Şimdi Ara

Q6600 mü E8500 mü? sizce nasıl oldu!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • s.a. arkadaşlar uzun bir aradan sonra bilgisayarımı yenilemeye karar verdim.1-2 günlük uğraşlarımdan sonra bu tablo ortaya çıktı. Piyasadan uzun süre uzak kalınca zor toplarladım ve yardımınıza ve görüşlerinize ihtiyacım var.

INTEL Q6600 CORE 2 QUAD REV G0 2.4 GHZ SOKET 775 1066 FSB BOX 8 MB CACHE
    Corsair XMS2 Twin2X DDR2 800 4096 (2X2048MB)
    160Gb'lık hdd==marka önerebilirseniz çok iyi olur

19" LCD samsung 920NW veya 19" 190CW7CS veya 19"samsun-940 BW
    THERMALTAKE 750W TOUGHPOWER önerildi bende ekledim olmuşken iyisi olsun dimi!!!
    Ekran kartı ;
    Leadtek Winfast PX8800 GT Extreme (512MB)
    MSI NX8800 GT (512MB)
    Asus 8800 GT (512MB)
    OC yapılabilme, ses,fiyat performas olarak bide açıklama yaparsanız benden mutlusu olmaz.

Anakart==???
    asus P5KE wifi ap
    Gigabyte X38-DQ6
    Abit IX38 QuadGT
    MSI X48 Platinum nasıl olur acaba 1600MHz FSB görünce iyidir dedim....!!!!
    özellikle anakart önerilerinize ihtiyacım var.ileriye dönük olsun diyorum.gerçi kim istemez.yeni çıkacak işlemcilerle ve ramlerle uyumlu olsa nasıl olur neyse önerilerinizi bekliyorum.

DVDRW=?
    KASA (hiç bilgim yok. o yüzden biraz ayrıntılı yazarsanız soğutma, ses, fiyat performans açısından,psuluda olabilir)=?
    Hoparlör=?
    Kamera=?
    Klavye-Mouse=?

Anlayacağınız sayın donanım haber üyeleri kafam çok karışık vazgeçecektim neredeyse.kaç saatlerdir yazı haber, sistem tavsiyeleri, donanım incelemeri okumaktan canım çıktı.neyse bekliyorum yorumlarınızı, önerilerinizi, herşeyi yazın haaa.....!!!!! kolay gelsin......çok teşekkür ederim bu imkanı bize sağladığı için donanımhaber sitesine.........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thq -- 16 Şubat 2008; 1:31:33 >

• ekran kartı zotac 8800gt amp , klavye mouse , speaker , kamere gibi ürünler tamamen senin zevkine kalmış marka olarak logitech , microsoft , a4tech makuldur dvdw olarak asus lg philips in son modellerin biri dual layer olan gayet iyi olur üst düzey bişi dersen plextor da alabilirsin.kasa olarak sistemini kaldırması açısından en az 600w lık bi psu iyi olur

THERMALTAKE 750W TOUGHPOWER
    210,55 YTL % 18 210,55 YTL
    ZOTAC 8800GT AMP! Edition (Yeni Soğutma)
    362,40 YTL % 18 362,40 YTL
    LIAN LI PC007-FB
    154,40 YTL % 18 154,40 YTL
    ASUS P5KE-WİFİ
    226,92 YTL % 18 226,92 YTL
    250GB SEAGATE ST3250410AS 16MB Sata2 NCQ (3AAC)
    95,70 YTL % 18 95,70 YTL
    Ara Toplam: 1.049,97 YTL
    KDV: 189,00 YTL
    KDV Dahil: 1.238,97 YTL
  • çok teşekkür ederim açıklamanız için. yalnız ZOTAC 8800GT AMP! Edition OC açısından mı daha iyi neden seçtiniz acaba açıklayabilirseniz çok iyi makbuloe geçer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thq -- 13 Şubat 2008; 4:08:28 >
  • zotac 8800gt amp edition 8800gt ler arasındaki testlerde en baba sonuçları veren kart ve amp edition olması overlock lu olarak son kullanıcıya sunulmuş olmasdaydı yanlış hatırlamıosam ve yeni soğutması sayesinde sessiz bir kart sitede bu modelin video incelemesi var izlersen yararı olabilir
  • çok çok sağol sanırım tam benim istediğim kart OCli msi ve leakteke göre baya iyi inşallah biraz daha OC olan bir karttır.tekrar çok teşekkürler...
  • reca ederim :) hayırlı olsun şimdiden.
  • çok teşekkür ederim inşallah bir sorun olmaz.bide soğutucu almama gerek var mı acaba iyi performans veya OC için falan....
  • maddi durum el verirse tabi en azından cpu ve vga için soğutucu alırsan iyi olabilir.özellikle bu işlemcilerin içinden çıkan soğutucular biraz dandik gibi üst düzey güzel bir soğutucu bence iyi olur ekran kartı içinse sistemi kurdukdan sonra kullanımana göre yüksek dereceler görürsen 8800 ler için zerotherm in hc-92cu 8800gt soğutucu var aynı şekilde cpu içinde gene zerotherm in nirvana soğutucusu var bende yeni toplucağım sistemde bu 2 ürünü kullanıcam.
  • eyvallah çok çok iyi oldu bu açıklamarın inşallah param yeterse bu soğutucuları öncelikli araştıracağım.tekrar çok sağol....yeni alacağın sistem hayırlı olsun bu arada....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thq -- 13 Şubat 2008; 4:39:53 >
  • PARAN VARSA ABİT X38 GUAD GT ALDRESİM 4 NESİLDİR ABİT ANKART KULANDIM VE SORUNSUZ SORUN CIKARMIYORLAR KOLAY KOLAY DAHA ÖNCELERİ ASUS VE GGBYTE DE DKULANDIM AMA İLLAKİ BİYERİNİ GÜNCELEMEK GEREK DRTİVER GİBİ BİOS GİBİ AMA ABİT KULANIPTA SORUN YAŞAYANLARIN SAYISI DAHA AZ DIR BU BENİM ŞAHSİ FİKRİMDİR
  • çok teşekkür ederim önerileriniz için.ancak Corsair XMS2 Twin2X DDR2 800 4096 (2X2048MB)
    ram kullanırsam bir yerde windows XP 32bit kurulu olursa tam 4gb göremeyebilirmişim diye okudum.ama 64bit xp kullanırsam herhangi bir sorun olmazmış.bunun için bir öneriniz var mı? 64bit kullanırsam oyun,prog vs.. gibi uygulamalarda nasıl bir performans verir? sitede birazda bakındım kurulumda biraz sorun oluyor diyenler olunca bir sizlerede sormak istedim.şimdiden çok teşekkürler.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thq -- 13 Şubat 2008; 16:31:36 >
  • Xp ve Vista en fazla 4 Gb görür.Bununda 3.5 Gb'ını kullanır
  • hiç uğraşma xp kullancaksan 32 yada 64 2gb ram vista kullancaksan 4gb ram kullan
  • sistemın hayırlı olsun arkadaşların hepsı güzel bılgiler vermiş
  • arkadaşlar açıklamalar için teşekkürler.yalnız ben bir şey daha danışmak istiyorum sizlere.Wolfdale E8000 serisinin q6600 göre daha hızlı yani performanlı çalıştığını okudum ve daha az enerji tükettiğini.ayrıca bu serinin çok iyi OC olabildiklerinide okudum.bu yüzden işlemciyi değiştirdim bu ortaya çıktı.....

Intel Core2 Duo E8500 3.16 GHz 1333MHz
    MSI GeForce NX8800GT-T2D512E-OC 512MB (zotac da olabilir)
    -----Gigabyte X38 yada p35!!!!!!!!!!
    (anakart için gerçekten yardıma ihtiyacım var.asusda olabilir.ama abitin bayisi yokmuş diye duydum.yani bir arıza olduğunda sakata gelmiyelim....)

Thermaltake Toughpower 750W - W0117 (çok mu fazla olur ilerisi için????)
    Lian Li PC-007B
    Corsair XMS2 Twin2X DDR2 800 4096 (2X2048MB)
    250GB SEAGATE ST3250410AS 16MB Sata2 NCQ (3AAC)
    SAMSUNG 20X S203N Dual Layer Bej SATA
    Samsun 920nw 19" LCD

işlemci ve ekran kartı soğutucusu alabilirim sorun olur derseniz
    Ses kartı:ayrıca almama gerek var mı? iyi bir hoparlör alısam.onborad ses yeterli olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thq -- 16 Şubat 2008; 1:17:28 >

• Önerileriniz içinde çok teşekkür ederim.seçim yapmamda çok yardımcı oldunuz.ayrıca anakart olarak asusu seçmedim.çünkü wifi özelliği çakışmaya neden oluyormuş.ekran kartını öncelikli zotac seçmememin nedeni yeterli sevisinin olup olmadığını bilmiyorum.açıkcası pek güvenemiyorum.hala kararsızım ekran kartında.sizlerin önerilerinize güvenmesem sormazdım ama ne bileyim içime sinmedi.neyse tekrar teşekkür ederim önerileriniz için.......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thq -- 16 Şubat 2008; 1:29:57 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.