Bu hafta çok yoğun trafik var eco ve dikkatli kullanımın faydası olacaktır 11-12 lere inebilir < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
### ► QASHQAİ KULÜBÜ ◄ ### (770. sayfa)

-
-
Arkadaşlar merhaba 2014 1.5 dizel tekna skypack aracım var. Üzerinde serviste takılma Android teyb var ancak ekran görüntüsü gelmiyor 30-40dk sonra geliyor kısa mesafelerde açılmıyor ekran ancak dokunmatiği çalışıyor navigasyon ve radyo çalışıyor sizce sorun nedir bilen var mı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2014 1.2 72bin km de aracımda kronik yağ eksiltme sorunu çıktı. garantisi de yok. ne yapacağım bilmiyorum. 6 bin km de 1.5 litre yağ eksiltiyor. servis 25 bin tl revizyon bedeli istiyor. dışarıda bir usta buldum oda 10-12 bin lira arası fiyat söyledi. başına böyle bir şey gelen var mı. bu şekilde kullansam sorun çıkarır mı acaba. yağsız bırakmamaya çalışıyorum. egzoz da ve çekişinde herhangi bir problemi yok.
-
quote:
Orijinalden alıntı: son_mektup2014 1.2 72bin km de aracımda kronik yağ eksiltme sorunu çıktı. garantisi de yok. ne yapacağım bilmiyorum. 6 bin km de 1.5 litre yağ eksiltiyor. servis 25 bin tl revizyon bedeli istiyor. dışarıda bir usta buldum oda 10-12 bin lira arası fiyat söyledi. başına böyle bir şey gelen var mı. bu şekilde kullansam sorun çıkarır mı acaba. yağsız bırakmamaya çalışıyorum. egzoz da ve çekişinde herhangi bir problemi yok.
Daha oncede paylaşmıştım sanırım yurt dışında üretildiği yerde yani ingilterede yayınlanan bültende belli şase araliginda (genelde 2014-2015) hemen hemen hepsinde kronik yağ yakna var maalesef revizyon kurtarmaz komple sandık motor lazim
quote:
Orijinalden alıntı: son_mektup2014 1.2 72bin km de aracımda kronik yağ eksiltme sorunu çıktı. garantisi de yok. ne yapacağım bilmiyorum. 6 bin km de 1.5 litre yağ eksiltiyor. servis 25 bin tl revizyon bedeli istiyor. dışarıda bir usta buldum oda 10-12 bin lira arası fiyat söyledi. başına böyle bir şey gelen var mı. bu şekilde kullansam sorun çıkarır mı acaba. yağsız bırakmamaya çalışıyorum. egzoz da ve çekişinde herhangi bir problemi yok.
Başka hiçbir sorun yoksa hemen motor revizyonuna gitmek bana mantıklı gelmiyor. Yıl ve km ye bakılınca yılda yaklaşık 12 bin km ay da da bin km yol yapıyorsunuz. Ayda bir yağ kontrolü yapıp 3-4 ayda da 1 lt yağ ilavesi yapmanız işinizi görecek gibi duruyor.
-
pandemi nedeniyle ayda 1500 km yapıyorum. her ay düzenli kontrol ediyorum. 6000 km de alt çentiğe geliyor. bakalım yıl başında değiştirmeyi düşünüyorum. 1.3 lerde bu sorunu çözmüşler. bayisine satmayı veya revizyon yaptırarak satmayı düşünüyorum. bayi için fiyatı öldürdüğünü söylüyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi son_mektup -- 17 Ekim 2020; 8:27:19 > -
quote:
Orijinalden alıntı: son_mektuppandemi nedeniyle ayda 1500 km yapıyorum. her ay düzenli kontrol ediyorum. 6000 km de alt çentiğe geliyor. bakalım yıl başında değiştirmeyi düşünüyorum. 1.3 lerde bu sorunu çözmüşler. bayisine satmayı veya revizyon yaptırarak satmayı düşünüyorum. bayi için fiyatı öldürdüğünü söylüyorlar.
Kendiniz satın derim deli olduruyo servisler yazık edersiniz
Bende de 2014 1.2 manuel var. 30 bin km de aldım şu anda 95 bine geldi. 55 bin km boyunca her 10 bin km de yağ değiştirdim. Sanırım 5 bakım yaptırdım. İlk yaptırdığım bakımda shell helix 5-30 kullanmıştım araç 5 bin km de yağı çubuğun alt seviyesine kadar eksiltti. Sonraki bakımda castrol edge 5.30 kullandım. Önceki kadar olmasa da yine eksiltti. Sonra servisin artık 5-40 yağ kullandığını öğrendim be elf 5-40 aldım. Aracın yağ eksiltmesi daha da azaldı ama yine vardı. Yani 5 bin km de çubuğun 4te 1 i azaldı. Bir sonraki bakım aceleye geldi o yüzden ustam yine shell helix 5-40!kullandı. Tekrardan araç 5 bin km çubuğun altına yaklaştı. Bende en son bakımı motul 8100 5-40 ile yaptım. 5 bin km sonunda yağ seviyesi çubuğun üst seviyesinin çok az Altına inmiş. Benim anladığım hangi markayı kullanırsanız kullanın bu motor her türlü yağ eksiltiyor ancak bazı markaları adeta içiyor.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
1. 3 tekna sıfır araç için kronik sorun var mı?
Cvt şanzıman tam otomatik gibi mi?
Kullanı mı nasıl?
Müsait olan arkadaşlar cevap yazabilir mi?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: firat74
1. 3 tekna sıfır araç için kronik sorun var mı?
Cvt şanzıman tam otomatik gibi mi?
Kullanı mı nasıl?
Müsait olan arkadaşlar cevap yazabilir mi?1.3 lerde cvt yok dct var almadan araçların teknik spesifikasyonlarıni arastirin.Arac çift kavrama (dual clutch transmission)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defiant82 -- 24 Ekim 2020; 21:49:2 >
Dct tamam,quote:
Orijinalden alıntı: defiant821.3 lerde cvt yok dct var almadan araçların teknik spesifikasyonlarıni arastirin.Arac çift kavrama (dual clutch transmission)
Alıntıları Göster
Kronik sorun var mıdır?
Bilinen bir kronik sorunları yok bu motorların
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Teşekkür ederim hocam.quote:
Orijinalden alıntı: arabasever33
Bilinen bir kronik sorunları yok bu motorların
Tekna paket bakıyorum nasipse.
quote:
Orijinalden alıntı: firat74
Teşekkür ederim hocam.
Tekna paket bakıyorum nasipse.
Alıntıları GösterYeni 1.33 motor performansı ve frenleme VAG grubu hezimete uğramış
-
1.33 motor hakikaten iyi görünüyor, gelecek vadediyor.
-
-
Üstat 2020 teknada bile kaldırmışlar? Sizin hangi yıl hangi paket 2019-2018 visialarda yok benim aracım 2018 tekna ordan biliyorum çok incelemiştim. ancak facebook gruplarında 300-500 gibi rakamlara satan oluyor birde çıkmacılarda çok temiz oluyor bakın derim
-
Ben bayiden dün aldım 2020 model Visia.
Teknada yoksa Visia'da da yoktur :)
Bilgi için teşekkürler.
-
Arkadaşlar selamlar,
2014 model Nissan Qashqai 1.5 DCi black edition ile aranızdayım ben de. Aracımdan genel olarak memnunum ben. Fakat bir konuda tavsiyenize ihtiyacım olacak.
Hali hazırda aracımda 235 50 19 lastikler mevcut. Fakat bu lastikler için kaç psi hava basmam gerektiğine dair tam bir fikrim yok. Bu konuda fikirlerinizi belirtir misiniz?
-
aynısının 2016 modelini 4 yıldır kullanan birisi olarak 36bar basıyorum lastiklere.
önceden 34 yapmıştım. bi ara önler 36 arkalar 34 yapmıştım. sonunda hem servis hem lastikçinin tavsiyesiyle dört lastik 36bar yapıp sabitledim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X