Şimdi Ara

Q8300 2.5@3.4 GHZ maksimum hangi ekran kartlarını besler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramazandeveli

quote:

Orijinalden alıntı: hellteam

Bf3 te bendeki q9400 3,8 ghz de gtx460 ta bile darboğazın kralını yaparken o sisteme yeni bi ekran kartı almak çok mantıklı değil.

Bu saatten sonra da q serisi bi işlemci almak doğru olmaz ki fiyatları pahalı ,bizde bi geçemedik i7 li bi sisteme
    O sistemle bf4 ü de takılmadan belli grafik seviyesinde oynayabileceğini düşünüyorum.

bize acaba darboğazı yaptığını kanıtlayacak verileri sunabilirmisiniz ?
    bilmeyenler (başta ben olmak üzere) öğrensinler..

3.8 ghzde yapacağını düşünmüyorum. Ben 3.2 ghz ile 3.4 ghz arasında bir fark göremedim BF3te.

• oyuna göre değişmekle beraber 7850 2gb son l
  • quote:

Orijinalden alıntı: fero01

oyuna göre değişmekle beraber 7850 2gb son l

Ben de öyle düşünüyorum.Teşekkürler.
  • hellteam H kullanıcısına yanıt
    Yanılıyorsunuz. gtx 460'a stok q9400 bile darboğaz yapmaz, yapamaz. Aslında ikisi dengeli de sayılır sistem olarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dovahkiin_16

Yanılıyorsunuz. gtx 460'a stok q9400 bile darboğaz yapmaz, yapamaz. Aslında ikisi dengeli de sayılır sistem olarak.

Genel itibarıyla oyunlarda bir sıkıntı yaratmıyor evet. Fakat BF3 Multiplayer gibi işlemci desteğini öngören oyunlarda fps düşüşleri meydana gelebiliyor. Ama OC ile bu sorun ortadan kalkıyor, bizzat denedim. (Q8300 2.5 ghz stock ile 3.3 ghz oc arasında çok fark oluyor BF3te inanın)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sariyerli53_34 -- 22 Eylül 2013; 15:20:04 >
  • BF3 Multiplayer yapmadım ama singlede Q9400 3.66 ghz ile GTX 670 kullanımı 97 98 arasında 60 fps sabit , tabiki 2500K vb. ile karşılaştırmıyorum.Yeni pc için Q alınmaz

Mesela cpu gücünü bir hayli kullanan Metro last light oyununda karşılaştırma yaptım youtube den i7 3770k ile gtx 670 kullanan bir video ile , 2 veya 4 fps fark var benim sistem ile .

http://www.youtube.com/watch?v=mivJd9iUyDU
  • quote:

Orijinalden alıntı: ridvan1903

BF3 Multiplayer yapmadım ama singlede Q9400 3.66 ghz ile GTX 670 kullanımı 97 98 arasında 60 fps sabit , tabiki 2500K vb. ile karşılaştırmıyorum.Yeni pc için Q alınmaz

Mesela cpu gücünü bir hayli kullanan Metro last light oyununda karşılaştırma yaptım youtube den i7 3770k ile gtx 670 kullanan bir video ile , 2 veya 4 fps fark var benim sistem ile .

http://www.youtube.com/watch?v=mivJd9iUyDU

Yukarıda stock hızlarında yeterli dediği için ona nazaran BF3 Multiplayer örneğini verdim. (64 kişilik serverlarda bu fark çok açığa çıkıyor). Siz de Q9400ün stock hızı ile belirttiğiniz overclock değerlerinde baya bir fps farkı oluştuğunu görmüşsünüzdür. Öte yandan dediğiniz gibi artık yeni sistem toplanacaksa Q serisi bir işlemci almak hem enerji sarfiyatı hem de performans bakımından çok mantıksız bence de. Çünkü Q serisi işlemcilere çok fazla fiyatlar biçiliyor, ikinci el ve yıpranmış olmalarına rağmen.

• sariyerli53_34 kullanıcısına yanıt
    Hocam gtx 460 zaten med / high acar bf3u. O ayarlarda tomshardware'in arastirmasina gore eski quadlarda bir darbogaz soz konusu degil. İslemcinin gucu 45-50 fpsde acmaya yetiyor. Ani fps dususleri ekran kartinin hafizasinin 1 gb olmasina bagli olarak ve ram yetersizligi ile ilgili gelisiyor. Zira oyunu en basindan beri oynayan biri olarak ilk zamanlar donmalar olmazken end game'den sonra olmaya baslamisti. Ekran karti+ram upgrade'i ile sorun cozuldu. Hem oc'li hem oc'siz haliyle islemciyi denedim fark yoktu. Ancak kabul etmek gerekir, bireysel olarak donma tecrube ettiyseniz dogrudur, sadece genelleme yapiyorum islemci performansini karsilastirirken.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam gtx 460 zaten med / high acar bf3u. O ayarlarda tomshardware'in arastirmasina gore eski quadlarda bir darbogaz soz konusu degil. İslemcinin gucu 45-50 fpsde acmaya yetiyor. Ani fps dususleri ekran kartinin hafizasinin 1 gb olmasina bagli olarak ve ram yetersizligi ile ilgili gelisiyor. Zira oyunu en basindan beri oynayan biri olarak ilk zamanlar donmalar olmazken end game'den sonra olmaya baslamisti. Ekran karti+ram upgrade'i ile sorun cozuldu. Hem oc'li hem oc'siz haliyle islemciyi denedim fark yoktu. Ancak kabul etmek gerekir, bireysel olarak donma tecrube ettiyseniz dogrudur, sadece genelleme yapiyorum islemci performansini karsilastirirken.

Dediklerinize katılıyorum. Ben şunu belirttim.Bazı oyunlar oluyor işlemciyi oc etseniz bile çok az performans artışı sözkonusu oluyor.Bu oyunda nedense işlemcimi 2,5 ghzde çalıştırırken adam vurmam dahi zorlaşıyor gerçekten. Yüksek değerlerde fps artışının göze bir etkisi olmuyor, ama düşük fpslerde mesela 35 fpsden 45 fpsye çıkınca açıkcası bende etkisi baya büyük oluyor. Oynayışım değişiyor yemin ediyorum. :) Bu bahsettiğim işlemcinin ekran kartına darboğazından kaynaklanmıyor, çünkü ekran kartımı gözlemledim her iki çalışma hızında da (2,5 ve 3,3) ekran kartının %99 çalıştığını gördüm. Burada oyunun işlemciye aç bir oyun olduğu sonucunu çıkartıyorum. Darboğaz demek yanlış olur evet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sariyerli53_34 -- 22 Eylül 2013; 17:30:28 >

• Dogrudur hocam, fps oyunlarinda stabil 40+fps gercekten onemli, siz de dogru soyluyorsunuz.. Aksi halde ufak donmalar bile nisan almayi, ani refleksleri zorlastiriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7850 + oc yap 2gb 7850 al
  • quote:

Dogrudur hocam, fps oyunlarinda stabil 40+fps gercekten onemli, siz de dogru soyluyorsunuz.. Aksi halde ufak donmalar bile nisan almayi, ani refleksleri zorlastiriyor.

Aynen öyle oluyor. 40 fps sınır, 60 fps çok iyi benim için..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Afacan Dennis

7850 + oc yap 2gb 7850 al

Teşekkürler tavsiyeniz için...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.