Şimdi Ara

Q9550 overclock yardım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
1.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anakart: gigabyte GA-EP45T-UD3LR (rev. 1.3)
    Ram: ocz platinum ddr3 2x2=4gb 1333mhz
    İşlemci: intel q9550 2.83 ghz
    İşlemci fanı: Zalman CNPS10X Quiet 120MM
    Kasa: inwin android midi tower atx gaming
    Power suply: thermaltake toughpower 1000w psu
    Ekran kartı: zotac gtx580
    bu sistemede işlemciyi 3.4 ghz den yukarı geçiremedim stabil olarak 3.8 yada 4.0 ghz ye overclock yapmak istiyorum yardımlarınızı bekliyorum saygılar

• güncel
  • güncel yokmu bilen
  • 3.8 için 450 fsb*8.5=3825 olur.ramleri kendin ayarlarsın memory multiplierden.ddr3 olduğu için ayarlar ne bilmiyorum.tüm voltajları elle stock degerlerine gir ama mch core a 1.3 ver 450 fsb için.cpu voltajınıda deneyerek bulursun.pcı express freqcy i 100 e sabitle oc yaparken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0245653D0 -- 2 Ocak 2011; 9:41:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0245653D0

3.8 için 450 fsb*8.5=3825 olur.ramleri kendin ayarlarsın memory multiplierden.ddr3 olduğu için ayarlar ne bilmiyorum.tüm voltajları elle stock degerlerine gir ama mch core a 1.3 ver 450 fsb için.cpu voltajınıda deneyerek bulursun.pcı express freqcy i 100 e sabitle oc yaparken.
    eyvlh sağolasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: gury

eyvlh sağolasın

Alıntıları Göster
    slm dostum yapamadım yahu o/c yi bakın biosun default değerleri bunlar.işlemci revision v0.işlemciyi 3.8ghz ye çıkaramadım gitti bi yardım lütfen

http://i54.tinypic.com/2it5st1.jpg
    http://i52.tinypic.com/16m2rq.jpg
    http://i56.tinypic.com/rvfxxw.jpg

• quote:

slm dostum yapamadım yahu o/c yi bakın biosun default değerleri bunlar.işlemci revision v0.işlemciyi 3.8ghz ye çıkaramadım gitti bi yardım lütfen

http://i54.tinypic.com/2it5st1.jpg
    http://i52.tinypic.com/16m2rq.jpg
    http://i56.tinypic.com/rvfxxw.jpg

Alıntıları Göster
    güncel please

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5 5600X overclock yardım.
    3 yıl önce açıldı
    Ryzen 5600 Overclock yardım!
    2 yıl önce açıldı
    Q6600 overclock..
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

güncel please

Alıntıları Göster
    işlemci revision e0 vid 1.250
  • quote:

işlemci revision e0 vid 1.250

Alıntıları Göster
    yokmu yardım edecek
  • quote:

yokmu yardım edecek

Alıntıları Göster
    güncel
  • quote:

güncel

Alıntıları Göster
    güncel yardım
  • quote:

güncel yardım

Alıntıları Göster
    arkadasım bence sorunu ram ler yapıordur ramlere knedine en yakın hıza cek yanı1066 mhz daha sonra işlem ciye kücük degerlerde ek voltaj ver dene yerk cık dün amd 2200 u 1 gz den 1.9 oc yaptım mesela sorun voltaj daha cıkamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: dhsacit

arkadasım bence sorunu ram ler yapıordur ramlere knedine en yakın hıza cek yanı1066 mhz daha sonra işlem ciye kücük degerlerde ek voltaj ver dene yerk cık dün amd 2200 u 1 gz den 1.9 oc yaptım mesela sorun voltaj daha cıkamıyorum

Alıntıları Göster
    dostum 3.4 ghz yaptım ama 3.8 yapamıyorum dengesizlik oluyo sanırım eklediğim resimde neleri değiştirmem lazım dengeli olması için 3.8 ghz için.acaba bu işlemciyi ddr3 ramlerle oc lu olarak 3,8 ghz yapan yokmu?
  • quote:

dostum 3.4 ghz yaptım ama 3.8 yapamıyorum dengesizlik oluyo sanırım eklediğim resimde neleri değiştirmem lazım dengeli olması için 3.8 ghz için.acaba bu işlemciyi ddr3 ramlerle oc lu olarak 3,8 ghz yapan yokmu?

Alıntıları Göster
    güncel
  • quote:

güncel

Alıntıları Göster
    yokmu yardım edecek şu değerlere bakıpta neyi ne kadar artırmam gerek neleri ayarlamam gerek ne yaptıysam 3.8 yapamadım
  • quote:

yokmu yardım edecek şu değerlere bakıpta neyi ne kadar artırmam gerek neleri ayarlamam gerek ne yaptıysam 3.8 yapamadım

Alıntıları Göster
    öncelikle köprü, ram ve cpu voltajalrını autodan minumum değerlere alıp az az fsbyi yükseltip bir yandanda ramları 1333 mhz i geçmeyecek şekilde çarpan koydunmu ? eğer koyduysan ve hala daha olmuyorsa fsbyi çok artırmışsındır köprü ve cpu voltaj istiyordur birer kademe verip test edebilrsin fazla abartmadan ama.

şuanda kullandığın sistem OC için süper bileşenelre sahip o işlemci enaz 3.8 ghz çalışır anakrt ise 500 mhz fsb görür. işlemci 4 ghze kadar yolu var.

edit: stabilite için rama şimdilik dokunma. önce cpuyu yola koy sonra ramıda oc edersin çünkü tam oc lik bir ram var elinde

edit2: resimleri şimdi farkettim ağzım açık kaldı hiç DH oc nasıl yapılırı okumadınmı değilmi? kardeş 2 eksiğin var pci ex frequency yi 100 e sabitle. voltajların hepsini elle gireceksin AUTO da bırakılırmı yakıcaksın sistemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 4 Ocak 2011; 19:37:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

öncelikle köprü, ram ve cpu voltajalrını autodan minumum değerlere alıp az az fsbyi yükseltip bir yandanda ramları 1333 mhz i geçmeyecek şekilde çarpan koydunmu ? eğer koyduysan ve hala daha olmuyorsa fsbyi çok artırmışsındır köprü ve cpu voltaj istiyordur birer kademe verip test edebilrsin fazla abartmadan ama.

şuanda kullandığın sistem OC için süper bileşenelre sahip o işlemci enaz 3.8 ghz çalışır anakrt ise 500 mhz fsb görür. işlemci 4 ghze kadar yolu var.

edit: stabilite için rama şimdilik dokunma. önce cpuyu yola koy sonra ramıda oc edersin çünkü tam oc lik bir ram var elinde

edit2: resimleri şimdi farkettim ağzım açık kaldı hiç DH oc nasıl yapılırı okumadınmı değilmi? kardeş 2 eksiğin var pci ex frequency yi 100 e sabitle. voltajların hepsini elle gireceksin AUTO da bırakılırmı yakıcaksın sistemi

Alıntıları Göster
    öncelikle cevap için teşşekkür ederim su anda oc suz hali yani default hali öyleydi auto ben oraya koyduğum resimler def hali.

• quote:

öncelikle cevap için teşşekkür ederim su anda oc suz hali yani default hali öyleydi auto ben oraya koyduğum resimler def hali.

Alıntıları Göster
    auto olanları ne olarak gireyim def halindeki değerleridemi oraya gireyim?
  • quote:

auto olanları ne olarak gireyim def halindeki değerleridemi oraya gireyim?

Alıntıları Göster
    evet minimum neyse onları gir sonra istiyorsa az az voltaj yükselt. cpu ve köprü %100 isteyecektir 3.8 ghzde. 4-5 kademede stabiltie sağlanır diye inanıyorum. fazlsaını vermek zaten iyi değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

evet minimum neyse onları gir sonra istiyorsa az az voltaj yükselt. cpu ve köprü %100 isteyecektir 3.8 ghzde. 4-5 kademede stabiltie sağlanır diye inanıyorum. fazlsaını vermek zaten iyi değil.

Alıntıları Göster
    önce fsb'yi 450 yap
    sonra ram frekansını 2,4 çarpanı olması lağzım ona getir 1080 mhz olur (veya 3 çarpanlı yap 1350mhz olur)
    sonra pcı-e frekansını 100mhz yap
    işlemci core voltajını 1,400v olarak seç (stabilire durumuna göre değiştirirsin)
    işlemci termination voltajını 1,300 yap (1,250 de olabilir)
    MCH voltajını 1,200 yap
    diğer voltajları normal yap
    stabil 3,8 ghz olması lağzım

(daha önce yazardım ama banladım ban süresi biraz önce bitti)

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.