Şimdi Ara

Q9300 İşlemci Stabilite Problemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eyw Elimden geldiğince katkı sağlarım kardeş.. __İyi Forumlar__
  • anakartın sağlam bi çipsete sahip.ramde 1100 mhz falan rahat olan bi ram.söylemek istediğim fsb yi 425 ram çarpanını 2.5 voltajını +40 ver
    cpu çarpanını 7.5 yap pcı frekanzı 100 yap olmazsa 104 yap.cpu voltajınıda ilk önce 1.35 civarı ver yetmezse arttırırsın soğutucun ne durumda bilmem ama ona göre ayarla
  • senin cpu vid bayağa düşükmüş anakartta aynı dediğim ayarlarda voltajı ilk önce 1.3 ver bence sonra arttr yeter kanımca fazla bile gelebilir deneye deneye bakman lazım
  • Tavsiyelerin için teşekkür ederim. Ocz vendetta performansında bir soğutucu kullanıyorum. (Markasını unuttum kusura bakmayın ).
    Şu anda evde değilim. Gidince deneyip sonuçları paylaşırım

İyi Forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SoFuu -- 8 Ağustos 2011; 19:14:52 >
  • İşlemci
    Çarpan ==> 7 + 0,5 = 7,5
    Fsb ==> 425 Mhz
    Voltaj ==> 1.35V

Ram
    Çarpan ==> 2.5
    Değer ==> 1063 Mhz
    Voltaj ==> +45V

İşlemci hızını sabit tutarak, ram değerini 800 Mhz - 1333 Mhz arasındaki mümkün olan frekanslarda denedim ama stabil çalışmadı.

PCI Frekansı ==> 100-104

Sonuç >>>>>>>>>> STABİL DEĞİL

Ve yeniden tekrarlıyorum;

Prime95 programında sadece işlemci odaklı testte (3.18 Ghz hızda) sorun yok. Ama işin içine rami de katınca 1 dakikaya kalmadan kitleniyor bilgisayar.

İşlemci ==> 2.99 Ghz///////Ram ==> 1064 Mhz >>>>>>>>>>> STABİL

İşlemci ==> 3.00 Ghz///////Ram ==> 1066 Mhz >>>>>>>>>>> STABİL DEĞİL

İşlemci ==> 3.18 Ghz///////Ram ==> 1063 Mhz >>>>>>>>>>> STABİL DEĞİL

2.99 Ghz hızda STABİL olup, 3.00 Ghz hızda STABİL OLMAYIŞI da ayrı bir soru işareti zaten!

Sorun, ramlerin anakarta uyum sağlayamayışından olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SoFuu -- 8 Ağustos 2011; 23:37:34 >

• ramlerin frekanslarını daha aşağı çekmeyi denedin mi?? 1060 gibi değerlerde çalışması şart değil frekansları 800 lere kadar çekebilirsen çek öyle dene..
  • İşlemci hızını sabit tutarak (3,18 Ghz), ram değerini 800 Mhz - 1333 Mhz arasındaki mümkün olan frekanslarda denedim ama yine de stabil çalışmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SoFuu -- 8 Ağustos 2011; 23:39:50 >
  • Sorun sadece ram testlerinden kaynaklanıyorsa ramleri örn. 4 tane ise 3 ünü çıkarın teker teker deneyin bakalım aynı sorunla karşılaşıcakmısınız... böylece sorun çıkaran ram i de rahatça bulabilirsiniz...
  • Ramlerde sorun olsaydı 2.99 Ghz işlemci hızı ve 1064 Mhz ram frekansında stabilite sağlar mıydı?

(Konuşma tarzımı yanlış anlamayın . Amacım çok bilmişlik yapmak değil . Sadece sağlıklı düşünce ortamı oluşturmaya çalışıyorum. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SoFuu -- 8 Ağustos 2011; 23:55:23 >
  • evet işte sorun da orda o 2,9 da destekleyip te 3,0 da desteklemiyorsa ramlerden biri alarm veriyor olabilir.. kesin birşey söyleyemem ama düşüncem böyle neden derseniz herşey normal işlemci stabil değerlerde çalışıyor.. ram testinde ramler çakılıyor... üstelik 1066 olan ramler 1064 de çakılıyor.
  • Tamam o zaman .

Yarın ilk fırsatta deneyeceğim .

Teşekkür Ederim .

İyi Geceler .

İyi Forumlar .
  • Bütün ramleri 1. slotta teker teker denedim;

İşlemci 3.18 Ghz hızda ve ram 1020 Mhz frekansta iken herbiri stabil çalışıyor.

Bu durumda ramlerde sorun olmadığını anlıyoruz. (Ram almaktan kurtuldum )

Bu sefer de 1. ve 2. slotta ikişer ikişer denemeye başladım; (Ramlere numara verdim )

İkişer ikişer denediğim ram numaraları ==> 1-2, 1-3, 1-4, 2-1, 2-3, 2-4...... vesayre bütün kombinasyonları denedim .

Stabil çalıştı

Bu sayede anakartın 1. ve 2. slotunda sorun olmadığını da anlıyoruz .

Aynı işlemi ramler ve anakrt bazında 3'lü olarak ta denedim.

Ve Zurnanın tabir etmekten hoşlanmadığım bir ses çıkardığı yere geldik .

3'lü denemelerimde sistem soğukken Prime95 testinde 1 dakikadan biraz fazla dayanıyor ve sonunda kitleniyor bilgisayar.

Hemen ardından bilgisayara reset atıp bir test daha yaptığımda 20 saniye gibi bir sürede kitleniyor.

Bu bana ramlerde sıcaklık sorunu olabileceğini düşündürdü.

Bilgisayarı kapatıp ramlere dokunduğumda el yakacak düzeyde sıcak olduğunu gördüm

Yetinmeyip, 4 rami de takıp, değişik kombinasyonlarla değişik frekanslar da denedimse de hiçbirinde stabiliteyi yakalayamadım.

Şimdiki sorum şu;

Ramler aşırı ısındığında sistem kendini korumak için hamle yapıp sistemi kitler mi?

Kesinlikle kitlenip reset atmıyor. Sanki bir film izlerken pause tuşuna basmış gibi durup kalıyor. Mouse bile oynamıyor. Ve reset tuşu da çalışmıyor. Açma-kapama düğmesine uzun süre basarak kapatıyorum.

Artık kırıp atacağım ramleri o olucak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SoFuu -- 9 Ağustos 2011; 21:17:28 >

• ram lerin aşırı ısınması sonucunda kitlenme ,reset,mavi ekran vb. sorunlar yaşanabilir.. ramleriniz soğutuculu olması lazım sadece 3 lü taktığınızda mı aynı sorunu alıyorsunuz yani 2 li taktığınızda da sorun yaşatıyor mu ?
  • bendede p43 anakart var ,q9300 işlemci voltajsız 2.87 de stabil kullanıyorum ,3.0 yapınca pc kendi kendie reset atıyor açılmıyor.
  • Tekli ve ikilide sorun yaşatmadı.

Ama 3'lü ve 4'lüde stabilite yok .

Tekli ve ikili denediğimde sistemi yeni açmıştım. Sıcaklıklar düşük değerlerdeydi.

İkili denemeden sonraki 3'lü ve 4'lü denemeleri üstüste hiç ara vermeden yaptım. O yüzden sıcaklıklar fırlamış olabilir.

Ayrıca ramlerimin üstünde özel bir soğutucu yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: musti38

bendede p43 anakart var ,q9300 işlemci voltajsız 2.87 de stabil kullanıyorum ,3.0 yapınca pc kendi kendie reset atıyor açılmıyor.

Aynısını ben de yaşıyorum şu an

Cpu 2.99 Ghz, ramler 1064 Mhz iken stabil

Cpu 3.00 Ghz, ramler 1066 Mhz iken stabil değil

NOT: Voltaj vermeyi denediniz mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SoFuu -- 9 Ağustos 2011; 21:44:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SoFuu

quote:

bendede p43 anakart var ,q9300 işlemci voltajsız 2.87 de stabil kullanıyorum ,3.0 yapınca pc kendi kendie reset atıyor açılmıyor.

Cpu 3.00 Ghz, ramler 1066 iken stabil değil

test için linx programını kullan bende 2.99 da stabil olmuyor linx testinde reset atıyor ancak 2.87 de stabil oldu.

• quote:

quote:

quote:

test için linx programını kullan bende 2.99 da stabil olmuyor linx testinde reset atıyor ancak 2.87 de stabil oldu.

Ben orthos ve prime95 programlarını kullandım.

Orthos 4 çekirdeği de test etmiyor.

Prime95 4 çekirdeği de test edyor.

Bir de linx programını denerim Sağol...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ben orthos ve prime95 programlarını kullandım.

Orthos 4 çekirdeği de test etmiyor.

Prime95 4 çekirdeği de test edyor.

Bir de linx programını denerim Sağol...

http://forum.donanimhaber.com/m_37458195/tm.htm
    bu konudan bakabilirsin programa..

• Ne yapmam lazım şimdi

Kesin olarak reset sebebini anlamanın bir yolu yok mudur?

Bu arada aklıma yine birşey geldi

2.99 Ghz >>>>>>>>>> 1064 Mhz ayarlarda stabil çalışan sistem

3.18 Ghz >>>>>>>>>> 1020 Mhz ayarlarda stabil değil.

Yani 1064 Mhz frekansta stabilken 1020 Mhz de stabil değil. 1064 Mhz de sıcaklığın 1020 Mhz dekinden daha yüksek olması lazım.

Bu durumda stabilite probleminin sıcaklıktan kaynaklandığı pek mantıklı durmuyor.

Siz ne düşünüyorsunuz?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.