Şimdi Ara

### ► QASHQAİ KULÜBÜ ◄ ### (29. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16.084
Cevap
293
Favori
1.839.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nissan global internet sitesinde incelediğimde UK diye bir ülkede( hangi ülke bu bilmiyorum) satılmaya başladığını gördüm.Sizde görebilirsiniz.Ön görünüş ilk bakışta volvo havası verdi bana,yüksekliği artmış daha haşmetli duracak sanırım,birazda arkadan nissan juke kardeşi geldiği için büyümüş sanırım ancak fiyatlara yansımaz umarım.Çünkü oldukça kaliteli olduğu özellikle belirtiliyor.bende almayı düşünüyorum.Herhangi bir fiyat arttırımı olmadan piyasaya sürerlerse Platinium serisini almak güzel olur.BAHARI BEKLEYin derim.

### ► QASHQAİ KULÜBÜ ◄ ###

• Buda nissan JUKE,ekimde geliyor.

• Nissan
    Nissan™ Official UK Website | Discover Our Full Vehicle Range
    http://www.nissan.co.uk/#vehicles/crossovers/range

link bu,bu ülkede satışta.

• quote:

Orijinalden alıntı: sdu1997

Nissan

UK = United Kingdom = İngiltere

• quote:

Orijinalden alıntı: sdu1997

Nissan

Satış demeyelim, ön sipariş diyelim.
    Yeni QQ'ın İngiltere'deki teslimleri mart 2010'da başlıyor.

• Yeni qashqai'de fiyat artırımı muhakkak olacaktır.İngilterede 1000 euro fark var.Tahmini burada bu civarda olucaktır.Fakat Sadece esp bile bu farkı karşılayacaktır diye düşünüyorum.Ayrıca mart ,nisan en geç mayıs gibi araç almayı düşünüyorum ve makyajlı qashqai bu tarihe kdar yetişirse alma ihtimalim çok yüksek.Ayrıca nissan TR ye bu konu hakkında 2 hafta önce mail attım fakat belirli bir tarih vermediler:(

quote:

Sayın ...,

Makyajlı Qashqai hakkında henüz ithalat ve satış planımız net olmadığından bilgi ve tarih veremiyoruz.

Saygılarımızla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @uiKSilveR -- 30 Ocak 2010; 23:32:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: @uiKSilveR

Yeni qashqai'de fiyat artırımı muhakkak olacaktır.İngilterede 1000 euro fark var.Tahmini burada bu civarda olucaktır.Fakat Sadece esp bile bu farkı karşılayacaktır diye düşünüyorum.Ayrıca mart ,nisan en geç mayıs gibi araç almayı düşünüyorum ve makyajlı qashqai bu tarihe kdar yetişirse alma ihtimalim çok yüksek.Ayrıca nissan TR ye bu konu hakkında 2 hafta önce mail attım fakat belirli bir tarih vermediler:(

quote:

Sayın ...,

Makyajlı Qashqai hakkında henüz ithalat ve satış planımız net olmadığından bilgi ve tarih veremiyoruz.

Saygılarımızla,

Nissan TR bu konuda size bilgi vermez. Çünkü elindeki eski QQ stoğunu eritmesi gerekiyor.
    Benim tahminim en erken Temmuz, en geç Eylül 2010'da satışa sunacaktır.
    Malum, yılsonu hedefleri, krizler, erken seçim, döviz kuru gibi bir sürü değişken var.

• Yeni QQ eskisine göre biraz daha uzun (15 cm sanırım) ve yüksek (3cm)... Biraz daha büyümüş... Donanımlarını incelediğimde çok büyük fark göremedim ben. Ama okuduğuma göre iç dizaynda az olmayan değişiklikler varmış. Yalnız yeni QQ nun içini gösteren fotoğraf bulamadım. İngiltere sitesinde dış fotoğrafları var ama içi ile ilgili bir fotoğraf yok. Gören bilen duyan var mı? Özellikle yine sade ve plastik mi diye çok merak ediyorum. Bugünlerde bu araca kafayı taktım da :)
  • Verilen bilgilerde içi için kullanılan plastiğin kalitesi artmış diye yazıyodu.

quote:

Orijinalden alıntı: nous_docky

Yeni QQ eskisine göre biraz daha uzun (15 cm sanırım) ve yüksek (3cm)... Biraz daha büyümüş... Donanımlarını incelediğimde çok büyük fark göremedim ben. Ama okuduğuma göre iç dizaynda az olmayan değişiklikler varmış. Yalnız yeni QQ nun içini gösteren fotoğraf bulamadım. İngiltere sitesinde dış fotoğrafları var ama içi ile ilgili bir fotoğraf yok. Gören bilen duyan var mı? Özellikle yine sade ve plastik mi diye çok merak ediyorum. Bugünlerde bu araca kafayı taktım da :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @uiKSilveR -- 31 Ocak 2010; 3:06:52 >

• birde bana cevap yazsanız ne güzel olur

beni biraz tedirgin eden şey direksiyonu 50 dereceden fazla ve çok hızlı döndürürken direksiyondan "jızzzz" diye
    dişli sesleri geliyor. acaba bu normalmi yoksa nissanın araçları geri çağırması ile alakalı bir bozuklukmu?

• quote:

Orijinalden alıntı: nous_docky

Yeni QQ eskisine göre biraz daha uzun (15 cm sanırım) ve yüksek (3cm)... Biraz daha büyümüş... Donanımlarını incelediğimde çok büyük fark göremedim ben. Ama okuduğuma göre iç dizaynda az olmayan değişiklikler varmış. Yalnız yeni QQ nun içini gösteren fotoğraf bulamadım. İngiltere sitesinde dış fotoğrafları var ama içi ile ilgili bir fotoğraf yok. Gören bilen duyan var mı? Özellikle yine sade ve plastik mi diye çok merak ediyorum. Bugünlerde bu araca kafayı taktım da :)

01)Yeni makyajlanmış QQ, eski QQ'ya 15 mm (onbeş milimetre) daha uzun, (15mm = 1.5 cm) 15 cm'lik bir değişiklik makyaj için zaten fazla olur. Ön kısmı tamamen yenilenen araçta yeni ön tampon, yenilenen farlar, yeni ön ızgara ve yeni motor kaputu tasarlanmış.

Arkada, yeni stop lambaların şeffaf üst kısımları sinyal ve geri vites ışığını barındırıyor. Fren ve gece lambalarında 12 LED ampül kullanılmış. Ayrıca bagaj kapısının üzerindeki spoylerde aerodinamik iyileştirmeler yapılmış.

Bu iyileştirmeler ile rüzgar sürtünme katsayısı 0.34'ten 0.33'e düşürülmüş

02) Yükseklik ve genişlikte ise bir değişiklik yok.

03) İç tasarımında yeni hız ve devir göstergeleri daha kolay okunur ve görünür hale getirilmiş. İki göstergenin arasına yeni beyaz zeminli LCD yol bilgisayarı göstergesi konulmuş. Bu göstergeden, anlık ve ortalama yakıt tüketimi, hız sabitleyici bilgileri ve saat gibi değerler okunabilmekte.

04) Araç içerisinde ön tarafta oturanlar için ayak koyma bölümüne bir aydınlatma tesisatı ile eklenmiş.

05) Havalandırma kumandasının altındaki 12V'luk çakmak girişi yanında ve merkezi kilit düğmeleri önünde (4x4 modeller hariç) yeni gözler eklenmiş.

06) Yeni açık renk deri döşeme opsiyonu yanı sıra, magnetik kırmızı ve mineral gri adında yeni renk seçenekleri eklenmiş. (tanıtım fotoğraflarında kullanılan araçların rengi)

07) A sütundan gelen rüzgar sesi için yeni iyileştirilmiş ön kapı fitilleri kullanılmış. (Bu cümleyi Nissan TR'nin teknik ekibinin saygıdeğer mühendislerine ithaf ediyorum)
    Ön konsol içerisinde titreşim ve tıkırtılar için, yeni çok katmanlı izolasyon malzemesi ve yeni akustik bir ön cam kullanılarak ses izolasyonunda iyileştirmeler yapılmış.

08) Süspansiyonlarda ince ayar yapılmış.

09) İki yeni 5 kollu alaşım jant tasarlanmış. Bunlar hem 16'' hem de 17'' olarak üretilecek.

10) CO2 salınımını 129 grama indirilmiş yeni 106 beygirlik 1.5 dizel motor (daha önce 137 gr/CO2) için daha uzun şanzıman oranları ve sürtünme kuvveti düşük lastikler ve aerodinamik jant kapakları kullanılmış. Bu motorun kullanılacağı versiyonda ön sis farları ise opsiyonel değilmiş.

11) Daha önce forumda bahsedildiği gibi ESP tüm versiyonlarda standart olarak sunuluyor. Ve üst donanımlarda (ülkeden ülkeye değiştiği için Türkiye'de Executive ve Platinum modelleri olabilir) BOSE ses sistemi standart olarak kullanılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MVDR -- 4 Şubat 2010; 13:58:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: besir99

birde bana cevap yazsanız ne güzel olur

beni biraz tedirgin eden şey direksiyonu 50 dereceden fazla ve çok hızlı döndürürken direksiyondan "jızzzz" diye
    dişli sesleri geliyor. acaba bu normalmi yoksa nissanın araçları geri çağırması ile alakalı bir bozuklukmu?

Servisiniz bu sorun için ne dedi?

• quote:

Orijinalden alıntı: MVDR

quote:

ne yazıkki ulaşım imkanlarımdan dolayı ve arabam henüz 4 günlük olmasından dolayı servise gidemedim. İnşallah 1-2 hafta içinde gidip tamamen elden geçirteceğim

senin arabanda yanlış hatırlamıyorsam 2009 QashQai 1.6 Tekna Executive idi. yani benimkinin 1 yaş genci
    sendende aynı sesler geliyormu?

rockerdem'in verdiği cevap:

direksiyonun elektrik motorunun sesi, hızlı çevirdiğinde dişli sesi gelmesi normal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetcs -- 31 Ocak 2010; 14:17:01 >

• quote:

quote:

quote:

ne yazıkki ulaşım imkanlarımdan dolayı ve arabam henüz 4 günlük olmasından dolayı servise gidemedim. İnşallah 1-2 hafta içinde gidip tamamen elden geçirteceğim

senin arabanda yanlış hatırlamıyorsam 2009 QashQai 1.6 Tekna Executive idi. yani benimkinin 1 yaş genci
    sendende aynı sesler geliyormu?

rockerdem'in verdiği cevap:

direksiyonun elektrik motorunun sesi, hızlı çevirdiğinde dişli sesi gelmesi normal.

Direksiyon hidrolik pompasının sesi ise bu normal (kötü bir benzetme olabilir ama iki kumaşın birbirine sürtme sesi gibi)
    Ama tıkırtı sesi gibi ise servise göstermenizde fayda vardır. Hem direksiyon şaftınıza ücretsiz ek parçanızı taktırmış olursunuz.

• quote:

Direksiyon hidrolik pompasının sesi ise bu normal (kötü bir benzetme olabilir ama iki kumaşın birbirine sürtme sesi gibi)
    Ama tıkırtı sesi gibi ise servise göstermenizde fayda vardır. Hem direksiyon şaftınıza ücretsiz ek parçanızı taktırmış olursunuz.

birbirine vuran bilya sesi gibi değilde, aynı kumaş pantalonun fermuarının sesi gibi. sanırım servislik değil.
  • arkadaşlar ben Tekna Executive sahibiyim ve bluetooth ile telefonu radyoya bağladığımda görüşmeleri çok rahat yapabiliyorum. ancak bluetooth ile bağlayıpta telefondan çalan müziği arabadan dinlemeyi beceremedim. sanırım öyle bir özelliği yok. mp3 çalardan yada telefondan çalan müziği arabadan dinlemenin en ucuz yollusu ne acaba
  • Aracınızda mp3 soketi olması lazım. Mp3 çalarınız ile araç arasına 1-2 TL' ye bir kablo alacaksınız yeter...
  • zincir yerine bunu deneyen var mı? alternatif bir ürün gibi ama basit görünmesi pek güven vermedi bana...
    http://www.sahibinden.com/autosock_-_devrim_yaratan_bulus_kar_zincirine_son
  • quote:

Orijinalden alıntı: EstrEmO

Benide eklerseniz sevinirim.

Bir sorum olucak branda bulamadım acaba bir bilginiz varmı nereden bulabilirim?

• Arkadaşlar, malum kar yağdı ve atılan tuzlardan dolayı yolların her tarafı mıcır dolu ve bu mıcırlar yollarda arabaların üzerine yağıyor. QQ'ler için pratik rütuş yapabileceğimiz ürünler var mı acaba. Eğer var ise nerede bulabiliriz. Bu arada kaput koruyucular da pek bir işe yaramıyor .
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.