Şimdi Ara

SEAT IBIZA vs OPEL CORSA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
11.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar seat ibiza 1.2 tsi dsg: 40.100 tl.
    opel corsa 1.4 essentia otomatik vites: 36.100 tl.

soru şu; seat ibiza 4 bin tl daha fazla verip alınmaya değermi değmezmi?

• sözünü ettiğim seat style 40.300 tl imiş bu arada yanlışlık olmuş..
  • Bu kombinasyonda alınabilecek en mantıklı araç Jazz CVT.
    Bu arada Jazz da Aveo'ya benzedi,B sınıfı otomatik isteyen herkese Jazz CVT öneriyoruz
  • En az 4-5 yıl binmeyi düşünüyorsanız kesinlikle ibiza derim

Neden İbiza?

Göreceli bi kavram ama tipi benim daha çok hoşuma gidiyor.
    Vergi avantajı var.
    DSG şanzuman ile daha düşük yakıt tüketimi.

İbizanın hangi donanımından bahsediyorsunuz bilmiyorum fakat corsadaki baz donanım oluyor essentia.
  • Tercihim ibiza olurdu.
    Donanımlar hariç ;
    Bir tarafta 7 ileri dsg şanzuman , 1.2 tsi motor ( 105hp )
    Diğer tarafta klasik 4 ileri şanzuman , 1.4 motor ( bu da sanırım 100hp ) + daha fazla yakıt tüketimi
  • ibiza daha mantıklı görünüyor motor ve vites imkanıyla bu yüzden bende ibiza diyorum
  • Yeni Corsa 5 Kapı 1.4 i Twinport Otomatik Şanzıman Essentia 15" alaşımlı jantlar 36.133TL
    Yeni Corsa 5 Kapı 1.4 i Twinport Otomatik Şanzıman Enjoy 15" alaşımlı jantlar 38.033TL
    Yeni Corsa 5 Kapı 1.4 i Twinport Otomatik Şanzıman Color Edition 39.637TL

seat İbiza 1.2 lt TSI 105 hp DSG > Style 40.300TL
    seat İbiza 1.2 lt TSI 105 hp DSG > COPA Plus 41.300TL

vee doğrudur 1 ay önceye kadar, b sınıfı araç tercih edecek olsam jazz fun+ cvt derdim. ama onunda fiyatı uçtu, FUN+ CVT 1.4 Benzinli 43.085TL

biraz donanımdan feragat edilerek, civic HB Comfort i-Shift 1.4 Benzin 45.800TL almak mümkün....

ek... ohooo HB ve jazz'a zam gelmiş 1.000tl civarı şimdi fark ettim.
    1.2TSI DSG kombinasyonu gerçekten çok iyi, 1.4 corsa dan daha keyifli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 2 Şubat 2012; 14:14:51 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kia Rio Sedan vs. Fiat Egea ???
    9 yıl önce açıldı
    Opel Astra vs Vw Golf
    8 yıl önce açıldı
    Opel corsa
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

Bu kombinasyonda alınabilecek en mantıklı araç Jazz CVT.
    Bu arada Jazz da Aveo'ya benzedi,B sınıfı otomatik isteyen herkese Jazz CVT öneriyoruz

hocam inan ben de jazz cvt fun düşünüyodum ama paanther arkadaşımın da az önce belirttiği gibi jazza yapılan 1 kaç gün önceki zam sabrımı artık taşırdı.. yani 43 bin lira verip b sınıfı araç aldırtıyolar insana bana mantıklı gelmiyo malesef.. bu yüzden yönümü değiştirdim.. coolbro arkadaşımın dediği gibi tsi motoruyla, 7 ileri dsg şanzımanıyla, daha az yakıt tüketimiyle ve bana daha güzel tasarımıyla ibiza corsaya oranla mantıklı geliyo.. ama yine de arada 4 bin liralık azımsanmıcak bi fark o yüzden yine de arabadan pek anlamayan biri olarak sizlerin görüşü önemli benim için..

• quote:

Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~

En az 4-5 yıl binmeyi düşünüyorsanız kesinlikle ibiza derim

Neden İbiza?

Vergi avantajı var.

İbizanın hangi donanımından bahsediyorsunuz bilmiyorum fakat corsadaki baz donanım oluyor essentia.

evet dostum saydıklarının yanı sıra vergi avantajı da önemli onu gözden kaçırmıştım bak iyi oldu söylediğin

• quote:

En az 4-5 yıl binmeyi düşünüyorsanız kesinlikle ibiza derim

Neden İbiza?

Vergi avantajı var.

hocam ibiza style donanım düşünüyorum ben..
  • Size şöyle bir öneri yapayım, sıfır ayarında ikinci el araç alın para cebinizde kalsın.

Örneğin şu araçlar, 2011 model 10,000 km bile değiller.

Sıfırına 40,000 TL vereceğinize bu araçları alın.

Bence böylesi çok daha mantıklı. Yok efendim sıfır kokusuymuş yok marşına ilk basacakmışım falan bana saçma geliyor

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-sahibinden-satilik-71321211/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-ordu-merkezde-tek-panoromik-cam-tavanli-71787575/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-sahibinden-dsg-li-garaj-arabasi-sadece-5900-km-de-68355459/detay

• Ben olsam ibiza tercih ederdim. Daha güzel bir tasarıma sahip. Motoru iyi, dsg olması daha da iyi ama ileride problem çıkarırmı bilemem. Onun dışında donanımları karşılaştırın. Kimin ne eksiği, ne artısı var görün.
  • quote:

Ama mantıklı olanı da o. Jazzda olmayan birşey yok ki 40 lira verdiğin zaman en dolusunu alabiliyorsun
    Aveo deme olm bak görmesinler yine, konu da güme gitmesin
  • Bence de İbiza neden mi

+ Şehir içi her 100km.de en az 1 litre yakıttan tasarruf (Corsa ş.içi 8.2lt , İbiza 7.0 lt teknik veriler)

+ 1 litre tasarrufa rağmen 9.7 sn 0-100 değeri. Corsa ise 13.9 sn Aradaki ciddi performans farkı...

+ DSG çift kavrama rahatlığı, seriliği ve ekonomisi

+ Vergi avantajı

+ Maddi imkan yeterse Copa Plus öneririm. 16' jantla çok daha güzel görünüyor.

Diğer kısımlar göreceli: kasa güzelliği vs....
  • 2 ay önce ibiza 1.2 tsi DSG aldık..Gayet memnunuz suan araç 1600 kmde..İstanbul şehir içi ortalaması 7,6lt/100km , ki çokta sakin kullanım oldugu söylenemez..

COPA PLUS donanımı sınıfındaki diğer araçlara göre oldukça dolu..

Dijital klima
    Karartılmış arka camlar
    16'' 215-45 jant - lastik
    Hız sabitleyici
    Elektrikli Katlanır Aynalar
    Kendiliğinden kararan dikiz aynası , yagmur sensörü , yol bilgisayarı
    CH / LH özellikli farlar
    Ön sis lambası ( viraj farı özellikli )

vs vs..

Aracın bana göre tek eksiği iç aydınlatmalar, sadece önde harita okuma lambası var , arka tarafı gece çok karanlık oluyor, verdikleri paspaslar çok dandik , biraz daha az plastik kullanılsa daha iyi olurmuş ( bu yüzden deri döşeme yaptırmayı düşünüyorum ) Ses yalıtımı biraz zayıf sayılır..

Performans olarak oldukça yeterli , ancak 16'' jant olması ve spor süspansiyon olmamasından dolayı biraz yüksek kalıyor ve alttan çok rüzgar alıyor yüksek süratlerde..

Özet olarak kesinlikle opel corsaya tercih ederim..

• İbiza tabiiki
  • quote:

Size şöyle bir öneri yapayım, sıfır ayarında ikinci el araç alın para cebinizde kalsın.

Örneğin şu araçlar, 2011 model 10,000 km bile değiller.

Sıfırına 40,000 TL vereceğinize bu araçları alın.

Bence böylesi çok daha mantıklı. Yok efendim sıfır kokusuymuş yok marşına ilk basacakmışım falan bana saçma geliyor

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-sahibinden-satilik-71321211/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-ordu-merkezde-tek-panoromik-cam-tavanli-71787575/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-sahibinden-dsg-li-garaj-arabasi-sadece-5900-km-de-68355459/detay

hocam sağol önerin için ama o saçma dediğin şey yönünde bnm düşücem :) bi de insanlara güvenemiyorum imkan varsa her zaman sıfır alma yanlısıyım..

• quote:

Orijinalden alıntı: mutunch

quote:

Ama mantıklı olanı da o. Jazzda olmayan birşey yok ki 40 lira verdiğin zaman en dolusunu alabiliyorsun
    Aveo deme olm bak görmesinler yine, konu da güme gitmesin

dostum 40 bin verip jazzın en dolusu alabilicek olsaydım inan bu konuyu açmazdım.. o 40 bin bi ka gün önce oldu sana 43 bin..

• İbiza + teknik paket+ esp paketi

Teknik Paket: Yağmur Sensörü + Kendiliğinden Kararan İç Dikiz Aynası + Arka Park Sensörü +
    Otomatik Yanan Farlar + Coming Home-Leaving Home Özelliği ( Eve Kadar - Araca Kadar İzleme
    Fonksiyonu)

ESP + Hill hold (Yokuş kalkış desteği) +XDS (100hp üstü motorlarda) + Lastik Basınç Sensörü
  • quote:

Orijinalden alıntı: mur@t_333

Bence de İbiza neden mi

+ Şehir içi her 100km.de en az 1 litre yakıttan tasarruf (Corsa ş.içi 8.2lt , İbiza 7.0 lt teknik veriler)

+ 1 litre tasarrufa rağmen 9.7 sn 0-100 değeri. Corsa ise 13.9 sn Aradaki ciddi performans farkı...

+ DSG çift kavrama rahatlığı, seriliği ve ekonomisi

+ Vergi avantajı

+ Maddi imkan yeterse Copa Plus öneririm. 16' jantla çok daha güzel görünüyor.

Diğer kısımlar göreceli: kasa güzelliği vs....

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.