Şimdi Ara

Q8200 işlemci alınır mı yoksa gereksiz mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar genel anlamda oyunlar için bir kasa topluyorum. ekran kartını falan bütçe doğrultusunda ayarladım. Fakat işlemci konusunda şu Bench karşılaştırma siteleri beni sürekli yanıltıyor. Intel E6300 2.8ghz alayım işlemciye çok da gerek yok diyordum sonra ikinci el fiyatları yüksek görünce bütçemi 200 liraya çıkardım ve 4 çekirdek Q8200 buldum. Fakat şimdi compare sitelerinde kıyaslama yapıyorum ve e6750 işlemcisi bu 4 çekirdekliden daha yüksek değerler almış. Buda 120-150 arası bulunuyor. Sizce 4 çekirdekli almak daha iyi değilmi ? neticede biri çift biri dört çekirdek :D Bu konuda nasıl bir ayrıma gitmeliyim yada 200 liraya kadar ikinci elde nasıl bir işlemci önerirsiniz ? sıfırları oldukça pahalı. birde 775pin düşünmüştüm anakartları falan ona göre seçtim. Amd den model seçmek daha mı mantıklı ? uzun ömürlü olmasını istiyorum AMD ler biraz erken pes ediyor gibi ( garanti sürecinde sıkıntı yokda bitince (: ) Cevaplar için şimdiden teşekkürler

• Hocam 775 pin bitti artık siz toplam bütçenizi belirtirseniz daha iyi olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 400 liram falan var max. anakart işlemci ekran kartı ve boş bir kasa alacağım sadece geri kalan hazır. fazlasına geçebileceğimi zannetmiyorum HD5670 DDR3 yada gddr5 ikinci el uygun bulabilirsem alacağım ekran kartını. anakart ve işlemci de işte Fiyat/Performans seçemiyorum. Bir Bench sitesinde Q8200 açık ara fark varken farklı bir bench sitesinde ise performansları çok yakın oyunlarda aynı sadece bazı yerlerde q8200 geçmiş. ama fiyat farkı yarı yarıya. yani ne yapacağımı bir türlü çözemedim :S
  • http://www.trdukkan.com/Products-3552-amd-phenom-ii-x4-965-quad-core-34-ghz-8mb-black-edition-938p-am3.html
    http://www.trdukkan.com/Products-13344-msi-amd-760gm-p23-fx-ddr3-1333-vga-glan-0-1-10-jbod-16x-am3.html
    http://www.trdukkan.com/Products-10994-kingston-hyperx-4gb-1600mhz-ddr3-pc-ram-tek-modul.html
    anakart işlemci ram üçlüsünü böyle alabilirsiniz
    ekran kartını da 2.elden alabilirsiniz.
    benchmark testleri o kadar önemli değil hocam.önemli olan f/p oranı.775 pin bitti zaten.Parçalar oldukça pahalı.q8200 ü boşverin
    işlemci testlerine burdan bakabilirsiniz
    http://www.anandtech.com/bench/CPU/2

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• anladım. mantıklı görünüyor. bu site güvenilirmi peki ? fiyat uygun fakat ankarada kargosu falan nasıldır pek birşey yazılmamış :S
  • Ucuz yollu yükseltmek için Quad alınabilir durumda. Q8200 için sorun şu : Bu işlemcinin çarpanı çok düşük ve iyi performans vermesi için overclock edilmesi gerek. Stok hızda kullanmayı düşünüyorsanız hiç bakmayın zaten.

En uygun çözüm :
    Ucuz h61 anakart
    Pentium g620

İkisi En çok 250TL toplanır. Gerisini ekran kartına yatırırsınz. İkinci el 5770 leri 170-180 TL civarına satıyorlar. g620 çoğu durumda yeterlidir, uzun süre ihtiyacnızı karşılar. 4 çekirdekli ve anakart ikilisi en ucuz 350 tl civarına patlayacak ve çoğu durumda 4 çekirdeğin avantajını kullanamayacaksınız ekran kartı yüzünden.

Şimdiki anakart ne ve eldeki işlemci ne kadar oc edilebiliyor? Max ne kadar FSB hızına çıkabiliyor. Mesela 400FSB aşamıyorsa, Q8200 de en çok 2.8ghz de çalışır. 1-2 çekirdekten en çok yararlanabilen oyunlarda çok az bi fark görürsünüz. Dediğim gibi q8200'ün sorunu overclock ederken fazla yukarı çıkamaması. Quad işlemci alacaksanız ya Q6600 arayın, yada en en en az q8400 bakın. Q8400 için de yine stabil en yüksek FSB hızınız kaç o lazım. 400FSB ile Q8400 en çok 3.2 de çalışır, size yeter o ayrı. Ama stabil max FSB mesela 366 ise 3ghz civarında faln çalışır.

Stok hızdaki Q8200,q6600, Pentium G620 BF3 de mesela hemen hemen aynı performansı verirler(Pentium G620 2 çekirdekli dikkati çekerim). Bunlardan g620 hemen hiç oc. olmaz (100-150mhz en fazla). Q8200 anakarta bağlı olarak oc olur ama 2.8ghz ın çok üstüne çıkamamanız lazım. Q6600 en çok oc olur 3.2-3.6 gibi değerlere çıkar.

Eğer oc ederek kullanıcaksanız, ilk önce Q6600 sonra Q8400-Q8200'e faln bakın.
    Eğer hiç oc etmek istemiyorsanız (şu an düşünmüyorum aama ilerde bakarım faln diye düşünülse bile) Pentium G620 alın dire.

• çok teşekkür ederim gayet açıklayıcı. Peki önceki mesajda @andy51 arkadaşımızın önerisi nasıl sizce ? 4 çekirdek ve daha yeni nesil gibi ? sizce G620 yi kuracağım sistemden daha fazla performans vermez mi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu laptop alınır mı
    8 ay önce açıldı
    Sizce bu laptop alınır mı
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: recepagdas

çok teşekkür ederim gayet açıklayıcı. Peki önceki mesajda @andy51 arkadaşımızın önerisi nasıl sizce ? 4 çekirdek ve daha yeni nesil gibi ? sizce G620 yi kuracağım sistemden daha fazla performans vermez mi ?

En iyisi butceyi biraz arttirip i3 2100 almaniz. Hem phenom'dan yuksek oyun performansi verir, hem cok daha az guc tuketir. 1 sene kadar kullandim.
  • quote:

çok teşekkür ederim gayet açıklayıcı. Peki önceki mesajda @andy51 arkadaşımızın önerisi nasıl sizce ? 4 çekirdek ve daha yeni nesil gibi ? sizce G620 yi kuracağım sistemden daha fazla performans vermez mi ?

Yeterince yüksek ekran kartı koymazsan sisteme 4 çekirdekli bir Intel/AMD yeni/eski pek fazla faydasını göremezsin. 2 çekirdekten fazlasına desteği olmayan yada pek iyi ölçeklenmeyen, frekansa da süper tepki vermeyen bi ton oyun için yeterli g620. Biraz daha iyisi g840 bakarsın. Anca işlemciyi zorlayacak durumlarda 2 çekirdek yetmez dersin ki ekran kartı çoktan limitlemiş olur seni.

Ben bi anlamda dar bi bakış açısıyla yazıyorum, 400tl ye elinde düşük ekran kartı olacak, ama fiyat performansı iyi bi işlemci anakart olacak. Ama dediğim gibi ekran kartı düşük diye iyi işlemcin pek bi işe yaramayacak. İlerde kartı değiştirirm iyi bi kart alırım diyeceksin, ama bu da 3-5-10 sürecek, hep öyle olur çünkü. Durumun olsa yada belirli kesin bişey olsa 6 ay sonra ekran kartını da yenilerim dersin. Kullanmadığın işlem gücü için para ödemiş olacaksın. Oyun dışı ihtiyacın varsa 4 çekirdekli sistem zaten daha iyi i3 gibi. i3 hem frekansı daha yüksek, hemde 4 çekirdek çoğu kişinin çok uzun süre ihtiyacını karşılşayacak düzeyde. Lakin 250-260 TL işlemciye bayıldktan sonra oyun oynamak için ayıracağın bütçe kalmıyor elinde. Forumda herkezin birbirine laf edip küçümseyip yada bütçeni biraz daha arttır denmesinin tersini yapıyorum ben. Eline para geçer 2-3ay sonra farklı ekran kartı alabilir hale gelirsin, yada başta biraz daha sıkarım borç harç dersin i3+ii bi ekran kartı alırsın vs. Bunlar da olabilir ama tavsiye verenler açısından zorlama yada farazi şeyler. ben senin 400tl bütçe için ne kadar sıkıntıya girdiğini, biraz daha arttır bakim onu diyince ne kadar sıkıntıya girebileceğini bilmiyorum. bunları da kolay kolay insanlar düşünmez zaten.

Elimde bu kadar kadar para var dersin, toplanabileceklere bakarsın, birazcık üstü sorun yaratırmı ona bakarsın. i3 güzel ama dediğim gibi bf3 açıp oynamaya kalktınmı güçsüz bi ekran kartı zaten su koyduracak. Multi bf3 gibi ortamlarda i3'ün avantajı fazla işlem açısından bişey demiyorum ona ama ekran kartı yine engel olacak sana.

Ekran kartı 5670-5770 gibi bişey düşünüyorsan eğer g620 sana yeterlidir, en çok g840. Bütçe ile oynarım sıkarım gevşetirim vs. diyorsan 4 çekirdeklilere elbet bakılır. Oyun dışında özel bi ihtiyaç yoksa düşük ekran kartıyla iyi işlemci biraz boşa yatırım oluyor. Sonuçta g620 iyi ekran kartın varsa stok hızdaki e8400, q6600 q8400, Athlon II x4 620/641 Phenom II x3 gibi işlemcilerden daha iyidir. Çekirdek başı performansı ve bellek okuma yazma performansı yüksek. Oynadığın herhangi bi oyun 2 çekirdekten fazlasını ne derecede iyi kullanamaz ise o derecede g620/840 avantajlı olur. Ama, yine ekran kartı tarafından kısıtlanınca daha iyi bi işlemcinin pek olumlu yanı kalmıyor.

g620 senin elindeki işlemciden BF3 de en azından %35 faln daha hızlı.

En ucuzu için max ne kadar FSB çıkıyorsun ona bak, ona göre Q8400 veya Q6600 peşine düş.
    Bi sonraki h61 + g620 >>>> g840
    En pahalısı i3 temelli.

Gerisi senin ne kadar para çıkartabileceğine bağlı. i3 + 6850 almayı sende istersin sanırım i3 + h61 + 6850 = 260+100+300 = 660tl. İkinci el ile ne kadar ucuza iner tam bilmiyorum ama pek fazla inmez gibi geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

quote:

Yeterince yüksek ekran kartı koymazsan sisteme 4 çekirdekli bir Intel/AMD yeni/eski pek fazla faydasını göremezsin. 2 çekirdekten fazlasına desteği olmayan yada pek iyi ölçeklenmeyen, frekansa da süper tepki vermeyen bi ton oyun için yeterli g620. Biraz daha iyisi g840 bakarsın. Anca işlemciyi zorlayacak durumlarda 2 çekirdek yetmez dersin ki ekran kartı çoktan limitlemiş olur seni.

Ben bi anlamda dar bi bakış açısıyla yazıyorum, 400tl ye elinde düşük ekran kartı olacak, ama fiyat performansı iyi bi işlemci anakart olacak. Ama dediğim gibi ekran kartı düşük diye iyi işlemcin pek bi işe yaramayacak. İlerde kartı değiştirirm iyi bi kart alırım diyeceksin, ama bu da 3-5-10 sürecek, hep öyle olur çünkü. Durumun olsa yada belirli kesin bişey olsa 6 ay sonra ekran kartını da yenilerim dersin. Kullanmadığın işlem gücü için para ödemiş olacaksın. Oyun dışı ihtiyacın varsa 4 çekirdekli sistem zaten daha iyi i3 gibi. i3 hem frekansı daha yüksek, hemde 4 çekirdek çoğu kişinin çok uzun süre ihtiyacını karşılşayacak düzeyde. Lakin 250-260 TL işlemciye bayıldktan sonra oyun oynamak için ayıracağın bütçe kalmıyor elinde. Forumda herkezin birbirine laf edip küçümseyip yada bütçeni biraz daha arttır denmesinin tersini yapıyorum ben. Eline para geçer 2-3ay sonra farklı ekran kartı alabilir hale gelirsin, yada başta biraz daha sıkarım borç harç dersin i3+ii bi ekran kartı alırsın vs. Bunlar da olabilir ama tavsiye verenler açısından zorlama yada farazi şeyler. ben senin 400tl bütçe için ne kadar sıkıntıya girdiğini, biraz daha arttır bakim onu diyince ne kadar sıkıntıya girebileceğini bilmiyorum. bunları da kolay kolay insanlar düşünmez zaten.

Elimde bu kadar kadar para var dersin, toplanabileceklere bakarsın, birazcık üstü sorun yaratırmı ona bakarsın. i3 güzel ama dediğim gibi bf3 açıp oynamaya kalktınmı güçsüz bi ekran kartı zaten su koyduracak. Multi bf3 gibi ortamlarda i3'ün avantajı fazla işlem açısından bişey demiyorum ona ama ekran kartı yine engel olacak sana.

Ekran kartı 5670-5770 gibi bişey düşünüyorsan eğer g620 sana yeterlidir, en çok g840. Bütçe ile oynarım sıkarım gevşetirim vs. diyorsan 4 çekirdeklilere elbet bakılır. Oyun dışında özel bi ihtiyaç yoksa düşük ekran kartıyla iyi işlemci biraz boşa yatırım oluyor. Sonuçta g620 iyi ekran kartın varsa stok hızdaki e8400, q6600 q8400, Athlon II x4 620/641 Phenom II x3 gibi işlemcilerden daha iyidir. Çekirdek başı performansı ve bellek okuma yazma performansı yüksek. Oynadığın herhangi bi oyun 2 çekirdekten fazlasını ne derecede iyi kullanamaz ise o derecede g620/840 avantajlı olur. Ama, yine ekran kartı tarafından kısıtlanınca daha iyi bi işlemcinin pek olumlu yanı kalmıyor.

g620 senin elindeki işlemciden BF3 de en azından %35 faln daha hızlı.

En ucuzu için max ne kadar FSB çıkıyorsun ona bak, ona göre Q8400 veya Q6600 peşine düş.
    Bi sonraki h61 + g620 >>>> g840
    En pahalısı i3 temelli.

Gerisi senin ne kadar para çıkartabileceğine bağlı. i3 + 6850 almayı sende istersin sanırım i3 + h61 + 6850 = 260+100+300 = 660tl. İkinci el ile ne kadar ucuza iner tam bilmiyorum ama pek fazla inmez gibi geliyor.

g620nin e8400'den iyi olduğunu sanmıyorum. En fazla eşit denilebilir. 4 ghzdeki e8400 i3 2100'in biraz altında performans veriyor, g840'ı geçebiliyor.

• Stok hızda g620 cinebench, winrar ,h264 , starcraft, wow, bf3 gibi şeylerde biraz önde. Öyle %10 değil ama az da olsa önünde. Sonuçta rahatça e8400 ayarında denilir ve oc. pek aklında olmayanlar ve yeterli perf. bekleyenler için tercih edilebilir. e8400 ikinci eli de pahalı güç tüketimi de yüksek. Oc düşünmeyen bakmaz zaten. 4ghz e8400 iyi de her durumda i3 e rakip değil bi de o var. Mecbur değilse zaten parası olan için i3 daha iyi. Arkadaş para çıkartacak durumda ise ne ala i3 alsın, yoksa ve oc açısından kısıtlı oalcağını düşünüyorsa çok seçeneği yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubisco -- 18 Temmuz 2012; 19:36:20 >
  • cevaplar için çok teşekkürler. Ekran kartı ileride upgrade edeceğim düşüncesiyle AMD Phenom II 965 işlemci aldım. Yapacağım işlemler açısından daha fazla uygulama aynı anda açabilmem gerektiği için 4 çekirdeğe biraz fazla kafayı takmıştım sanırım onun etkisi oldu :) Ekran kartım HD5670 . Sanırım işlemciyi dediğiniz gibi tam anlamıyla kullanamayacağım oyunda falan. Ama en azından daha fazla uygulama aynı anda açınca diğerlerinden daha iyi sonuç vermez mi ? Ekran kartı şu an için yeterli açabildiği kadar açsın oyun :) ileride en azından sadece ekran kartı upgrade ile çözmüş olurum. İşlemciyi henüz anakarta oturttum ve sistem kurulumu yapmadım. Fakat açılır açılmaz 45-48 derecede falan BIOS üzerinde. Fan inanılmaz fazla gürültülü 5400 devirlere falan çıktı. Sadece biosta henüz sistem kurmadım hiçbirşey yapmadım. SmartFan açtım biraz sesi kesildi en azından oyunlarda falan ses çıkarır. Bu ısı anormal mi yoksa bana mı öyle geliyor ? AMD hakkında deneyimi olanlar ısı normalde kaç olmalı ? oyunda vs kaça kadar çıkmalı maximum ısısı internette 62 derece diyor :S oyuna girince 62 olması an meselesi zaten BIOS da 50 ha oldu ha olacak ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.