Şimdi Ara

QASHQAI vs. TIGUAN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
28.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar sizce bu iki arabadan hangisi odediginiz parayi daha cok hakediyor ?

tiguan'in fiyati: 69 milyar (sport&style giris modeli , metalik boyali)

qashqai'in fiyati : 53 milyar ( tekna executive ust modeli)

arada 16 milyarlik fark var

qashqai de tiguan da olmayan sunlar var:

6li cd calar
    Cruise Control
    17 inç cant
    Panoramik Cam Tavan
    Deri Koltuk Döşemesi
    Isıtmalı Ön Koltuklar
    Yağmur Sensörlü Ön Silecekler
    bluetooth

tiguan da olup , qashqai de olmayan:

4 ceker (qashqai 4x2)

simdi bu 16 milyar fazla para bukadar eksik donanima ragmen sirf VW diye verilir mi ? ne dusunuyorsunuz acele karar vermem lazim :))

• quote:

Orjinalden alıntı: ers-in

arkadaslar sizce bu iki arabadan hangisi odediginiz parayi daha cok hakediyor ?

6li cd calar
    Cruise Control
    17 inç cant
    Panoramik Cam Tavan
    Deri Koltuk Döşemesi
    Isıtmalı Ön Koltuklar
    bluetooth

4 ceker (qashqai 4x2)

simdi bu 16 milyar fazla para bukadar eksik donanima ragmen sirf VW diye verilir mi ? ne dusunuyorsunuz acele karar vermem lazim :))

Yedek parça ve servis hizmet yaygınlığı konularını da incelemeye eklerseniz sanırım VW

• tiguan bence
  • bence nissan. servis konusunda sıkıntı çekeceğinizi sanmıyorum sonuçta bakımlar haricinde kolay kolay işiniz düşmez ve büyük şehirlerde servis ağı yaygın. ayrıca sırf VW ve 4x4 diye içi boş bir araca o kadar para verirseniz paraya yazık etmiş olursunuz. Tabiki son karar sizin ama bence nissan daha akıllıca seçim olur.
  • Bu araçlar , şehiriçi yüksek sürüş-görüş açısı amacıyla alınacak ise(çünkü 4x4 olsalar bile dağa bayıra ava gelmezler ) önce fiyat ve beğeni faktörü ele alınmalı. Eğer beğeniniz baskın gelir ise Tiguan'ı tercih etmelisiniz. Ama her ikisini de beğendim ,buna rağmen Tiguan çok pahalı derseniz tabiki Qashqai daha mantıklı,neticede arada 16 binlira var.

Servis konusunda ise büyük şehirlerde Nissan konusunda pek sorun yaşamazsınız. Ama ikinci eli de önemli derseniz tabiki VW daha kuvvetli olacaktır.Fakat söz konusu araç neticede Golf,Jetta veya passat değil,Tiguan'nın 2. eli onlar kadar kuvvetli olmayacaktır.
  • 16 bin az paramı yaw o parayada binek bi araba alırsın nissanın yanında
  • motor secenekleri neydi acaba.

ikiside dizel değilse ikisi de alınmaz.türkiye de zaten dizel araba alınmaz.sonucta iki arabaya da o kadar para baglanmaz.ikinci elde de cok zarar ettirir ikiside.

kişisel görüşüm böyle.
  • 1. olarak Tiguan motor olarak çok önde. 2. olarak da eğer 69.000 liranın biraz daha üstüne çıkıldığında daha donanımlı bir Tiguan alınabiliyor (Yanlış hatırlamıyorsam orta seviyedeki 4 çeker Tiguan için 75.000 lira fiyat almıştım Antalya Alvin'den) Görünüş olarak da Tiguan Qashqai'den daha hoş tabi bu kişiden kişiye değişir. Fakat dizele gelince iş değişiyor. Tiguan'ın dizeli aşırı pahalı ancak Qashqai'nin dizeli uygun
  • Tiguan
  • tiguan
  • Ben olsam bu iki araç yerine Kugaya bakardım. Fakat bu iki araç arasında Tiguan derim
  • Fiyat-fayda yönünden bakarsak Qashkai daha önde.

16.000 TL ile önünüzdeki 5 yıl yedek parça, bakım ve yakıt parasını karşılarsınız.

VW kalitesi başka tabii ama o kadar da açık fark yok.
  • Motor teknolojisi,güç, yakıt-performans (yakıt tüketimi bu iki marka arasında yaklaşık aynı sanırım, ama performansta Tiguan bence) , konfor, yeterli donanım, iç mekan kalitesi, dış görünüş, 4x4 ve VW kalitesi diyorsanız bence Tiguan.
    Ancak fiyat farkı olduğu da bir gerçek, artı donanım farkları olabilir, Nissan da iyi bir marka ancak tercih meselesi. Benim ilgim biraz daha Alman üretimi araçlardan yana açıkçası.
    Tiguan yurtdışında da içerde de Honda CR-V, RAV-4 gibi yaygın kullanılan ve de Ford Kuga, Opel Antara vs. gibi yeni çıkmış markalarla karşılaştırılıyor.
    Ve genel olarak oldukça beğeni topluyor.
    Servis vs. sıkıntısı olmayacağını düşünüyorum Qashqai için de. Ama benim tercihim Tiguan olurdu, ve de oldu.

quote:

Orjinalden alıntı: ers-in

arkadaslar sizce bu iki arabadan hangisi odediginiz parayi daha cok hakediyor ?

6li cd calar
    Cruise Control
    17 inç cant
    Panoramik Cam Tavan
    Deri Koltuk Döşemesi
    Isıtmalı Ön Koltuklar
    bluetooth

4 ceker (qashqai 4x2)

QASHQAI vs. TIGUAN

QASHQAI vs. TIGUAN

• quote:

Orjinalden alıntı: enver78

Fiyat-fayda yönünden bakarsak Qashkai daha önde.

16.000 TL ile önünüzdeki 5 yıl yedek parça, bakım ve yakıt parasını karşılarsınız.

VW kalitesi başka tabii ama o kadar da açık fark yok.

+1
    Hem özellikler daha fazla ısıtmalı koltuk bluetooth cruise control vs hemde 16.ooo YTL daha ucuz
  • Nissan dururken neden bu takıntı var anlamamki.NİSSAN kiiiim,vw kim
  • Qashqai 2.0 dCi Tekna Executive 4x4 Otomatik Panoramik Cam 68.000 TL (En üst modeli)

Tiguan 1.4 TSI 4x4 Sport&Style 33.500 Euro+ 840 TL + 600 Euro metalik renk yaklaşık 73.000 TL. (En baz 4x4)

Tiguan 2.0 TDI 4x4 Fun & Function Tiptronic 48.500 Euro + 1335 TL + 700 Euro Metalik renk + 1810 Euro Sunroof yaklaşık 110.000 TL. (En üst model)

Arada 3-5 bin TL olsa belki alınabilir ama neredeye 2 katı.
  • ikisinide kullan ailenede danış nissan daha iyi gibi ma vw de daha bi jip gibi sanki
  • Ben olsam qashqaı alırdım hemde en üst versiyon
  • qashqai yi 51.ooo ytl ye bırakıyor bayii. Tiguan da indirim varmı bilmiyorum. Yoksa fiyat farkı 18.000 ytl olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nakreko -- 25 Ocak 2009; 16:30:03 >
  • qashqai tabiki. hem daha güzel hem daha donanımlı hem de daha ucuz
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.