Şimdi Ara

Q8200 Overclock yardımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba bende yazacağım bi pc var overclock yapmak istiyorum ama hic bir bilgim yok. Bu forumdaki "http://forum.donanimhaber.com/m_31990796/tm.htm " başlığını inceledim ama biosumdaki menu ile bağımsız şeyler var farklı bios menusu için yazılmış sanırsam. Bilgisayarımın özellikleri şunlar;
    .4gb ddr2 ram(soğutucusuz)
    .Q8200 2.33ghz işlemci
    .g31mxp anakart(phoenix bios)
    .Sunbeam Core-Contact Freezer Ultra işlemci soğutucu var
    .xıgmatek utgard 700w kasa var 4 fanlı(200mm x1, 150mm x2, 120mm x1)
    .asus gtx560tı

Bana bios ayarları için yardım edebilirmisiniz detaylı şekilde. Forumdaki overclock ile ilgili yazılan makaleleri okudum denemeye çalıştım 2.33den bi herz yukselmedi. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zorroBlack -- 12 Haziran 2011; 13:16:39 >

• Bios menüsünden birkaç görüntü ekleyebilirsen detaylı bir şekilde yardım etmeye çalışırız

• "Fox Central Unit" bölümündeki "Cpu Configurations" bölümüne de bakabilir miyiz acep

Bu arada siz daha önce ayarlara ulaşıp deneme yaptınız mı, yoksa ayarları hiç bulamadınız mı?
  • ilk mesajımdaki verdiğim linkteki ayarları yapmaya çalıştım fakat başarılı olamadım

http://img38.imageshack.us/img38/2438/img0224djx.jpg (cpu configurations)
    http://img121.imageshack.us/img121/5875/img0225h.jpg (voltaj kısmı)

• Aradığımız bölüm burası değilmiş. Bu bios menüsüne yabancıyım kusura bakmayın. Fox İntelligent Stepping menüsünü bakalım bir de

Ctrl+F1 yapın denilmiş. Onu denediniz mi? M.I.T diye bir bölümden bahsediliyor, oraya ulaştınız mı hiç? Attığınız fotoğraflarda bu bölüm görünmüyor. M.I.T menüsüne ulaşırsanız oranın da bir görüntüsünü alalım. Bu şekilde sanırım istediğimiz kısımları elde etmiş olacağız
  • önemli değil bi overclock olsun gerisi onemli degil Fox İntelligent Stepping= http://img708.imageshack.us/img708/1898/img0226em.jpg
    Ctrl+F1 tusuna basınca hiç bir değişiklik olmadı bios ekranı yenilenmiş gibi oldu ama ayarlarda değişen hiç birşey olmadı
    M.I.T bölümüne benzer yada o bölümü bulamadım malesef

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5600 Overclock yardım!
    2 yıl önce açıldı
    Q6600 vs e8400
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evet sanırım aradığımız bölümü bulduk Fox İntelligent Stepping değeri Default'da. Onu Manuel(ya da başka bir isimle belirtilmiş olabilir) yapalım. Değerlerle oynayabileceğimiz bir durume getirelim yani. Sonra da Cpu Clock değerini ufak ufak artıralım(10 -15 mhzlik adımlar kullanarak). Her artırışışta sistemi test edelim.

Yanlız Cpu Clock değeri arttıkça ram frekansları da artacaktır. Bunları da kontrol altına almak lazım. Fox İntelligent Stepping değeri Manuel olunca ram frekanslarıyla ilgili bir bölüm geliyor mu karşınıza?
  • O dediğiniz yerdeki cpu clock kısmını arttırdım ama kayıt edilmiyor save yapıyorum ama kayıt oluyor gibi gözüküyor ama kayıt olmuyor. Acaba nasıl kayıt yapicaz ki :s ram ile ilgili birsey açılmadı birde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zorroBlack -- 12 Haziran 2011; 18:39:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zorroBlack

O dediğiniz yerdeki cpu clock kısmını arttırdım ama kayıt edilmiyor save yapıyorum ama kayıt oluyor gibi gözüküyor ama kayıt olmuyor. Acaba nasıl kayıt yapicaz ki :s ram ile ilgili birsey açılmadı birde

Ayarlar kayedilmiyor mu? Save&Exit yapınca kaydetmesi lazım. Siz değeri artırdıktan sonra farklı bir şey yapmıyorsunuz değil mi?

Ram ayarları "DRAM Configuration" menüsünde ya da açılmayan M.İ.T menüsünde bulunuyor büyük ihtimal. Ayarlara ulaştığınızda ram hızını biraz düşürmeniz yeterli olacaktır

• şöyle oluyor bilgisayar iki kez acılıyor gibi oluyor sonra kapanıyor kendiliğinden. Açtıgımda eskı ayarlar geri dönüyor. 333mhzden 400e kadar cıkardım ama 2.33den bi herz yükselmedı yine :S
  • Yapılan ayarlar sonucunda bir yerde sorun oluşuyor ve sistem kendini başlatamıyor. Açılması için de otomatik olarak bios ayarları sıfırlanıyor. Bios ayarları sıfırlanınca sistem sorunsuz bir şekilde açılıyor. Bu olayın açıklaması bu.

333 mhz'den 400 mhz'e direkt çıkarmayın. 10-15 mhzlik adımlarla ilerleyin. Ram frekans ayarlarını bulabildiniz mi?

Ekleme: Ramleriniz kaç mhz? Eğer 800 mhz ise, cpu frekansını yükselttiğinizde anakartınızın max desteklediği ram frekansını aşmış oluyorsunuz. Sorun bundan kaynaklanıyor büyük ihtimalle. Bunu aşmak için ram ayarlarının bulunduğu menüyü bulmanız şart. Ayarları kaydetmeden önce frekansı düşürüp, anakartınızın sınırları içinde tutacak bir değere ayarlarsanız sorunu aşmış olacağız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serpico. -- 12 Haziran 2011; 19:25:28 >
  • Yardımlarınız için teşekkürler 3.30a kadar sorunsuz çıkarttımYaptığımız işlemler herz sayısını yükseltti 3.30a kadar çıktım güzel çalışıyordu dedim biraz daha zorliyim bi kapandı bilgisayar bios ekranındayken. Ekrana görüntü gelmedi bende onboard ekran kartına taktım onda çalıştı biosa girdim default yaptim. Ama bios çıldırdı sanki ekran kartlarını okumuyor ama soketten elektrik alıyor. ı/o çakışması diye düşündüm çünkü bios pilini çıkardım falan öyledir diye düşündüm. Aygıt yöneticisinde gözükmüyor çakışma var diye. Anlamadım neyden Birde biosta sıcaklık değerlerini göstermiyor. Bios güncelleme aklıma geldi onun içinde disketten yapmak gerekiyormuş acaba nasıl bi yol izlemem gerekli :S

• quote:

Yardımlarınız için teşekkürler 3.30a kadar sorunsuz çıkarttımYaptığımız işlemler herz sayısını yükseltti 3.30a kadar çıktım güzel çalışıyordu dedim biraz daha zorliyim bi kapandı bilgisayar bios ekranındayken. Ekrana görüntü gelmedi bende onboard ekran kartına taktım onda çalıştı biosa girdim default yaptim. Ama bios çıldırdı sanki ekran kartlarını okumuyor ama soketten elektrik alıyor. ı/o çakışması diye düşündüm çünkü bios pilini çıkardım falan öyledir diye düşündüm. Aygıt yöneticisinde gözükmüyor çakışma var diye. Anlamadım neyden Birde biosta sıcaklık değerlerini göstermiyor. Bios güncelleme aklıma geldi onun içinde disketten yapmak gerekiyormuş acaba nasıl bi yol izlemem gerekli :S

Pci Express Clock değerini 100 mhz'e getirin, ekran kartınızla ilgili sorun bu şekilde hallolabilir.

Ram hızları ne durumda? Sıcaklıklar biosta görünmüyor derken? Pc Healt bölümünde görünmüyor mu? Windowstan sıcaklıkları izleyebiliyorsanız onlar ne durumdalar?

1 ghz' hız aşırtmış oldunuz. İşlemci bir miktar voltaj isteyebilir. Ekran kartı ve sıcaklık izleyememe sorunlarını aştıktan sonra Prime 95 isimli program ile sistemi stabilite testine tabi tutun.

Edit: Bios pilini çıkarıp biosu sıfırlayınca da mı görünmüyor ekran kartı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serpico. -- 13 Haziran 2011; 13:11:37 >

• Yok bios pilini çıkardım olmadı ve default yaptım yine olmadı çözemedim şimdi 100mhz yapmayı denicem
  • quote:

Yok bios pilini çıkardım olmadı ve default yaptım yine olmadı çözemedim şimdi 100mhz yapmayı denicem

Sistemin bios ekranındayken kapanması ters bir durum. Umarım ciddi bir sorun yoktur.
  • Tahminen biosta sorun var güncellesem düzelicek sanırsam ama disket okuyucum yok cd veya dvd ile yapılabilirmi ki. Cünkü dereceleri falanda göstermiyor birde
  • quote:

Tahminen biosta sorun var güncellesem düzelicek sanırsam ama disket okuyucum yok cd veya dvd ile yapılabilirmi ki. Cünkü dereceleri falanda göstermiyor birde

Bazı anakartlarda usb bellek ile yapılabiliyor diye biliyorum. İşin ince noktalarını tam olarak öğrenmeden sakın bu işe girişmeyin derim. Benim başıma bir kaza geldi, o nedenle hep korkmuşumdur bu güncelleme işleminden. Pek yanaşmadığım için de tecrübe ve bilgi sahibi değilimdir bu konuda.

Teknik yardım bölümünde konu açarsanız daha detaylı bilgi alırsınız. Sorun çözüldüğünde tekrar devam ederiz overclock işlemine Geçmiş olsun.

• Sağolun teknik kısma konu açtım cevap gelmesini bekliyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.