Şimdi Ara

Q9550 overclock yardım? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
1.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • @heatblast: senin P43 tü değilmi? bişey sorayım, mobo nun kendi oc programıyla fsbyi artırmayı denedinmi hiç? malum p43lerin limiti var fsb 436 da belki geçer windows altında ama bilmiyorum
  • Bende de aynı işlemciden var biosdan 1.425v , cpu-z de okunan 1.360v ile 4 GHZ de kullanıyorum P45 lik anakartda.Aslında voltajların bir kısmını auto da bırakmak en iyisi, sistem kendisi ihtiyaç olan gerilimi buluyor, ben ilk önce 1.4v vermiştim stabil olduğunu sanıyordum fakat bazı uygulamalarda sorun çıkarınca autoya aldım sistem otomatik olarak 1.425v vermiş ve şuan gayet stabil çalışıyor ama mch ve belleklere kendim manuel vermek zorunda kaldım çünkü sistemin verdiği voltaj yetersiz kalıyor, mch a 1.4v , 1130mhz ddr2 x4 lük ramlara ise 2.22v verdim.Sıcaklıklar boşta 40, yükte 60 civarı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Byran

Bende de aynı işlemciden var biosdan 1.425v , cpu-z de okunan 1.360v ile 4 GHZ de kullanıyorum P45 lik anakartda.Aslında voltajların bir kısmını auto da bırakmak en iyisi, sistem kendisi ihtiyaç olan gerilimi buluyor, ben ilk önce 1.4v vermiştim stabil olduğunu sanıyordum fakat bazı uygulamalarda sorun çıkarınca autoya aldım sistem otomatik olarak 1.425v vermiş ve şuan gayet stabil çalışıyor ama mch ve belleklere kendim manuel vermek zorunda kaldım çünkü sistemin verdiği voltaj yetersiz kalıyor, mch a 1.4v , 1130mhz ddr2 x4 lük ramlara ise 2.22v verdim.Sıcaklıklar boşta 40, yükte 60 civarı.

auto bırkam hiçbir zaman ansızın fazla voltaj verir kafaısna göre sonra gümler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

quote:

Bende de aynı işlemciden var biosdan 1.425v , cpu-z de okunan 1.360v ile 4 GHZ de kullanıyorum P45 lik anakartda.Aslında voltajların bir kısmını auto da bırakmak en iyisi, sistem kendisi ihtiyaç olan gerilimi buluyor, ben ilk önce 1.4v vermiştim stabil olduğunu sanıyordum fakat bazı uygulamalarda sorun çıkarınca autoya aldım sistem otomatik olarak 1.425v vermiş ve şuan gayet stabil çalışıyor ama mch ve belleklere kendim manuel vermek zorunda kaldım çünkü sistemin verdiği voltaj yetersiz kalıyor, mch a 1.4v , 1130mhz ddr2 x4 lük ramlara ise 2.22v verdim.Sıcaklıklar boşta 40, yükte 60 civarı.

oem olarak pc yi topladığın zaman biosu default ayarlarında bırakırsan zaten tüm voltajlar autoda dır, eğer dediğin gibi bir durum olacak olsa anakart firmaları bios un optimized default değerlerini autoda bırakmazlardı zaten.Ayrıca çok yüksek voltaj gidecek olursa cpu throttling moda geçer diğer mch ve ram gibi bileşenler ise mavi ekran yada donma şeklinde kendini belli eder.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

quote:

oem olarak pc yi topladığın zaman biosu default ayarlarında bırakırsan zaten tüm voltajlar autoda dır, eğer dediğin gibi bir durum olacak olsa anakart firmaları bios un optimized default değerlerini autoda bırakmazlardı zaten.Ayrıca çok yüksek voltaj gidecek olursa cpu throttling moda geçer diğer mch ve ram gibi bileşenler ise mavi ekran yada donma şeklinde kendini belli eder.

OC olmayınca AUTOda kalabilir. ama yinede stock voltajları elle girmekte fayda var.

• arkadaşalr yardım için sağolun ama bu konu kilit olsun:) bayadır yeni sistem kullanıyorum bu sistemi sattım satmadan önce 3.8 ghz lere çıkarmıştım iyi oluyordu:)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.