Arkadaşlar İntel Q9300 45 nm bir işlemcim var fakat bu işlemci soğutucuyu doğru takmama rağmen virüs taraması yaparken 70-80 derceleri görüyor 80 i gördükten biraz sonra 90 lara çıkıyor ve bilgisayar kapanıyor.Ben 68 dercede ss alabildim çünkü durdurmazsam 75 e çıkıo ardında 80 olup ss alana kadar kapanıyor zaten.Bana tavsiye edebileceğiniz sessiz hava soğutma sistemleri nelerdir.Forumda baya bir araştırma yaptım ve iyi soğutma sistemlerini gördüm fakat benim isteğim sessizlik ve genelde konularda ısı göz önüne alınıyor (doğrusu da bu zaten) ama ben geceleri bilgisayarı açık bırakıp download yaptığım için bana sessiz bir işlemci soğutucusu gerekiyor tavsiyeleriniz nelerdir?
Ben en çok thermalright'ın ultra 120 soğutucusunu beğendim çünkü fan olmadanda çok iyi sonuçlar verebiliyor ama sizin tavsiyeleriniz benim için daha önemli
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Thermalright Ultra 120 den iyisi yoktur, çok yerinde bir tercih yapmış olursun, tavsiye ederim.
şimdi şöyle işlemci sıcaklığın boşta bile 70 80leri görüyor sen bence 18 -19 db li bir sessiz fanla destek ver soğutucuya zaten soğutucunun çalıştığını duymayacaksın ve ısınma derdindende kurtulmuş olacaksın
kasa da zaten yeterince fan var cooler master'ın cm690 model bir kasası var arkada ve üstte olmak üzere 2 egsoz fan önde,yanda ve altta içeri temiz hava üfleyen fanlar var.Yani toplamda 5 adet fan var.Bu arada bir şey daha sormak istiyorum şimdi biraz araştırma yaptımda su soğutmada benim işimi görebilir gibi.Fakat su soğutma için en fazla 300 tl verebilirim sanırım 300 tl ye de su soğutmka kurulmaz eğer kurulabilirse bana tavsiyeleriniz neler olur.Araba radyatörü alıp onu uydurmaya çalışamam bu sene sınavım var çok fazla vaktim yok
%25 Yükde bu sıcaklıklar normal değil, CPU soğutucusu anakarta tam takılmamıs olabilir.
sıcaklıklar gerçekten çok yüksek.. halbuki 45nm işlemci az ısınması gerekir. ben Q6600'ü oc. 3.2ghz de 24°C de kullanıyorum 65nm işlemcim. intel stok fan bile olsa üzerinde 70°C max. olması lazım. ben 40°C yi hiç görmedim bu arada AC Freezer7 kulanıyorum . yeni bir soğutucudan önce cpu soğutucunun işlemci üzerine doğru takıldığıundan tam oturduğundan emin olun. aradaki thermal pastayı kontrol et. OCZ freeze veya MX-2 thermal ile 10+°C sıcaklıkların düşmesi garanti.
%20 oc li ve stok fanlı olduğu halde masaüstü 30 derece, yükte ise 50-60 arası.Senin soğutucuda bir problem olabilir.
büyük ihitmalle benim soğutucuda bir sorun var çünkü dopru takılı olduğuna eminim.Neyse zaten bu yüzden adam gibi eski usul vidalanan soğutuculardan alıcam ya thermalright yada 300 e su soğutma kurabilirsem çle bişiler yapıcam çünkü şu an işlemci aşırı ısındığından yapamasamda aslında benimde oc tutkum var
bir akvaryum pompası alırım (ilerde adam gibi bir laing ile değiştiririm)
kendime göre su kabı da yapabilirim diye düşünüyorum ve sanırım bu bütçeyle ve bu kasaya sığabilecek en iyi sistem oluyor
ne dersiniz? Sizce thermalright ultra 120 mi almalıyım yoksa biraz daha paraya kıyıp 300-350 civarına bir su soğutmamı kurmalıyım ? Kaç derecelik bir performans farkı olur ?
quote:
Orijinalden alıntı: aliemre-16
büyük ihitmalle benim soğutucuda bir sorun var çünkü dopru takılı olduğuna eminim.Neyse zaten bu yüzden adam gibi eski usul vidalanan soğutuculardan alıcam ya thermalright yada 300 e su soğutma kurabilirsem çle bişiler yapıcam çünkü şu an işlemci aşırı ısındığından yapamasamda aslında benimde oc tutkum var
bir akvaryum pompası alırım (ilerde adam gibi bir laing ile değiştiririm)
kendime göre su kabı da yapabilirim diye düşünüyorum ve sanırım bu bütçeyle ve bu kasaya sığabilecek en iyi sistem oluyor
ne dersiniz? Sizce thermalright ultra 120 mi almalıyım yoksa biraz daha paraya kıyıp 300-350 civarına bir su soğutmamı kurmalıyım ? Kaç derecelik bir performans farkı olur ?
Bence bu işlemci için pek oc hayali kurma hüsranla sonuçlanabilir, çünkü çarpanı çok düşük p43 e kadar olan anakartlarda 3.0ghz ı geçemezsin p45 ve sonrasında şanslıysan ve anakartda iyiyse 4.0 ghz i anca görürsün.
O sıcaklıkları görmek için voltaj verip fansız çalıştırmak lazım. Kesinlikle soğutucu oturmamış bence.
anakartım asus rog rampage formula x48 zamanında 3.0 görmüştüm çok ısındığı için geri almıştım sadece test amaçlı kontrol ettim işlemci fanının ayaklarından biri kırlımış gibi ama tam değil yani yamuk bu yüzden bir türlü oturmuyormuş neyse ben zaten vidalı soğutucu alıcam sevmedim yeni sistem klipsli soğutyucuları
Bir zamanlar kullanmıştım x48 kartımla Q9300 fakat güzel işlemciydi 1066 remlerimle gayet güzel 3 ghz stabil kullanıyordum fakat çok fazla bir sonuç beklenicek bir cpu değil üzgünüm
arkadaşlar çok fazla soru sordum biliyorum ama akvaryum pompasını nasıl su soğutmada kullanıyoruz.Yani rakor olarak ne takıyoruz ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme