Şimdi Ara

### ► QASHQAİ KULÜBÜ ◄ ### (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
16.084
Cevap
293
Favori
1.839.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: myelkovan

........
    Geçen gün çalışan arabayı tekrar çalıştırdım, o kadar sessiz olunca böyle oluyor.

Tekrar yazıyorum Qashqai alıpda cam tavansız alırsanız çok pişman olursunuz.
    ........

Ben cam tavansız aldım ve hiç pişman olmadım, bugün alacak olsam yine cam tavan düşünmezdim. Bu tamamen zevk meselesi. Benim düşüncem bu, sizinki diğeri. Ama cam tavansız alırsanız çok pişman olursunuz söylemi çok iddialı ve tehditkar olmuş..
  • quote:

Orijinalden alıntı: zimec

Evet necvox'un qashqai'ye özel bir modeli var hatta Samsun servisi getirtmiş (bende bu Samsun servisinden çok bahsediyorum ama yanlış anlaşılmasın ), ithalatçı firmadan özel elemanlar kuruyodu sistemi ,test araçlarınada taktırmışlar hatta koltuk kafalıklarındada ekranlar vardı ve çok orjinal duruyordu.Test aracıyla sisteme bakmak için biraz turladık bende yeniden bir dizel qashqai test imkanı bulmuş oldum Nissan connect ten daha özellikli bir alet tabiki ,ama standart qashqai hoparlörleriyle çıkan ses connectteki gibi ayrıntılı ve net değildi ,sanırım bit sel açıdan farkları var çıkış olarak nissan connect'in digital out tarzı bir çıkışı olabilir. Ama eski versiyonlar için tavsiye edilir, kokpit uyumu çok iyi ve özellikleri üst düzey . Taktırmayı düşünmediğim için fiyatı ayrıntılı konuşmadım ama haftasonu bir soralım bakalım sistem kurulum fiyatı ne kadarmış.

Gördüğünüz ürün, NAVITECH-CX2100 olmasın? Servisler genelde bu modeli satarlar..

### ► QASHQAİ KULÜBÜ ◄ ###

• quote:

Orijinalden alıntı: procom

Necvox doğubank fiyatı 1200 - 1300 arasında değişiyor. Bazı sitelerde çin malı üç marka için de iyi yorumlar yapılmamış. Tabi yorum yapanların konuyla alakaları ve gerçekten kullanıp kullanmadıklarını bilmek mümkün değil. Malum forumlarda mesaj sayısı arttırmak için yazılıyor genelde. Son olarak FlyAudio, Türkiye Professional Automotive Multimedia Systems diye bir yer buldum. sanırım İthalatçı firma. Ürünlerin teknik data ve speclerini sayfalarına koymuş. İşi bayağı ciddiye almışlar. Yeni birşeyler öğrenirsem paylaşırım.

FlyAudio TR'den Ahmet bey'le yapmış olduğum görüşmede Nissan TR ile önümüzdeki haftalarda sözleşme yapılacağını belirtti. FlyAudio Nissan Bayileri/Servisleri'nde bu ay sonuna doğru satışa başlayacak. İyi bir üründür. Cihaz 3 aydır deneme sürecindeymiş. Araçlara monte edilip denenmiş. Dahili 4 gb'lık bir SD kartta ÇALIŞAN ve YASAL navigasyon haritası mevcut. Harita olarak ne kullandıklarını sormadım ama navigasyon programı olarak Ndrive kullanıyorlar. Necvox'u bilemem ama benim kullandığım Witson'dan kalite ve uyumluluk açısından daha üstün.
    Buradan özelliklerine baktığınızda da
    http://www.flyaudio.com.tr/?Arac-Navigasyon=Navigasyon-Detayi&Audio-System=36&Navigasyon-Key=250
    ne demek istediğimi anlamış olursunuz.

Tavsiye edilen satış fiyatı 2199 TL (KDV+montaj dahil) olarak belirlenmiş. (altında veya üstünde fiyat farklılığı olabilirmiş) Ahmet bey, cihazın satışa sunulacağı bayileri ileriki bir tarihte bana bildirecek. Bu ürünü Çin'den getirtmek istediğimde fiyatı Witson'a göre Çin'de de pahalıydı, yaklaşık 2 katıydı, bunun sebebi sanırım GPS ve çoklu ortam uygulamaları için 2 ayrı işlemci kullanmasıdır..

Daha önce yazdığım gibi 2010 yılında navigasyon piyasası çok çekişmeli olacak. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MVDR -- 6 Ocak 2010; 13:53:10 >

• manager79 yok navitech değildi servisteki alet necvox tu , ayrıca necvox'un diğer marka modeller için ürün kataloğuda vardı yeni hazırlanmış galiba . Navitech plastiği biraz koyu geldi bana necvox kokpitle çok uyumluydu valla bunun o derece uyum sağlıyacağını zannetmiyorum. Bu arada evet cam tavansız alırsanız pişman olursunuz iddalı olmuş tabi tercih meselesi ama cam tavan bencede çok keyifli.
  • Cam tavan kesinlikle bir zevk meselesidir. Benim için cam tavansız bir QQ 7 puan ise, cam tavanlı QQ 9 puandır. Beyaz QQ'deki cam tavan ise bence en gösterişlisi. Balkondan aracıma baktığımda göze öyle hoş geliyor ki. Belki de kendi aracım olduğu içindir, kuzguna yavrusu şahin görünür.Seyir halinde özellikle yolcular tarafından çok beğeni aldığını da söylemek istiyorum. Daha önce de yazmıştım; QQ almak isteyen fakat renk konusunda kararsız kalan arkadaşlara nacizane tavsiyem beyaz ve cam tavanlı QQ'dir. Pişman olma ihtimaliniz çok ama çok azdır.
    Benzinli QQ yakıt sarfiyatını merak eden arkadaşlar için; İstanbul-Trabzon, 1100 km., 12 saat, hareketden önce sıfırladım, Tosya'ya kadar olan mesafede 120-160 km/st, Tosya'dan sonra 90-120 km/st ile yol sununda göstergede 100 km.de 8.0 litre yazıyordu. Tosya'ya kadar 9.1 idi, sonradan 8.0 a kadar indi.
    İlk kez cruise controlü deneme fırsatım oldu. Çok kullanışlı ve keyifliydi. Yıllar öncesine gittim birden, atari oynar gibi tek parmakla hızı artırıp azaltmak çok hoş. Yine de cruise controlü kullanırken çok dikkatli olmak gerekiyor..

• Aşağıda Necvox için ithalatçı firmadan gelen cevabı aynen yazıyorum...

To: esse@essegrup.com
    Subject: Necvox ( DVA 9801 NHD ) QQ için olan model.
    Nissan Qashqai aracım için Necvox cihazlarınızdan almak istiyorum. Birkaç sorumu cevaplarsanız sevinirim.
    1.- Direksiyon kumandaları extra parçaya ihtiyaç duymadan çalışacakmı? ....EVET
    2.- GPS TR harita yüklü geliyormu? ....EVET
    3.- Telefon Bluetooth çalışıyormu? .....EVET
    Bir de sadece konnektörler takıldığında cihaz full aktif oluyornu? Yoksa kablo ekleme gerekiyormu? ...........KABLO EKLENMİYOR
    Stoğunuzda varsa temin edebilirmiyim ve fiyatı nedir? ......CİHAZ STOKLARIMIZDA KALMADI 15.01.2010 TARİHİNDE STOKLARIMIZA GİRECEK.
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler, saygılarımla. ........PAREKENDE SATIŞIMIZ OLMADIĞINDAN FİYAT VEREMİYORUZ.15 OCAKTAN SONRA ARARSANIZ SİZE EN YAKIN BAYİMİZE YÖNLENDİREBİLİRİZ.

Not: Cevaplar bana gelen mailde büyük harfle yazılmış olup copy-past ile alınmıştır. Burada büyük harf yazımı bağırmayı kastedmemektedir.

• Arkadaşlar ben NAVITECH-CX2100 taktırdım .Memnunum,Artık arabada oturanlar mp3 dinlemek yerine mpeg4 klip izliyorlar,navigasyon full diyebilirim sadece trakyada denedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: drahmet

Arkadaşlar ben NAVITECH-CX2100 taktırdım .Memnunum,Artık arabada oturanlar mp3 dinlemek yerine mpeg4 klip izliyorlar,navigasyon full diyebilirim sadece trakyada denedim

Gülegüle kullan. Doğubankta onun içinde fiyat vermişlerdi. Yanlış hatırlamıyorsam 1750.- TL. idi. Servislerde (legal) fiyatlar sirkeciye göre neredeyse 2 kat. Mesela Bağdat cad. bir bayi bana 700 TL. ye sattığı yan basamağa üreticisi nakit 200. TL. fiyat verdi.
  • Epeydir istiyordum benim QQ için tavan rayı (çıtası) ve arkaya koruma demiri. Dün 4.Leventte Voyager bayisinde takdırdım. Zira Orjinale 2200 TL. versem dahi tavana perçinle vida taktırmak gerekiyormuş. Su alır diye korktum. Bunlar silikonla yapışıyor ve metale ve boyaya zarar vermiyor. Bu arada ışıklarda canım yurdum minik cam silme çocukları yan basamağa çıkıp, tavan rayına tutunarak hareket ettikten sonra bir süre daha benimle gelmeye bayılıyorlar. Sanırsınız Pakistanda tren yolculuğu yapıyorlar. Neyse konu dağıldı, pardon...
    Aşağıda resimleri verdim. İlgilenen arkadaş varsa bir fikir verir diye.

• Merhabalar.Nissan QASHQAİ makyajlı kasaları 2010 da ne zaman Türkiye'de satışta olacak,net bir bilgi var mı acaba?Teşekkürler...
  • merhaba,

tavan rayları, tavandaki mevcut plastik bantların üzerine mi yapıştırıldı ? daha içe doğru mu ?

montaj dahil tavan rayı için ne kadar ödediniz ?

teşekkürler

quote:

Epeydir istiyordum benim QQ için tavan rayı (çıtası) ve arkaya koruma demiri. Dün 4.Leventte Voyager bayisinde takdırdım. Zira Orjinale 2200 TL. versem dahi tavana perçinle vida taktırmak gerekiyormuş. Su alır diye korktum. Bunlar silikonla yapışıyor ve metale ve boyaya zarar vermiyor. Bu arada ışıklarda canım yurdum minik cam silme çocukları yan basamağa çıkıp, tavan rayına tutunarak hareket ettikten sonra bir süre daha benimle gelmeye bayılıyorlar. Sanırsınız Pakistanda tren yolculuğu yapıyorlar. Neyse konu dağıldı, pardon...
    Aşağıda resimleri verdim. İlgilenen arkadaş varsa bir fikir verir diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: fastx
    merhaba,
    tavan rayları, tavandaki mevcut plastik bantların üzerine mi yapıştırıldı ? daha içe doğru mu ?
    teşekkürler

Montaj dahil tavan rayı için 200 TL. (nakit indirimli) ödedim. Bantın bitiminden içe doğru yapıştırıldı.
    Bant üzerine yapıştırılsa, bantlar geçme olduğu için yerinden çıkabilir.

Dahası için link QQ aksesuvar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi procom -- 7 Ocak 2010; 19:32:32 >
  • Ben de hafta içi aynı yere gidip montaj aparatı alacağım Kayak takmak için. Umarım ellerinde vardır.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fastx
    merhaba,
    teşekkürler

Montaj dahil tavan rayı için 200 TL. (nakit indirimli) ödedim. Bantın bitiminden içe doğru yapıştırıldı.
    Bant üzerine yapıştırılsa, bantlar geçme olduğu için yerinden çıkabilir.

Dahası için link QQ aksesuvar

• merhaba arkadaslar Ben yurtdisindan yaziyorum nissan qashqai almayi dusunuyorum 2.0 dci tekna modeli buldum araci cok beyendim ama arac hakkinda fazla bilgim yok yabanci sitelerde 20 000 kmde 30 000 kmde motor kirildiginiz felan anlatiyolar bundan dolayi motor tarafindan korku olustu bide bu aracla turkiyeye gidip gelmei dusunuyorum kullanan kisiler olarak bide sizden fikir almak istiyorum 2.0 DCI Tekna 110 000 kmde cok sorun yaratan bir aracmidir
  • @ferdj,

ben de benzer bi şekilde bu araçtan almayı düşünüp inceliyorum.
    Yanlış anlamadıysam bu araçalrda kullanılan motor zaten Renault'nun kullandığı dci motor. Yani motor zaten yıllrdır test edilmiş kullanılan bi motor sanmıyorum öyle sıkıntılar olsun.

Dizel ikinci el almak tehlikeli biraz. Adam ne kadar bakmış motora? ne kadar temiz mazot koymuş? yağını ne sıklıkla değiştirmiş vs. bunlar hep önemli. Ayrıca dizel motor çalışma mantığı gereği daha fazla yıpranıyor benzinli motora göre. Yani 100.000 km benzinli motorla 100.000km dizel aynı durumda olmaz. Ya da şöyle diyeyim.. Mesala çoğu dizel motor 200.000-300.000 km de su koyabilir ama benzinli motorlar misal 400.000 km daha rahat çıkar..
    110.000km dizel araç aldınmı muhtemeln son sahibi olursun arabanın. Sen de bi 100.000km yaptınm ı o araca alıcı bulmak çok zor olur sonra..

Bi de araç Türkiye'de daha yeni sayılır. Piyasada sanmıyorum ki 110.000km bi dizel qashqai olsun.. O yüzden bu soruna kolay kolay kimse net yanıt veremez sanrsam.

• Benim de farklı bir sorum olacak arkadaşlar.

Ben Qashqai almaya karar verdim sonunda.
    Ancak bu "sağa çekme" olayı çok kafama takılıyor. Yüksek araçlarda sağa sola çekme olasılığının daha fazla olduğunu biliyorum zira şirketin BMC aracını 1-2 kere kullanmışlığım var meraktan :)

Ama Almanya'da falan araçların geri çağrılmış olması vs. ürkütüyor beni.
    Gerçi sanırım çözümü olmayan bir sorun değilmiş. Kullanan arkadaşlar bu konuda ne düşünüyor acaba?
    Şehir trafiğinde hissedilir bir sağa çekme ile karşılaştınız mı hiç?

Bi de ben büyük olasılıkla beyaz renk ve cam tavan istiyorum. Aracı alırken donanım ekleme çıkarma şansımız var mı?
    Yani cam tavan almak için illa executive ya da platinium mu alacağız?
    Ben hız sabitleyici, mp3 soket, cam tavan ve 18" jant istiyorum.
    İlla platinium mu alacaz? Visia alıp bu özellikleri ekletmek mümkün mü?
    Zira platiniumdaki deri koltuk ve elektronik klima benim hiç hazzetmediğim şeyler. Gerçekten istemiyorum. Kumaş koltuklu ve cam tavanlı bir araç alamıyoruz mu?

Bu şekilde farkını ödeyim aksesuar/donanım yükselten arkadaşlar oldu mu hiç alırken?

• quote:

Orijinalden alıntı: Muhendis78

Benim de farklı bir sorum olacak arkadaşlar.

Ancak bu "sağa çekme" olayı çok kafama takılıyor. Yüksek araçlarda sağa sola çekme olasılığının daha fazla olduğunu biliyorum zira şirketin BMC aracını 1-2 kere kullanmışlığım var meraktan :)

Gerçi sanırım çözümü olmayan bir sorun değilmiş. Kullanan arkadaşlar bu konuda ne düşünüyor acaba?

Bi de ben büyük olasılıkla beyaz renk ve cam tavan istiyorum. Aracı alırken donanım ekleme çıkarma şansımız var mı?
    Zira platiniumdaki deri koltuk ve elektronik klima benim hiç hazzetmediğim şeyler. Gerçekten istemiyorum. Kumaş koltuklu ve cam tavanlı bir araç alamıyoruz mu?

Bu şekilde farkını ödeyim aksesuar/donanım yükselten arkadaşlar oldu mu hiç alırken?

Cam tavan sadece executive ve platinum modellerinde mevcut. Hız sabitleyici ve cam tavan sonradan eklenmiyor diye biliyorum. Platinumdaki koltuk %100 deri değil. Deri-kumaş karışımı olup, kenarları deri, sportif özellikte (bayide platinumu inceleme şansınız yok mu?). Bence platinumun koltuklarını gördüğünüzde koltuk açısından bir sorununuz olmayacaktır. Aracım (platinum) 5.000 km.de olup şuana kadar sağa-sola çekmeyle karşılaşmadım.

• quote:

Benim de farklı bir sorum olacak arkadaşlar.

QASHQAI 1.6 TEKNA 4X2 M/T 17" AL. JANT + CAM TVN diye bir model var. Farkını ödeyip 18" jant taktırabilirsiniz. Ama Nissan TR, 17" jantları geri alır mı bilemem.
    Almanya'da sağa-sola çekme ile ilgili bir geri çağırma söz konusu değildir. QQ'lar direksiyon miline takılacak ek parça için çağırıldı. Sadece Almanya ile sınırlı değil, Türkiye'de de QQ'lar direksiyon miline ek parça takılması için servislere davet edildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MVDR -- 8 Ocak 2010; 18:54:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MVDR
    Almanya'da sağa-sola çekme ile ilgili bir geri çağırma söz konusu değildir. QQ'lar direksiyon miline takılacak ek parça için çağırıldı. Sadece Almanya ile sınırlı değil, Türkiye'de de QQ'lar direksiyon miline ek parça takılması için servislere davet edildi.

Geçen hafta servise gittiğimde benim araba da listede varmı diye sordum, varmış. Şubat 2009 çıkışlı! Gelmişken hemen halledelim dediler. Yaklaşık yarım saatlik bir olay. Bir kelepçe ile civataya kontra vererek gevşemesini önlüyorlar. Direksiyonun çekme olayını ne duydum, ne de yaşadım. Ya ön lastik iç veya dıştan yemiştir veya Rot & eksantrik ayarı muhtemelen bir çukurda ya da kaldırıma çıkarken bozulduğu içindir.
  • quote:

Dizel ikinci el almak tehlikeli biraz. Adam ne kadar bakmış motora? ne kadar temiz mazot koymuş? yağını ne sıklıkla değiştirmiş vs. bunlar hep önemli. Ayrıca dizel motor çalışma mantığı gereği daha fazla yıpranıyor benzinli motora göre. Yani 100.000 km benzinli motorla 100.000km dizel aynı durumda olmaz. Ya da şöyle diyeyim.. Mesala çoğu dizel motor 200.000-300.000 km de su koyabilir ama benzinli motorlar misal 400.000 km daha rahat çıkar..
    110.000km dizel araç aldınmı muhtemeln son sahibi olursun arabanın. Sen de bi 100.000km yaptınm ı o araca alıcı bulmak çok zor olur sonra..

Bi de araç Türkiye'de daha yeni sayılır. Piyasada sanmıyorum ki 110.000km bi dizel qashqai olsun.. O yüzden bu soruna kolay kolay kimse net yanıt veremez sanrsam.

Duyduğum bir bilgiyi aktarmak istiyorum. TR de üretilen Mercedes Otobüsler Dizel araçlar ve birgün böyle bir otobüs ile yolculuk sırasında geyik yaparken şöför bana bu dizel motorların enaz 1.000.000 km. yaptığını söyledi. Sanırım dizel de dayanıklı gibi.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.