Şimdi Ara

QASHQAI vs. TIGUAN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
28.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

herkes tutturmuş vw kalitesi diye. nissan kalitesiz mi demek istiyorsunuz?
    Kaç tane nissanın içine oturdular veya kullandılar. Arıza yapma ortalaması nedir biliyorlar mı merak ediyorum?
  • tiguanin içini inceledinizmi. resmen polo nun caddy nin lüks donanımlısı. yani o kadar paraya içi sıradan bir araç.Passatın baz donanımı bile daha güzel ama dışı tabiki nissandan daha hoş.
  • tiguan alana kadar crv alırım. Yani 2si arasındaki cevabim qashqai
  • QASHQAI

• tiguan kaşkaiden 16 bin lira fazlasını olmasada bir 9-10 bin lira fazlasını hakedecek bir araç

kaşkai kalb bir araç
  • Bazı iç donanımla ilgili Qashqai nin artıları olabilir ancak Tekna 1.6 Benzinli Tekna Executive 4x2 ile Tiguan 1.4 benzinli TSI Sport&Style 4x4 modeli hakkında ki karşılaştırmada aşağıda ki farklı özelliklere dikkat çekmek istiyorum. Yanlış olan bir karşılaştırma varsa lütfen uyarın .
    Tiguan:
    -4x4
    -Autohold (Çok faydalı bir özellik, hill hold a deniyor)
    -Elektronik Park Freni ( aynı şekilde otomatik olarak devreden çıkıyor kalkış anında)
    -EDL(Elektronik Difransiyel Kilidi)
    -MSR(Elektronik Motor Çekiş Kontrolü)
    -ASR(Elektronik Patinaj Önleme)
    -Tiguan : 150 BG 240 Nm TORK, Qashqai 115 BG 156 Nm TORK : (Çok belirgin güç farkı demektir)
    -Tiguan Ağırlık : 1546 KG - Qashqai : 1297 KG
    -0-100 hızlanma Tiguan : 9.6 sn Qahsqai : 12 sn

Diğer taraftan bazı yorumcuların belirttiği gibi dış görünüm konusunda bence belirgin bir fark var ikisi arasında. Sonuçta Qashqai'de iyi bir araç Nissan markası ile ama kıyaslama da Tiguan kesinlikle önde. İç kısımda tuşlar, genel kullanım özellikleri vs. Passat ve Golf ile çok benzer.Ben Golf kullandıktan sonra fazlaca bir zorluk çekmedim açıkçası, konfor ve sürüş zevki açısından. Daha önce özellikle VW Golf, Passat vs. kullanan arkadaşlar Tiguan'ı daha iyi anlayabiliyor. Tercih kişiden kişiye değişiyor. Aracın iç kısmı çok ergonomik ve genişlik, ferahlık oldukça yeterli seviyede. Çok daha fazla beklentiniz varsa iç görüntü daha iyi malzeme kalitesi vs. o zaman Audi Q5 'e yönelmek lazım daha fazla ödeyerek.

• Yurtdışı forum ve oto sitelerine de göz atacak olursak VW Tiguan ın gerçekten beğeni topladığını ve bir çok karşılaştırma da öne çıktığını görebiliriz. Bu arada Mart 2008'de sektöre yeni giren araçlar arasında Tiguan "Off-roaders ve SUV" sınıfında En iyi SUV "Auto Trophy" ödülünü aldı. 26 farklı Avrupa ükesinde toplam 40 milyon okuyucunun (Auto Bild dergisi) oyları arasından değişik segmentlerde bu yarışma yapılıyor.Sadece dergi okuyucularının oylarıyla iş bitmiyor. Öncelikle elemeler yapılıyor son aşamada test sürüşleri ve jüri eşliğinde ödüllendirme yapılıyor.Jüri ise profesyonel pilotlardan, teknisyen-mühendislerden ve oto editörlerinden oluşuyor.Yani gerçekten ciddi sayabileceğimiz bir performans değerlendirmesi. Daha önce de Tiguan "Golden Steering Wheel" ödülü almıştı.
    http://www.autoweb.com.au/A_110642/cms/newsarticle.html

• QASHQAI tabi ki

zaten yakında QASHQAI+2 gelecek o gercekten süper daha geniş ve kullanışlı ve uygun vw e göre hemde bayağı uygun....

2.0dci motor hem performanslı hemde ekonomik...

fiyatına göre sınıfında göze en hoş gelen sportif bir yapısı olan nissan bence...
  • Sınıfında belki tercih edilebilir Qashqai ancak ben VW Tiguan ile aynı sınıfta olduğunu zaten düşünmüyorum Qasqhai'nin.
    EuroNCAP sitesinden de bakılacak olursa Qashqai - Small Family Cars sınıfında veriliyor. VW Tiguan ise Small Off-Road 4x4 sınıfında veriliyor.
    http://www.euroncap.com/carsearch.aspx

Qahqai SUV ile otomobil arası bir yerde daha çok. Kendi sınıfında değerlendirmek lazım. Dolayısıyla fiyatıda kıyaslamak yanlış olacaktır.
    Bir çok yorumlarda belirtildiği üzere Qashqai C segmentinde daha dinamik dizayn arayan kitlelere hitap ediyor. Büyüklük açısından C segmenti hatchback ile bir 4×4 arasında konumlanıyor. Crossover diyebiliriz belki.

Diğer taraftan Tiguan'a gelecek olursak EuroNCAP sınıflandırmasında verildiği üzere bazı rakipleri şu şekildedir:
    BMWX3,Ford Kuga,Honda CR-V,Hyndai Tucson,Land Rover Freelander,Nissan XTrail,Renault Koleos,Suzuki Grand Vitara,Toyota RAV4,Volvo XC60 vs.
    Zaten fiyat olarak ta kıyaslama bu araçlar arasında yapılırsa mantıklı bir sonuç çıkacaktır ortaya. Tabi bu araçlarda kendi arasında büyüklük, lüks vs. farklılıkları arzedecektir.Yine donanım ve fiyat farklarıyla şekilleniyor bu farklarda.

quote:

Orjinalden alıntı: NİTROUS666

QASHQAI tabi ki

zaten yakında QASHQAI+2 gelecek o gercekten süper daha geniş ve kullanışlı ve uygun vw e göre hemde bayağı uygun....

2.0dci motor hem performanslı hemde ekonomik...

fiyatına göre sınıfında göze en hoş gelen sportif bir yapısı olan nissan bence...

• QASHQAI
  • quote:

Orjinalden alıntı: oscarmiller

Yurtdışı forum ve oto sitelerine de göz atacak olursak VW Tiguan ın gerçekten beğeni topladığını ve bir çok karşılaştırma da öne çıktığını görebiliriz. Bu arada Mart 2008'de sektöre yeni giren araçlar arasında Tiguan "Off-roaders ve SUV" sınıfında En iyi SUV "Auto Trophy" ödülünü aldı. 26 farklı Avrupa ükesinde toplam 40 milyon okuyucunun (Auto Bild dergisi) oyları arasından değişik segmentlerde bu yarışma yapılıyor.Sadece dergi okuyucularının oylarıyla iş bitmiyor. Öncelikle elemeler yapılıyor son aşamada test sürüşleri ve jüri eşliğinde ödüllendirme yapılıyor.Jüri ise profesyonel pilotlardan, teknisyen-mühendislerden ve oto editörlerinden oluşuyor.Yani gerçekten ciddi sayabileceğimiz bir performans değerlendirmesi. Daha önce de Tiguan "Golden Steering Wheel" ödülü almıştı.

Mazda 2 de yılın otomobili ödülünü aldı ama sınıfındaki araçların 1.5 katı fiyata satılmıyor.

• QASHQAI 1.6 alacaksanız ya 2.el alın ya da 1.5 DCI tercih edin...ayrıca bu sınıfta bir araç olacak olsam mutlaka 4x4 tercih ederdim.

http://www.sahibinden.com/ilk_sahibinden_cok_temiz_qashqai-59WQQaXQQ11307697WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/super_nissan_qashqai_1_5_tekna-01WQQaXQQ11118516WQQpXQQdisplayitem

• 1,5 Katı gibi bir hesap çıkması için bazı D ve C segment araçların fiyatlarıyla karşılaştırma yaptınız sanırım.
    Doğru karşılaştırma, en baz ve donanımlı 4x4 araçlarla şu şekilde oluyor, fiyatlar yaklaşıktır:

Ford Kuga:Kampanyalı 75.000 TL (2.0 dizel)
    Renault Koleos : 69.000 TL (2.0 dizel)
    Opel Antara 2.0 Dizel : 92.000 TL
    Hond CR-V: 77.000 TL (2.0 benzinli)
    Toyota RAV4: 65-68.000 TL (2.0 benzinli)
    Suzuki Grand Vitara : 61.000 TL (manuel vites, benzinli)
    Kia Sportage : 63.000 TL
    Kia Sorento : 84.000 TL
    VW Tiguan:69.000 TL (sport&style 1.4 TSI 150 BG)
    VW Tiguan:80.000 TL (sport&style 2.0 Dizel)
    VW Tiguan:89.000 TL (sport&style 2.0 Dizel Tiptronic)
    Audi Q5 (2.0 dizel) : 113.000 TL
    BMWX3 :130.000 TL (en baz model)
    Volvo XC60 : 145.000 TL (dizel, otomatik)

1,5 Katı hesabında sanırım bir yanlışlık var. VW in her modelinde olduğu gibi bazı markalarla arada farklar olabilir ama 1,5 katı değil.Örnek Passat, Golf,Polo ve diğer bazı markaların aynı segment araçları.

quote:

Orjinalden alıntı: enver78

quote:

Orjinalden alıntı: oscarmiller

Yurtdışı forum ve oto sitelerine de göz atacak olursak VW Tiguan ın gerçekten beğeni topladığını ve bir çok karşılaştırma da öne çıktığını görebiliriz. Bu arada Mart 2008'de sektöre yeni giren araçlar arasında Tiguan "Off-roaders ve SUV" sınıfında En iyi SUV "Auto Trophy" ödülünü aldı. 26 farklı Avrupa ükesinde toplam 40 milyon okuyucunun (Auto Bild dergisi) oyları arasından değişik segmentlerde bu yarışma yapılıyor.Sadece dergi okuyucularının oylarıyla iş bitmiyor. Öncelikle elemeler yapılıyor son aşamada test sürüşleri ve jüri eşliğinde ödüllendirme yapılıyor.Jüri ise profesyonel pilotlardan, teknisyen-mühendislerden ve oto editörlerinden oluşuyor.Yani gerçekten ciddi sayabileceğimiz bir performans değerlendirmesi. Daha önce de Tiguan "Golden Steering Wheel" ödülü almıştı.

Mazda 2 de yılın otomobili ödülünü aldı ama sınıfındaki araçların 1.5 katı fiyata satılmıyor.

• hort
  • vw ci arkadaaşlara sesleniyorum tiguan tiguan yazanlar aceba hiç qq ya binmişmi(ben tiguan kullandım) iç mekan gürültüsü kaç db biliyorlarmı (benzinli araçta motor stop etti sanıp tekrar kontağı çevirmiştim) ayrıca tdi motor yağ yakıyor arkadaşım 150-200 bini geçince yağ yakmaya başlıyor aşağıda 2003 passat var 167 binde... resmen yakıt alır gibi yağ koyuyorsun araca..... ayrıca qq 5 yıldızlı bir araç tiguan 4 yıldızlı yeni qq tiguanın artık eskimiş vw suratından çok daha iyi bence hiçbir vw grubu arabayı sevmiyorum (hepsi) her zaman 100 üncü tercihim olur ancak...vw arıza yapmazmış diyorlar arkadaşlar arkadaşın tiguanı vites geçişlerinde vites uzatıyordu 1 aylık araba servise gittik baktık şanzımanın değişmesi lazımmış garanti kapsamı dışındaymış kullanım hatası dediler zaten devamlı yaptıkları şey...doğuş otomotiv hep böyle yapıyor hemen kestirip atıyor hiç dinlemiyor....müslümanlıkları arabayı satana kadar....ben bir daha vw araba almam skodada almam seatta almam audide almam...vw alfa romeoyu alacaksa onada vw suratı yapar onuda almam.....çekik gözlü almanlar kulübüne döner sonra türkiye yolları.... bizim halkımızda vw fanatikliği bu kadar nasıl yayıldı anlamadım 1995 de 1996 da bu olaylar yoktu 3-4 tane marka vardı satan adamlar bi geldi türkiyeye bizim halkımızın aklını çeldi almanyada satılan vwler ile burda satılan vw ler arasında dünya kadar fark var (bakınız qq nun avrupa resimlerinde navigasyon var türkiyede yok -- bakınız navaranın avrupa resimlerinde ön panel komple pathfinder , türkiyede değil - tiguanın navigasyon sistemli ve dvd oynatıcılı hali avrupada qq dan daha ucuz ama satış sayısı düşük...avrupada insanlar markaya göre araba almıyor modele ve ncap yıldızına göre alıyor ) vw ci arkadaşlara iyi para bayılmalar (bakınız superb ve passat arasındaki fiyat farkına - hemen hemen aynı arabaların arasındaki fark nedir anlayamadım 2004 superb ve 2004 passat arasında ne fark var gözüm kapalı 2 arabaya binsem hangisinin hangisi oldugunu anlayamam ) vw sonuçta alınır

• quote:

Orijinalden alıntı: enver78
    Fiyat-fayda yönünden bakarsak Qashkai daha önde.

16.000 TL ile önünüzdeki 5 yıl yedek parça, bakım ve yakıt parasını karşılarsınız.

VW kalitesi başka tabii ama o kadar da açık fark yok.

Katılıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrcanadian

QASHQAI

kesınlıkle.arac cok sık.ve donanımlı.okadar farkı gıder yakıt masrafı yaparım.
  • Anti-VW fanatikliği böyle birşey olsa gerek. Sabah sabah tarihin derinliklerinden konu hortlatılmış .
  • Mitsubishi ASX ide listeye ekleyin bence
    sanırım sıfır benzinli 47.500 TL hemde daha karizmatik
  • TABİKİ TİGUAN
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.