Şimdi Ara

### ► QASHQAİ KULÜBÜ ◄ ### (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16.084
Cevap
293
Favori
1.839.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cam modülü cenmax 30 - 40 TL ve takmak için 20 TL falan almaları lazım 240 TL çok ucmuşlar. Demekki millet tutturduğuna yapıyor. Pazartesi serviste olacağım konuyu görüşeceğim bakalım Anakara da ne diyecekler. Kaldıkı öyle arabanın göğsünü falan sökmeden basitçe yapıyorlardır ama bakalım.
  • Beyler merhaba bende Quahqai almayı planlıyorum, ancak kafamda bazı soru işaretleri var.
    1. Araba ses yalıtımı konusunda nasıl yol sesini çok alıyormu
    2. 2008 model 2.0 dizel otomatik ikinci el bir araç beğendim. 2008 modellerin şu an satılan 2009 sıfır 2.0 ile donanım açısından çok farkı varmı? Ör cep telefonu ile baş konuş özelliği varmı?
    3. Bulunduğunuz illere göre şehir içi yakıt tüketiminiz nasıl ? Lakin resmi sitedeki tüketim düşünülürse çokta yakıt cimrisi değil.
    Yanıtlarınızı bekleyecem şimdiden teşekkürler
  • 1. yalıtım konusu kişiye göre değişen bir şey. kimini rahatsız ediyor, kimi gayet memnun. forumdaki mesajlarda kişilerin görüşlerine ulaşabilirsin.
    2. donanım olarak mutlaka fark vardır. Ancak 2.0 dizel, QQ'nin en üst versiyon donanımına sahip. Bluetooth özelliği 2009 model ve sonrasında standart oldu. Ancak 2008 Full araçta olması da muhtemel. En doğrusu ilgilendiğin aacın sahibine sormak olacaktır.
    3. Dizel kullanan arkadaşlar cevap vereceklerdir... Ancak o cüssede bir araç için cimri olduğu söyleyebilirim.

kolay gelsin...
  • biraz önce araç satıcısı ile görüştüm ve 2009 modelde olan ve bunda olmayan bluetoot özelliği ve hız sabitleyici dediki, bu ikinci özelliğin olmaması bende hayal kırıklığı yarattı
  • Dün sağ camı açtım ve kapatamadım. Hemen servise gidip durumu anlattığımda biriken tozun sıkıştırma yaptığını söyleyip cam raylarına kontak sprey sıktıklarında sorun çözüldü. Uygun bir zamanda gelin cam-fitil arası boşlukları ayarlayalım dediler. İşin tuhaf yanı araba çamura batmış filan da değildi. Bu kadar hassas yani. Sizin de başınıza gelebilir, dikkatli olmakta fayda var.
  • ARACI GORMEK ICIN BUGUN ANKARA NISSANA GITTIM
    DOGAN GORUNUMLU SAHIN MISALI JEEP GORUNUMLU BINEK MIS
  • Bence araç satıcısı aracın özelliklerini bilmiyor. Bluetooth tüm Qashqai'lerde (en alt donanımda bile) standarttır. Ayrıca 2008 model 2.0 motorlu araçlar tekna executive donanımlı olup hepsinde cruise control vardır.
  • Bu konuda arkadaş haklı olabilir. Tanıdığım birisi aracında hız sabitleyicinin olup olmadığını bilmiyordu. Arabayı 2 yıldır kullandığı halde. Kendisine ben gösterip öğrettim. Gerçi hız sabitleyiciyi öğrendikten sonra aracı hız sabitleyici ile kullanırken dalıp bariyerlere sürtmüştü. Bazı insanlar hiç meraklı olmuyor.

• Selamlar, geçen hafta Okmeydanı Yerkadan 1,5dci visiamı aldım, QQ için en uygun renk olarak beyazı gördğümden beyaz tercih ettim, araçta değişiklik olarak

1-Sert plastik bagaj havuzu almak istiyorum, ancak kafam karıştı serviste 200tl yan sanayi 75-80tl'ye havuz var, hangisini önerirsiniz, kullanan ve memnun kalan arkadaşlar, nereden ve kaça aldıklarını yazarsa sevinirim,

2- Kontak açılınca açılan ve kapanınca kapanan aynalar çok iyi olurdu, forumda yazılanları okudum, bu işlemi yaptıran başka arkadaşlar var mı? tavsiye ederler mi?

3- Radyo antenini balık sırtı anten şekline getirmek istiyorum, sizce yapılabilir mi? beyaz QQ da beyaz balık sırtı antenin iyi duracağını düşünüyorum, tavsiyelerinizi bekliyorum.Saygılarımla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vetborn
    3- Radyo antenini balık sırtı anten şekline getirmek istiyorum, sizce yapılabilir mi? beyaz QQ da beyaz balık sırtı antenin iyi duracağını düşünüyorum, tavsiyelerinizi bekliyorum.Saygılarımla.

Çok yakışır, ancak radyo anteni olarak kullanamazsınız.

Benim bildiğim Shark tipi antenlerinin işe yarayanları GSM veya WiFi anteni olarak kullanılıyor. İşe yaramayanlar ise süs amaçlı kullanılıyor. Aktif alıcı olarak kullanamazsınız.

Süs olmayan Shark tipi radyo alıcısı olan modacar'ın bir ürünü var. Ancak QQ'ların anteni ile uyumlu bilemem.

http://www.hepsiburada.com/modacar-elektronik-amfm-tavan-radyo-anteni-760204/productDetails.aspx?categoryid=264129&productid=otm760204

urun.gittigidiyor.com
    Sayfa Bulunamadı - Gittigidiyor
    http://urun.gittigidiyor.com/elektronik-shark-anten-fm-am_W0QQidZZ22457794

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MVDR -- 28 Aralık 2009; 1:22:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: orti5

quote:

Orijinalden alıntı: manager79

quote:

Orijinalden alıntı: orti5

quote:

Orijinalden alıntı: manager79

Nissan servislerinde tavsiye edilen satış fiyatı, 71 TL dir.

Ben servisin yedek parça bölümüyle görüşünce bana verilen fiyat 200 TL. Servisin de adını vereyim : Yer-Ka.

2 Tip bagaj havuzu var, muhtemelen size aksesuar kataloğundaki ürünün fiyatını vermişlerdir.

Yukarıda resimlerini eklediğim, HK600-A1011 numaralı ürünü sorunuz.

Tekrar hatırlatayım, tavsiye edilen satış fiyatı 71 TL..

Dediğiniz yumuşak bagaj havuzu Qashqai'ın değil, resimdeki de Qashqai'ya uymaz zaten. Qashqai'ın
    yumuşak bagaj havuzu parça kodu bu: "KE965-JD5S0". Dediğiniz parça 71 TL olabilir ama Qashqai'ın yumuşak bagaj havuzunu bir daha sordum ve yine 200 TL fiyat verdiler.

Sayın orti5

HK600-A1011 Qashqai için özel üretilmiş olup, KE965-JD5S0 numaralı ürünü pahalı bulan müşteriler için, alternatif olarak satışa sunulmuştur.
    ### ► QASHQAİ KULÜBÜ ◄ ###

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manager79 -- 28 Aralık 2009; 11:13:06 >

• selam bende aranıza katıldım ama arabam henüz katılmadı:) ingiltereden yola çıktı.1.5 dci tekna cam tavan beyaz. illa beyaz isteyince bekliyoruz gelmesini
  • San. rahmi2253,

2008 QQ 2.0 DCİ TEKNA EXECUTIVE sahibiyim. 40,000km oluyor.

1 - bence ses yalıtımı başarılı değil. Sedan arabalarla karşılaştımak doğru olmaz ama misal A4 dizel bir araçla karşılaştıma şansım oldu geçen hafta, audi'la arasında çok fark var.
    2 - 2008 Executive modelde bluetooth mevcut, dolayısıyla araç üzerinden (hatta direksiyon üzerinden) kontrol edebiliyorsunuz, hatta phonebook'a kayıt girerseniz telefonu kullanmadan işler halledilebilyor.
    3 - Karma (70% sehir içi / köprü geçmiyorum)) 8,0-8,5lt arası tüketim rakamını gösteriyor bilgisayar, servise göre gelen araçlar arasında en düşük tüketim rakamlarıdan biriymiş. Ben aracı fazlasıyla yumuşak kullandığımı belirtmem gerekiyor.
    4 - Cruise kontrol, koltuk ısıtma, oto far-silecek vb. bir sürü aksesuar mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcgywer

quote:

Orijinalden alıntı: myelkovan

Cenmax ı bende aradım işten anlamayan birisi açtı. Kore mi neresiyse işte ordan parça gelmiyormuş ürün yok bulamazsınız dedi. Ürün reklamlarında Türk Malı yazıyor dedim yok dedi. Gittigidiyorda var 30 TL ye satılıyor özellikle 4+1 almak lazım aynayıda kapatmak için. Cenmaxcılar bu aletin nasıl takıldığını bilmiyor muhtemelen sorularıma anlamsız cevaplar verdiler. Onlar sadece alıp satıyor belliki. Bende almayı düşünüyorum pazartesi servisle gideceğim. Daha önce takan bir yer olsa iyi olur tabiiki. Yer-Ka yı arayıp bende bilgi alayım.

Cenmax Yenibosna takılamayacağını ve beyne zarar verdiğini söylemişti. Bugün Yer-Ka'yı aradım.Cam-ayna kapatma modülünü daha önce 2-3 QQ'ye taktıklarını, sorun çıkmayacağının garantisi olmadığını fakat taktıkları araçlardan herhangi bir sorun kendilerine iletilmediğini söylediler. Montaj bir günlerini alıyormuş ve herşey dahil 240 TL. Açıkçası bir gün süren montaj işlemi beni soğuttu bu modülü taktırmaktan. Eski aracımın teybinde kaset sıkışmıştı. Kaseti çıkartmak için konsolu sökmüşler. Aracı aldım, karşıya eve geçerken tam Boğaz Köprüsü üstünde bir baktım klimanın sıcağı çalışmıyor. 2 gün sonra halledebildim. Aradan 1 gün geçmedi bu sefer de korna çalmamaya başladı (belki de aldığım zamanda çalmıyordu ama denemediğim için 3 gün sonra fark ettim), tekrar gittim kornayı değiştirdiler fakat kornanın yenilenmesi de sorunu çözmedi, ara ara basıyordu fakat genellikle çalışmıyordu. Kısacası bir sorun çözmek isterken 2 yeni sorun çıktı. Bu nedenle bu modülü taktırdığımda da yeni sorunlardan karşılaşmaktan kokuyorum.
    Myelkovan öğrendiklerini yazar mısın? Teşekkürler..

Cenmax'ın sitesindeki forma QQ'ler için uyumlu cam kapama modülü bulunup bulunmadğını sordum gelen cevap aşağıdaki gibidir

Merhaba,
    Aracınızın direk data beyni ile çalıştığı için cam kaldırma modülü sağlıklı çalışmamaktadır.
    Ürünlerimizi tercih ettiğiniz için teşekkür eder,iyi günler dileriz.

Saygılarımızla...
    Centrum Ltd.

• Cenmax sattığı ürün hakkında bilgisiz bunu daha önceki telefon görüşmemde anlamıştım. Sorduğum sorulara saçma sapan cevaplar verdiler. Zaten urunu yurt dışından getiriyorlar hepsi bu anladığım kadarıyla. İstanbulda olsam takdıracaktım ama ankara da kobay olarak kullanılmak istemiyorum.

Kullanan arkadaşlar var ve sorun yok diyorlar.
    Ankara da servise gittim yok olmaz takmayız zararlı falan filan dedi. Arabanın orjinalini bozmamak lazımmış, iyi bişey olsa nissan yaparmış. Sonrada lpg konusunu sordum tanıdık bir arkadaş var takıyorlar çok uyumlu dedi takdır dedi. Anlamıyorum cam modülü zararlı ama lpg zararlı değil. Samsun servisi 20-30 bin klometrede siboplar bozulabilir diyor. Ankara ise olabilir bazı arabalarda sorun olabilir her arabada olacak diye birşey yok diyor, yada kullanımla alakalıymış
    Arabanın şase nosuna baktılar ve direksiyon bağlantı yerine bir kelepçe taktılar.
  • Samsun nissan la konuştum lpg ile ilgili bir sıkıntı yok , daha hiçbir qashqai de motor açmadıklarını söylediler.
  • Ne alaka şimdi ya bende arayıp samsun servisine sormuştum. Samsunda 2 servis mi var acaba? Biri öyle diyor biri böyle. sipob arızası yapıyor ve tamiri 700 TL demişlerdi. Demekki siboplar far gibi dışardan değiştiriliyormuş hiç motor açmadıklarına göre. Ben nissan a yazacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkhan

San. rahmi2253,

2008 QQ 2.0 DCİ TEKNA EXECUTIVE sahibiyim. 40,000km oluyor.

1 - bence ses yalıtımı başarılı değil. Sedan arabalarla karşılaştımak doğru olmaz ama misal A4 dizel bir araçla karşılaştıma şansım oldu geçen hafta, audi'la arasında çok fark var.
    2 - 2008 Executive modelde bluetooth mevcut, dolayısıyla araç üzerinden (hatta direksiyon üzerinden) kontrol edebiliyorsunuz, hatta phonebook'a kayıt girerseniz telefonu kullanmadan işler halledilebilyor.
    3 - Karma (70% sehir içi / köprü geçmiyorum)) 8,0-8,5lt arası tüketim rakamını gösteriyor bilgisayar, servise göre gelen araçlar arasında en düşük tüketim rakamlarıdan biriymiş. Ben aracı fazlasıyla yumuşak kullandığımı belirtmem gerekiyor.
    4 - Cruise kontrol, koltuk ısıtma, oto far-silecek vb. bir sürü aksesuar mevcut.

İstersen önce A4 ile QQ'nin fiyat karşılaştırmasını yap, ondan sonra ses yalıtımını kıyaslarsın

• quote:

Orijinalden alıntı: vetborn

Selamlar, geçen hafta Okmeydanı Yerkadan 1,5dci visiamı aldım, QQ için en uygun renk olarak beyazı gördğümden beyaz tercih ettim,
    .................................

quote:

Orijinalden alıntı: tutkukağan

selam bende aranıza katıldım ama arabam henüz katılmadı:) ingiltereden yola çıktı.1.5 dci tekna cam tavan beyaz. illa beyaz isteyince bekliyoruz gelmesini

Arkadaşlar araçlarınız hayırlı olsun, güle güle kullanın. Listeye de ekledim sizleri.. Hoşgeldiniz..
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.