan bu
Evet bu bir sorun ama sorun işlemcide değil oyunlarda. Herkesinki o şekilde. Çekirdekleri eşit kullanan bir oyun yok. Belki dx12 ile olur. -
Sitres testi yap ikisinde full de calismazsa sorun vardır
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yapıyım bakalım -
testte bir sorun yok hocam ikiside %100
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X