Şimdi Ara

Q9400 işlemcili bilgisayar için geliştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşletmemizde kullanılmak üzere güzel bir bilgisayarı yardımlarınızla toparlamam olanaklı oldu. Firma da bilgisayardan hoşnut ve yüklü olmamak kaydıyla kendi bilgisayarımda da birtakım iyileştirmeler yapabileceğimi belirtti. Kullandığım bilgisayarın özellikleri;

İşlemci Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q9400 @ 2.66GHz
    Bellek (RAM) 4,00 GB
    Grafikler NVIDIA GeForce 9800 GT
    Oyun grafikleri 2559 MB Toplam kullanılabilir grafik belleği

Bilgisayarın mevcut anakartı
    gigabyte Ga-p35-s3g

* Bilgisayarın performansını yüklü bir yatırım yapmadan nasıl geliştirebilirim? Kullandığım alanda ağırlıklı olarak ram ve işlemci desteği gerekiyor. Kanımca işlemci şu an için idare eder, ancak ram konusu sıkıntılı. Kullandığım anakart DDR2 ramleri destekliyor. Boş kalan 2 slota 2+2 toplamda 4 adet daha ddr2 ekleyebilirim. Bilgisayarı gene iş amaçlı kullanacağım;

Ancak sanırım şu yapılabilir;

Anakartı Gigabyte GA-EP45T-UD3R ile değiştirirsem 16 GB DDR3 ram olarak desteklemem olanaklı ve işlemci değiştirmem gerekmiyor.

300-400 lira bütçe dahilinde yapabileceğim geliştirmeler için yardımcı olabilirseniz sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: jsiendeinss

İşletmemizde kullanılmak üzere güzel bir bilgisayarı yardımlarınızla toparlamam olanaklı oldu. Firma da bilgisayardan hoşnut ve yüklü olmamak kaydıyla kendi bilgisayarımda da birtakım iyileştirmeler yapabileceğimi belirtti. Kullandığım bilgisayarın özellikleri;

İşlemci Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q9400 @ 2.66GHz
    Bellek (RAM) 4,00 GB
    Grafikler NVIDIA GeForce 9800 GT
    Oyun grafikleri 2559 MB Toplam kullanılabilir grafik belleği

Bilgisayarın mevcut anakartı
    gigabyte Ga-p35-s3g

* Bilgisayarın performansını yüklü bir yatırım yapmadan nasıl geliştirebilirim? Kullandığım alanda ağırlıklı olarak ram ve işlemci desteği gerekiyor. Kanımca işlemci şu an için idare eder, ancak ram konusu sıkıntılı. Kullandığım anakart DDR2 ramleri destekliyor. Boş kalan 2 slota 2+2 toplamda 4 adet daha ddr2 ekleyebilirim. Bilgisayarı gene iş amaçlı kullanacağım;

Ancak sanırım şu yapılabilir;

Anakartı Gigabyte GA-EP45T-UD3R ile değiştirirsem 16 GB DDR3 ram olarak desteklemem olanaklı ve işlemci değiştirmem gerekmiyor.

300-400 lira bütçe dahilinde yapabileceğim geliştirmeler için yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Anakart: ASUS P5P43TD (Soket 775, 16 GB DDR3 RAM, 125 Watt TDP, USB 3.0)

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-asus-p5p43td-anakart-156135054/detay

RAM: Kingston 4 GB DDR3 1333 MHz CL9 1.5V Tek Modül

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-kingston-4gb-ddr3-1333mhz-tek-slot-ram-156764562/detay

PSU: Nagas AO500 500 Watt 80+ Bronze Aktif PFC

http://www.sinerji.gen.tr/nagas-500w-ao500-guc-kaynagi-80-bronz-aktif-pfc-pmu34393

İşlemci Soğutucu: Xilence M302 92 mm Intel / AMD

http://www.btmagaza.com/COO-XPCPUM302-M302-92mm-Fanli95W-TDPLGA-7751155-AMD-AM2-AM3-754-Islemci-Sogutucu,PR-15767.html

TOPLAM: 405 lira..

• jsiendeinss J kullanıcısına yanıt
    boş slotlara da ram ekleyin performans olarak faydası olur
    ekran kartını hd7770 gibi bir kartla değiştirin diyeceğim de. iş için demişsiniz. ekran kartı kullanan bir işlem yapmıyorsanız gerek yok.

işlemci soğutucusu alıp oc yaparsanız performans artar
  • tns1 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Bu mesajdan sonra sadece 4gb daha DDR2 ram ekleyip yoluma devam ettim. Bir süre sonra da HD değişikliği yaparak 2tb wd ile hafızayı yükselterek, monitörü de 23" olarak yeniledim.

Anlayacağınız üzre zaruri olan ihtiyaçlar karşılanıyor. Veya arada sırada boşta gördüğüm bir donanımı kamulaştırabiliyorum:)

Şimdi şöyle bir sıkıntım var(aslında kısmen de bir upgrade fırsatı)

Anakartım arıza sinyali veriyor. (tam olarak gitmiş değil ama gidici olduğuna dair teşhis konuldu)

Seçeneklerim şunlar.

* işyerinde işlemcisi e5430 ekran kartı pny quadro 600 olan bir iş istasyonuna ddr2 8 ram ile devam edebilirim
    * işyerinde işlemcisi i5 650 ekran kartı hd4600 serisi ekran kartı 8gb 1333mhz ddr3 ram ile devam edebilirim.
    * Anakartı yenileyebilir, duruma göre ddr3 8 ram ile destekleyebilirim
    * Kendi bilgisayarımdakiler dahi olmak üzere bu donanımlardan seçme yoluyla kombin yapabilirim.

i5 650 işlemci ve anakartı değiştirme seçeneklerinde ram yükseltebilirim. Zira işim gereği catia programı ve bir çok başka programı(diğerleri ağırlıklı olarak ofis programları/ ağır sayılabilecek birkaç data ile birlikte 4-5 sekme excell, 4-5 sekme outlook, pek çok klasör, ftp programı, vlc, chrome vs vs neredeyse sürekli olarak açıktır ) aktif olarak kullanıyorum ve 7-8 gb ramın yetersiz kaldığı durumlar olabiliyor.

* ram yükselteyim ben:) bu kısmı kesinledik.

Anakart ve ram önerisine ihtiyacım var. başka önerileriniz varsa buna da açığım. Bir bütçe kullanmam gerekecekse 1000 lirayı aşmaması gerekiyor:)

Şimdiden teşekkürler

• jsiendeinss J kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle yeni 775 pin islemci almanizi onermem. Elinizdeki islemci gayet guclu v3 2. Elde aranan bir islemci onu ve ramleri satip ustine de koyup i3 4160 ve h81 anakart kombosu yapabilirisniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 GB RAM
    Gtx 750ti

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • i5 650 li sistem daha iyi olacaktır iş istasyonu fazla kaçar size boş yere onu almaya gerek yok kimse söylememiş nedenini bilmiyorum ama yapabileceğiniz en mantıklı yatırım SSD almak sanırım.

Birde PC'yi sessizleştirmek için PSU Kasa işlemci soğutucu falan değiştirilebilir hemde eğer tamamen yeni PC toplamaya karar verilirse aynı PSU işlemci soğutucu Kasa SSD HDD falan kullanılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mokbu -- 2 Aralık 2015; 17:15:49 >
  • Planlar değişti.

Umduğumdan biraz daha iyi bir gelişme yakaladım.

GA-P61-S3 ANAKART 1155 SOKET
    İ5 3330 İŞLEMCİ
    RADEON HD6850 GRAFİK KARTI

olan bir makinayı bugün itibarıyla kamulaştırmış bulunuyorum.

Üzerinde 2 adet ram yuvası var

2* CORSAIR 8GB Value DDR3 1333MHz CL9 Tek Modül Ram ile devam etmeyi düşünüyorum.

SSD, kasa, soğutucu vs geliştirmeleri yapmayı çok isterim ama olanaklı olup olmadığı tartışmalı:)

1 defada bu kadar yol almak uygun gibi göründü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.