Şimdi Ara

SEAT IBIZA vs OPEL CORSA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
11.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TSForever

İbiza + teknik paket+ esp paketi

Teknik Paket: Yağmur Sensörü + Kendiliğinden Kararan İç Dikiz Aynası + Arka Park Sensörü +
    Otomatik Yanan Farlar + Coming Home-Leaving Home Özelliği ( Eve Kadar - Araca Kadar İzleme
    Fonksiyonu)

ESP + Hill hold (Yokuş kalkış desteği) +XDS (100hp üstü motorlarda) + Lastik Basınç Sensörü

Bu şekilde oldugunda malesef bekleme süresi giriyor işin içine ve fiyat değişme riski oluyor..Gerçi şuan Seat ta kampanya yok..Bizde donanım ekletmeyi düşünüyorduk Aralık 15 gibi ancak o zaman yıl sonu kampanyası vardı ve siparişle beraber kampanyasız fiyat üzerine aksesuarlar ekleneceği için 45-46 bin tl gibi bir fiyat çıkıyordu..Bizede o fazlaydı baya..

• quote:

Orijinalden alıntı: errddm

2 ay önce ibiza 1.2 tsi DSG aldık..Gayet memnunuz suan araç 1600 kmde..İstanbul şehir içi ortalaması 7,6lt/100km , ki çokta sakin kullanım oldugu söylenemez..

COPA PLUS donanımı sınıfındaki diğer araçlara göre oldukça dolu..

Dijital klima
    Karartılmış arka camlar
    16'' 215-45 jant - lastik
    Hız sabitleyici
    Elektrikli Katlanır Aynalar
    Kendiliğinden kararan dikiz aynası , yagmur sensörü , yol bilgisayarı
    CH / LH özellikli farlar
    Ön sis lambası ( viraj farı özellikli )

vs vs..

Aracın bana göre tek eksiği iç aydınlatmalar, sadece önde harita okuma lambası var , arka tarafı gece çok karanlık oluyor, verdikleri paspaslar çok dandik , biraz daha az plastik kullanılsa daha iyi olurmuş ( bu yüzden deri döşeme yaptırmayı düşünüyorum ) Ses yalıtımı biraz zayıf sayılır..

Performans olarak oldukça yeterli , ancak 16'' jant olması ve spor süspansiyon olmamasından dolayı biraz yüksek kalıyor ve alttan çok rüzgar alıyor yüksek süratlerde..

Özet olarak kesinlikle opel corsaya tercih ederim..

hocam yakıt tüketimi gayet makulmüş hem de istanbul gibi yerde.. ama aracın arka tarafını da aydınlatıcak ortada bi aydınlatma olmamasını yadırgadım bu arada ne saçma bişey.. hadi o bişey dğl de yüksek süratlerde rüzgar sesi alması umarım aşırı rahatsız edici dğldir.. gerçi ben şehir içi kullanıcam genelde 90-100ü geçmem yine de umarım çok rahatsızlık vermez.. ciddi anlamda eksiklik denebilicek şey ise yokuş kalkış desteği olmaması.. sıkıntı yaşatmıyomu bu size?

• quote:

Teknik Paket: Yağmur Sensörü + Kendiliğinden Kararan İç Dikiz Aynası + Arka Park Sensörü +
    Otomatik Yanan Farlar + Coming Home-Leaving Home Özelliği ( Eve Kadar - Araca Kadar İzleme
    Fonksiyonu)

ESP + Hill hold (Yokuş kalkış desteği) +XDS (100hp üstü motorlarda) + Lastik Basınç Sensörü

teknik paketten ziyade ESP + Hill hold (Yokuş kalkış desteği) +XDS (100hp üstü motorlarda) + Lastik Basınç Sensörü paketini almayı (özellikle de hill hold için) tercih ederdim ama errddem arkadaşımın da dediğin gibi bekleme süresi çok artıyo.. o kadar beklemek istemiyorum açıkcası araca ihtiyacım olucak çünkü en kısa sürede alıp kullanmam gerekiyo..

• peki arkadaşlar ibizaya alternatif olacak adam gibi bi markanın spor görünümlü otomatik vites sıfır (40 bin tl bütçe ile) başka bi aracı varmı gözden kaçırıyo olmayım da.. kia rio nasıldır örneğin tercih edilebilirmi ibizaya? gerçi ikinci eli daha zayıf ve yakıt tüketimi daha fazla ama.. dsg-tsi kardeşliği kadar başarılımı onu da bilmiyorum doğrusu
  • ben corsa derim ama Jazz düsündünüzmü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: +24edition

ben corsa derim ama Jazz düsündünüzmü.

hocam jazz düşündüm de son zamlarla 43 bine vurdu fiyatları.. bence çok yüksek.. corsa demenin sebebini biraz daha açarmısın?
  • Corsa alınacak araç değil hele bir de otomatik olunca hiç alınmaz. İbiza nın performansı Corsa dan çok daha iyi sadece DSG bile tercih sebebidir ve de vergi avantajı var İbiza nın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sekizkozalak

quote:

Fonksiyonu)

teknik paketten ziyade ESP + Hill hold (Yokuş kalkış desteği) +XDS (100hp üstü motorlarda) + Lastik Basınç Sensörü paketini almayı (özellikle de hill hold için) tercih ederdim ama errddem arkadaşımın da dediğin gibi bekleme süresi çok artıyo.. o kadar beklemek istemiyorum açıkcası araca ihtiyacım olucak çünkü en kısa sürede alıp kullanmam gerekiyo..

Esp gerekli bir donanım olduğu için önermiştim ama durumunuz acilmiş neyse hayırlı olsun diyeyim.

• quote:

quote:

2 ay önce ibiza 1.2 tsi DSG aldık..Gayet memnunuz suan araç 1600 kmde..İstanbul şehir içi ortalaması 7,6lt/100km , ki çokta sakin kullanım oldugu söylenemez..

Dijital klima
    Karartılmış arka camlar
    Hız sabitleyici
    CH / LH özellikli farlar

vs vs..

Aracın bana göre tek eksiği iç aydınlatmalar, sadece önde harita okuma lambası var , arka tarafı gece çok karanlık oluyor, verdikleri paspaslar çok dandik , biraz daha az plastik kullanılsa daha iyi olurmuş ( bu yüzden deri döşeme yaptırmayı düşünüyorum ) Ses yalıtımı biraz zayıf sayılır..

Performans olarak oldukça yeterli , ancak 16'' jant olması ve spor süspansiyon olmamasından dolayı biraz yüksek kalıyor ve alttan çok rüzgar alıyor yüksek süratlerde..

hocam yakıt tüketimi gayet makulmüş hem de istanbul gibi yerde.. ama aracın arka tarafını da aydınlatıcak ortada bi aydınlatma olmamasını yadırgadım bu arada ne saçma bişey.. hadi o bişey dğl de yüksek süratlerde rüzgar sesi alması umarım aşırı rahatsız edici dğldir.. gerçi ben şehir içi kullanıcam genelde 90-100ü geçmem yine de umarım çok rahatsızlık vermez.. ciddi anlamda eksiklik denebilicek şey ise yokuş kalkış desteği olmaması.. sıkıntı yaşatmıyomu bu size?

Açıkcası alırken bizde biraz hill hold olmamasını yadırgadık..Çünkü öteki aracımız Passat ta 7 dsg ama onda auto hold var, ve auto holdu devreye almadıgımızda biraz geriye kacırıyordu..Ancak ibiza yı aldıktan sonra cokta gerek olmadıgını anladık..Yani aşırı bir sıkıntı çıkarmıyor , dik yokuslarda frenden gaza geçerken biraz seri davranıldığında hiç bir sorun olmuyor..

• quote:

quote:

quote:

Dijital klima
    Karartılmış arka camlar
    Hız sabitleyici
    CH / LH özellikli farlar

vs vs..

Açıkcası alırken bizde biraz hill hold olmamasını yadırgadık..Çünkü öteki aracımız Passat ta 7 dsg ama onda auto hold var, ve auto holdu devreye almadıgımızda biraz geriye kacırıyordu..Ancak ibiza yı aldıktan sonra cokta gerek olmadıgını anladık..Yani aşırı bir sıkıntı çıkarmıyor , dik yokuslarda frenden gaza geçerken biraz seri davranıldığında hiç bir sorun olmuyor..

• peki arkadaşlar ibizaya alternatif olacak adam gibi bi markanın spor görünümlü otomatik vites sıfır (40 bin tl bütçe ile) başka bi aracı varmı gözden kaçırıyo olmayım da.. kia rio nasıldır örneğin tercih edilebilirmi ibizaya? gerçi ikinci eli daha zayıf ve yakıt tüketimi daha fazla ama.. dsg-tsi kardeşliği kadar başarılımı onu da bilmiyorum doğrusu
  • hem 4bin lira para vericem hem seata binicem. = )
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

hem 4bin lira para vericem hem seata binicem. = )

yani hocam? 4 bin cepte kalsın opel corsamı diyosun anlamadım
  • tabiki 4bin lira cebinde kalsın . Aynı fiyat olsada almam hocam nedenide 1.2 arabaya okadar para istenmez.
  • Corsa aveo ile aynı platformda üretilecekmiş buda demekki corsa kasa değiştirecek

DSG sebebinden ibiza diyorum.
  • Kesinlikle her anlamda ibıza...
  • quote:

tabiki 4bin lira cebinde kalsın . Aynı fiyat olsada almam hocam nedenide 1.2 arabaya okadar para istenmez.

öyle ama tsi faktörünü gözardı etmemek gerekir sanırım.. sıradan 1.2 motordan bahsetmiyoruz.. 1.4'ten daha performanslı olacağı kesin.. ama evt para konusunda haklısın ben de kıyamıyorum 40-41 bin lirama ama adam gibi motor ve otomatik vitese sahip bi araç almak istiyorum.. çekişi iyi yokuşlarda yığılmıcak sorunsuz vites ve motor sistemine sahip yakıt tüketim değerleri abartı olmayan bi araç istiyorum.. bu fiyattan daha aşağı bu özelliklerde başka araç bulamadım.. jazz da 43 oldu sağolsun.. farklı önerilere açığım keşke olsa alternatifler
  • quote:

quote:

tabiki 4bin lira cebinde kalsın . Aynı fiyat olsada almam hocam nedenide 1.2 arabaya okadar para istenmez.

öyle ama tsi faktörünü gözardı etmemek gerekir sanırım.. sıradan 1.2 motordan bahsetmiyoruz.. 1.4'ten daha performanslı olacağı kesin.. ama evt para konusunda haklısın ben de kıyamıyorum 40-41 bin lirama ama adam gibi motor ve otomatik vitese sahip bi araç almak istiyorum.. çekişi iyi yokuşlarda yığılmıcak sorunsuz vites ve motor sistemine sahip yakıt tüketim değerleri abartı olmayan bi araç istiyorum.. bu fiyattan daha aşağı bu özelliklerde başka araç bulamadım.. jazz da 43 oldu sağolsun.. farklı önerilere açığım keşke olsa alternatifler

Seat İbiza bu konuda çok iyi hocam şüphen olmasın. Dsg zaten başlı başına bir seçim sebebi 1.2 diye millet küçümsüyor ama çoğu 1.6 araçtan daha atak ve performanslıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: sasa_iliç

quote:

quote:

Seat İbiza bu konuda çok iyi hocam şüphen olmasın. Dsg zaten başlı başına bir seçim sebebi 1.2 diye millet küçümsüyor ama çoğu 1.6 araçtan daha atak ve performanslıdır.

eywallah hocam henüz test sürüşü yapmadım ama duyduklarım ve okuduklarım senin dediklerin yönünde.. umarım doğru bi seçimle memnun kalıcağım bi araç almış olurum.. ama cidden bu fiyatın altına alternatif de bulamıyorum zaten.. en uygunu ibiza veya jazz (o da zamdan önce) gibi duruyo..

• 1.2tsi hemen hemen 1.6 araçlar kadar yürür. Gerçekten o hacime göre güzel bir performansı var. Performans isteyip basarsanız yakar ama. Sakin kullanımlarda corsadan çok daha az yakıcaktır. Bence ibiza çok mantıklı bir araç
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.