Şimdi Ara

Q6600 OC Sistem Yardımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar uzun bir bekleyiş ve para biriktirmenin sonunda Q6600 işlemci almaya karar verdim.

Kasa için 2000 ytl'ye yakın bir bütçem var.Ayın 26'sında Armor+ kasa ve Thermaltake TOUGHPOWER 750W güç kaynağı elime geçecek ve aynı gün diğer sistem bileşenlerini almayı planlıyorum.
    Sizlerden yardım beklediğim konu q6600 işlemciyle 3.4-3.6 ghz arası stabil değer alabilmem için gerekli bir sistem tavsiyesi.Dediğim gibi 2000 ytlye yakın bir bütçem var ve bunu iyi değerlendirmek istiyorum.
    Uzun süre forumun overclock bölümünü uygulamalı olmasada yakından takip edebildim ve kafamda bir sistem oluşturdum.Ancak bunca parayı harcamadan önce OC konusunda tecrübeli arkadaşlardan tavsiye almayı uygun gördüm.

Kafamdaki sistem şu şekilde:

Anakart: ABIT IX38-QUADGT , ASUS Maximus Formula yada GIGABYTE X38 DQ6
    CPU: Q6600
    CPU Soğutucu: ZALMAN 9700LED
    Ekran Kartı: ZOTAC 8800GTS 512MB AMP
    Ram: OCZ - 2x1 GB DUAL DDR2 800 REAPER
    Harddisk: SEAGATE - 250 GB SATA2 16 MB NCQ X 2
    PSU: Thermaltake TOUGHPOWER 750W
    Kasa: Armor+

Eğer yardımcı olabilirseniz gerçekten çok sevinirim .

Saygılar...

• gayet iyi bi sistem olur anakart olarak gigabyte x38 dq6 almanı öneririm
  • ZEBZE, o PSU'ya okadar para verilmez. Alınca anlayacaksın boşa aldığını ve dörtte biri kadar enerji harcayamazsın. Yani çok fazla gelir. OCZ'lere gelince o seriden 2 çeşit var alırken iyi bak:
    OCZ REAPER DDR2 800 - OCZ2RPR800EB2GK: 4-3-3-15
    OCZ REAPER DDR2 800 - OCZ2RPR8002GK: 4-4-4-15
    Bunların her ikisi de ikiz kardeş gibi, biri seni uyandırmazsa, eve gelmeden anlayamazsın hangisini aldığını. Her ikisi de nVidia 680i çipsetli anakartlar için özel tasarlanmış EPP sistem kullanıyor. O çipset senin anakartında yoksa para boşa gider. Sistemde anakarttaki chipset ile DDR2'deki BIOS birbirini tanıyor. DDR2'nin de EPP BIOS'u var içinde. Böylece DDR2 hemen ayar istemeden gereken değerlere ulaşarak çalışmaya başlıyor. Ama EPP'siz anakartta da çalışır da o sistem boşa gider. Mesela bende var diğer özellikleri bana göre diye aldım. benim anakarttada EPP yok. Anakarta gelince, ABIT'in o modeli çok profesyonel bir kart ve OCZ PC 8500 Reaper ile iyi sonuç verir. Asus Maximus Formula'ya da Crucial Ballistix Tracer 8500 iyi gider, o da prof karttır. Q6600 2 kartla da iyi çalışır. Paran olsaydı o kartlara QX serisi lazım, yoksa güçlerini Q6600 ile tam gösteremezler. Hem X serisi bütün işlemcilerin çarpan kilidi yok. 9 ile çarp, 10 ile çarp, 11 ile çarp allah ne verdiyse. Q6600 yine de en ucuzun en iyisidir, tam sana göre. Ama belleklerde cimrilik yapma ve anakarta uygun olanını al yoksa sonadan çok zorlanırsın ve para da boşa gitmiş olur. Ekran kartlarından da Sparkle 8800GTS ve EVGA SuperClocked 8800GT en iyileri, 8800 Ultra ise en kralıdır. Paran yetmezse ATI 2900 de çok güçlü bir kart ve Windows XP ile iyi çalışıyor. Orta noktadaki kartlar da ATI 3850 veya daha iyisi 3870 ve Windows Vista ile çok iyi çalışırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doktor_no -- 24 Ocak 2008; 1:41:56 >

• Teşekkürler doktor_no tavsiyelerin için .Şuan itibariyle izmirde sadece asus maximus formula bulabiliyorum büyük ihtimal bu anakartı satın alıcam.

Rame gelince Crucial Ballistix Tracer 8500'ı nerden bulabilirim.Yurtdışından getirtmem gerekirse bu çok zor.Ekran kartı olarak XFX,Sparkle veya MSI buldum izmirde.

QX işlemciye şuan için bütçem el vermiyor Q6600 le idare etmem gerek..
  • quote:

Orjinalden alıntı: doktor_no

ZEBZE, o PSU'ya okadar para verilmez. Alınca anlayacaksın boşa aldığını ve dörtte biri kadar enerji harcayamazsın. Yani çok fazla gelir. OCZ'lere gelince o seriden 2 çeşit var alırken iyi bak:

Alacağı sistem, default halde 450w harcarken;overclock yapınca dahada yükselcek nasıl boşa ?

Max.Formula tavsiye ederim q6600 ile çok uyumlu bi kart 4ghzde çok rahat test alabiliyorum.

Max. Formula'da alırsan zaten psuya kadar sistem aynı olcak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thief. -- 24 Ocak 2008; 8:26:35 >
  • Anakart olarak çok masrafa girmişsin
    Onun yerine P35-DS3R al çak rahat 450FSB(4.05Ghz) yaparsın.
    Bu anakartın sınırı bile Q6600 fazla.
    Eğer E8400 falan alacağım desen X38 düşünmen mantıklı olurdu.
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=30297

Ram senin için çok önemli değil standart bir 800'lük yeterli.(Veritech bile olur)
    Ama benim önerim. Corsair 2x1Gb XMS2 800Mhz bellekler
    http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2210

Güç kaynağı olarak TT pek önerilmiyor. Benim önerim sistemine rahatlıkla yetecek olan
    SilverStone 560W psu 12v kanalından 18x2 amper veriyor.
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=SST-ST56F

Soğutucu olarak Big Typhoon bulursan onu al veya Zerotherm Nirvana al
    9700LED, BT'den hem daha pahalı, hem daha gürültülü performansları ise
    aynı sayılır.
    Zerotherm'in performansı da mükemmel fakat yüksek devirde çok ses çıkarıyormuş.

Ben yerinde olsan bunları alırdım gerisi gereksiz gibi geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soğutucu -- 24 Ocak 2008; 10:49:36 >

• @doktor_no, 750w gücündeki psular arasında en ucuzu (aynı zamanda kalitelisi) tt in bu ürünüdür. ayrıca dh üyeleri için 148dolar dan satılacak.. kalitesinin yanında modüler olmasını falan yazmıyorum, lütfen hesaba katınız.

@zebze, ilk mesajında geçen 3board da çok sağlam ancak sıralaman şu şekilde olsun derim: 1- abit ix38 quadGT 2- asus maximus 3- x38 dq6
    ayrıca işlemci seçimin bence gereksiz olmuş. şuan 4core kullanan oyun yok piyasada.. ve senin işlemciyi 3,6 civarı kullanıcam diyorsun... zaten o işlemci en fazla 3,9-4 görür oda şansına kalmış.. e8400 veya e8500 alırsan günlük 4,5 ghz e yakın kullanabilirsin ve sana oyunlarda müthiş bir performans katkısı sağlar.. ayrıca yeni jenerasyon bir işlemci...

sana 10lira daha ucuz ve daha sağlam bir cpu soğutucu tavsiye edeyim.. silverstone nitrogon nt06... aşağıdaki linkten seçtiğin 9700led le karşılaştırmalarına bakabilirsin.
    http://www.hardwarena.com/incelemeler/diger/dunyanin-en-genis-islemci-sogutucusu-karsilastirmasi-47.html?Itemid=72

birşey daha var ki.. oda arkadaşlar 500w civarı psu önermişler... katılmıyorum kesinlikle şuan board u ve işlemciyi değiştirip cf yapmak istiyorum. fakat güç kaynağım 500w, onları değiştirirsem psu da değişecek.. gereksiz masraf. 750w psu ile ileride 9800gx2 dahi kullanabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hzrcn -- 24 Ocak 2008; 11:04:56 >

• asus max formula baya ii bir anakarttır
    ben onu almanı tavsiye ederim
    hiç de boşuna masraf deil
    ilerisi için her türlü desteği var
    hatta sana tavsiyem ddr2 1066mhz hızındaki bir ram alman
    çünkü bunlarda ddr2 800 lere göre daha ii bir çip kullanılıyor
    ve anakartın üstünde de yazdığı gibi ddr2 1200 oc gibi değerlere kolaylıkla ulaşabilirsin
    ama cl düşürcem diosan o ayrı tabii
    silverstone 560w veya fsp epsilon 600w ii gider bu bilgiye
    cpu soğutucu olarak da nirvana yı al
    bildiğim kadarıyla o en iyisi senin önerdiklerinin içinden
    hatta üstünde 2 tane 12lik fan var
    q6600 mükemmel bir işlemcidir
    4 çek destekli oyun yoktur
    ama assasin creed gibi çıkması beklenen oyunlara bakarsanız min x2 4000 istiyorlar
    her an 4 çek desteği bu oyunlarla gelebilir ki zati cell 8 çekirdekli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 24 Ocak 2008; 11:06:24 >

• e8400 max oc ile yani 4.5ghz de 4200 puan alıyor 06 da
    ama benim q6600 bile 3.4 de 5400 alıyor
    bunu 4 falan çekerseniz her türlü 6k yaparsınız
  • Arkadaşlar tavsiyeleriniz için çok teşekkürler .

Ram olarak 2GB Crucial Ballistix DDR2 1066(PC2 8500) almayı düşünüyorum.Sizce bu kadar para vermeye değermi bu ram?Yoksa OCZ yeterli olacakmıdır?

İşlemcidede ikilemde kaldım.Q6600 ve E8400 arasında hangisini alacağımı şaşırdım ...
  • bence hiç boşuna olmaz
    çünkü daha ii bir çip var üzerinde
    bence e8400 ün perf ı 1 sene soraya yetmeycektir
    ben o zaman değiştiririm diosan al
    ama şöle 2 sene gitsin rahat ediyim
    diosan q6600 daha mantıklı
    hatta benim bildiğim kadarıyla bu yıl içinde çıkıcak olan Alan Wake oyunu 4 çek destekli geliyor
  • 4çekirdek desteğini bu kadar abartmayın. crysis ten daha kasıntı bi oyun mudur bu alan wake... crysiste ekleyebilirdi 4 çekirdek desteği ancak 2 çekirdek şuan için yeterli eğer 4 çekirdek işlemciniz var ise iki çekirdek windowstaki acık programlar için, diğer 2 çekirdek oyun için kullanılır diye de ekledi cevat yerli..

düşüncem en az 1sene içinde 4çekirdeği tam anlamıyla kullanan oyun gelmeyecektir. zira oyun firmaları donanım firmalarından çok geride kaldılar. (bir nebze crysis hariç..)

crucial d9 çipler var.. d9 çipin önemini herkes bilir diye düşünüyorum.. ancak profesyonel değilseniz ocz hpc edition fazla bile gelecektir size

• quote:

Orjinalden alıntı: Zebze

Teşekkürler doktor_no tavsiyelerin için .Şuan itibariyle izmirde sadece asus maximus formula bulabiliyorum büyük ihtimal bu anakartı satın alıcam.

Rame gelince Crucial Ballistix Tracer 8500'ı nerden bulabilirim.Yurtdışından getirtmem gerekirse bu çok zor.Ekran kartı olarak XFX,Sparkle veya MSI buldum izmirde.

QX işlemciye şuan için bütçem el vermiyor Q6600 le idare etmem gerek..

izmirden mişsin madem, hemşehrim :)

benim tavsiyem çok uçuk sıfır ürünleri alırsan 3-5 ay sonra %30-40 değer kaybettiğini görünce üzeleceksin.. önce bunu iyi düşün
    q6600 iyi seçim ama ds3-p35 anakartta belki işini görebilir ?
    750watt psu kesinlikle gereksiz o sistem için 450 - 500 watt kesinlikle yeterli
    millet psu yu şişire şişre herkes gereksinimden fazla alır oldu
    ram konusunda en iyisi crucial denilebilir, ben e bayden tracer modelini aldım ve inanilmaz memnunum bekleyebileceksen ebayden sipraiş et

benim tavsiyem.
    p35 anakartları incele, fiyat farkını bir köşeye koy 4-5 ay sonra o farkla x48 e geçiş yaparsın ! sıfır olarak al
    q6600 sıfır olarak al,
    ram , forum da güzel ram ler var incele bence, ebay den getirtebilirsin
    psu 100 ytl ye forum da dolu tagan falan var 480 - 500 watt. ben 480 watt tagan aldım 80 ytl ye
    1950xt + 3 hdd + 2 tane dvd writer FULL OC Li sorunsuz çalıştırdı
    ekran kartini 385 yaptim yine sorunsuz...
    kasa yı da sıfır al

aradığın bulamadığın ürün varsa
    toptancılardan sürekli yüklü alımım alıyor istedigin ürünü getirtiririm.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.