Şimdi Ara

### ► QASHQAİ KULÜBÜ ◄ ### (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
16.081
Cevap
292
Favori
1.837.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
34. Sırada  bugün en iyi #16
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: myelkovan

Orti5
    Bende cenmax lara bakıyordum. Nasıl memnun musunuz? bir sorun yaşadınız mı hiç? cam modülünü takmak için şöför kapısını mı söküyorlar? nasıl montaj yapıyorlar?
    Bende, herkesin gereksiz gördüğü cam kaldırma ve otomatik ayna kapatma işini düşünen tek kişiyim sanmıştım
    Teşekkürler.

Gayet memnunum. Şoför kapısı değil de direksiyonun sol alt tarafı açılıp takıldı diye biliyorum. Montajın çok kısa sürdüğünü satış temsilcisi söylemişti. BMW, Volkswagen daha önce ve Peugeot şu an bu özellik için dünya para istiyor; paket halinde satıyorlar (Peugeot 3008 ayna paketi 400 TL).
  • myelkovan sen samsun nissanda kime sordun allah aşkına ismi nedir, bide ben sorim haftasonu gitmişken hayır diğer nissanlara olupta qashqai ye olmamasınıda anlamadım zaten HR16DE motoru nissanın birçok aracında kullanılıyor zaten samsun nissan böyle birşey demesini aklım almadı zaten ,çünkü adamlar birçok qashqai ye teleflex i kendi takıyor vede motoruda garantiden çıkarmıyor
  • Hmmm vede Amasyada Teleflexli Qashqaileri ile gezen iki tanıdığım var , birinin aracı 40000 üzeri diğeri 60000 civarlarında bakım masrafı dışında bir sıkıntıları yok , zaten qashqai almamın vede lpg taktırmamın nedeni bu 2 kişi
  • quote:

Orijinalden alıntı: manager79

quote:

Orijinalden alıntı: orti5

quote:

Orijinalden alıntı: manager79

Nissan servislerinde tavsiye edilen satış fiyatı, 71 TL dir.

Ben servisin yedek parça bölümüyle görüşünce bana verilen fiyat 200 TL. Servisin de adını vereyim : Yer-Ka.

2 Tip bagaj havuzu var, muhtemelen size aksesuar kataloğundaki ürünün fiyatını vermişlerdir.

Yukarıda resimlerini eklediğim, HK600-A1011 numaralı ürünü sorunuz.

Tekrar hatırlatayım, tavsiye edilen satış fiyatı 71 TL..

Dediğiniz yumuşak bagaj havuzu Qashqai'ın değil, resimdeki de Qashqai'ya uymaz zaten. Qashqai'ın
    yumuşak bagaj havuzu parça kodu bu: "KE965-JD5S0". Dediğiniz parça 71 TL olabilir ama Qashqai'ın yumuşak bagaj havuzunu bir daha sordum ve yine 200 TL fiyat verdiler.

• quote:

quote:

Orti5
    Bende cenmax lara bakıyordum. Nasıl memnun musunuz? bir sorun yaşadınız mı hiç? cam modülünü takmak için şöför kapısını mı söküyorlar? nasıl montaj yapıyorlar?
    Bende, herkesin gereksiz gördüğü cam kaldırma ve otomatik ayna kapatma işini düşünen tek kişiyim sanmıştım
    Teşekkürler.

Gayet memnunum. Şoför kapısı değil de direksiyonun sol alt tarafı açılıp takıldı diye biliyorum. Montajın çok kısa sürdüğünü satış temsilcisi söylemişti. BMW, Volkswagen daha önce ve Peugeot şu an bu özellik için dünya para istiyor; paket halinde satıyorlar (Peugeot 3008 ayna paketi 400 TL).

arkadaşım hangi servise taktırdın modülü ve fiyatı ne civarda oldu acaba

• Qashqai'in 100000 km'lik test sonuçları, bu haftaki Auto Show dergisinde.
  • quote:

Dediğiniz yumuşak bagaj havuzu Qashqai'ın değil, resimdeki de Qashqai'ya uymaz zaten. Qashqai'ın
    yumuşak bagaj havuzu parça kodu bu: "KE965-JD5S0". Dediğiniz parça 71 TL olabilir ama Qashqai'ın yumuşak bagaj havuzunu bir daha sordum ve yine 200 TL fiyat verdiler.

İstersen bu linke bir bak...

• quote:

Orijinalden alıntı: MVDR

Qashqai'in 100000 km'lik test sonuçları, bu haftaki Auto Show dergisinde.

Qashqai Benzinli mi, dizel mi ..
  • quote:

orti5, sormuşken HK600-A1011 numaralı ürünü de sorsaydın keşke. manager79 bu işin içinde olan bir arkadaş, yanlışlık olacağını pek düşünmüyorum. Ayrıca kodla birlikte verilen resim muhtemelen temsili resimlerdir.
  • Lpg Konusunda

Malesef bende hayal kırıklığına uğradım. Brc araştırmalarım sonucunda herkes takarız, sorun yok demişti, Sizlerin teleflex önermeniz üzerine, teleflex araştırdım ve hakkaten teleflexin daha iyi olduğuna kanaat getirdim. Teleflex takan bir yerle görüştüm beni bu konuda uyardılar ve bu bilgiyi samsundaki nissan servisinden aldıklarını söylediler. Teleflexe teşekkür ediyorum ayrıca. Sanırım samsun servisi lpg konusunda tecrübeliymiş. İnternetden samsun servisinin numarasını buldum ve aradım lpg konusunda bilgi almak istiyorum dedim, birisine bağladılar. Vaktiyle kendileride takmışlar, başlangıçta hiç bir sorun yokmuş, ancak sipob arızalı lpg'li qashqailer gelince incelemişler ve sibopların aşırı ısıdan dolayı zarar gördüğünü görmüşler. Tamiri 700 TL.
    Bu durum 20.000 km de de olabilir 40.000 - 50.000 km dede olabilir diyorlar, Kullanılan yakıta görede değişebilir, kullanım şekline görede de. Ancak Lpg nin brc, teleflex, lovato vs marka olmasıyla ilgili bir durum değilmiş. Siboplarda kullanılan malzemenin daha yumuşak bir maddeden yapılmış olmasından dolayı.

Bende kabaca hesap yaptım 20.000 km de 6000 TL benzin yakarım (30 kuruş üzerinden)
    Lpg olsa 3000 TL yakarım
    3000 gaz + 2250 lpg takdırma + 700 sibop = 6000 TL. Yani ilk 20.000km de hiçbir karım olmayacak. Arabadakı değişikliklerde cabası.

• quote:

Orijinalden alıntı: drahmet

quote:

quote:

Orti5
    Teşekkürler.

arkadaşım hangi servise taktırdın modülü ve fiyatı ne civarda oldu acaba

Muhtemelen 80-110 TL arası bir fiyatı olmalı. Aracı satın aldığım bayiinin servisi taktı: Yer-Ka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orti5 -- 24 Aralık 2009; 17:50:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Egé

quote:

Orijinalden alıntı: MVDR

Qashqai'in 100000 km'lik test sonuçları, bu haftaki Auto Show dergisinde.

Qashqai Benzinli mi, dizel mi ..

2.0 benzinli
  • Hmm bide samsun nissan daki makina mühendisiyle ben konuşim bakalım sorada yazim burdan yorumlarını Vaktiyle takmışlar yazmışsın ama hala çatır çatır takıyolar teleflex i hatta ordaki satış müdürünün kendi arabası 2010 1.6 nissan note lpg li aynı motor sonuçta qashqai le bu kadar sıkıntı gözünün önünde yaşansa yaklaşırmı acaba teleflexe Dediğim gibi bide ben konuşim yazım yorumları , zaten benim araç 2 aylık ama 12000 de ,bu lpg kilometre ilişkisinden sizleri haberdar ederim zamanla km ler hızlı akıyo valla benim arabada

• quote:

quote:

Orti5
    Teşekkürler.

quote:

sizin cam modülü camları tek tek mi kapatıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kotra -- 24 Aralık 2009; 22:15:52 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Egé

quote:

quote:

Kontak kapatınca aynaların ve açık unutulan camların otomatik kapanmasını Nissan'a sordum.
    ...................

Aslında 25-40 Tl lik cam kapama modülü ile 4 cam ve aynaları kapatmak mümkün ancak bunu bizim arabaya tititzlikle yapabilecek usta olduğunu sanmıyorum. Kendim kafaya takarda yaparsam başka...

Ben o parçayı serviste servis ustasına taktırdım. Hatta markası Cenmax.

Taktırdığınız modül 4 camı ve aynaları birlikte mi kapatıyor yoksa sadece camlar için mi ? Mesela ben oluyorsa sadece camların kapanmasını tercih ederdim.. Modülün ismi, kodu gibi net olarak şunu istiyoruz diyebileceğimiz belirleyici bir adı var mı ?

Ayrıca toplam ne kadar ödediniz..

Ben aracı alırken bayiinin hediyesiydi. Önce aynaları sonra camları kapatıyor. Ayna kapama tuşu ortada ise aynaları kapatmıyor. Faturada yazan adı Cenmax cam kaldırma modülü.

Bir daha da DH'den maç takip edersem. Ne kadar farklı takım tutan varsa topice girip salak salak konuşuyor. Birine ''aklın kıt mı '' yazınca da yöneticiler doksana takıveriyor seni
    Bugün Orti5'in yazısından sonra Cenmax'ı aradım. Ayna ve camları otomatik kapatan modülü taktırmak istediğimi söyledim. 2010 modellere takamadıklarını, beynin bozulabileceğini söylediler. Orti5 senin aracın da 2010, nerde taktırdın paylaşır mısın? İstanbul ise süper..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgywer -- 25 Aralık 2009; 14:48:03 >

• Pardon Orti5, Yer-Ka da taktırmışsın. Sitesine baktım, servisi maslak atatürk sanayi sitesindeymiş. Yarın orayı da arayayım.
  • Cenmax ı bende aradım işten anlamayan birisi açtı. Kore mi neresiyse işte ordan parça gelmiyormuş ürün yok bulamazsınız dedi. Ürün reklamlarında Türk Malı yazıyor dedim yok dedi. Gittigidiyorda var 30 TL ye satılıyor özellikle 4+1 almak lazım aynayıda kapatmak için. Cenmaxcılar bu aletin nasıl takıldığını bilmiyor muhtemelen sorularıma anlamsız cevaplar verdiler. Onlar sadece alıp satıyor belliki. Bende almayı düşünüyorum pazartesi servisle gideceğim. Daha önce takan bir yer olsa iyi olur tabiiki. Yer-Ka yı arayıp bende bilgi alayım.
  • Aracım 2010 model. Bu parçanın beyne zarar vermediğini; sadece alarmın ve chip tuningin beyne zarar verdiğini söylediler. Eğer yakınsanız; Yer-Ka'nın Okmeydanı Memorial Hastanesi yanında bir showroomu ve servisi de var. Ben aracı oradan aldım.
  • quote:

sizin cam modülü camları tek tek mi kapatıyor.

Evet, tek tek kapatıyor.
  • quote:

Cenmax ı bende aradım işten anlamayan birisi açtı. Kore mi neresiyse işte ordan parça gelmiyormuş ürün yok bulamazsınız dedi. Ürün reklamlarında Türk Malı yazıyor dedim yok dedi. Gittigidiyorda var 30 TL ye satılıyor özellikle 4+1 almak lazım aynayıda kapatmak için. Cenmaxcılar bu aletin nasıl takıldığını bilmiyor muhtemelen sorularıma anlamsız cevaplar verdiler. Onlar sadece alıp satıyor belliki. Bende almayı düşünüyorum pazartesi servisle gideceğim. Daha önce takan bir yer olsa iyi olur tabiiki. Yer-Ka yı arayıp bende bilgi alayım.

Cenmax Yenibosna takılamayacağını ve beyne zarar verdiğini söylemişti. Bugün Yer-Ka'yı aradım.Cam-ayna kapatma modülünü daha önce 2-3 QQ'ye taktıklarını, sorun çıkmayacağının garantisi olmadığını fakat taktıkları araçlardan herhangi bir sorun kendilerine iletilmediğini söylediler. Montaj bir günlerini alıyormuş ve herşey dahil 240 TL. Açıkçası bir gün süren montaj işlemi beni soğuttu bu modülü taktırmaktan. Eski aracımın teybinde kaset sıkışmıştı. Kaseti çıkartmak için konsolu sökmüşler. Aracı aldım, karşıya eve geçerken tam Boğaz Köprüsü üstünde bir baktım klimanın sıcağı çalışmıyor. 2 gün sonra halledebildim. Aradan 1 gün geçmedi bu sefer de korna çalmamaya başladı (belki de aldığım zamanda çalmıyordu ama denemediğim için 3 gün sonra fark ettim), tekrar gittim kornayı değiştirdiler fakat kornanın yenilenmesi de sorunu çözmedi, ara ara basıyordu fakat genellikle çalışmıyordu. Kısacası bir sorun çözmek isterken 2 yeni sorun çıktı. Bu nedenle bu modülü taktırdığımda da yeni sorunlardan karşılaşmaktan kokuyorum.
    Myelkovan öğrendiklerini yazar mısın? Teşekkürler..

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.