Şimdi Ara

İşlemci Çekirdekleri arasında sıcaklık farkı var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, i5 2500k işlemcimin 4 çekirdeği de farklı sıcaklık değerinde. Farklı yüke girmiyorlar. Hepsi %100 iken yine farklı ısınıyorlar. Prime95 veya Cpu-z ile stres testi yaptığımda hepsi %100 yüke giriyor ama biri 65 derece diğeri 58 derece falan değişiyor.

3 soğutucu değiştirdim 3'ünde de yaşandı bu durum. Macunu özenle sürdüm, kaliteli bir macun sürdüm, soğutucuyu olabildiğince sağlam oturttum özellikle dikkat ettim. Halâ çekirdekler farklı değerler de ısınıyor. Eğer bu durumun soğutucunun tam oturmaması dışında 2'nci bir sebebi var mıdır? Yoksa tek sebebi soğutucunun tam oturmamasından mı kaynaklıdır?

• Hiçbirinden kaynaklı değil, gayet normal bir durum. Her çoklu çekirdek işlemcide durum böyledir
  • quote:

Orijinalden alıntı: -forumber-

Hiçbirinden kaynaklı değil, gayet normal bir durum. Her çoklu çekirdek işlemcide durum böyledir
    Anladım. Şimdi az önce stres testine soktum tekrardan işlemciyi 50-60 derece arasındayken soğutucu bloğun her yerine dokundum buz gibi. Hiç ısınmamış. Maksimum 35-40 derece aliminyum blok. Hatta zorda olsa elimi araya sokup bakır borulara elledim onlarda soğuk. Maksimum 35-40 hadi en fazla 45 derece falan bakır borular. İşlemci ile doğrudan temas eden bu bakır borular, ama 50-60 derecede ki bi işlemciye göre çok soğuklar. Mesela RX 580'nin bakır borusuna elliyorum işlemcininkinden azıcık daha sicak, ekran kartı sıcaklığı 39 derece gösteriyor mesela. 39'a göre normal, ama işlemcinin ki 60'a göre çok soğuk.

Bu işlemci çipi ile demir plaka arasında macun sorunu desem o da değil, 2500k'da lehimli diye biliyorum çip ile plaka. Termal macunu özenle sürdüm, montajını da aynı şekilde. Acaba sensörler mi bozuk?

• quote:

Orijinalden alıntı: Athlon 840 Kaveri

Anladım. Şimdi az önce stres testine soktum tekrardan işlemciyi 50-60 derece arasındayken soğutucu bloğun her yerine dokundum buz gibi. Hiç ısınmamış. Maksimum 35-40 derece aliminyum blok. Hatta zorda olsa elimi araya sokup bakır borulara elledim onlarda soğuk. Maksimum 35-40 hadi en fazla 45 derece falan bakır borular. İşlemci ile doğrudan temas eden bu bakır borular, ama 50-60 derecede ki bi işlemciye göre çok soğuklar. Mesela RX 580'nin bakır borusuna elliyorum işlemcininkinden azıcık daha sicak, ekran kartı sıcaklığı 39 derece gösteriyor mesela. 39'a göre normal, ama işlemcinin ki 60'a göre çok soğuk.

Bu işlemci çipi ile demir plaka arasında macun sorunu desem o da değil, 2500k'da lehimli diye biliyorum çip ile plaka. Termal macunu özenle sürdüm, montajını da aynı şekilde. Acaba sensörler mi bozuk?

Alıntıları Göster
    Hocam ne sensörlerde ne de sisteminizde bir sıkıntı var. Prime95 gibi bir testte 95W'lık bir işlemcinin 60 derecelerde dolaşması gayet iyi.

Her ne kadar da işlemci çipi ile demir plaka arasında lehim olsa da ekran kartlarındaki gibi çekirdeğe direkt temas kadar etkili olamıyor malesef.

Dediğim gibi, hiçbir sorun yok sisteminizde

• quote:

Orijinalden alıntı: -forumber-

Hocam ne sensörlerde ne de sisteminizde bir sıkıntı var. Prime95 gibi bir testte 95W'lık bir işlemcinin 60 derecelerde dolaşması gayet iyi.

Her ne kadar da işlemci çipi ile demir plaka arasında lehim olsa da ekran kartlarındaki gibi çekirdeğe direkt temas kadar etkili olamıyor malesef.

Dediğim gibi, hiçbir sorun yok sisteminizde

Alıntıları Göster
    Tamamdır hocam çok sağolun içim rahatladı. 4.7'ye çikardim 1.4 volt ile. %100 yükte + rx 580'de %100 yükte 69 dereceyi geçmedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Athlon 840 Kaveri

Tamamdır hocam çok sağolun içim rahatladı. 4.7'ye çikardim 1.4 volt ile. %100 yükte + rx 580'de %100 yükte 69 dereceyi geçmedi.

Alıntıları Göster
    Çok iyi
  • Normal bir durum, benim bütün coklu cekirdekli sistemlerde cekirdekler arasi fark illaki var, en cokta 3930k da var :) bazi durumlarda 8 dereceyi geckin fark oldugunu gördüm, tam olarak aklimda degil ama öyle oldugunu biliyorum. Artik hw monitöre bakmayi biraktim. Bilgisayarin sesinden sicaklik durumuna iliskin cikarim yapiyorum :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.